Ahvenanmaan maakunnan hallitus nimettiin

 Arkistokuva Svinön lauttarannasta. TS/Riitta Salmi
Arkistokuva Svinön lauttarannasta. TS/Riitta Salmi

Liberaalipuolueen puheenjohtaja Katrin Sjögren (Lib) valittiin keskiviikkona Ahvenanmaan maakunnan hallituksen puheenjohtajaksi, maaneuvokseksi.

Maaneuvoksen vastuualueena ovat itsehallintopolitiikka, lainvalmistelu, tasa-arvo- ja henkilöstökysymykset.

Maakuntapäivien puhemies Gun-Mari Lindholm nimitti tämän jälkeen uudet ministerit. Varamaaneuvos on sosiaalidemokraatti Camilla Gunell (ÅSD), vastuualueena elinkeino-, ympäristö- ja energiakysymykset. Mats Perämaa (Lib) talouspolitiikka ja merenkulkukysymykset. Nina Fellman (ÅSD) hallinto- ja kuntasiat, kotouttaminen, EU ja pohjoismainen yhteistyö, yhteiskuntasuunnittelu ja asuntopolitiikka. Mika Nordberg Moderat Samling för Åland (MSÅ) infrastruktuuriasiat. Wille Valve (MSÅ) sosiaali- ja terveysasiat. Tony Asumaa (Lib) opetus- ja kulttuuriasiat sekä digitaalinen kehitys.

Ahvenanmaalla järjestettiin maakuntavaalit lokakuussa. Liberaalipuolue ja keskusta saivat molemmat seitsemän paikkaa kolmestakymmenestä, MSÅ 5 paikkaa, ÅSD 5 paikkaa, Obunden Samling 3 paikkaa, Ålands Framtid 2 paikkaa ja Ålands demokrati yhden paikan. Äänestysprosentti oli tavallista korkeampi, 70,3.

TS