Turun yliopiston historian opiskelijat marssivat laitosneuvostojen puolesta

Turun Sanomat

Turun yliopiston historian opiskelijat osoittavat huomenna tiistaina mieltään uutta yliopiston päätöksentekoa vastaan. Opiskelijoita huolettaa laitosneuvostojen lakkauttaminen ja päätöksenteon keskittäminen laitosjohtajille. Tähän mennessä laitosneuvostoissa on ollut professorin lisäksi muuta henkilökuntaa ja opiskelijajäseniä.

– Se on ollut kanava, mitä kautta opiskelijat ovat päässeet vaikuttamaan lähellä oppiainettaan, sanoo ainejärjestö Kritiikin hallituksen puheenjohtaja Rauli Elenius.

Eleniuksen mukaan laitosten yhdistäminen lisää päätöksenteon keskittymistä. Esimerkiksi humanistisen tiedekunnan laitokset yhdistetään kahteen.

Elenius on huolissaan siitä, että laitoksen johtajat päättävät jatkossa käytännössä yksinään määrärahoista ja opintosuunnitelmista.

Uudistus liittyy Turun yliopiston ja Turun kauppakorkeakoulun yhdistymiseen. Uusi Turun yliopisto aloittaa toimintansa ensi vuonna. Sille on jo valittu hallitus.

Ainejärjestö Kritiikin järjestämä mielenosoituskulkue lähtee tiistaina kello 12.15 Kaivokadulta historian laitokselta ja jatkaa yliopistonmäelle. Uuden Turun yliopiston hallitukselle luovutetaan sen jälkeen adressi.