Turussa voi verenluovutukseen varata ajan sähköisesti

Turun Sanomat

Turun veripalvelutoimistoon voi jatkossa varata sähköisesti verenluovutusajan. Samainen kokeilu on käynnistynyt myös Helsingin Kivihaan veripalvelutoimistossa. Verenluovutukseen voi varata ajan verkko-osoitteesta www.ajanvaraus.fi/veripalvelu. Verenluovutukseen voi tulla jatkossa myös ilman ajanvarausta.

Kokeilun avulla Veripalvelu haluaa palvella verenluovuttajia entistä paremmin verenluovutuskäyntien suunnittelussa. Veripalvelu aikoo laajentaa verkkopalvelua myös muihin veripalveluntoimistoihin ja mahdollisesti myös liikkuvan veripalvelun tilaisuuksia. Ajanvaraus on yleisesti käytössä veripalveluissa muualla maailmassa.

Verenluovutukseen varattava aika on tavallisessa verenluovutuksessa 20 minuuttia. Luovutuksen jälkeen on hyvä varata aikaa lepäämiseen.

Veripalvelu muistuttaa verenluovuttajan kriteereistä. Jotta verta pääsee luovuttamaan, pitää olla terve, 18 – 65-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa. Sopivuuden verenluovuttajaksi voi testata etukäteen verkko-osoitteessa www.sovinkoluovuttajaksi.fi.