Kirjamessut kulissien takaa – UUSI BLOGI

Ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula bloggaa Turun kirjamessuilta.
Ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula bloggaa Turun kirjamessuilta.

Turun Sanomat

RAISA KORKKI

Turun kansainvälisten kirjamessujen ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula tarjoaa Turun Sanomien verkkolehden lukijoille kurkistuksen kirjamessujen kulissien taakse. Hän aloittaa tänään ts.fi:ssä blogin, jossa seurataan kirjamessujen järjestelyjä ja itse messuja, jotka pidetään 2.–4.10.

– Tällä hetkellä teen viime hetken designaamista. Hankin viimeisiä haastattelijoita kirjailijoille ja hoidan muita järjestelyjä. Vielä pitää tarkistaa esimerkiksi Nikolai Gogol -näyttelyn valaistus, Kettula kertoo.

Blogimerkintöjä on luvassa päivittäin ennen kirjamessuja ja niiden aikana. Vaikka projektipäällikön aikataulu on kiireinen, hän aikoo käyttää joka päivä tunnin blogin päivittämiseen.

Hän aikoo kertoa lukijoille esimerkiksi siitä, millaista on messujen iltameininki, millaista ruokaa runoilija Heli Laaksonen tekee ja mitkä ovat kirjailijoiden jalkapallojoukkueiden kokoonpanot.

– Itse messujen ajaksi minulle ei ole buukattu ohjelmaa. Toimitusjohtaja Tuomas Kytän ohjeiden mukaisesti ohjelmapäällikkö ei saa ottaa messujen aikana mitään erikoista tehtävää itselleen, vaan hänen on oltava valmiudessa juoda asiakkaiden kanssa viskiä, Kettula linjaa.

Kokenut organisaattori kertoo, että kiireisestä messurupeamasta selviää, kunhan huolto on hoidettu kunnolla.

– Kotiin pitää varata valmiiksi erilaisia ruokia. Lisäksi kannattaa laittaa esille asukokonaisuuksia, että vaatteita voi vaihtaa lennossa.

Kari J. Kettulan blogi