Raumalaisnaista kiduttaneet
vankeusrangaistuksiin

Turun Sanomat, Rauma

Nuorta raumalaisnaista yön yli kylpyhuoneessa vankina pitäneet ja pahoinpidelleet kaksi miestä tuomittiin Rauman käräjäoikeudessa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Pahoinpitelyyn osallistunut 22-vuotias raumalaisnainen tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Runsaan kahden vuoden tuomion kaikkiaan 11 syytekohdasta sai raumalainen, kesäkuusta asti vangittuna ollut 27-vuotias mies, joka on aikaisemmin seurustellut uhrin kanssa ja määrätty sittemmin lähestymiskieltoon.

Hänen rangaistustaan mitatessaan käräjäoikeus sovelsi koventamisperustetta aikaisemman rikollisuuden ja nyt käsiteltyjen rikosten runsauden takia. 26-vuotias eurajokelaismies sai runsaan vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Käräjäoikeus katsoi miesten pitäneen naista maaliskuun lopulla väkisin kerrostaloasunnon kylpyhuoneessa, jossa tämä oli pakotettu riisumaan vaatteensa ja istumaan kädet sidottuina kylmällä vedellä täytetyssä ammeessa. Naista oli uhattu myös tappamisella ja parittamisella ja häntä oli tökitty puukolla ja isketty käytetyllä huumeruiskulla olkapäähän.

Vapaudenriisto kesti iltapäivästä seuraavaan aamuun. Käräjäoikeus katsoi, että pahoinpitelyyn ja törkeään vapaudenriistoon osallistui myös 22-vuotias nainen, jolle uhri oli velkaa.

Kolme tuomittua määrättiin korvaamaan uhrille yhteisvastuullisesti kosmeettisesta haitasta, kivusta ja särystä ja henkisestä kärsimyksestä runsaat 5 000 euroa. 27-vuotias määrättiin lisäksi korvaamaan uhrille henkisestä kärsimyksestä 1 000 euroa.

Uusikaupunkilaiselle naiselle hän joutuu korvamaan henkisestä kärsimyksestä törkeän kotirauhan rikkomisen johdosta 1 000 euroa. Mies murtautui Uudessakaupungissa asuntoon ja tuhosi lähes täydellisesti sen irtaimiston.