Poliiseja Kelan edessä lyöneille äidille
ja pojalle ehdollista vankeutta

Turun Sanomat

Pesäpallomailalla poliisia suojaliiviin lyönyt 48-vuotias nainen on tuomittu Turun käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Naisen 21-vuotias poika sai samasta teosta viisi kuukautta ehdollista.

Nainen soitti viime maaliskuussa hätäkeskukseen ja kertoi hätääntyneenä, että hänen poikansa on matkalla Kelaan pesäpallomailan kanssa. Mies oli suuttunut Kelan vaadittua häneltä eräitä tukia takaisin. Poika ilmestyikin Kelan ovelle, missä poliisipartio odotti, mutta ei luovuttanut takkinsa alla pullistellutta pesäpallomailaa poliisien vaatiessa sitä.

Poliisin tarttuessa mieheen tämä alkoi rimpuilla ja paikalla kehkeytyi käsirysy, jossa poliisi käytti kaasuasetta miehen rauhoittamiseksi. Pesäpallomaila putosi maahan ja pojan äiti sieppasi sen lyöden sillä yhden käden otteella poliisia selkään. Melko voimaton lyönti osui suojaliiviin eikä siitä aiheutunut vammoja. Poika puolestaan löi toista poliisia nyrkillä selkään, mutta sekin osui suojaliiviin.

Oikeudessa nainen kertoi hätääntyneensä, koska poika oli saanut kaasua kasvoilleen ja hän luuli pojan silmän putoavan ulos. Poika oli vammautunut aiemmin pahoin auto-onnettomuudessa. Käräjäoikeus katsoi asiassa olleen myös lieventäviä seikkoja. Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta voidaan tuomita vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.