Budjettiesitys kasvoi liki miljoonan

Turun koulutoimeen
palkataan lisää psykologeja

Turun Sanomat

MATTI ARVAJA

Turun opetuslautakunta päätti palkata koulutoimeen neljä uutta psykologia ja yhden kuraattorin. Lisäykset kasvattavat opetustoimen ensi vuoden talousarvioesitystä noin 220 000 eurolla.

Lisäksi tuntikehyksen korotukseen käytetään 650 000 euroa, ja uusien kirjojen hankintaan 30 000 euroa.

Muutokset paisuttavat opetustoimen 129 miljoonan euron budjettiesitystä kokonaisuudessaan noin 900 000 eurolla. Opetuslautakunnalle alkukesästä annettu ohjeluku antaisi mahdollisuuden vain 125 miljoonan suuruisiin nettomenoihin.

Lautakunta oli lisäyksistä yksimielinen, mutta joutui silti äänestämään. Äänestys koski tukipalvelujen ulkoistamista.

Esillä oli ehdotus, jonka mukaan siivouspalvelujen kilpailutusta olisi laajennettu ja ruokahuollon ja kiinteistönhoitopalvelujen kilpailutus olisi käynnistetty ensi vuoden alussa. Kilpailutusosio ei kuitenkaan sopinut demarien, Vasemmistoliiton ja vihreiden edustajille, jotka äänin 7–6 tyrmäsivät palvelujen ulkoistamisen. Kilpailutusta kannattivat kokoomus, Rkp ja kristillisdemokraatit.

Vielä tiistaina Vasemmistoliiton edustajat olivat opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa kilpailuttamisen kannalla.

Opetuslautakunnan puheenjohtaja Harry Nordqvist (kok) perustelee henkilökuntalisäyksiä ja tuntikehyksen kasvattamista yhteiskunnallisesti vaativilla oloilla.

– Juuri nyt koulu tarvitsee tukitoimia ja mahdollisimman pieniä opetusryhmiä, Nordqvist huomauttaa.

Puheenjohtajan mielestä toimintojen ulkoistamisella olisi pystytty rahoittamaan nyt tehtyjä ratkaisuja.

Opetustoimen budjetissa palkkoihin ja henkilöstösivukuluihin on osoitettu 83 miljoonaa euroa, mikä on 0,7 prosenttia enemmän kuin tänä vuonna. Ansiotason muutos on arvioitu 2,2 prosentiksi.