Lounaspaikka

Rauhallinen lounas kirjaston kahvilassa

Jane Iltanen
Kahvila Siriuksen ravintolaesimies Jenny Spoof päätyi kesätöiden kautta ravintola-alalle. Aiemmin luokanopettajana työskennellyt Spoof kouluttaa nyt nuoria kahvilatyöhön.
Kahvila Siriuksen ravintolaesimies Jenny Spoof päätyi kesätöiden kautta ravintola-alalle. Aiemmin luokanopettajana työskennellyt Spoof kouluttaa nyt nuoria kahvilatyöhön.

Hempeän vaaleanpunaisessa kivitalossa Turun pääkirjaston sisäpihalla sijaitseva Café Sirius vaihtoi omistajaa kesällä. Kahvila on nyt osa Otava-perhettä, johon kuuluvat Turussa myös ensimmäisenä avattu Impivaaran uimahallin kahvila, Samppalinnan maauimalan kahvila, kesäkahvila Otava, Café Pegasus, Luostarinmäen kahvila Kisälli, Hansasali sekä lounas- ja tapahtumaravintola Bistro. Otava-perhe kasvaa pian, kun yhtiö alkaa pyörittää myös Kunnallissairaalan kanttiinia. Ensi vuonna kauppatorille avautuu torikahvila.

Yli kymmenen vuotta Café Siriusta pyörittänyt italialaissyntyinen keittiömestari Stefano Glorioso ja hänen herkulliset lasagnensa ja moussakansa tekivät asiakkaisiin lähtemättömän vaikutuksen ja sekä keittiömestarin että ruokien perään kysellään yhä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Aloitimme kahvilassa heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Osa asiakkaista kyselee edellisen kahvilan pitäjän perään, mutta nopeasti he ovat tottuneet uuteen valikoimaan, kertoo ravintolaesimies Jenny Spoof.

Spoof työskenteli aiemmin Luostarinmäellä kahvila Kisällissä ja on edennyt nopeasti esimiestehtäviin. Hän oli ensin kesätöissä kahvilassa ja jatkoi alalla, kun opetusalalla ei ollut töitä tarjolla.

– Jo lukioaikana toinen vaihtoehtoni oli ravintola-ala, mutta valitsin silloin opetusalan. Tuntui hyvältä kokeilla nyt toista vaihtoehtoa, ja ala tuntuu omalta.

Siriuksessa on samanlainen valikoima kuin Otavan muissa pisteissä, mutta se on suunnattu enemmän kirjaston asiakkaille, opiskelijoille ja eläkeläisille. Kesällä tarjolla oli keittolounas, mutta siitä luovuttiin asiakaskyselyn jälkeen. Spoofin mukaan kirjaston työntekijät ja asiakkaat kaipaavat erityisesti kevyttä kasvislounasta.

Tarjolla on tilauksesta valmistettava annossalaatti, jonka voi nauttia sellaisenaan tai täydentää valinnaisella proteiinilla: kanalla, kalalla tai kasvisvaihtoehdolla. Perusosa sisältää vihreän salaatin, tomaattia, kurkkua, vesimelonia ja fetaa. Toinen suolainen lounasvaihtoehto on liha- tai kasvistäytteinen piirakkapala, joka tarjoillaan pienen salaatin kera.

– Niin kuin muissakin pisteissämme, kana- ja kalasalaatti ovat nousseet nopeasti myös Siriuksen asiakkaiden suosikeiksi. Kirjastossa ja sen lähiympäristössä liikkuu väkeä iltaan asti, joten meillä on salaatteja ja piiraita tarjolla koko aukiolon ajan.

Vierailuhetkellä kahvilassa oli vielä hiljaista ja rauhallista. Merja Pitkäsen veikeät veistokset, pronssiin ja rautaan valetut jalkineet ja käsineet vilkuttavat seinältä ja pöydiltä asiakkaat tervetulleiksi. Asiakaspaikkoja kahvilassa on noin 50, ja terassilla on noin 20 lisäpaikkaa. Lisäksi kahvilan toisesta kerroksesta löytyy vuokrattavia kokoustiloja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Testattavaksi valikoitui lohisalaatti. Annos on valtava, ja etenkin aikaiselle lounaalle turhankin kookas. Omaan makuun vihreää salaattia oli liikaa, mutta täytteitä ihan sopivasti. Sen sijaan salaatti olisi kaivannut esimerkiksi siemeniä tai pienen leipäpalan.

Lounaiden lisäksi valikoimissa on päivittäin munkkeja ja voisilmäpullia, smoothieita, täytettyjä sämpylöitä, croissanteja sekä suolaisia ja makeita piirakoita.

– Munkki on asiakkaiden ehdoton suosikki. Myös smoothieita menee hyvin, sillä se on helppo, mukaan otettava välipala.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Café Sirius

Turun pääkirjasto

Linnankatu 2–4, Turku.

Yhteystiedot: www.kahvila-otava.fi/cafe-sirius

Avoinna ma–pe klo 9–19 ja la–su klo 10–17. Lounas alkaen 6 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
mirtillo
Ei enää herkkuja
Kyllä on taso laskenut sen jälkeen, kun ihanan Stefanon herkkuja saimme nauttia. Miten voidaan suunnata tarjonta opiskelijoile ja eläkeläisille? Kyllä keskustan monet virastoryöntekijät ym. toimihenkilöt käyvät siellä lounaalla. Myös kyllä hyvä lounasvalikoima kuuluu eläkeläisillekin!
Kouluruoka ei kuulu kenenkään ravintolaruoka ideologiaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.