Lounaspaikka

Kakolanmäellä pizza slicet syödään ronskisti käsin

Jori Liimatainen
Etenkin naisasiakkaiden suosikki on vegaaninen tomaattipizza, jossa on aavistuksen tulinen kastike ja keittiömestari Jessica Sorsakarin suunnittelema, oluthiivalla maustettu majoneesi, joka antaa pizzalle juustoisen maun.
Etenkin naisasiakkaiden suosikki on vegaaninen tomaattipizza, jossa on aavistuksen tulinen kastike ja keittiömestari Jessica Sorsakarin suunnittelema, oluthiivalla maustettu majoneesi, joka antaa pizzalle juustoisen maun.

Kakola Brewing avasi kesäkuun alussa Kakolanmäelle, vankilan entisiin keittiötiloihin, panimoravintola KBC Taproomin, jossa pääsee nauttimaan 16-hanaisen olutvalikoiman lisäksi New York -tyylisiä pizza sliceja. Lisäksi listalla on lähituottajien raaka-aineista valmistettuja snackeja pikkunälkään tai pizzan kylkeen.

Vuonna 2018 avautunut Kakola Brewingin panimo oli yksi mäen ensimmäisistä palveluista. Paikan yksi perustaja Alexander Törnroth kertoo, että KBC Taproom oli tarkoitus avata jo vuosi sitten, mutta koronapandemia muutti suunnitelmia.

– 2018 Turussa ei vielä ollut montaa panimoa, jotka myyvät olutta ulos, ja joilla on myös oma ravintola. Meillä oli alusta asti suunnitelmissa perustaa panimoravintola ja tarjota oluen ystäville paikka, jonne voi tulla sellaisena kuin on maistelemaan panimomme oluita.

Kakolanmäki on Törnrothin mukaan ainutlaatuinen paikka, uusi ja täysin tyhjästä noussut kaupunginosa, joka jäisi sieluttomaksi ilman palveluita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Haluamme olla siellä, missä on ihmisiä, ja onneksi asiakkaat ovat löytäneet paikan hyvin. Kuuntelemme asiakkaita herkällä korvalla ja toteutamme myös heidän toiveitaan. Osa oluidemme reseptiikasta on esimerkiksi luotu alueen asiakkaiden mieltymysten mukaan.

Taproomissa ei ole varsinaista lounasta, mutta paikka on arkisin avoinna lounasaikaan ja listan valikoima sopii mainiosti myös lounaaksi. Listalta löytyy kolme erilaista New York -style pizza slicea: pepperoni-, juusto- ja vegaaninen tomaattipizza. Snack menusta löytyy valkosipulinyytit, garden plate sekä sipsi- ja dippiannos, missä on fermentoitua ja fritattua sauvolaista perunaa, tillidippi ja ruohosipulia.

– Pizza sliceihin on haettu rouheutta, ja olemme saaneet oppia Antto Melasniemeltä. Teemme kaiken alusta asti itse ja raaka-aineet tulevat lähialueelta. Kehittelemme jatkuvasti myös uutta ja olemme tuomassa lähiaikoina listalle uuden viikon ja kuukauden pizzan.

"Teemme kaiken alusta asti itse ja raaka-aineet tulevat lähialueelta."

Alexander Törnroth

Testattavaksi valikoitui asiakkaiden keskuudessa suosikiksi noussut vegaaninen tomaattipizza, missä on tuunattua tomaattisoosia, Inkisten aurinkokuivattua tomaattia, talon majoneesia ja Sorrin basilikaa. Sen kanssa nautin garden platen, missä on Sorrin sydänsalaattia, retiisiä, porkkanaa, hunajanaurista, kyssäkaalia ja yrttidippiä.

Pizza slicet ovat usein melko pieniä, siivuja kokonaisesta pizzasta. Taproomin slicet ovat ihan omaa luokkaansa niin kokonsa kuin makunsa puolesta. Slice on niin kookas, että se vastaa yhtä pienikokoista pizzaa. Ja maku – se on taivaallinen. Parasta tomaattipizzassa oli ohut, rapea ja maukas pohja sekä aavistuksen tulinen tomaattikastike. Raikkautta lounaaseen toi garden plate, joka sekin on niin kookas, että pienempään nälkään se kannattaa jakaa lounasseuralaisen kanssa.

Pizza slicet tarjoillaan pöytiin emalilautasella ja syödään ronskisti käsin. Ja miten se tapahtuu kookkaalla slicella sotkematta itseään ja vaatteitaan? Keittiömestari Jessica Sorsakari on katsonut mallia New Yorkissa asuvan italialaisen pizzayrittäjän videoilta ja näyttää, miten pizza slice syödään oikeaoppisesti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Otetaan tukeva haara-asento ja kumarrutaan aavistus etukenoon. Näin rasva ja pizza putoavat lattialle vaatteiden sijaan, Sorsakari opastaa.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


KBC Taproom

Kakolan sisäpiha

Graniittilinnankatu 2 K, Turku

Lisätietoa: kakolabrewing.com/taproom/

Avoinna ke–to klo 12–23 , pe–la 12–24, su klo 14–20.

Lounaaksi esim. pizza slice 8 euroa ja/tai garden plate 7,50 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (4)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
VAIHTELUAKO
eikö muuta syötävää tässä Suomen maassa ole kuin Pitsan ja Kepapin riekaleia ja kulmia,,,sekä Pastaa,,,,
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Angus
Missä ollaan, mikä maa
Kakola Brewing, Taproom, pizza sliceja, garden plateja, New York -tyyli, snackeja... Ilmeisesti sekä Kakola Brewing että toimittajat ihailevat kovasti englantia ja Amerikkaa?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hima-Hönö
Vast: Missä ollaan, mikä maa
"Pizza slicet tarjoillaan pöytiin emalilautasella ja syödään ronskisti käsin. Ja miten se tapahtuu kookkaalla slicella sotkematta itseään ja vaatteitaan?"

"– Otetaan tukeva haara-asento ja kumarrutaan aavistus etukenoon. Näin rasva ja pizza putoavat lattialle vaatteiden sijaan, ········· opastaa."

Eipä uskoisi miten ihmiskunta kehittyy ja mihin suuntaan.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Aimäävai?
Vast: Missä ollaan, mikä maa
Äläs mene asioiden edelle. Vaikkakin olen perustaltani samaa mieltä kanssasi, eli että meidän suomalaisten pitkähköt junttiniskavillat ovat historian saatossa aina olleet nöyriä ulkopuolisten herrakansojen edessä, viimeisin trendi on tämä 2. maailmansodan jälkeinen aika, kun purkkaa jauhava angloamerikkalainen "kulttuuri" on sitten sitä uutta ja hienoa - käännekohtana pitäisin tässä kysymysessä vuotta 1952 - Armi maailman kauneimmaksi, Olumppialaiset Helsinkissä, Coca-cola . . . siitä se alamäki lähti. . .

Mutta siis toi Taproom - - - ne on vanhan tätipuoleni muistin mukaan niitä Lieksan Taproomeja, sieltä vähän syrjemmästä, kyllä Tapsoomin sukutila siellä seudulla vieläkin taitaa olla pystyssä, eli vanhaa juurevaa ugrilaista kantaa nämä Taproomit, ainakin tietääkseni . . .
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.