Lounaspaikka

Kauppatorin Einossa nautitaan lähialueen makuja

Eero Saarikoski
Café Einon iloisesta palvelusta ja siisteydestä vastaavat yrittäjä Jarko Aaltonen ja yhdeksän työntekijää. Aino Alanko (kuvassa) tarjoilee tuotteita pöytiin.
Café Einon iloisesta palvelusta ja siisteydestä vastaavat yrittäjä Jarko Aaltonen ja yhdeksän työntekijää. Aino Alanko (kuvassa) tarjoilee tuotteita pöytiin.

Café Einolla on menossa juhlavuosi, sillä suosittu kahvila-auto palvelee asiakkaita Turun kauppatorilla kymmenettä kesää.

Yrittäjä, torikauppias Jarko Aaltonen oli kiertänyt vuosia Suomen messuja, festareita ja muita tapahtumia, kun reissaaminen alkoi käydä raskaaksi ja Aaltonen päätti tehdä jotain muuta. Työmatkoillaan hän oli syönyt kyllästymiseen asti perussämpylöitä, ja siitä syntyi ajatus perustaa kahvila, joka panostaa palveluun, siisteyteen ja laadukkaisiin tuotteisiin.

Aaltonen hankki kahvila-auton aihion Saksasta, ja se viimeisteltiin Turussa. Kahvilalle poimittiin sopivan lyhyt nimi lähipiiristä eräältä isoisältä.

– Nimi sopi mielestäni hyvin kahvilalle, joka tarjoaa kotimaisia, paikallisia tuotteita. Hankimme kaikki raaka-aineet läheltä, torilta ja kauppahallista. Pienet leipomot leipovat meille sämpylöitä ja makeita. Näin kaikki on varmasti tuoretta, Aaltonen sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Einossa päivä alkaa varhain aamulla. Aaltonen saapuu neljältä pesemään paikkoja ja heti perään ensimmäiset työntekijät tulevat valmistamaan sämpylöitä ja muita leipiä. Kahvilan luukut aukeavat kuudelta ja paikka on avoinna iltakuuteen asti. Kiireisimpinä tunteina satapaikkaiselta terassilta on vaikea löytää vapaata pöytää.

– Ensimmäiset asiakkaat ovat paikalla heti kuudelta, mutta päivä alkaa vilkastua seitsemän maissa, kun ensimmäiset aamiaisasiakkaat saapuvat. Vilkkainta on kahdeksan ja kahden välillä.

Einon suosituimpia tuotteita ovat erilaiset leivät ja sämpylät. Valikoimasta löytyy lisäksi pikkupizzoja, pasteijoita ja monenlaista makeaa pullista piirakoihin ja viinereihin. Erikoisruokavaliot on huomioitu ja jokaiselle löytyy jotain.

"Hankimme kaikki raaka-aineet läheltä, torilta ja kauppahallista. Pienet leipomot leipovat meille sämpylöitä ja makeita."

Varsinaista lounasta Einossa ei ole tarjolla, mutta lounasaikaan riittää paljon asiakkaita, jotka nauttivat ruokaisan leivän ja kahvin.

Testattavaksi valikoitui yksi Einon suosituimmista leivistä eli tomaatti-mozzarellaleipä. Pitkänmallisen leivän päällä oli tomaattia ja buffalomozzarellaa sekä basilikaa ja ripaus suolaa ja pippuria. Leipä oli koostumukseltaan ihanan pehmeää, mutta rapeakuorista. Täytteitä oli riittävästi ja leipä sopi mainiosti lounaaksi. Kahvin kanssa maistui jälkiruuaksi vielä kesäinen mansikkaviineri, joka aivan suli suussa.

Eino on tavallisesti avoinna huhtikuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Tänä vuonna aukioloa pidennetään pitkälle syksyyn.

Kauppatorin valmistuttua Aaltosella riittää töitä ympäri vuoden. Hän avaa Aurakadun varrella sijaitsevaan paviljonkiin uuden ravintolan. Aaltonen ei suostu vielä paljastamaan, minkälaisesta ravintolasta on kyse, mutta valottaa hieman sitä, mitä tuleman pitää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ravintola perustuu hyvään palveluun ja sen punaisena lankana on lähiruoka. Niistä saamme hyvää palautetta Einossakin. Ihmiset arvostavat tänä päivänä hyvää palvelua.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Café Eino

Turun kauppatori

Avoinna klo 6–18.

Tarjolla erilaisia suolaisia leipiä ja makeita herkkuja. Esimerkiksi tomaatti-mozzarellaleipä 6,00 euroa.

Café Eino Facebookissa ja Instagramissa @cafeeino.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.