Lounaspaikka

Kellariravintola tarjoaa kotiruokaa vanhassa varastossa

Vuonna 1988 perustettu Kellariravintola on kuulunut vuodesta 2001 Kansallisen Kirjakaupan konserniin. Tilat, joissa Kellariravintola toimii, ovat aikoineen olleet kirjakaupan varastotiloja.
Vuonna 1988 perustettu Kellariravintola on kuulunut vuodesta 2001 Kansallisen Kirjakaupan konserniin. Tilat, joissa Kellariravintola toimii, ovat aikoineen olleet kirjakaupan varastotiloja.

Linnankadulta astutaan Kansallisen Kirjakaupan kulmalta sisäpihalle ja laskeudutaan portaat alas kellariin. Maan alta löytyy vuonna 1988 perustettu kellariravintola, joka on sijainnut samalla paikalla alusta lähtien. Silti se on joillekin lähialueen ihmisillekin yhä tuntematon paikka.

– Sijainti on loistava, mutta silti meille on vaikea löytää. Olemme ihan keskustassa ja esimerkiksi Kauppahalli on naapurissa. Sieltä saamme lähialueen tuoreet raaka-aineet, sanoo Jutta Jortikka Kansallisen Kirjakaupan konsernista.

Yli 30-vuotisen taipaleensa aikana Kellariravintolan ravintoloitsijat ovat vaihtuneet pariin kertaan, mutta vuodesta 2001 ravintola on kuulunut Kansallisen Kirjakaupan konserniin. Tilat, joissa Kellariravintola toimii, ovat aikoineen olleet kirjakaupan varastotiloja. Rakennus on rakennettu jo vuonna 1887.

Kellariravintola sijaitsee nimensä mukaan kellarissa, mutta vaalean sisustuksen ja hyvän valaistuksen ansiosta tunnelma on moderni ja valoisa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Asiakaspaikkoja ravintolassa on 180. Lounassalien lisäksi tilasta löytyy pari kabinettia, joita voi varata yksityiskäyttöön.

– Meillä käy esimerkiksi ryhmiä lounastamassa aina kerran kuukaudessa ja he käyttävät kabinetteja, Jortikka kertoo.

Jortikka iloitsee, että ihmiset ovat jälleen koronasulkujen jälkeen löytäneet ravintolan. Kesäaikaan lounastamassa käy työssäkäyvien ja vakioasiakkaiden lisäksi erityisesti turisteja.

Lounaalla Kellariravintolassa luotetaan perinteiseen kotiruokaan. Lounasbuffetissa on tarjolla päivittäin keittoa, salaattipöytä sekä kolme lämmintä vaihtoehtoa. Lauantaisin tarjolla on saaristolaishenkinen lounasbuffet.

”Vaikka olemme perinteinen ravintola emme ole kuitenkaan vanhanaikainen.”

– Klassisin annos on pippuripihvi. Sitä menee yhä, mutta sen rinnalle on tuotu esimerkiksi kasvisruokaa, jonka menekki on kasvanut viime vuosina. Lounasaikaan suosittuja ovat myös pannupihvit ja lohiruuat.

Yksi paikan pitkäaikaisista suosikeista on torstaisin listalta löytyvä hernekeitto, jonka kanssa tarjoillaan lättyjä hillon ja kermavaahdon kera.

Buffetlounaan lisäksi tarjolla on pöytiin tarjoiltavia liikelounasannoksia.

– Vaikka olemme perinteinen ravintola emme ole kuitenkaan vanhanaikainen. Seuramme trendejä ja kuulostelemme herkällä korvalla asiakkaidemme toiveita. Liikelounaat olivat erään asiakkaan idea. Aloitimme niiden tarjoilun vuosi sitten ja ne ovat olleet suosittuja.

Testipäivänä lounaslistalla oli kermaista lohikeittoa, porsaan grillipihviä, punaviinikastiketta ja perunamuhennosta, kookos-broileripataa riisillä sekä härkäpapupihvejä. Buffetin sijaan testattavaksi valikoitui viikon liikelounaslistalta Kellarin toast skagen ja savustettua lohta yrttikermaviilikastikkeen, perunoiden ja parsan kera. Lautasannokset olivat kauniita, ja etenkin toast skagen oli valmistettu kivasti pyöreäksi leipäseksi, joka maistui ihanan raikkaalta ja kesäiseltä. Lohiannos oli ruokaisa, lohi juuri sopivan kypsää, ja yrttikermaviilikastike kevensi sopivasti muuten tuhtia annosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Kellariravintola

Linnankatu 16, Turku.

kellariravintola.fi

Lounas arkisin klo 11–14.30. Salaatti ja keitto 9,20 €, lounasbuffet 10,90 € sis. salaattipöydän, talon leipää, keiton, lämpimät vaihtoehdot sekä kahvin ja keksit.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
TARJONTA
Näin vanhana kokkina sanoisin, että pippuripihvi ei ole lounasruoka, eikä possusta saa pihviä tekemälläkään... pihvi tehdään HÄRÄSTÄ, sana BEEF, HÄRKÄ.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Mormor
Onko pihalla ehkä takaovi?
Eli pääseekö ravintolaan rollaattorilla?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.