Lounaspaikka

Gräddan lounaalla maistellaan klassisia makuja

Marttiina Sairanen
Gräddan keittiömestari Lari Vilén ja ravintolapäällikkö Emma Bergqvist suunnittelevat ja valmistavat lounasasiakkaille lautasannoksia ja buffeeruokaa.
Gräddan keittiömestari Lari Vilén ja ravintolapäällikkö Emma Bergqvist suunnittelevat ja valmistavat lounasasiakkaille lautasannoksia ja buffeeruokaa.

Turun uusin ravintola ja juhlatila avasi ovensa toukokuun lopussa Tuomiokirkon ja Piispankadun tuntumaan. Ravintola Grädda sijaitsee vuonna 1832 rakennetussa empiretyylisessä puutalossa, suurella puutarhatontilla Aurajoen itäisellä rannalla. Tiloissa toimi aiemmin ravintola Hus Lindman.

Grädda on turkulaisen ravintola- ja catering-alan yrityksen, Voiveljet Oy:n uusin tulokas. Yrityksellä on ravintoloita Aurajoen rannalla yläjuoksulta alajuoksulle, fine diningista rentoon oleiluun: Panini, Tiirikkala, Smör, E. Ekblom ja Göran sekä juhlatilat Neuvolansali ja Vanhapanini.

Gräddan ravintolapäällikkö Emma Bergqvist on innoissaan uudesta työpaikastaan. Ruotsista kotoisin oleva Bergqvist on muuttanut Suomeen seitsemän vuotta sitten ja työskennellyt siitä asti VoiVeljillä.

– Tämä paikka saa minut tuntemaan kuin olisin tullut kotiin. Siitä tulee hyvä ja lämmin tunne. Tila on upea ja sijainti rauhallinen, mutta lähellä kaikkea. Sukujuhlat, syntymäpäivät tai yritystilaisuudet on helppoa järjestää tilassa, jonka ulko-ovesta pääsee suoraan puistoon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Marttiina Sairanen
Ravintola Gräddan lounas koostuu buffetpöydästä ja lautasannoksista. Buffetpöydässä on arkisin tarjolla erilaisia salaatteja ja kaksi erilaista lämminruokavaihtoehtoa. Lisäksi valittavana on bouillabaisse, saaristolaislautanen tai kolmen ruokalajin lounasmenu.
Ravintola Gräddan lounas koostuu buffetpöydästä ja lautasannoksista. Buffetpöydässä on arkisin tarjolla erilaisia salaatteja ja kaksi erilaista lämminruokavaihtoehtoa. Lisäksi valittavana on bouillabaisse, saaristolaislautanen tai kolmen ruokalajin lounasmenu.

Gräddassa on 170 asiakaspaikkaa sisällä ja terassilla satakunta. Kesäkuun aikana avautuu VoiVeljien ja Rica Barin yhteinen kesäterassi Puerto Rica, jossa on tarjolla musiikkia, ruokaa ja erilaisia juomia.

– Puerto Rica tarjoilee mutkatonta safkaa, loistavia viinejä ja raikkaita drinkkejä. Terassilla pääsee nauttimaan maisemasta, hyvästä musiikista ja kiireettömästä tunnelmasta.

Gräddan ruokalista on klassinen. Bergqvistin mukaan ruoka on hyvistä raaka-aineista tehtyä tyylikästä, yksinkertaista, rehtiä ja maukasta. Esikuvia voi hakea vaikkapa Tukholman klassikkoravintoloista.

"Lounas on suunniteltu sopivan kevyeksi, jotta sen jälkeen jaksaa palata virkeänä töiden pariin."

– Klassista ruokaa modernilla otteella. Lounas on suunniteltu sopivan kevyeksi, jotta sen jälkeen jaksaa palata virkeänä töiden pariin.

Marttiina Sairanen

Gräddan lounas koostuu buffetpöydästä ja lautasannoksista. Buffetpöydässä on arkisin tarjolla erilaisia salaatteja ja kaksi erilaista lämminruokavaihtoehtoa. Myös kasvisvaihtoehto on tarjolla joka päivä. Lisäksi valittavana on bouillabaisse, saaristolaislautanen tai kolmen ruokalajin lounasmenu.

– Toivon, että ihmiset tulisivat myös myöhäiselle lounaalle. Kerääntyisivät viettämään aikaa ystävien kanssa sekä nauttimaan hyvästä ruuasta ja viinistä.

Testipäivänä tarjolla oli hernekeittoa, ratatouillea ja kukkoa viinissä. Hernekeitto ja hillon kera tarjottu Ahvenanmaan pannukakku oli ollut niin suosittu, että jälkiruoka oli loppunut kesken. Bergqvist lupaa, että hernekeittopäiviä on jatkossakin, muttei ihan joka torstai.

– Emme ole vielä päättäneet asiaa, mutta hernekeittopäivä voisi olla joka toinen torstai tai vaikka kuun ensimmäinen torstai.

Testattavaksi valikoitui bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto. Simpukoiden, katkarapujen, kalan ja kasvisten sekoitus oli ihanan kevyt ja kesäinen, mutta kuitenkin sopivan ruokaisa. Annos on kuin tehty Bergqvistin toivomille pitkille ja rennoille myöhäisille lounaille yhdessä ystävien ja viinin kera.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Marttiina Sairanen

Ravintola Grädda

Piispankatu 15,Turku

Yhteystiedot: p. 020 741 7332, info@gradda.fi

Lisätiedot: www.gradda.fi

Lounas arkisin klo 11–15. Hinta 10,90 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.