Lounaspaikka

Kauppahallin Sivuvaunu luottaa liharuokiin

Marttiina Sairanen
Ravintoloitsija Joonas Sippo (vas.), tarjoilija Johanna Tahvanainen ja keittiömestari Matias Nurminen toteavat kauppahallin olevan mainio paikka Ludun Sivuvaunulle.
Ravintoloitsija Joonas Sippo (vas.), tarjoilija Johanna Tahvanainen ja keittiömestari Matias Nurminen toteavat kauppahallin olevan mainio paikka Ludun Sivuvaunulle.

Ludu avasi Sivuvaunu-nimisen lounasravintolan kauppahalliin. Annosten perustana on laadukkaat liharuoat, mutta tarjolla on päivittäin myös kasvisvaihtoehto.

Huhtikuun lopulla Turun kauppahallin ravintolatarjonta täydentyi Ludun Sivuvaunu-nimisellä lounasravintolalla. Ludun ravintoloitsija Joonas Sippo ei jäänyt ravintolasulun aikana pyörittelemään peukaloitaan, vaan pisti hihat heilumaan ja remontoi Sivuvaunulle tilat.

– Keväällä remontoin ja maalasin kauppahallin tiloja. Viime vuonna ravintolasulun aikana suunnittelin ja uudistin Ludun baaritiskin. Onhan ajat olleet rankkoja ja epätietoisuus raastavaa, mutta en ole halunnut jäädä toimettomaksi, Joonas Sippo kertoo.

Kauppahalli on kiinnostanut ravintoloitsijaa jo pidempään ja alkuvuodesta vapautuneeseen tilaan Sippo tarttui ilomielin.

– Tykkään kauppahallin meiningistä. Siellä on rikas ruokatarjonta, josta jokainen löytää mieleistään ruokaa ja kollegoiden kesken on hyvä henki.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ludu on ainakin toistaiseksi auki vain ilta-aikaan, eikä lounas ole palaamassa Ludun tarjontaan. Sivuvaunusta saa lounasta maanantaista lauantaihin klo 11–15. Sivuvaunu sijaitsee kauppahallissa Linnankadulta tultaessa ensimmäisenä oikealla.

– Sivuvaunussa tarjotaan lihapainotteista laadukasta ruokaa. Tarjoamme todellista lähiruokaa ja annoksissa käytettävät lihat tulevat samalta käytävältä Lundénin Lihalta. Kauppahallissa on tarjolla monessa paikassa hyvää kalaa, joten sen jätämme pois omasta tarjonnastamme. Haluamme kehittää lihakeitostamme kalakeitolle haastajan, Sippo hymyilee.

Päivittäin on myös kasvisvaihtoehto liharuokien rinnalla.

– Kasvisvaihtoehtoina on esimerkiksi fetasalaattia tai parsarisottoa. Parsarisotto on ollut valtavan suosittu, Sippo sanoo.

Marttiina Sairanen
Keittiömestari Matias Nurminen valmistaa annokset Sivuvaunun avokeittiössä.
Keittiömestari Matias Nurminen valmistaa annokset Sivuvaunun avokeittiössä.

Sivuvaunun lounaassa on tuttuja elementtejä Ludun lounaasta.

"Tykkään kauppahallin meiningistä. Siellä on rikas ruokatarjonta."

– Käytämme Ludun keittiötä esivalmisteluihin ja esimerkiksi yön yli haudutetut lihat valmistetaan Ludun isommassa keittiössä. Sivuvaunun annokset ovat yksinkertaisempia, mutta laadusta ei tingitä ja kaikki asetellaan nätisti lautaselle.

Ludussa totuttiin, että burgeri-päivä on torstaisin. Nyt Sivuvaunusta saa burgereita perjantaisin ja lauantaisin.

– Burgerit ovat tosi suosittuja. On ollut ilo nähdä monia Ludun vakioasiakkaita Sivuvaunun jonossa, Sippo sanoo.

Vierailupäivänä annosvaihtoehtoina oli tomaattikeittoa ja ylikypsää porsasta, riistamakkaraa, juurespyttipannua ja yrttimajoneesia sekä porsaan grillipihvi, bearnaisea ja ranskalaiset. Päivän kasvisvaihtoehtona oli vuohenjuustolasagnea ja tuoresalsaa kirsikkatomaatista.

Maiteltavaksi valikoitui riistamakkara juurespyttipannulla. Annos oli kauniin värikäs, raikas ja täynnä makua.

Marttiina Sairanen
Riistamakkara juurespyttipannulla oli värikäs ja maukas annos. Yrttimajoneesi kruunasi annoksen.
Riistamakkara juurespyttipannulla oli värikäs ja maukas annos. Yrttimajoneesi kruunasi annoksen.

Kaikki Sivuvaunun lounasannokset on mahdollista saada myös mukaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ihmisten ruokailutottumukset ovat selvästi muuttuneet ja yhä useampi ottaa annokset mukaansa. Tällä hetkellä puolet annoksista tilataan mukaan. Esimerkiksi päivän keiton voi tilata tuplana ja siitä syö kaksi ihmistä tai sitä voi lämmittää seuraavana päivänä, Sippo kertoo.

Sivuvaunu-nimi syntyi hauskan sattuman kautta.

– Ihastelin hienoa Vespaa, jossa oli sivuvaunu. Mietin, että mustaan Vespaan olisi hienoa kiinnittää Ludun mainos. Vaimoni sitten kysyi, että jos Vespa on Ludu, onko seuraavan ravintolan nimi sivuvaunu ja niin nimi syntyi. Ludu toimii moottorina ja Sivuvaunun kyytiin on kiva hypätä, Joonas Sippo hymyilee.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Sivuvaunu

Kauppahallissa, osoite Linnankatu 15.

Lounasta saa ma–la klo 11–15.

Lounasannosten hinnat 9–18 euroa.

Lounaslista löytyy osoitteesta sivuvaunu.fi

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
manterelainen
Liharuoat
Hyvä että joku vielä uskaltaa keskittyä hyviin liharuokiin, pitääpä mennä kauppahalliin liharuoalle.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.