Lounaspaikka

Krookilan Wanhassa Tuvassa lounas tarjoillaan pitopöydästä

Riitta Salmi
Ravintoloitsija Menna Leinon mukaan Krookilan Wanhassa Tuvassa lounasruoka on suunniteltu historialliseen miljööseen sopivaksi, mutta nykypäivän makuja kunnioittaen.
Ravintoloitsija Menna Leinon mukaan Krookilan Wanhassa Tuvassa lounasruoka on suunniteltu historialliseen miljööseen sopivaksi, mutta nykypäivän makuja kunnioittaen.

Ravintoloitsija Menna Leino naurahtaa, että työtunteja hän ei ole juurikaan ehtinyt kevään aikana laskea. Raisiossa Krookilan kotiseutukeskuksessa sijaitsevan ravintolan edellinen pitäjä siirtyi eläkkeelle maaliskuun puolessa välissä. Leino tuli tilaan jatkajaksi. Ravintolan hän avasi nimellä Krookilan Wanha Tupa.

– Aika myllerrystä tässä on ollut ja kiirettä, kun olen laittanut paikkoja kuntoon ja avannut ravintolan.

Monelle Leino voi olla tuttu Turussa sijainneesta ravintola Kultaisesta Hirvestä, jota Leino ehti pitää 18 vuotta.

– Turun Osuuskauppa osti Kultaisen Hirven kiinteistön, ja meidän vuokrasopimus päättyi vuoden 2016 lopussa. Tämän jälkeen olen päivittänyt osaamistani alalla ja tehnyt samalla töitä, myös pohjoisessa kausitöitä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Koko ajan olen katsellut, jos jostain löytyisi vielä oma sopiva paikka.

Leino näki Krookilan kotiseutukeskuksesta ilmoituksen lehdessä. Ravintolatilaan haettiin yrittäjää. Tässä Leino näki tilaisuuden, johon hän haluaisi vielä tarttua ja tuli myös valituksi.

– Olen ollut ravintola-alalla 40 vuotta, ja olen nähnyt alalta lähestulkoon kaiken. Perusravintolamaailma ei olisi tarjonnut enää mitään uutta.

Riitta Salmi
Pihapiirissä on terassitilaa sekä tunnelmallinen lato, jota voi vuokrata erilaisiin juhliin.
Pihapiirissä on terassitilaa sekä tunnelmallinen lato, jota voi vuokrata erilaisiin juhliin.

Krookilan kotiseutukeskuksen miljööseen – rakennuksiin ja pihapiiriin Leino ihastui täysin.

– Tähän vaihtoehtoon olen valmis ja koen, että voin olla toiminnassa mukana koko sydämelläni. Rakastan vanhoja taloja, ja nyt voin rakentaa omaa ravintolatoimintaa tällaiseen hienoon tilaan.

"Rakastan vanhoja taloja, ja nyt voin rakentaa omaa ravintolatoimintaa tällaiseen hienoon tilaan."

Lyhyessä ajassa Leino on ehtinyt tehdä ja toteuttaa jo monia omia suunnitelmia. Yksi muutos on se, että paikka on avoinna joka päivä. Lounasta on tarjolla pitopöydästä arkisin ravintola Krookilan Wanhan Tuvan puolella. Toisessa rakennuksessa on aikaisemmin ollut pieni kuppimyymälä, nyt tässä tilassa on puotikahvila. Kahvilan Leino pitää avoinna myös viikonloppuisin. Lisäksi pihapiirissä on terassitilaa sekä tunnelmallinen lato, jota voi vuokrata erilaisiin juhliin.

– Kesällä pihalle on suunnitteilla lampaita, jatkossa ehkä myös kanoja. Ja rajoitusten mukaan toteutetaan erilaisia pieniä tapahtumia. Paikkaa hallinnoivan Raision kaupungin kanssa yhteistyö on lähtenyt sujumaan todella hyvin.

Lounaasta Leino hymyilee, että jos hän kuvailee sitä kotiruokamaiseksi, se ei kuulosta kovin myyvältä. Lounasruoka on suunniteltu historialliseen miljööseen sopivaksi, mutta nykypäivän makuja kunnioittaen. Esimerkkejä vaihtoehdoista ovat vaikkapa pyttipannu, mandariinibroileri, jauhelihapihvit, tonnikalapastavuoka, kievinkana, hernekeitto, havaijinleike ja punajuurivuohenjuustopaistos.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Suunnittelen menut jokaiselle viikolle erikseen. Perinteisesti torstaina on hernekeittopäivä. Perjantaisin on säännöllisesti leikepäivä.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Krookilan Wanha Tupa

Ravintola ja kahvila.

Krookilankuja 40, Raisio

Avoinna ma–pe 10.30–16, la–su 12–18.

Lounas arkisin klo 10.30–14.

Noutopöytä 10,70 euroa. Lounaaseen sisältyy vesi, kotikalja, leipä, salaatti ja lämmin kasvislisuke. Tiistaisin ja torstaisin myös päivän keitto ja jälkiruoka.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Lokki
Aivastus!
Krookilasta on aina puuttuneet pärskesuojat ruokalinjaston päältä. Luulisi koronan pistäneen miettimään näitä pärskimis asioita. Jätän tämän paikan väliin.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.