Lounaspaikka

Pippurimyllyn lounaalla tarjoillaan klassikkoannoksia ja tuttuja makuja

Jane Iltanen
Vuonna 1974 avattu Pippurimylly on toiminut alusta asti samoissa tiloissa Stålarminkadulla. Vuonna 1949 valmistuneen rakennuksen piirsivät arkkitehdit Hugo Harmia ja Woldemar Baeckman. Ennen ravintolaa tiloissa toimi Turun Vanun laitakaupunkitavaratalo, ompelimo, mannermainen Mantti-ketjun kahvila sekä baari. Kuvassa ravintolapäällikkö Matleena Pietilä.
Vuonna 1974 avattu Pippurimylly on toiminut alusta asti samoissa tiloissa Stålarminkadulla. Vuonna 1949 valmistuneen rakennuksen piirsivät arkkitehdit Hugo Harmia ja Woldemar Baeckman. Ennen ravintolaa tiloissa toimi Turun Vanun laitakaupunkitavaratalo, ompelimo, mannermainen Mantti-ketjun kahvila sekä baari. Kuvassa ravintolapäällikkö Matleena Pietilä.

Stålarminkadulla vuodesta 1974 lähtien toiminut Ravantin suvun pyörittämä perheravintola Pippurimylly on yksi Turun vanhimpia edelleen samalla konseptilla toimivista ravintoloista.

Asiakaskunta on viehättynyt niin paikan klassikkoannoksista kuin miljööstäkin, mikä on samaan aikaan juhlallinen ja rento. Paikka henkii syntymävuosikymmentään, mutta tähän päivään päivitettynä. Pintaremontin myötä sisustukseen on tuotu tummaa, lämmintä puuta, mikä toistuu salin kalusteissa. Seinää koristavat kehystetyt julisteet Turun alueella olleista näyttelyistä.

Ravintolapäällikkö Matleena Pietilä kertoo, että Pippurimyllyssä ei ole lähdetty kikkailemaan trendien perässä, vaan ravintolan sisustus ja ruokalista ovat pysyneet melko vastaavina läpi vuosikymmenten. Esimeriksi klassikkoruoka pippuripihvi on pysynyt listalla alusta saakka.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Meillä käy paljon vakioasiakkaita, jotka tietävät, mitä haluavat. Pippuripihvi on meidän bravuurimme, siitä meidät tunnetaan ja sitä moni tulee syömään. Myös paistettu siika, silakat ja maksa kiinnostavat, vuodesta 1989 lähtien Pippurimyllyssä työskennellyt Pietilä sanoo.

Jane Iltanen
Pippurimyllyn lounaslistalla on päivittäin neljä vaihtoehtoa. Pihvipaikkana tunnetun ravintolan klassikkoruoka on pippuripihvi, mutta asiakkaille maistuvat myös kala- ja maksaruuat.
Pippurimyllyn lounaslistalla on päivittäin neljä vaihtoehtoa. Pihvipaikkana tunnetun ravintolan klassikkoruoka on pippuripihvi, mutta asiakkaille maistuvat myös kala- ja maksaruuat.

Testipäivänä lounasaikaan paikka on täynnä. Koronarajoitusten vuoksi paikkamäärä on puolitettu 35:een, mutta iloinen puheensorina täyttää kaarevan katon eli tynnyriholvin alle jäävän salin. Pietilä kehottaakin varaamaan pöydän etukäteen, jos haluaa varmistaa, että omalle seurueelle löytyy tilaa. Lisätilaa ruokailijoille löytyy tarvittaessa myös alakerran kortteliravintola Hugosta.

"Koronasulun päätyttyä on ollut hienoa huomata, että ihmiset haluavat taas syödä ulkona."

Matleena Pietilä

Pietilän mukaan väkeä riittää tasaisesti pitkin päivää eikä etenkään perjantaisin lounaan ja illallisen väliin jää siirtymäaikaa. Seuraavia ruokailijoita alkaa tulla jo heti lounaan jälkeen. Ravintolalla on myös muodostunut kanta-asiakaskunta jo vuosien takaa.

– Koronasulun päätyttyä on ollut hienoa huomata, että ihmiset haluavat taas syödä ulkona. Suurin osa haluaa syödä paikan päällä, mutta meiltä haetaan ruokaa myös mukaan.

Lounaslistalla on päivittäin neljä vaihtoehtoa. Mukana on aina yksi kevyempi vaihtoehto tai kasvisruoka. Tavallisesti lounaslistalla on myös päivän pizza, mikä on tulossa listalle takaisin myöhemmin. Lounaaseen kuuluu runsas salaattipöytä, ruokajuomaksi maito tai kotikalja. Annoksissa huomioidaan erikoisruokavaliot.

– Perjantaisin on aina paistettua maksaa ja häränsisäfileetä. Osa tulee varta vasten niiden vuoksi.

Testipäivänä tarjolla oli täytetyt paprikat, pariloitua maksaa ja juustoinen kukkakaalikastike, paistettua siikaa, voisulan, tankoparsan ja keitettyjen perunoiden kera sekä häränfilee, lankkuperunat ja choronkastike.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maisteltavaksi valikoitui kala-annos, mikä osoittautui loistavaksi valinnaksi. Annos koostui vain muutamista raaka-aineista ja perusmauista, joita ei oltu onneksi piilotettu kastikkeen alle vaan niistä sai nauttia sellaisenaan. Annoksen ehdoton kruunu oli paistettu siika, joka oli juuri sopivan kypsä ja mehevä.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Pippurimylly

Stålarminkatu 2, Turku.

Yhteystiedot: www.pippurimylly.fi

Lounas arkisin klo 11–15. Hinta alkaen 9,40 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.