Lounaspaikka

Kulhobois valmistaa korona-ajan lounasta rennolla otteella

Jane Iltanen
Turkulaisesta NamuCateringista tuttujen Mikko Rannikon ja Jussi Pulkkisen Kulhobois on korona-ajan pop up, josta saa take away –annoksia, kuten keittoja ja sushibowleja.
Turkulaisesta NamuCateringista tuttujen Mikko Rannikon ja Jussi Pulkkisen Kulhobois on korona-ajan pop up, josta saa take away –annoksia, kuten keittoja ja sushibowleja.

Turkulaisesta NamuCateringista tutut Mikko Rannikko ja Jussi Pulkkinen olivat jo aiemmin pyöritelleet ideaa lounaskulhoista, mutta toteutukseen tuli vauhtia, kun tuttujen omistajien Bar4:n tilat jäivät rajoitusten vuoksi tyhjilleen.

– Kulhobois syntyi Bar4:n pöydässä. Kun alkoholia ei saa myydä, ehdotimme omistajille, että voisimme käyttää tilaa ja myydä lounasannoksia. Jo viikon päästä päätöksestä avasimme oven. Tilanne on kaikille vaikea, mutta tästäkin selvitään, kun tehdään jotain kivaa, Rannikko kertoo.

Kulhoboisin valikoimaan kuuluvat muun muassa ramen- ja pho-keitot, sushibowlit ja täytetyt höyrysämpylät. Menu vaihtuu viikoittain, ja tarjolla on joka päivä viisi erilaista vaihtoehtoa.

Esimerkiksi testiviikolla tarjolla oli possu pho ja kana pho ”Kulhobois Style”. Possu pho sisälsi yön yli haudutettua kotimaista possunniskaa, mausteista ja maukasta lientä sekä erilaisia lisukkeita. Kana pho sisälsi mehevää kanaa, lientä ja erilaisia lisukkeita. Keitoista on saatavilla myös kasvisversioita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lisäksi tarjolla oli lohi- ja katkarapusushibowlit. Salmon Sushi Bowl koostui yuzu-hedelmällä maustetusta lohesta, sushiriisistä ja lisukkeista. Shrimp Sushi Bowl taas sitruunanruoholla ja kaffirlimellä höystettyistä katkaravuista, sushiriisistä ja lisukkeista. Lisäksi saatavilla oli vegaaninen Poke Style -tofukulho.

Jane Iltanen
Kulhoboisin valikoimaan kuuluvat muun muassa pho-keitot ja sushibowlit. Menu vaihtuu viikoittain, ja tarjolla on joka päivä viisi erilaista vaihtoehtoa.
Kulhoboisin valikoimaan kuuluvat muun muassa pho-keitot ja sushibowlit. Menu vaihtuu viikoittain, ja tarjolla on joka päivä viisi erilaista vaihtoehtoa.

Testattavaksi valikoituivat possu pho ja lohikulho. Molemmat annokset näyttivät todella houkuttelevilta ja kauniilta. Ne eivät olleet kuitenkaan vain päältä kauniita vaan maut veivät kielen mennessään.

"Kulhobois jää elämään rajoitusten ja sulkujen päätyttyäkin pop upina milloin missäkin."

Mikko Rannikko

Lohikulho näytti runsaalta ja kookkaalta, mutta raikkaiden ja kevyiden raaka-aineiden ansiosta lounaasta ei jäänyt ähkyä ja väsynyttä oloa. Suuremman vaikutuksen teki kuitenkin pho.

Täytyy myöntää, etten ole aiemmin ollut pho-keittojen ystävä, mutta vika onkin ollut siinä, etten ole aiemmin saanut maukasta keittoa. Possu oli todella mureaa, lisukkeita oli sopivasti ja liemi oli erinomaista.

– Turusta ei ole saanut esimerkiksi ramenkeittoja, mitä haluaisimme itse syödä. Se on kuitenkin ruokana helppoa ja lounaaksi sopivan kevyttä. Siksi kehitimme oman keiton, jonka salaisuus piilee liemessä. Sitä keitellään rakkaudella useampi päivä ja haetaan tummia makuja.

Kulhoboisin rento ote ja maistuvat lounaat ovat uponneet turkulaisiin hyvin. Somehypetys sekä keittojen ja sushibowlien suosio yllätti tekijätkin.

– On kiva kokeilla erilaisia lounaskonsepteja ja tehdä itselle kivoja juttuja. Kulhobois jää elämään rajoitusten ja sulkujen päätyttyäkin pop upina milloin missäkin. Ilmoittelemme somessa, kun taas aktivoidumme. Vappuviikolla meitä työllistävät myös take away -vappukassit, joita voi tilata etukäteen, Rannikko sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Kulhobois / Bar4

Kristiinankatu 4, Turku.

Lisätiedot: www.namucatering.fi, www.facebook.com/Bar4Turku

Lounasta arkisin klo 10.30–14.30. Hinta 12 euroa.

Hae paikan päältä tai tilaa puhelimitse p. 044 563 0900 tai Whatsappilla. Maksutavat: tasaraha ja kortti.

Myös kotiinkuljetus. Kts. tilausohjeet Bar4:n Facebook-sivuilta.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Antero
Kulhobois
Hienoa että on kavereita jotka eivä jää surkuttelemaan tilannette vaan käärivät hihat ja aloittavat toiminnan,tällaisia maamme tarvitsee ja niitä onkin ilmaantunut kiitettävästi.Käyttäkää tällaisia hyvät ihmiset sillä ei maailma parane valittamalla.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.