Lounaspaikka

Laadukasta kotiruokaa noutopöydästä myös poikkeusaikana

Lennart Holmberg
3. Linjan yrittäjä Lotta Niittyvaara toteaa korona-ajan olevan ravintolayrittäjälle todella stressaavaa, mutta hän haluaa katsoa tulevaisuuteen positiivisella mielellä. Ravintolasta haetaan päivittäin 100–150 lounasannosta.
3. Linjan yrittäjä Lotta Niittyvaara toteaa korona-ajan olevan ravintolayrittäjälle todella stressaavaa, mutta hän haluaa katsoa tulevaisuuteen positiivisella mielellä. Ravintolasta haetaan päivittäin 100–150 lounasannosta.

Ravintola 3. Linja avautui satamaan vuonna 2014. Aluksi ravintolan yrittäjät Rasmus Niittyvaara, Lotta Niittyvaara ja Jerry Laine ajattelivat paikan olevan iltapainotteinen ravintola, joka palvelee erityisesti ruotsinlaivoilla kävijöitä.

– Aika pian huomasimme, että lounaskin vetää todella hyvin ihmisiä. Lounastajia kävi päivittäin 350. Marraskuussa 2019 saimme laajennettua ravintolaa, kun viereisessä oleva toimistotila vapautui. Ehdimme nauttia isommista tiloista muutaman kuukauden ennen koronaa, Lotta Niittyvaara kertoo.

Lennart Holmberg
Ravintola 3. Linjassa lounasannokset saa koota itse noutopöydästä rasioihin. Lounaspöytään kuuluu salaattipöytä, useampi lämmin vaihtoehto, leipä sekä jälkiruoka.
Ravintola 3. Linjassa lounasannokset saa koota itse noutopöydästä rasioihin. Lounaspöytään kuuluu salaattipöytä, useampi lämmin vaihtoehto, leipä sekä jälkiruoka.

Korona on hiljentänyt ravintolaa, mutta kokonaan 3. Linjan ovia ei missään vaiheessa ole laitettu kiinni.

– Viime keväänä myimme vain noutoruokaa, niin kuin tälläkin hetkellä. Viime keväänä pakkasimme asiakkaille lounasannoksia ja niitä menikin mukavasti päivittäin ja erityisesti lauantain brunssikassit olivat hervottoman suosittuja, Niittyvaara sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt ravintolasulun aikaan lounasta myydään jälleen vain mukaan. Erona viime kevääseen on se, että nyt asiakkaat pääsevät itse kokoamaan lounasannoksen noutopöydästä.

– Meillä lounas on normaalistikin buffetpöydässä, joten asiakkaat ovat tottuneet siihen. Nyt kun on sallittua myydä ruokaa noutopöydästä, niin halusimme ehdottomasti toimia niin, Lotta Niittyvaara sanoo.

Asiakkailta on tullut positiivista palautetta siitä, että ravintolasulun aikanakin saa koota annokset itse.

– Ihmiset ovat tyytyväisiä, kun saavat ottaa mitä haluavat ja ottaa halutessaan useampaa lämmintä ruokaa.

Sisällä ravintolassa saa olla kerralla maksimissaan kymmenen henkilöä ja turvavälejä tulee noudattaa.

– Tällä hetkellä lounaita menee päivittäin 100–150 kappaletta. Onhan se iso tiputus normaaliin, mutta olemme silti tyytyväisiä tilanteeseen. Harvemmin paikalle tulee juuri samaan aikaan paljon väkeä, mutta joskus jonkun täytyy hetki odotella ulkona, mutta jono liikkuu nopeasti, Niittyvaara toteaa.

"Ihmiset ovat tyytyväisiä, kun saavat ottaa mitä haluavat ja ottaa halutessaan useampaa lämmintä ruokaa."

Lotta Niittyvaaran mukaan asiakkaiden suosikkeja lounaalla ovat muun muassa grillipihvit, maissipaneroitu kana ja makkaraperunat. Hän kertoo monen tulevan myös laajan salaattipöydän takia.

– Haluamme tarjota laadukasta kotiruokaa ja teemme kaiken itse. Vuosien aikana lounaspöytä on tullut monipuolisemmaksi ja panostamme entistä enemmän kasvisruokiin. Asiakkaita tulee kauempaakin ja meillä käy paljon muun muassa pelastuslaitoksen väkeä. Yhtenä valttikorttinamme on hyvät parkkitilat.

Vierailupäivänä päivän keittona oli kermainen lohikeitto ja noutopöydässä oli monipuolisen salaattipöydän lisäksi porsaan ribsejä, satay-kanavartaita, uuniperunaa ja yrttismetanaa, ranskalaisia ja aurajuustomajoneesia sekä chili-valkosipulivoissa paistettua maissia. Jälkiruoaksi oli tarjolla omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Annosrasioihin sai koottua maittavan ja monipuolisen annoksen. Salaatti oli raikas ja lounaan kruunasi herkullinen omenapiirakka.

Lounas on tarjolla arkisin kello 10.30–14. Iltamenusta voi tilata maanantaista lauantaihin kello 15–21 ja lauantaisin 3. Linja tarjoaa brunssikassin, joka pitää tilata viimeistään edeltävänä päivänä. Kaikki annokset voi noutaa itse paikan päältä tai tilata Foodora-ruoankuljetuspalvelu kautta.

Lotta Niittyvaarai toteaa ravintolayrittäjyyden olevan tällä hetkellä haastavaa, mutta hän haluaa katsoa tulevaisuuteen positiivisella mielellä.

– Onhan tämä korona-aika ja sen tuoma tietämättömyys todella stressaavaa. Olemme joutuneet lomauttamaan henkilökuntaa. Tulevaisuutta katson kuitenkin positiivisella mielellä ja luotan paikkaamme. Toivottavasti kesällä ollaan jo normaalimmassa tilanteessa ja viime kesältä siirtyneiden juhlat ja niiden cateringit voidaan hoitaa, Niittyvaara sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Ravintola 3. Linja

Osoite: Linnankatu 88, Turku.

Take away lounaat: lounaspöytä 10,70 euroa, keitto+salaatti 9,50 euroa, keitto- tai salaattipöytä 8,70 euroa.

Lounaspöytä arkisin klo 10.30–14.00.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
kotiruokaako,,,
Tuossa jutussa mainitut ruoat eivät ole ns. PERINTEISIÄ KOTIRUOKIA,,,aivan jotain muuta.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: kotiruokaako,,,
Eipä tuossa kyllä puhuttukaan "perinteisestä", vaan laadukkaasta kotiruoasta. Mikä vain mahtaa tehdä ravintolaruoasta kotiruokaa? Se, että se viedään pois ravintolasta...?

Jutussa mainituista grillipihvit, ribsit, paneroitu kana (vasta tosin viime vuosina on yleistynyt maissipanerointi), lohikeitto, makkaraperunat ja omenapiirakka ovat kyllä tuttuja suomalaisille jostain 1970-luvulta asti, ja monet ovat laittaneet monia niistä kotonakin. Että sikäli kyllä voisi joiltain osin puhua perinteisestä kotiruoastakin. Perinteinen kotiruokakin kun muuttuu, nykyään se on osin muutakin kuin hernekeittoa ja maksalaatikkoa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: kotiruokaako,,,
Eikä mitään vegaanista, ei edes vegetaarista, nekin on nykyään monelle kotiruokaa. Yhä useammalle.

Jutussa kerrottiin, että: “Kaikki annokset voi noutaa itse paikan päältä” – mutta tarjolla oli ainoastaan Foodora-menu, joka perustuu siihen että joku Foodora-ketjussa on päättänyt mikä heille on helpointa kuskattavaa, ei siihen mitä ravintola voisi tarjota. Halvalla ovat nahkansa myyneet.
Onneksi meillä jokaisella on valinnan mahdollisuus vielä omassa hallussa – toisin kuin rokotteiden kanssa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.