Lounaspaikka

Kortteliravintola Navetassa panostetaan ruokaelämyksiin poikkeusoloissakin

Marttiina Sairanen
Sarita Konttilan Kortteliravintola Navetassa on lounasaikaankin tarjolla useampi vaihtoehto.
Sarita Konttilan Kortteliravintola Navetassa on lounasaikaankin tarjolla useampi vaihtoehto.

Sarita Konttila ihastui Raunistulassa Virusmäentiellä vapaana olleeseen vanhaan navettaan rakennettuun kahvilatilaan. Konttila näki tilassa mahdollisuuden omalle ravintolalle, ja Kortteliravintola Navetta aukaisi ovensa loppukesällä 2019.

– En halunnut liiketilaa keskustasta. Vanhassa navetassa vakuutti paikan maanläheisyys ja persoonallisuus. Keittiön uusimme kokonaan, mutta muuten tilaan riitti sisustuksen päivittäminen.

Vaikka syrjässä oleminen on pieni riski, lähti ravintolan toiminta hyvin käyntiin. Viime vuoden keväästä lähtien ravintolatoiminnassa on pitänyt olla luova muutenkin kuin ruuanlaitossa ja annosten suunnittelussa.

– Suurimman osan olemassaolostamme olemme toimineet pandemia-aikaan. Haasteita on ollut, mutta olemme pystyneet niitä ratkomaan, Konttila toteaa.

Marttiina Sairanen
Kortteliravintola Navetassa panostetaan maukkaan ruuan lisäksi annosten ulkonäköön, myös poikkeustilanteessa.
Kortteliravintola Navetassa panostetaan maukkaan ruuan lisäksi annosten ulkonäköön, myös poikkeustilanteessa.

Kortteliravintola Navetassa tarjoillaan alusta lähtien itse tehtyä ja tarkkaan mietittyä ruokaa. Lounaslista on kiertävä, mutta Konttila varioi listaa ja suosii kauden raaka-aineita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kuten perinteisestikin lounailla, meilläkin suosittuja ovat kalaruuat kuten lohi ja kampela sekä lihapullat. Keittomme saavat monesti kehuja. Keitot ovat aina vegaanisia, ja koetan hakea keittoihin erilaisia makuyhdistelmiä.

Haastattelupäivänä Navetassa oli tarjolla savustettua palsternakkakeittoa, härkää, herkkusieniä ja kasviksia osterikastikkeessa, yrttimarinoitua kanavarrasta teriyaki kastikkeella sekä kikherne-maissipihvejä ja paholaisenhilloa sekä basmatiriisiä. Jälkiruuaksi oli valkosuklaamoussea ja kuohuviinimarinoitua kiiviä. Viikon lounaspitsan täytteenä oli lohta, tankoparsaa, hollandaisekastiketta ja pikkelöityä kurkkua.

Konttila on pitänyt poikkeusoloissa lounastarjonnan vastaavana kuin normaalistikin. Asiakkaille hän haluaa tarjota laatua ja vaihtoehtoja.

"Ainakin toistaiseksi pidän lounasmenunkin laajana."

– Ainakin toistaiseksi pidän lounasmenunkin laajana. Kun ravintolat menivät uudelleen kokonaan kiinni, ja vain noutoruoka on sallittua, romahti myynti hetkellisesti. Onneksi nyt pikkuhiljaa asiakkaat ovat jälleen palanneet ja noutaneet ruokaa.

Lounasaikana Navetan asiakaskunta muodostuu lähiseudun asukkaista ja lähellä olevien toimistojen ja työmaiden työntekijöistä.

– Selkeästi etätyö vaikuttaa meidänkin lounasaikaan. Esimerkiksi Logomosta on aikaisemmin tullut tänne väkeä, mutta nyt työ tehdään etänä.

Normaalisti Navetassa lounas tarjoillaan buffetista. Konttila toteaa, että viimeisen vuoden aikana lounaasta on ollut erilaisia variaatioita tarpeen mukaan ja välillä työntekijät annostelivat lounaan asiakkaille.

Nyt Konttila kehitti yhdistelmän buffettarjonnasta ja take away –annoksista.

– Kaikki lounasruuat ovat buffetlinjastossa yksittäispakattuna salaatteja, leipiä ja levitteitä myöden. Asiakas voi poimia siitä mukaan haluamansa vaihtoehdot. Monet ovat kehuneet tätä tapaa, ruuan voi maksaa ja poimia nopeasti mukaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Lisäksi ennakkotilaukset voi noutaa sekä lounaalla että illallisella myös drive in -luukulta.

Konttila toteaa, että vaikka tilanne on haasteellinen, panostetaan Navetassa maukkaan ruuan lisäksi annosten ulkonäköön, myös poikkeustilanteessa.

– Paikanpäällä ei voi nyt syödä. Haluan silti tarjota asiakkaille palan elämystä ja näyttäviä ja koristeltuja annoksia.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Kortteliravintola Navetta

Virusmäentie 9, Turku.

Lounas arkisin klo 10.30–15.

Rajoitusten aikana take away. Lounas on annostelut valmiiksi rasioihin. Näistä voi koota mieluisan kokonaisuuden. Myös drive in -luukku ennakkotilatuille ruuille.

Lounaan hinta 10,50 e, pitsalounas 13,50 e.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.