Lounaspaikka

Kahden ravintolan klassikot saman katon alta

Marttiina Sairanen
Tintå ja Blanko yhdistivät voimansa, osaamisensa, suosikkiannoksensa ja henkilökuntansa toisen koronasulun alkaessa pari viikkoa sitten. Blankon keittiöpäällikkö Mikael Sundström ja Tintån keittiöpäällikkö Sami Paajanen ovat kehitelleet uusia ideoita ruuanjakeluun.
Tintå ja Blanko yhdistivät voimansa, osaamisensa, suosikkiannoksensa ja henkilökuntansa toisen koronasulun alkaessa pari viikkoa sitten. Blankon keittiöpäällikkö Mikael Sundström ja Tintån keittiöpäällikkö Sami Paajanen ovat kehitelleet uusia ideoita ruuanjakeluun.

Suosikkilounaita on saatavilla myös poikkeusaikana. Läntisellä rantakadulla seinänaapureina sijaitsevat, samaan turkulaiseen Klonk Oy:n yritysperheeseen kuuluvat, ravintolat Tintå ja Blanko yhdistivät voimansa, osaamisensa, suosikkiannoksensa ja henkilökuntansa toisen koronasulun alkaessa pari viikkoa sitten.

– Olemme yhdistäneet Blankon ja Tintån klassikot ja suosituimmat annokset. Tarjolla on niin salaatteja, pizzoja, pitoja ja Blankon pastoja, kuten lammaspasta, mikä on ollut pitkään asiakkaiden suosikki, Blankon keittiöpäällikkö Mikael Sundström ja Tintån keittiöpäällikkö Sami Paajanen sanovat.

Marttiina Sairanen
Erilaisia take away -lounasvaihtoehtoja on tarjolla päivittäin useita.
Erilaisia take away -lounasvaihtoehtoja on tarjolla päivittäin useita.

Keittiöpäälliköt kertovat, että korona-aika on vaatinut paljon venymistä ja ponnistelua sekä uusia ideoita ja toimintatapoja.

– Meidän luonteella ei anneta periksi. Olemme ottaneet käyttöön ideoita, joita ei olisi aiemmin edes ajateltu.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sulkutilan aikana take away -lounasta on tarjolla joka arkipäivä, jonka lisäksi tarjolla on a la carte-annoksia perjantaisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 14–20. Tilauksen voi tehdä kätevästi Tintån verkkosivujen kautta tai soittamalla ja noutaa ravintolasta. Tästä viikosta alkaen ruokaa voi tilata myös Foodoran kautta. Viikonlopun herkutteluun on tarjolla myös torstai-iltaan mennessä tilattava ja perjantaina noudettava viikonloppupaketti, joka on itse lämmitettävä kolmen ruokalajin menu.

– Mukana tulevat myös kuvat, miten annoksen voi kasata, mutta jokainen saa kasata ne haluamallaan tavalla. Meillä on kilpailu, johon voi osallistua esittelemällä, miten on kasannut annokset. Paras toteutus palkitaan viikonloppupaketilla, Sundström kertoo.

Blankon ja Tintån kanssa samaan yritysperheeseen kuuluvat myös lähempänä satamaa Aurajokirannassa sijaitsevan Nerå sekä Humalistonkadulla sijaitseva Alvar.

Blankossa on tavallisesti 150 asiakaspaikkaa. Päivittäin lounaalla käy talviaikaan noin 200 asiakasta. Tintåssa on 45 asiakaspaikkaa. Kesällä molempien ravintoloiden asiakasmäärä tuplaantuu terassin ansiosta.

"Olemme ottaneet käyttöön ideoita, joita ei olisi aiemmin edes ajateltu."

Ennen korona-aikaa kasvu oli keittiöpäälliköiden mukaan hurjaa.

– Kun aloitin parikymmentä vuotta sitten Blankossa, olin yksin keittiössä. Ennen koronaa Blankon keittiössä työskenteli kuusi ja Tintåssa jopa kahdeksan henkilöä kahdessa vuorossa. Nyt meitä on Tintåssa kolme. Tarkoitus on saada lomautettu väki takaisin mahdollisimman pian.

Pitkän uran saman yritysperheen ravintoloissa tehneet miehet iloitsevat kuitenkin siitä, että he ovat päässeet pitkästä aikaa työskentelemään yhdessä.

– Emme ole tehneet vuosiin töitä yhdessä. Se on ollut nyt kivaa.

Erilaisia take away -lounasvaihtoehtoja on tarjolla päivittäin useita. Joka päivä löytyy myös vegaaninen vaihtoehto. Lounaan mukana tulee konvehti makeannälkään. Lisäksi voi ostaa pienen makean jälkiruuan. Vitriinissä on niin cookieita, kakkuja, piirakoita kuin leivoksiakin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Testipäivänä tarjolla oli lohikeittoa, Margherita Extra -juuripizza, parsa-feta-mansikka-pita, härkäpita, spaghetti carbonara sekä Blankon lammaspasta. Jaoimme kuvaajan kanssa parsa-feta-mansikka-pitan ja härkäpitan puoliksi. Kiikutin oman lounaani Vartiovuorenpuistoon, jonka aurinkoisilla kallioilla oli oiva paikka avata vuoden puistolounaskausi.

Pitat kestivät hyvin lyhyen kuljetuksen ja olivat helppoa ja sopivaa puistoruokaa. Kahden eri annoksen maut sopivat kivasti yhteen. Härkäpita toi ruokaisuutta ja suolaisuutta, ja keväinen parsa-feta-mansikka-pita puolestaan keväistä raikkautta. Lounaan jälkeen auringossa olisi voinut istua vielä hetken ja nauttia kahvin.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Tintå

Läntinen Rantakatu 9, Turku

Lisätiedot: www.tinta.fi, puh. 02 230 7023.

Take away -lounas ma–pe klo 11–15, a la carte-annokset pe kello 16–20 ja la kello 14–20. Lounaan voi tilata noudettavaksi 15.00 asti. Tilaukset 14.30 mennessä.

Lounasannokset 10,90 euroa – 21 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
Mä haluaisin
Minä haluaisin aivan Perus PIZZAA JA KEPAPIN RIEKALEITA,, En vierasperäisiä nimiä kyseisistä tuotteista,, en kaipaa , enkä ymmärrä pistoja, pastoja, pitaa tai cnocheja,, ym. kaipaan ruokaa Suomeksi , ja hyvää perinteistä,,,läskisoosia, tillilihaa, strokanohvia, kaalisoppaa, kaali looraa, makkarasoppaa, maksa soosia, karjalan paistia lisukkeineen,,,ym.....kiitos.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.