Lounaspaikka

Viiden ravintolan annoksia samasta paikasta

Riitta Salmi
Keittiopäällikköillä Simo Hallikaisella (vas.) ja Sebastian Koskella pitää kiirettä, sillä lounaita noudetaan tiskiltä jatkuvasti.
Keittiopäällikköillä Simo Hallikaisella (vas.) ja Sebastian Koskella pitää kiirettä, sillä lounaita noudetaan tiskiltä jatkuvasti.

Aurakadulla sijaitsevassa Cafe Fontanassa käy lounasaikaan kuhina, kun nimettyjä paperikasseja haetaan tiskiltä tiuhaan tahtiin. Paperikasseihin on pakattu take away -annoksia ja niitä lähtee asiakkaiden ja wolt-kuskien matkaan.

– Kiirettä pitää, toteaa annoksia pakkaava keittiömestari, yrittäjä Simo Hallikainen.

Viisi ravintolaa -pop up yhdistää Nooan, Tårgetin, Hüggen, Fontanan ja di Trevin Fontanan tiloihin. Muut ravintolat ovat sulun ajan kiinni.

– Viime keväänä ravintolasulun aikaan myimme vain Fontanassa take away -lounasta ja nyt halusimme tehdä asiat isommin. Nyt tilattavana on viiden ravintolan lounasannoksia ja ala carte -annoksia. Halusimme tehdä tämän asiakkaille mahdollisimman helpoksi, Hallikainen kertoo.

Riitta Salmi
Viisi ravintolaa -pop upissa on päivittäin valittavana kolme eri take away -lounasannosta. Kala-annokset ovat erityisen suosittuja.
Viisi ravintolaa -pop upissa on päivittäin valittavana kolme eri take away -lounasannosta. Kala-annokset ovat erityisen suosittuja.

Tällä hetkellä Fontanan keittiössä työskentelee viisi keittiömestaria ja salin puolella kolme henkilöä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Päätimme heti, ettemme halua jäädä tuleen makaamaan. Take away -annokset eivät korvaa ravintolan normaalia myyntiä, mutta saamme kuluja katettua ja työllistettyä muutamia ihmisiä. Valitettavasti osa henkilökunnasta on lomautettuna, mutta mitä paremmin annoksia menee, sitä enemmän voimme ottaa porukkaa takaisin töihin, Hallikainen toteaa.

Viisi ravintolaa -pop up lähti liikkeelle vauhdikkaasti. Simo Hallikainen kertoo, että heti ensimmäisenä aukiolopäivänä lounasannoksia myytiin noin 140 ja tahti on päivä päivältä kiihtynyt.

– Olemme tyytyväisiä. Ihmiset tilaavat mielellään noutoruokaa ja me voimme tarjota samasta paikasta monta eri vaihtoehtoa ja muuta kuin pikaruokaa. Lounasaikaan tilaukset painottuvat selkeästi lounasannoksiin ja illalla menee ala carte -annoksia.

Ala carte -listalta löytyy annoksia kaikista viidestä ravintolasta. Listalla on muun muassa Nooan kalapuikot, Hüggen green curry, di Trevin burgeri ja Fontanan Toast Skagen.

– Ravintoloissa on niin monia hyviä annoksia, että olisimme voineet valita listalle paljon enemmänkin. Valitsimme listalle asiakkaiden suosikkeja ja sellaisia annoksia, jotka kestävät kuljetusta ja uudelleen lämmitystä. Esimerkiksi pihvejä emme listalle laittaneet, Hallikainen sanoo.

"Lounaalle valitsemme ravintoloiden suosikkilounaita."

Arkipäivisin lounasvaihtoehtoja on kolme. Hüggen kasvisannos pysyy viikon verran samana ja sen lisäksi päivittäin on kaksi vaihtuvaa annosta. Lounaslistaa keittiöpäälliköt koostavat yhdessä.

– Lounaalle valitsemme ravintoloiden suosikkilounaita ja niitä annoksia, joita itsekin mielellämme syömme. Esimerkiksi lihapullat ovat suosittuja, kuten myös Nooan kalapuikot ja Wallenbergin pihvit. Suomalaiset tykkäävät kalasta ja sitä menee aina paljon, Hallikainen kertoo.

Vierailupäivänä annosvaihtoehtoina oli sitruuna curry, paahdettua lohta ja pastacarbonara.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pastacarbonara kesti mainiosti kuljetuksen kotiin ja maistui herkulliselta. Täyteläisessä annoksessa oli lisäksi rucolaa, paahdettua kirsikkatomaattia ja parmesanjuustoa.

Annoksia voi tilata ennakkoon netistä tai soittamalla ja noutaa annokset itse paikan päältä. Toinen vaihtoehto on tilata ruuankuljetuspalvelu Woltin kautta.

– Toki paikalle voi tulla suoraankin tilaamaan ja hetken aikaa odotella annoksia, Hallikainen sanoo.

Viisi ravintolaa -pop up on auki niin kauan kuin ravintolasulku kestää.

– Toivotaan, että tämä sulkuaika auttaa ja päästään pian normaalimpaan arkeen. Olemme auki sulun ajan ja jatkamme, jos sulku pitenee. Ajat ovat haastavat, mutta turkulaiset hakevat ilahduttavasti ruokaa paikallisista ravintoloista. Toivottavasti jo kesällä kaikki ravintolat voivat olla normaalisti auki, sillä esimerkiksi toukokuu on ravintoloille todella tärkeää aikaa, Simo Hallikainen toteaa.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Viisi ravintolaa -pop up

Ravintolasta voi tilata Nooan, Tårgetin, Hüggen, Fontanan ja di Trevin annoksia.

Ruoat noudetaan Cafe Fontanasta, osoitteetsa Aurakatu 1.

Ravintola on auki ravintolasulun ajan ma–pe 11–20, la 12–20 ja su 12–18.

Lounasannoksia saa joka arkipäivä ja ala carte -listalta voi tilata, mihin aikaan tahansa.

Lounasannosten hinnat 10,90–13 euroa.

Ruokalistat löytyvät osoitteesta viisiravintolaa.fi

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Angus
Sitruuna curry ja pastacarbonara
Jos ei ole niin turhan tarkka oikeinkirjoituksesta, voisi ehkä sentään kirjoittaa jotenkin johdonmukaisesti...
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Sitruuna curry ja pastacarbonara
🎃 ja kurpitsa piirakka.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Sitruuna curry ja pastacarbonara
... sekä spaghettifruttidimare...
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.