Ihmiset

Vaatteet vaihtuivat turkulaisella Emmi Pärnillä vihanneksiin ja hedelmiin

Riitta Salmi
Vihannespörssin Turun toimipisteessä työskentelevä Emmi Pärni on työssään oppinut paljon ruokatuotteista ja tuottajista. Kotikeittiössään hän haluaa panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja hyvään ruokaan.
Vihannespörssin Turun toimipisteessä työskentelevä Emmi Pärni on työssään oppinut paljon ruokatuotteista ja tuottajista. Kotikeittiössään hän haluaa panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja hyvään ruokaan.

Korona-aika on saanut ihmiset innostumaan ruuanlaitosta sekä terveellisistä ja laadukkaista raaka-aineista. Se näkyy myös Vihannespörssin Turun toimipisteessä.

Viime keväänä koronan sulkiessa ravintoloiden ovet, Vihannespörssi kehitti kuluttajille vihannes- ja hedelmäboxit, joiden suosio yllätti täysin. Nyt tarjolla on neljä erilaista boxia, joiden sisällöt rakentuvat vihanneksista ja hedelmistä.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Asiakkaiden mielestä on kivaa, että boxeissa on usein jotain, mitä ei ehkä itse tulisi valinneeksi kaupasta. Moni kertoo myös syöneensä enemmän vihanneksia ja innostuneensa kokkaamaan. Tämä on lisäksi turvallinen tapa ostaa tuotteita, jotka saa halutessaan autoon kannettuna tai kotiin kuljetettuna, sanoo Emmi Pärni Vihannespörssin Turun toimipisteestä.

Riitta Salmi
Emmi Pärnin mielestä parasta omassa työssä ovat mukavat ja osaavat työkaverit Markus Aho (edessä oik.), Ville Leminen ja Janne Järvenkallas.
Emmi Pärnin mielestä parasta omassa työssä ovat mukavat ja osaavat työkaverit Markus Aho (edessä oik.), Ville Leminen ja Janne Järvenkallas.

Vuoden alussa kuluttajille avautuneessa verkkokaupassa on myynnissä perusraaka-aineiden lisäksi myös erikoisempia tuotteita, kuten tuoretta kurkumaa ja finger limeä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Valmiit boxit eivät palvele kaikkia, joten haluamme tarjota kuluttaja-asiakkaille mahdollisuuden ostaa myös yksittäisiä tuotteita oman tarpeensa mukaan. Toivomme, että pystymme tuomaan kuluttajille saman palvelun, mitä olemme tarjonneet ravintoloille ja yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Suurin osa Vihannespörssin tuotteista menee ravintoloiden käyttöön. Korona on tuonut haasteita ravintola-alalle, mutta sen myötä on syntynyt myös uusia tapoja tuottaa ja myydä ruokaa.

– Ihailen, miten nopeasti ravintolat ovat pystyneet rakentamaan uusia tapoja myydä ruokaa ja viemään take away -kulttuuria eteenpäin. Samalla tuntuu epäreilulta, miten ahtaalle vallitseva tilanne on laittanut alan. Nyt todella tarvitaan supervoimia.

"Olen työssäni oppinut paljon raaka-aineista ja tuottajista."

Emmi Pärni päätyi ruoan raaka-aineiden pariin muutamia vuosia sitten, kun hän vaihtoi vaatteet porkkanoihin. Hän siirtyi kansainväliseltä vaatebrändiltä Vihannespörssin Turun myyntipisteeseen, jossa hän tekee muun muassa myyntiä ja markkinointia.

– Tykkään tehdä ruoan parissa töitä, sillä ravitseva ruoka on tosi tärkeää myös itselleni. Olen työssäni oppinut paljon raaka-aineista ja tuottajista. Arvostan laadukkaita ruokatuotteita vielä aiempaa enemmän. Ammattikokeilla on taito jalostaa niitä eteenpäin, ja olen saanut itsekin paljon ideoita omaan ruuanlaittoon.

Pärni innostui ruuanlaitosta jo nuorena, ja nykyään hän valmistaa perheelleen itse paljon ruokaa.

Hän arvostaa laadukkaita raaka-aineita ja haluaa panostaa ruuanlaittoon. Kahden pienen lapsen kanssa siihen ei ole aina aikaa, mutta hän kokee tärkeäksi, että perhe syö monipuolista ja ravitsevaa ruokaa.

– Onneksi on myös ravintoloiden take away -annokset, jotka ovat välillä kiireisen perhearjen pelastus. Niistä saa myös inspiraatiota ja ideoita omaan ruuanlaittoon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Riitta Salmi

Pärniä kiehtoo erityisesti aasialainen makumaailma, sillä hän on viettänyt miehensä kanssa aikaa Balilla ja saanut sieltä myös ideoita ruuanlaittoon.

– Odotan, että korona-aika väistyy ja saamme taas kutsua ystäviä ja sukulaisia kotiin syömään, Emmi Pärni sanoo.


Emmi Pärni

32-vuotias.

Opiskellut mainontaa ja markkinointia.

Työskentelee Vihannespörssin Turun myyntipisteessä. Ideoi ja tekee yrityksen markkinointia.

Muuttanut Helsingistä Turkuun viisi vuotta sitten.

Perheeseen kuuluvat mies sekä 3-vuotias poika ja vuodenikäinen tytär.

Harrastaa liikuntaa ja ruokaa eri muodoissa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Sivustaseuraaja
Lisää positiivisia uutisia
Tätä tulen käyttämään, varsinkin kun kaivamalla selvisi että saan boxit kotiin asti. Turkulainen kotiinkuljetusmalli kun tahtoo olla se, että ”kuljetus keskustan alueelle” tai ”kuljetus Turun alueella” – vaikka asun vain 8 km Turun keskustasta.

Kuvista päätellen Boxit on ilmeisesti suunniteltu perheellisille, mutta jospa ne saa hävitettyä ilman apuakin.

Olisin tilannut jo tänään että selviäisi myös mitä kuljetus maksaa, mutta tänään on ruokatilaus jo tilattu ja tulossa. Eipä ole palvelua paljon mainostettu – tai se on huonosti kohdistettu... miettii yksin asuva vegaani.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.