Lounaspaikka

Lounaspaikka: Huikopalassa tehdään ruokaa suurella sydämellä

Jane Iltanen
Huikopalan yrittäjä Samuli Lehto kertoo, että buffetlounaalla on tarjolla maukasta kotiruokaa perinteisillä ja uusilla vivahteilla.
Huikopalan yrittäjä Samuli Lehto kertoo, että buffetlounaalla on tarjolla maukasta kotiruokaa perinteisillä ja uusilla vivahteilla.

Kaarina-talo avautui kolme vuotta sitten ja samalla siellä aloitti ravintola Huikopala. Lounasta ravintolassa on tarjolla joka arki päivä.

– Valmistamme buffetlounaamme alusta lähtien itse, puhtaista raaka-aineista. Haluamme tarjota raikasta, hyvää lounasta, emme mättöä, yrittäjä Samuli Lehto sanoo.

Lehto siirtyi ravintolayrittäjäksi toiselta alalta.

– Olen tehnyt töitä metalli- ja vaatealalla ja ollut vähittäismyynnin johtotehtävissä. Myin yrityksen ja rakkaus ruoanlaittoa kohtaan sai siirtymään ravintola-alalle. Yli 30 vuotta olen nauttinut ruoanlaitosta ja teen ruokaa suurella sydämellä, Lehto toteaa.

Jane Iltanen
Noutopöydästä saa koottua monipuolisen, täyttävän ja värikkään annoksen.
Noutopöydästä saa koottua monipuolisen, täyttävän ja värikkään annoksen.

Huikopalan lounaaseen kuuluu salaattipöytä, päivän keitto ja lämpimät kotiruokatyyppiset vaihtoehdot noutopöydästä.

– Tarjoamme kotiruokaa ympäri maailmaa. Toisina päivinä on intialaista ruokaa, toisina thairuokaa ja tänään pohjoismaalaista. Tärkeää on, että ruoka on maukasta ja siinä on jotakin uutta vivahdetta. Ruoka ei saa maistua samalta päivästä toiseen, Lehto sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintolassa on käytössä kuuden viikon kiertävä lounaslista. Erityisruokavaliot on huomioitu ja lähes kaikki on laktoositonta ja gluteenitonta.

– Joka päivä on tarjolla lihaa tai kalaa sekä kasvisvaihtoehto. Kasvisvaihtoehdon tulee olla hyvä ja ravitseva, ei vain lisuke, Samuli Lehto toteaa.

Jane Iltanen
Jälkiruoka tarjoiltiin pienissä laseissa. Herkullisessa jälkiruoassa oli pavlovaa, hedelmiä ja mascarponea.
Jälkiruoka tarjoiltiin pienissä laseissa. Herkullisessa jälkiruoassa oli pavlovaa, hedelmiä ja mascarponea.

Vierailupäivänä päivänkeittona oli tomaatti-vuohenjuustokeitto. Salaattipöydässä oli nizzansalaattia, tomaatti-sipulisalaattia ja pikkelöityjä juureksia.

Lämpiminä vaihtoehtoina oli Välimeren sieni-kasvispaistos, pariloitua ahventa saaristolais-voikastikkeella ja perunamuusilla sekä possua kerma-rakuuna kastikkeessa.

"Tarjoamme kotiruokaa ympäri maailmaa."

Noutopöydästä sai koottua monipuolisen ja maukkaan annoksen. Salaatit olivat raikkaita, keittiössä leivitetty ahven hyvää, possu pehmeää ja kastikkeissa oli runsaasti makua. Lounaan kruunasi pieni, herkullinen pavlova-jälkiruoka.

– Joka päivä on jokin pieni jälkiruoka, joka ei kuitenkaan ole liian iso ja makea, vaan juuri jotakin pientä makeaa, Lehto hymyilee.

Suuret ikkunat tuovat ravintolaan paljon valoa. Viereisessä tilassa on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely, jota voi lounaan yhteydessä käydä ihastelemassa.

Vilkkaimpaan lounasaikaan, puoli kahdentoista aikoihin, lähes kaikki ravintolan pöydät ovat täynnä. Samuli Lehto kertoo kuitenkin koronaepidemian hiljentäneen ravintolaa paljon.

– Täällä käy tällä hetkellä noin 60 lounastajaa päivässä. Suurin osa on lähialueen yrityksistä. Ennen koronaa täällä kävi paljon ikäihmisiä, ja meillä olikin ikään kuin toinen kattaus, mutta nyt ikäihmisiä käy huomattavasti vähemmän.

Iso osa Huikopalan toimintaa on catering.

– Hoidamme cateringia perhejuhliin, kuten ristiäisiin, syntymäpäiville, ylioppilasjuhliin ja häihin sekä yritystilaisuuksia. Korona-aika on toki hiljentänyt tätäkin puolta, Lehto sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa tutustutaan Turun seudun lounaspaikkoihin.


Huikopala

Kaarina-talossa, Lautakunnankatu 1, Kaarina

Lounas joka arkipäivä klo 11.00–14.30.

Lounaan hinta 10 euroa ja keittolounas 8 euroa sisältää salaattipöydän, leivän sekä jälkiruoan ja kahvin/teen.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Sivustaseuraaja
Laajennusta ajatellen
Tämä olisi oivallinen tilaisuus – mikäli siihen on kirjaston ja henkilökunnan puolesta mahdollisuus, aloittaa take-away myynti. Ainakin nyt korona-aikana. Ainakaan minä en ole kuullut kirjastosta, josta saa lainausreissulla ostaa ruokaa. Jota ei tarvitse palauttaa. Se olisi hauskaa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
SARI VUORI
Vast: Laajennusta ajatellen
Näin toimii jo ja tilauksen voi tehdä myös Foodoran kautta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.