Lounaspaikka

Lounaspaikka: Kahvila Oksi tarjoaa puhtaista raaka-aineista valmistettua kasvisruokaa

Riitta Salmi
Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen puhtaista raaka-aineista valmistettuja ravintorikkaita tuotteita.
Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen puhtaista raaka-aineista valmistettuja ravintorikkaita tuotteita.

Pikkuisessa, parikymmentäpaikkaisessa kahvila Oksissa tunnelma on maanläheinen. Sisustus ja ilmapiiri tukevat sitä ajatusta, mitä kahvilayrittäjä Jenna Routi haluaa tarjota asiakkailleen: luomua ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja, ravintorikkaita tuotteita.

Routi on taustaltaan leipuri-kondiittori. Hän ehti työskennellä useissa kahviloissa ennen kuin hän toteutti pitkäaikaisen haaveensa omasta kahvilasta. Sairashuoneenkadulle vuonna 2019 syksyllä perustettu kahvila on löytänyt paikkansa turkulaisessa kahvilatarjonnassa.

– Turussa on aika vähän vastaavanlaisia paikkoja. Paikka on sijainniltaan myös ihanteellinen, sillä en halunnut perustaa kahvilaa ihan keskustaan, mutta tämä on kuitenkin sopivan matkan päässä sieltä.

Routi on pitkään ollut kiinnostunut puhtaasta ravinnosta ja luomutuotannosta. Hän uskoo puhtaan ravinnon hyvää tekevään vaikutukseen. Kahvilayrittäjän arvot näkyvät kahvilan tarjottavissa. Tuotteet valmistetaan paikanpäällä ilman lisä- ja säilöntäaineita. Suurin osa raaka-aineista on luomua. Kaikki kahvilan tuotteet ovat kasvipohjaisia ja myös gluteenittomia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lounasta kahvilasta saa tiistaista perjantaihin. Maanantaisin paikka on kiinni. Tarjolla on aina kaksi lounasvaihtoehtoa. Talviaikana toinen vaihtoehto on keittolounas, joka vaihtuu päivittäin. Toinen lounasvaihtoehto vaihtuu viikoittain. Vierailupäivänä tarjolla oli kylmään pakkaspäivään sopiva bataattikeitto sekä viikkolounaana ketobowl, jossa oli muun muassa kukkakaaliriisiä, paistettua lehtikaalia, sieniä ja parsakaalia, pähkinäkastiketta, avokadoa sekä siemennäkkäriä.

Oksin lounasmenu suunnitellaan viikoittain satokausi huomioiden. Jokainen annos valmistetaan tilauksesta asiakasta varten, ja kahvilassa on pöytiin tarjoilu.

– Keskimäärin meillä menee lounaita noin parikymmentä päivässä. Asiakaskunta on laaja, moni tulee ihan senkin vuoksi, että he haluavat syödä terveellisesti.

– Emme ole juurikaan pandemian aikana joutuneet muuttamaan toimintatapaamme. Nyt alkuvuodesta on ollut hieman hiljaisempaa, mutta asiakkaita kuitenkin on, Routi kertoo.

Oksin listalla on lisäksi smoothieita, smoothiebowleja ja mehuja, macadamia-jugurttia, joissa keskeisenä elementtinä ovat kotimaiset marjat. Lisäksi listalla on täytettyjä leipiä sekä blinejä. Kahvilan vitriinissä herkutteluun houkuttelevat raakakakut ja kivimyllyllä valmistetut raakasuklaat.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Kahvila Oksi

Sairashuoneenkatu 8, Turku.

Avoinna ti–pe kello10–17, la 10–16.

Lounas arkisin kello 11–15. Lounas sisältää kahvin tai kuusenkerkkähaudukkeen.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.