Päiväkodit

Arkean syömäkelvotonta päiväkotiruokaa hävitetty Ruskolla – valtaosa Turun seudun päiväkodeista jatkaa yhteistyötä

Ari-Matti Ruuska
Arkean ruokapalvelut vaihtuivat Norlandian neljässä päiväkodissa Mehiläisen Ateriaaliin. Maanantaina lounasta Norlandia Puistossa maistelivat Edvin Leikkanen,1, varhaiskasvatuksen opettaja Jenni Tyykilä ja Lotta Niva,3.
Arkean ruokapalvelut vaihtuivat Norlandian neljässä päiväkodissa Mehiläisen Ateriaaliin. Maanantaina lounasta Norlandia Puistossa maistelivat Edvin Leikkanen,1, varhaiskasvatuksen opettaja Jenni Tyykilä ja Lotta Niva,3.

Lapsille tarjottavan ruuan syömäkelpoisuutta on jouduttu usein selvittelemään Norlandia-ketjun päiväkodeissa. Kuljetuksissa jäähtyneet ruuat ovat olleet päänvaivana myös Turun seudulla, ketjun maajoht...

tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile TS digiä
1kk eurolla.
Tilaus päättyy automaattisesti.

Tutustu 1 kk 1 €
Olen jo tilaaja
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (10)

Vanhimmat ensin
Vastaa
besserwisser
Muistanpa kun kerran
armeija-aikana ollessamme tykistöleirillä Rovajärvellä helmikuussa, oltiin asemissa tunturin laella ja pakkasta oli yli 30 astetta. Muona tuotiin ahkiolla hinaamalla 6 kilometrin päästä ja kerran mittasin annoksen lämpötilaksi 58,7 astetta tarjoiltaessa, eihän sitä voinut syödä Koistisen labradorinnoutajakaan. Rangaistukseksi pölläytin patteriston komentajaa ja poistutin sitä pari kertaa Rovaniemelle ja takaisin täyspakkauksen kanssa. Eipä näytä niistä ajoista hommat paljon parantuneet, jaxuhaleja pilteille ja pitäkää tiukka linja näissä elintärkeissä asioissa!
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Muistanpa kun kerran
Aika ihmeelliseksi on maailma tässäkin mennyt, kun hieman jäähtynyttä ruokaa ei voi tarjoilla. En toki sano, että olisi pitänyt tarjoilla tai että tällainen elintarvikevalvonta olisi turhaa ja typerää. Mutta kuinka monessa suomalaiskodissa annetaan aterian jäännösten jäähtyä pöydällä, kunnes ne pakataan jääkaappiin odottamaan lämmitystä? Ja kuinka monta ruokamyrkytystapausta tällaisesta aiheutuu esim. vuosittain?

Kuinkahan monta kertaa olen syönyt yleisötapahtumissa, perhejuhlissa yms. hieman jäähtynyttä ruokaa? Jopa ravintoloissa olen saanut sellaista eteeni enemmän kuin kerran (tietenkin valitin).

Ikävintä haaleassa ruoassa on mielestäni maku ja tuntu, ei vastaa kuumaa ruokaa - jota tosin ei kai lapsille saa sitäkään tarjota. Ehkä joskus ennen vanhaan olisi ruoka tarjottu lapsille hieman jäähtyneenä ja ehkä vähän pitkin hampain sekä huomautettu Arkeaa. (Ilmeisesti olisi ikävä kyllä tarvittu toinenkin huomautus ja sitten vaihto parempaan yritykseen.)
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Aimäävai?
Vast: Muistanpa kun kerran
@besserwisser

" Rangaistukseksi pölläytin patteriston komentajaa ja poistutin sitä pari kertaa Rovaniemelle ja takaisin täyspakkauksen kanssa."

Mitäs toi nyt on siihen verrattuna et kerranku meikä oli samalla Rovajärven leirillä, ja pakkaset oli paljon kovemmat, niin meikälle tarjottiin lumihankeen "saltimbocca alla romana" ( eli vasikanleikkeet roomalaisittain, marsalakastikkeessa) täyskylmänä, ja sotilaspalvelija ei edes muistanut vetää kättä lippaan sitä tarjoillessaan... Otti pattiin sen verran, että yksin tein poistutin ja lyötin maahan lähistöllä tyyriin näkösenä kadet selän takana lorvinutta kenttätykistön tarkastajaa - omasta mielestään suurikin herra - sen verran että sillä hikikarpalot jo karvareuhkan alta helmeilivät.

Näin varmistin senkin, että kutsua kertauksiin ei enää tämän jälkeen tullut.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Katri Fältberg
Omat keittäjät takaisin päiväkoteihin ja kouluihin
Päiväkotien ja koulujen ruoat ovat kyllä muuttuneet ala-arvoisiksi. Kaiholla muistelen omaa lapsuuttani, jolloin päivökodissa ja koulussa tehtiin ruuat omassa keittiössä. Ruoka oli hyvää ja maukasta. Nyt se on tuollaista teollista mömmöä.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Heiskalaine
Vast: Omat keittäjät takaisin päiväkoteihin ja kouluihin
Oletko useinkin syönyt kouluruokaa, viime aikoina?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Mumma
Ruokaa roskiin!!!!
Täysin syötävää ruokaa laitetaan roskiin!!!! Syynä vain se, että sen pitäisi olla tullessaan syömälämpöistä. Onko todella niin, ettei päiväkodinhenkilökunta saa kastiketta tai keittoa lämmittää, jos se on liian kylmää syötäväksi. Mikrobit eivät todellakaan valtaa ruokaa siinä samassa hetkessä ja tee siitä vahingollista. Kyllä on järjenkäytön puutetta määräyksissä. Terveystarkastajat puuttuvat aivan olemattomiin asioihin. Surulliseksi tuollainen tekee, kun hyvää ruokaa ja rahaa tuhlataan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
KenDahl
Voi kamalaa
Minun isä oli Talvisodassa.

Hän kertoi, että kerran oli rintamalla tarjottu 58 asteista ruokaa ja siitä jäi elinikäin trauma.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Lisää