TS Kaupunki

Lounaspaikka: Napolilaistyylisiä pizzoja suoraan Uunista

Riitta Salmi
Kim Rantanen, Ville Tappola ja Lauri Kokko avasivat Uuni pizzerian lokakuussa Martinkadulle.
Kim Rantanen, Ville Tappola ja Lauri Kokko avasivat Uuni pizzerian lokakuussa Martinkadulle.

Turun ravintolamaailma sai lokakuun puolivälissä uuden tulokkaan, kun Eerikinkadulla reilun vuoden toimineen Nordic Pizza Companyn pikkuveli Uuni Pizzeria avautui Martinkadulle. Myös Uunissa kohtaavat uusi skandinaavinen tyyli ja napolilaistyylinen pizza.

Uunia pyörittävät ystävykset Lauri Kokko, Ville Tappola ja Kim Rantanen. Kokko työskenteli pitkään järjestyksenvalvojana ja tapahtuma-alalla, kunnes hän siirtyi pari vuotta sitten ravintola-alalle. Tappolalla ja Rantasella on takana pitkä ura anniskelupuolella baarimestareina.

Miehet ovat tutustuneet toisiinsa ravintola-alalla. Kokko ja Tappola ovat pyörittäneet ravintoloita yhdessä jo pari vuotta. Miehet omistavat Uunin lisäksi myös anniskeluravintola Fredrikin Linnankadulla ja Nordic Pizza Companyn Eerikinkadulla.

Idea pizzaravintolasta syntyi, kun miehet miettivät, mitä he voisivat tuoda Turun ravintolamaailmaan. Kun kunnon pizzapaikkaa ei miesten mielestä löytynyt, he laittoivat ensin pystyyn Nordic Pizza Companyn. Uunille löytyi sopiva paikka jo 2018, mutta sen vapautumista jouduttiin odottamaan pari vuotta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Uuni syntyi tarpeesta, sillä Martissa ei ollut aiemmin tarjolla meidäntyylistä pizzaa. Martti on myös ihan mahtava kaupunginosa, jonne tällainen paikka sopii mainiosti, Kokko sanoo.

– Ravintolakulttuuri on muuttunut ja syöminen on arkipäiväistynyt. Ihmisen eivät käy ulkona syömässä enää vain viikonloppuisin. Ja Turussa kaikki eivät suuntaa syömään enää vain keskustaan. Martti on sijainniltaan hyvä, sillä täällä asuu paljon väkeä ja se on lähellä jokirantaa ja urheilupuistoa, Rantanen lisää.

Korona on tuonut paljon haasteita ravintola-alalle eikä Uunin avaaminenkaan olisi voinut osua huonompaan aikaan. Miehet kuitenkin uskovat, että kun korona-ajasta selvitään, selvitään mistä vain.

– Korona on vaikuttanut etenkin paikan päällä syömiseen. Meillä on oma kotiinkuljetus ja ruuan tilaaminen Uunin nettisivuilta on tehty helpoksi, Kokko sanoo

"Hyvä pizza lähtee pohjasta, tomaattikastikkeesta ja juustosta."

Riitta Salmi
Uunin listalta löytyy new napolitan style -pizzoja sekä salaatteja. Lounaslistalla on aina pari päivän pizzaa, joista toinen on kasvisvaihtoehto.
Uunin listalta löytyy new napolitan style -pizzoja sekä salaatteja. Lounaslistalla on aina pari päivän pizzaa, joista toinen on kasvisvaihtoehto.

Uunin listalta löytyy new napolitan style -pizzoja sekä salaatteja. Lounaslistalla on aina pari päivän pizzaa, joista toinen on kasvisvaihtoehto. Pizzoja voi tilata lounasaikaan myös listalta etukäteisvarauksella.

– Haluamme olla alamme huippuja. Hyvä pizza lähtee pohjasta, tomaattikastikkeesta ja juustosta. Suosikkipizzamme ovat pepperonipizza ja lihaisa The Meaty. Ihmiset kaipaavat vaihtoehtoja, ja myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja pitää olla.

Kolmikon mielestä pizza on hyvä, helppo ja nopea tapa saada vatsa täyteen. Pizzaperjantai on jo ikoninen käsite, mutta pizza maistuu turkulaisille muinakin päivinä ja myös lounaaksi.

– Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta pizzan suosio on pysynyt jo vuosikymmeniä. Pizzalta vaaditaan kuitenkin tänä päivänä paljon enemmän kuin ennen. Mikä tahansa lätty ei kelpaa vaan halutaan syödä hyvää italialaistyyppistä pizzaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Testasimme lounasseuralaisen kanssa puoliksi kaksi erilaista pizzaa: The Meatyn ja Chick This Outin. Pidimme molemmat kovasti pizzapohjasta, joka oli sopivan paksu, pehmeä ja mukavan leipämäinen. Lihaisasta The Meatysta riitti hyvin puolikas ja sen kanssa olisi sopinut mainiosti raikas lounaan pikkusalaatti, joka jäi tällä kertaa testaamatta. Chick This Outissa oli ihanaa chilistä potkua, mikä ei kuitenkaan jättänyt muita makuja alleen.

Riitta Salmi
Uuni Pizzeria sijaitsee Martinkadulla.
Uuni Pizzeria sijaitsee Martinkadulla.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Juttua korjattu: Toisin kuin jutussa alun perin väitettiin, niin Lauri Kokko, Ville Tappola ja Kim Rantanen eivät enää omista kortteliravintola Arvoa Portsassa. Uunissa ei myöskään valmisteta perinteistä napolilaista pizzaa.


Uuni Pizzeria

Martinkatu 3, Turku.

Yhteystiedot: https://uunipizzeria.fi/

Lounas klo 11.00–14.30. Lounaspizza tai -salaatti 10 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (7)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
tosi uutta
Pizzassa on tosiaan 3 pääraaka-ainetta,, Pohja, Tomaatti ja Juusto,,, Mutta tämähän oli jotain aivan uutta,,,tosiaan,,,
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
jss
Vast: tosi uutta
Kummasti se vehnälätty vaan ihan erilaiselta eri paikoissa maistuu.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kommentti
Vast: tosi uutta
Vehnälätyn tarkoitus on pitää osat kasassa työpöydältä uunin kautta lautaselle. Vaaleaa leipää voi syödä sitten muuten.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Angus
New Napolitan Style - perinteinen pizza?
Voiko olla samaan aikaan uutta tyyliä ja perinteinen?

Pizza on mahdollisesti kotoisin juuri Napolista, eli siellä on ehditty niitä jo jonkin aikaa väsätä. Jos sellaista tehdään kuin Napolissa enimmäkseen, niin se on perinteistä, mutta mikä siinä silloin on uutta?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
_J_
Vast: New Napolitan Style - perinteinen pizza?
Jos haluaisi olla perinteinen napolilainen, ei siellä myytäisi kuin Margheritaa ja Marinaraa makuina. Harmillisesti tuolla turkulaisessa versiossa ei olla uskallettu tehdä Marinaraa (ehkä paras testipizza pizzerian laadun kokeilemisessa), joten taitaa jäädä kokonaan käymättä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
GRABBE
Vast: New Napolitan Style - perinteinen pizza?
Olisikohan siellä tarjolla lapsille esim. pastaa ja jauheliha soosia ,,, kun niin harvoin saa,, ei edes kouluissa,,,
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Jylppy
namnam
No nyt tekee mieli pizzaa, taidanpa tilata yhden lätyn toisaalta.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.