TS Kaupunki

Huippukokin kotona syödään tavallista arkiruokaa

Saana Kulppi
Kari Aihinen on tullut tutuksi suomalaisille televisiosta.
Kari Aihinen on tullut tutuksi suomalaisille televisiosta.

Ravintoloitsija, huippukokki Kari Aihinen toteaa viime vuoden olleen raskas.

– Tämä on ollut taistelua ja vaatinut henkistä kapasiteettia. Ravintola-alalla on paljon henkistä pahoinvointia ja surua, Aihinen toteaa.

Aihinen on työskennellyt muun muassa Savoyn ja Roster Helsingin keittiöpäällikkönä. Nykyisin hän on helsinkiläisen Version-ravintolan ravintoloitsija ja ravintola Roster Turun omistaja.

– Jouduimme laittamaan ravintolat joksikin aikaa kokonaan kiinni. Lomautuslappujen antaminen henkilökunnalle on raskasta. Mutta nyt Roster Turku on auki ja siitä olen todella iloinen, Aihinen sanoo.

Vaikka Aihinen on tehnytkin jo pitkän uran huippukokkina, ei hän nuorena unelmoinut kokin ammatista.

– Valmistuin Nousiaisten lukiosta 7,5 keskiarvolla ja kokkikoulu oli ainut paikka, mihin pääsin sisään. Minusta piti tulla jääkiekkoilija, Aihinen kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintola-alan opintojen jälkeen Aihinen työskenteli kokkina Aura Golfissa ja sieltä hän siirtyi Pizzeria Dennikseen neljäksi vuodeksi. Tie vei kylpylähotelli Caribiaan ja sieltä lopulta Helsinkiin.

– Valmensin myös salibandya, mutta oli tehtävä valinta urheilun ja kokin ammatin välillä, koska molempiin ei riittänyt aika. Vuonna 2000, urheilijan asenteella, turkulaispoika muutti Stadiin ja päädyin Savoyhin. Menestyminen on vaatinut tuhansia työtunteja. Kun tulee näytönpaikka, on onnistuttava, Aihinen toteaa.

Vaikka Turku onkin Aihiselle rakas kotikaupunki, ei hän ole muuttamassa tänne takaisin.

– Käyn toki säännöllisesti Turussa ja Rosterissa, mutta elämäni on Helsingissä.

Kari Aihinen on tullut tutuksi suomalaisille televisiosta. Tänä vuonna kuvataan Kaappaus keittiössä -sarjan seitsemäs tuotantokausi.

"Totuus ravintoloiden tilanteesta nähdään vasta syksyllä."

– Kuvaukset ovat sellainen puolen vuoden rutistus. On hienoa olla koko kansan kaappaus-Kape ja päästä viemään suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin.

Aihinen laittaa televisiossa suomalaisten arkiruokailua kuntoon, mutta mitä hänen omassa kodissaan syödään?

– Pojat ovat luonani joka toinen viikko ja urheilijajätkillä on monta harrastusta, joten myös ruokahalua riittää. Meillä pastakattila porisee usein ja syömme makaronilaatikkoa, nakkikeittoa ja käymme toisinaan Mäkkärissä. Tärkeintä on, että ruokaa on ja riittävästi, jotta pojat eivät ole nälkäisiä.

Ravintolat ovat viime aikoina kamppailleet ja yritysten on pitänyt keksiä uusia toimintatapoja. Yksi Kari Aihisen uusista ideoista oli aloittaa live-kokkauskoulu, johon kaikki voivat osallistua omasta keittiöstään.

– Nyt jos koskaan on pitänyt ajatella out of the box. Tämän vuoden ensimmäisessä kokkikoulussa aiheena on perustekniikat, kuten freesaus, pyreen tekeminen ja karamellisointi, koska niitä ihmiset ovat toivoneet. Live-kokkailut tuntuvat kiinnostavan ihmisiä paljon ja tähän kokkikouluun on ostettu jo 600 lippua, Aihinen kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tälle vuodelle Aihisen suurin toive on koronatilanteen rauhoittuminen ja se, että ihmiset lähtisivät syömään ravintoloihin.

– Totuus ravintoloiden tilanteesta nähdään vasta syksyllä, Kari Aihinen toteaa.

Kapen live-kokkikoulu 22.tammikuuta kello 18.


Kari ”Kape” Aihinen

Syntynyt: 30.5.1972 Turussa

Asuu: Helsingissä

Ammatti: Ravintoloitsija

Perheeseen kuuluvat 11- ja 8-vuotiaat pojat

Harrastukset: Tennis ja jääkiekko

Arkiruoka bravuuri: Carbonara

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
menyyy
On se kumma kun Suomi on pullollaan näitä Huippu ja Tähti Kokkeja,,, silti nyky Nuoriso täyttää vatsansa tuolla samalla,, Pastalla ja Jauhelihalla,, hieman lisukkeet ehkä vaihtelevat,, ehkä,,
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.