TS Kaupunki

Lounaspaikka: Tuhtia ruokaa rennolla meiningillä

Marttiina Sairanen
Kokki ja yrittäjä Antti Lavonen on luotsannut Ravintola Komppelia jo yli kymmenen vuotta.
Kokki ja yrittäjä Antti Lavonen on luotsannut Ravintola Komppelia jo yli kymmenen vuotta.

Puistokadulla, poliisilaitosta vastapäätä sijaitseva kortteliravintola Komppeli lähestyy jo keski-ikää.

Komppeli-niminen ravintola on ollut samalla paikalla, arkkitehti Olli Kestilän suunnittelemassa ja vuonna 1955 valmistuneessa rakennuksessa jo vuodesta 1983 lähtien.

Kymmenisen vuotta sitten ravintola sai uudet omistajat, kun entistä ravintoloitsijaa alkoi ikä painaa. Ravintoloitsija ja kokki Antti Lavonen pyöritti ravintolaa pitkään yhdessä toisen omistajan kanssa, mutta noin vuosi sitten ravintola siirtyi kokonaan hänelle.

Uusien omistajien käsissä pimeästä, ahtaasta ja aikansa eläneestä ravintolasta kuoriutui avara, valoisa ja ennen kaikkea rento kortteliravintola, joka houkuttelee asiakkaaksi myös nuoria ja naisia.

Sisällä salissa on 40 asiakaspaikkaa. Lisätilaa saadaan keväällä tehdystä lämmitetystä terassista, joka on mahdollisuuksien mukaan avoinna myös talvella. Salin kalusteina on käytettyä muun muassa entisiä koulunpenkkejä. Pelkistettyä skandinaavista tyyliä värittävät taideteokset sekä vastikään lisätyt roikkuvat viherkasvit.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ravintolan ilmettä uusittiin samalla kun aukioloaikoja lisättiin. Muun muassa baarinurkkaus laitettiin uusiksi.

Marttiina Sairanen
Ravintola Komppelin lounas tarjoillaan pöytiin.
Ravintola Komppelin lounas tarjoillaan pöytiin.

Aiemmin ainoastaan lounaspaikkana toiminut Komppeli on nykyään avoinna myös arki-iltaisin ja lauantaisin. Iltaisin ja lauantaisin listalla on runsaasti vaihtoehtoja alkuruuista jälkiruokiin. Pääruoista löytyy muun muassa klassikkoleikkeet, vegaaninen leike, burgereita, lämpimiä leipiä sekä kasvisvaihtoehto ja ruokaisa salaatti.

Lavosen mukaan asiakkaita on riittänyt koronasta huolimatta. Lounasaikaan ei ole ollut perinteistä ryntäystä vaan asiakkaat jakautuvat tasaisemmin koko lounasajalle. Lounaan voi hakea myös mukaan.

– Turussa sijainti on tärkeä. Talvella meillä käyvät ne, jotka tuntevat paikan. Kesällä ovesta sisään eksyy muitakin. Jos paikka olisi vielä lähempänä kuin kivenheiton päässä jokirannassa, sali olisi aina täynnä.

"Turussa sijainti on tärkeä. Talvella meillä käyvät ne, jotka tuntevat paikan."

Testipäivänä ovi kävi tiuhaan. Pihviperjantai houkutteli lounaalle etenkin miehiä. Pippuri- ja grilllileikkeen lisäksi tarjolla oli frittiahvenia, limemajoneesin, perunamuusin ja kasvisten kera sekä punajuuripyörykät ja tsatsikia.

Testattavaksi valikoitui ahvenannos. Ennen pääruokaa pöytään tarjoiltiin alkuruokana tomaattinen kasviskeitto, joka lämmitti kivasti pakkaspäivän kulkijaa. Lautasannos oli omaan makuun vähän liian kookas. Friteeratut ahvenet ja kasvikset olisivat riittäneet hyvin ilman muusia. Kalaruuat ovat usein takuuvarman hyvä valinta ja niin tälläkin kertaa. Lounaan kruunasi hyvä kahvi ja pieni piirakkapala.

Marttiina Sairanen
Näkymä Komppelista.
Näkymä Komppelista.

Lounasaikaan tarjolla on useita annosvaihtoehtoja: pari leikettä, ruokaisa salaatti ja kotiruoka-annos. Maanantaisin tarjolla on lasagnea, keskiviikkona pääsee maistamaan itse tehtyjä lihapullia pippurikastikkeessa ja perjantai on perinteisesti pippurileikepäivä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Pippurileike on yksi asiakkaiden suosikeista, mutta myös salaatteja ja kalaruokia menee hyvin.

Lavonen kertoo, että kasvisruokaa on tarjolla useimpina päivinä ja erikoisruokavaliota kaipaaville löytyy myös aina vaihtoehto pyydettäessä. Lounaaseen kuuluu pääruuan lisäksi tomaattinen alkukeitto, talon leipä, kahvi ja jälkiruoka.

– Tämä on tuhdin ruuan paikka, mutta kevyempiäkin annoksia on tarjolla. Kevään pari ensimmäistä viikkoa moni haluaa syödä kevyemmin, mutta sitten se unohdetaan ja siirrytään taas tavalliseen ruokavalioon, Lavonen sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Ravintola Komppeli

Puistokatu 3, Turku

Yhteystiedot: www.ravintolakomppeli.com

Lounas arkisin 10.30–15. Hinta alkaen 10 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
****
Penkkejä?
En nähnyt Komppelissa vanhoja koulun penkkejä, tuoleja kylläkin oli.
Penkki on sellainen pitkänmallinen istuin, johon mahtuu istujia kaksi tai useampia.
Kiva lounaspaikka ja todellakin tuhtia ruokaa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.