TS Kaupunki

Lounaspaikka: Lounasta ja lätkää

Marttiina Sairanen
– Olen työskennellyt keittiöissä koko ikäni. Täällä teemme tuoreilla raaka-aineilla kotiruokatyylistä lounasta, kansainvälisellä meiningillä, Juha Oksanen toteaa.
– Olen työskennellyt keittiöissä koko ikäni. Täällä teemme tuoreilla raaka-aineilla kotiruokatyylistä lounasta, kansainvälisellä meiningillä, Juha Oksanen toteaa.

Turun Artukaisissa Turkuhallin 4. kerroksen Aura Premium Loungessa tarjoillaan lounasta jokaisena arkipäivänä. Lounaalla voi samalla seurata TPS:n liigapelaajien harjoituksia.

– Moni ei tunnu tietävän, että täältäkin saa lounasta. Pelaajat syövät myös samaa lounasta, mutta näin korona-aikana he ruokailevat omissa tiloissaan, kertoo keittiöpäällikkö Juha Oksanen.

Oksanen aloitti Turkuhallin keittiöpäällikkönä lokakuussa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Börssissä, Naantalin kylpylässä, Hermannissa ja Seurahuoneella.

– Olen työskennellyt keittiöissä koko ikäni. Täällä teemme tuoreilla raaka-aineilla kotiruokatyylistä lounasta, kansainvälisellä meiningillä, Oksanen kuvailee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lounasajan alettua paikalle saapui runsaasti väkeä. Nopealla silmäyksellä huomaa, että asiakaskunta on miesvoittoista.

– Täällä käy noin sata lounastajaa päivässä. Asiakkaita tulee lähialueen yrityksistä ja muun muassa pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien henkilökuntaa käy täällä syömässä. Hallin edessä on paljon ilmaisia parkkipaikkoja, joten tänne on helppo poiketa lounaalle, Juha Oksanen sanoo.

"Huolehdimme, että lounaalla on vegaanisia vaihtoehtoja ja maukasta ruokaa myös kasvissyöjille."

Turkuhallin päivittäin vaihtuva lounas sisältää runsaan salaatin, päivän keiton sekä useamman lämpimän vaihtoehdon. Vierailupäivänä tarjolla oli mustajuurikeittoa, uunilohta, lihapullia baharat-kastikkeessa ja kukkakaali-peruna-currya.

– Lounaalla on mukana makuja maailmalta. Baharat-kastikeessa on afrikkalaisia makuja, curry vie Aasiaan ja uunilohi taas on hyvin suomalaista, Oksanen sanoo.

– Teemme mahdollisimman paljon itse ja varmistamme, ettei ruoka ole ravinneköyhää jo pelaajienkin takia, Oksanen lisää.

Marttiina Sairanen
Lounas tarjoillaan noutopöydästä.
Lounas tarjoillaan noutopöydästä.

Lounas tarjoillaan noutopöydästä, josta jokainen voi koota mieleisensä aterian. Salaattipöydässä on runsaasti vaihtoehtoja ja siitä saa koottua monipuolisen ja täyttävän annoksen.

Mustajuurikeitto oli erittäin pehmeää ja täynnä makua. Kaikissa lounaspöydän ruoissa oli mukavasti makua ja kukkakaali-peruna-curry oli erityisen herkullista.

– Huolehdimme, että lounaalla on vegaanisia vaihtoehtoja ja maukasta ruokaa myös kasvissyöjille, Juha Oksanen sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Turkuhalli

Lounas ma–pe kello 11.00–14.00.

Buffet-pöytä 10,50 euroa, salaattipöytä + päivän keitto 8,50 euroa. Lounas sisältää kahvin/teen ja pienen makean.

Lounas on tarjolla 4. kerroksen Aura Premium Loungessa. Sisäänkäynti Turkuhallin Business Clubin ovesta, hallin pääovien oikealta puolelta.

Osoite: Artukaistentie 8, Turku

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.