TS Kaupunki

Lounaspaikka: Välimerellistä tunnelmaa

Lennart Holmberg
– Di Trevin ruuissa suositaan kotimaisia raaka-aineita, keittiömestari Eetu Linsamo kertoo.
– Di Trevin ruuissa suositaan kotimaisia raaka-aineita, keittiömestari Eetu Linsamo kertoo.

Pöydille on sytytetty kynttilöitä ja siellä täällä on tunnelmavaloja. Kaiuttimista soi rauhallinen espanjankielinen musiikki ja nämä yhdessä maanläheisen sisustuksen kanssa luovat ravintolaan välimerellistä tunnelmaa.

Vaikka ravintola di Trevi on kokenut kattavan remontin, on sen tunnelma silti pysynyt entisellään.

Noin yhdeksän kuukautta kestänyt remontti valmistui helmikuussa ja ravintola avasi ovensa 14. helmikuuta – kunnes taas reilun kuukauden päästä joutui sulkemaan ne koronan vuoksi. Keväällä ravintoloiden sulkua kesti kaksi ja puoli kuukautta, minkä jälkeen di Trevi on ollut avoinna normaalisti, tosin supistetuin paikkamäärin.

– Kyllä nyt joulukuussa on ollut hiljaisempaa kuin viime vuonna tähän aikaan, mutta tuntuu, että vähän on nyt lounasaika piristynyt kuitenkin, keittiömestari Eetu Linsamo sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Lennart Holmberg
Lounaalla on aina valittavana viikon burger.
Lounaalla on aina valittavana viikon burger.

Di Trevi on toiminut Aurakadulla jo seitsemän vuoden ajan. Ravintola on samaa yritystä viereisen Fontanan kanssa, niin kuin nimiyhdistelmästäkin voi päätellä. Muutoin molemmat ravintolat ovat omat yksikkönsä.

Di Trevissä on asiakaspaikkoja noin satakunta. Näiden lisäksi sen edustalla on terassi, joka näyttää olevan avoinna vielä nyt joulukuussakin.

– Niin kauan voi pitää terassia avoinna kunnes tulee lunta. Ja kyllä tuossa silloin tällöin joku istuskelee, jotkut jopa syövät ulkona, Linsamo kertoo.

Hän kertoo, että di Trevin asiakaskunta on hyvin monipuolista.

– Laidasta laitaan käy porukkaa, on nuoria, työikäisiä ja vähän vanhempia. Myös ruokalistamme on tehty niin, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin, Linsamo kuvaa.

"Ruokalistamme on tehty niin, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin."

Koko seitsenvuotisen olemassaolonsa aikana di Trevissä on aina tarjoiltu myös lounasta. Lounas on alusta saakka ollut annostarjoiltua.

– Tosin keväällä meillä oli lisäksi salaattibuffet, mutta nyt siitä on luovuttu, Linsamo kertoo.

Joka päivä lounaalla on neljä eri lounasvaihtoehtoa, joista yksi on viikon burgeri, yksi aina kasvivaihtoehto, yksi liharuoka ja yksi kalavaihtoehto.

Haastattelupäivänä viikon burgerina on ranch burger, minkä lisäksi lounaaksi valita voi joko feta-vuohenjuustosalaatin, porsaanleikkeen tai rapurisottoa. Testattu rapurisotto on maustettu sahramilla ja päälle on ripoteltu manchegojuustoa. Sahrami antaa risotolle kauniin keltaisen värin ja ruoka on kermaisen täyteläistä. Ravut eivät myöskään ole annoksessa pelkästään päällä koristeena, vaan risotto maistuu oikeasti ravuilta.

Linsamo kertoo, että lounasannosten vaihtoehtoja menee vaihtelevasti.

– Välillä saattaa mennä päivässä kolmekymmentä burgeria ja välillä vaan kymmenen ja vastaavasti enemmän sitten jotain muuta, hän kuvaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yksi annosruoka on kuitenkin selkeästi noussut lounasasiakkaiden suosikiksi.

– Keskiviikkoisin on aina tarjolla pariloitua lohta ja se on ollut kyllä suosituin annos, Linsamo toteaa.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Di Trevi

Aurakatu 1, Turku.

Avoinna ma–to 11–21, pe 11–23 ja la 12–23.

Lounas arkisin kello 11–15.

Lounasannokset 10,20–12,50 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
hyvä valikoima
Ei ole ihme, jos Suomen nuoriso, iso osa, näyttää hyvinvoivalta kaikkine rasvoineen, ruokalistamme päätuotteet ovat nykyään HAMPURILAISET, PASTAT, KEPAPIT JA TUONTILOHI LISUKKEINEEN.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.