Paikalliset

Lounaspaikka: Bistro F viettelee keitoillaan

Jane Iltanen
Bistro F:n Juha Karhu (vas.) ja Mikko Leino haluavat tarjota lounasasiakkaille freessiä lounasta, kuten keittoja ja täytettyjä lounastaskuja.
Bistro F:n Juha Karhu (vas.) ja Mikko Leino haluavat tarjota lounasasiakkaille freessiä lounasta, kuten keittoja ja täytettyjä lounastaskuja.

Marraskuun alussa Itäiselle Pitkäkadulle avautunut Bistro F. on kahden entisen jääkiekkokaveruksen yhteinen ravintola. Mikko Leino ja Juha Karhu kertovat tunteneensa toisensa toiselta luokalta asti. Molemmilla on niin meri- kuin ravintolataustaa.

Karhu on työskennellyt ravintola-alalla jo kaksikymmentäviisi vuotta. Hän on ollut niin keittiömestarina Eckerö Linella kuin pyörittänyt omia ruokapaikkoja. Leino työskentelee myymäläpäällikkönä laivalla, mutta lisäksi hänellä on ollut erilaisia kesäyrityksiä. Viime kesänä hän pyöritti Kaarinassa rantaravintolaa. Ajatus yhteisestä ravintolasta syntyi viime kesänä festareilla, jossa miehet olivat tekemässä ruokakeikkaa.

– Olen luonteeltani sellainen, etten oikein osaa olla paikallani. Yrittäminen on ollut harrastus päätyön ohella. Tällaisena aikana on hullua laittaa rahansa kiinni ravintolaan, mutta toiveena on, että siitä tulee jonain päivänä kannattavaa, Leino sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Jane Iltanen
Bistro F on erikoistunut keittoihin. Lounaslistalta löytyy päivittäin seitsemän erilaista keittoa.
Bistro F on erikoistunut keittoihin. Lounaslistalta löytyy päivittäin seitsemän erilaista keittoa.

Bistro F on erikoistunut keittoihin. Lounaslistalta löytyy päivittäin seitsemän erilaista keittoa, kuten tomaattikeitto vuohenjuustolla, mustajuurikeitto, borssikeitto, kermainen lohikeitto, viikonkeitto ja vaihtuva päivän keitto. Keiton kanssa tulee pieni tuoresalaatti ja leipää.

– Mietimme, minkälaista lounasta ihmiset haluavat nykyään nauttia. Olen itse pihvimiehiä, mutta lounaaksi ei haluta mitään liian tuhtia, mikä vie virtaa, vaan kevyttä ja tuoretta ruokaa. Keitto on hyvä lounasvaihtoehto, mutta niitä on aika vähän tarjolla, Leino sanoo.

Leinon ja Karhun mukaan asiakkaat ovat haastavasta ajasta huolimatta löytäneet hyvin uuden ravintolan ja keittolounaalle on ollut kysyntää.

– Suosituin keitto on ollut kermainen kalakeitto. Myös mustajuurikeiton suosio on ollut iloinen yllätys.

Keittojen lisäksi lounaaksi voi nauttia täytetyn uuniperunan tai lounastaskun eli rullatun Lapin rieskan kinkku-, kala-, kana- tai kasvistäytteellä. Lounastaskun ja uuniperunan kanssa tarjoillaan kuppi päivän keittoa. Kaikki lounasannokset tarjoillaan pöytiin.

"Ruokamme perustana ovat tuoreet, laadukkaat ja lähitilojen raaka-aineet."

– Ruokamme perustana ovat tuoreet, laadukkaat ja lähitilojen raaka-aineet. Esimerkiksi käytämme Deliverden salaatteja ja yrttejä.

Jane Iltanen
Lounaslistalla on päivittäin keiton ja uuniperunan lisäksi lounastasku eli täytetty Lapin rieskarulla.
Lounaslistalla on päivittäin keiton ja uuniperunan lisäksi lounastasku eli täytetty Lapin rieskarulla.

Testattavaksi valikoitui päivän keitto eli palsternakkajuureskeitto sekä kinkkutäytteinen lounastasku tomaattikeiton kera. Salaatin ja leivän kanssa tarjoiltu samettinen juureskeitto oli sopivan kokoinen ja kevyt lounas, ja se lämmitti kivasti kirpakkana pakkaspäivänä. Salaatti- ja kinkkutäytteinen lounastasku sopii mainiosti suurempaan nälkään, mutta ei ole kuitenkaan liian tuhti nautittavaksi kesken työpäivän. Annoksen parasta antia oli pieni tomaattinen kuppikeitto poltetun vuohenjuuston kera.

Lounas on haettavissa mukaan take away -annoksina. Leino ja Karhu ovat miettineet kertakäyttöisille annospaketeille ekologisen vaihtoehdon. Lounaan voi noutaa mukaan pantillisessa lasipurkissa, jonka voi palauttaa seuraavalla käyntikerralla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Jane Iltanen
Ravintolaan mahtuu 50 asiakasta, mutta korona-aikaan käytössä vain 32 paikkaa. Tunnelmalliseksi olohuoneeksi sisustettu Bistro F jakautuu pääsaliin ja kabinettiin. Lounasaikaan käytössä on 32 asiakaspaikkaa korona-aikana.
Ravintolaan mahtuu 50 asiakasta, mutta korona-aikaan käytössä vain 32 paikkaa. Tunnelmalliseksi olohuoneeksi sisustettu Bistro F jakautuu pääsaliin ja kabinettiin. Lounasaikaan käytössä on 32 asiakaspaikkaa korona-aikana.

Ravintola on avoinna myös ilta-aikaan. Illallismenu koostuu kolmesta laadukkaasta premium-keitosta, simpukoista ja etanoista sekä tapaksista. Lauantaisin tarjolla on brunssilautanen.

– Jouluksi olemme miettineet vaihtoehtoja, joilla voimme ilahduttaa ihmisiä. Meiltä voi tilata joulupöytään esimerkiksi alkukeiton, kastikkeen kinkulle tai juustolautasen, Leino sanoo.

Ravintolaan mahtuu 50 asiakasta, mutta korona-aikaan käytössä vain 32 paikkaa. Tunnelmalliseksi olohuoneeksi sisustettu tila jakautuu pääsaliin ja kabinettiin.

– Taloyhtiöt ovat käyttäneet kabinettitilaa kokoustilanaan. Olemme hyvin joustavia, joten kokoukset ja muut tilaisuudet onnistuvat tarvittaessa myös sunnuntaisin, Leino vinkkaa.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Bistro F

Itäinen Pitkäkatu 30, Turku

Lisätiedot: www.bistrof.fi

Lounas arkisin klo 11–14.30. Keittolounas alkaen 9,60 euroa, uuniperuna 11,80 euroa, lounastasku + kuppi keittoa 12,90 euroa ja lounassalaatti 10,90 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.