Paikalliset

Lounaspaikka: M Bistrossa syödään myös silmillä

Lennart Holmberg
– Meillä käsityö on isossa roolissa ja kaikki tehdään alusta loppuun asti itse, Sirpa Heikkilä sanoo.
– Meillä käsityö on isossa roolissa ja kaikki tehdään alusta loppuun asti itse, Sirpa Heikkilä sanoo.

MBakery-leipomolla on ollut pitkään Kauppahallissa kahvila ja marraskuussa sen yhteyteen avautui M Bistro -ravintola. Ravintola tarjoaa lounasta joka arkipäivä.

– Tarjoamme cross kitchen -henkistä ruokaa. Yhdistelemme makuja ja ruoka on selkeää, rentoa ja panostamme visuaalisuuteen, kertoo keittiöpäällikkö Sirpa Heikkilä.

Hän on toiminut pitkään myös Aboa Vetus Ars Novan yhteydessä olevan M Kitchen & Cafen keittiöpäällikkönä.

– Keväällä koronatilanteen vuoksi jouduimme sulkemaan M Kitchenin joksikin aikaa ja tulimme Kauppahalliin valmistamaan take away -lounasannoksia, jotka otettiin todella hyvin vastaan. Täällä Kauppahallissa on hyvät tilat, mutta koko potentiaali oli hyödyntämättä. Keväällä testasimme keittiön toiminallisuutta ja sen perusteella syksyllä tehtiin remontti, jonka myötä kahvilan lisäksi saimme Kauppahalliin pysyvän ravintolan, Heikkilä kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Lennart Holmberg
Lounasvaihtoehtoja on päivittäin tarjolla kolme.
Lounasvaihtoehtoja on päivittäin tarjolla kolme.

Päivittäin on tarjolla kolme lounasvaihtoehtoa: keitto, salaatti ja lämmin annos.

– Meillä käsityö on isossa roolissa ja kaikki tehdään alusta loppuun asti itse. Haluamme, että annos on kaunis, sillä ihminen syö ensin silmillään, Sirpa Heikkilä sanoo.

Vierailupäivänä lounaalla oli kermaista suppilovahverokeittoa, katkarapu-avokadosalaattia ja yön yli haudutettua porsaan paistia paahdetuilla rosmariiniperunoilla.

Alkuun pöytään tuotiin leipomon omaa herkullista leipää ja romesco-tahnaa. Maiteltavaksi valikoitui haudutettu porsas ja annos oli upean näköinen. 18 tuntia hautunut porsas oli suussa sulavan mureaa. Kurkku-kaalitsatsikia toi annokseen sopivaa raikkautta ja paholaisen hillo makeutta. Maut olivat tasapainossa ja annos oli todella maukas ja täyttävä.

"Ajan hengessä on oltava mukana ja tärkeintä on herkullisuus."

Sirpa Heikkilä suunnittelee M Bistron lounaslistan viikko kerrallaan.

– Aina, kun tulee joku idea, kirjoitan sen ylös ideavihkooni. Lounaslistaa teen ideavihkosen avulla. Toki paljon vaikuttaa myös se, mitä milloinkin on saatavilla. Ajan hengessä on oltava mukana ja tärkeintä on herkullisuus. Teen lounaslistan viikko kerrallaan, enkä pidä kiertävistä listoista. Nyt erityisesti pitkään haudutetut padat maistuvat ihmisille, Heikkilä sanoo.

Varsinaisia jouluruokia M Bistrossa ei tarjota, mutta jouluisia makuja on mukana.

– Meillä ei ole rosollia, mutta paahdettuja juureksia, kuten porkkanaa, punajuurta ja sipuli on joulunajan lounasannoksissa. Myös muun muassa kalalautanen ja muita jouluisia elementtejä tulee lounaalle.

Lounaan voi syödä M Bistron baaripöydillä, josta näkee, kun annokset valmistuvat avokeittiössä. Annokset voi nauttia myös Kauppahallin ruokamaailman yhteisessä tilassa.

– Take away -annokset ovat edelleen suosittuja ja moni yritys tilaa ennakkoon isomman määrän annoksia ja käy noutamassa, Sirpa Heikkilä kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

M Bistro on auki myös lauantaisin ja silloin tarjolla on all day -breakfast.

– Se brunssityyppinen ja tarjolla aamukahdeksasta eteenpäin. Olemme saaneet kiitosta, että lauantaisin jostakin saa jo ajoissa brunssia. Tarjolla on lauantaisin myös keittoa ja salaattia, Heikkilä sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


M Bistro

Turun kauppahallissa, osoite Eerikinkatu 16.

Lounas ma–pe klo 10.30–14.00.

Joka päivä kolme annosvaihtoehtoa.

Lounaan hinta 10,50 euroa sisältää alkuleivän ja kahvin. Jälkiruokaherkku lounaan yhteydessä 3 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.