Paikalliset

Lounaspaikka: Fontanasta saa nyt lounasannoksia

Jane Iltanen
Fontanan keittiömestari Iina-Maija Frantti kertoo, että burgerit ovat yksi asiakkaiden suosikeista.
Fontanan keittiömestari Iina-Maija Frantti kertoo, että burgerit ovat yksi asiakkaiden suosikeista.

Aurakadulla kymmenisen vuotta toiminut Fontana koki täydellisen muodonmuutoksen vuosi sitten. Remontin yhteydessä ravintolaan tuli avokeittiö.

– Olimme lähes vuoden kiinni ja paikan tyyli muuttui paljon. Nyt paikka on skandinaavinen, raikas ja valoisa. Ihmisiltä on tullut paljon positiivista palautetta, sanoo keittiömestari Iina-Maija Frantti.

Fontanan lounasbuffet on ollut valtavan suosittu. Keväällä koronan myötä ravintolassa päädyttiin vaihtamaan noutopöytä lounasannoksiksi.

– Turvallisuutta ajatellen vaihdoimme lautasannoksiin. Asiakkaat ovat ottaneet muutoksen tosi hyvin vastaan. Viime keväänä myimme aluksi vain take away -annoksia. Kesä oli erittäin hyvää aikaa ja ihmisiä kävi päivittäin paljon. Tällä hetkellä lounastajia on noin sata päivittäin, Frantti kertoo.

Fontanasta saa lounasta arkisin kello 11–15. Päivittäin on valittavissa neljä erilaista annosta. Salaattivaihtoehto ja burgeri vaihtuvat viikoittain ja joka päivä on lisäksi kaksi erilaista lämmintä vaihtoehtoa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Päivän toinen lämmin annos on yleensä risottoa tai pastaa ja toinen kotiruokatyylisempi annos. Olemme pitäneet annoksissa samaa linjaa kuin lounasbuffetissa. Haluamme tarjota helposti lähestyttävää ruokaa, Frantti toteaa.

Hän kertoo, että erityisen suosittuja ovat kala-annokset.

"Nyt paikka on skandinaavinen, raikas ja valoisa."

– Ihmiset pitävät myös klassikoista, kuten lasagnesta, lihapullista ja muusista ja lehtipihvistä, Iina-Maija Frantti sanoo.

Jane Iltanen
Punajuuririsotto oli  kaunis ja herkullinen lounasannos.
Punajuuririsotto oli kaunis ja herkullinen lounasannos.

Vierailupäivänä annosvaihtoehtoinen oli punajuuririsottoa vuohenjuustolla, pariloitua lohta ja yrttiperunaa, juustoburger sekä fetasalaatti. Maiteltaviksi annoksiksi valikoitui punajuurisotto ja burgeri.

Risotto oli ihanan täyteläistä. Punajuuren ja vuohenjuuston liitto toimii mainiosti. Risotossa oli lisäksi pinjansiemieniä, rucolaa ja parmesania. Annos oli erittäin kaunis ja täyttävä.

Juustoburgeri oli maukas. Ravintolassa tehdyt briossisämpylät olivat hyviä ja ranskalaiset rapeita.

Ravintolan sisustus on raikas ja harmoninen. Taustalla soiva rauhallinen musiikki tekee lounashetkestä miellyttävän. Kun annokset tarjoillaan pöytiin, vältytään jonottamiselta ja lounas tuntuu kiireettömämmältä.

Marraskuun alusta ravintoloiden enimmäisasiakaspaikkamäärä nousi 75 prosenttiin.

– Huolehdimme hyvin tarkkaan hygieniasta. Tarjolla on käsidesiä ja henkilökunta käyttää maskia. Toivomme, että asiakkailla on turvallinen olo tulla tänne syömään, Frantti hymyilee.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Fontana

Osoite Aurakatu 1, Turku

Lounas arkisin kello 11–15

Päivittäin neljä annosvaihtoehtoa.

Lounasannosten hinnat 10,70–12,50 euroa. Lounaan hinta sisältää veden ja kahvin/teen.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.