Paikalliset

Lounaspaikka: Kakolan Ruben tarjoaa muuta kuin vankilaruokaa

Jane Iltanen
Ravintolapäällikkö Mira Helen ja  keittiöpäällikkö Roni Toivari toivottavat lounastajat tervetulleiksi Rubeniin.
Ravintolapäällikkö Mira Helen ja keittiöpäällikkö Roni Toivari toivottavat lounastajat tervetulleiksi Rubeniin.

Syyskuun lopulla avautuneen hotelli Kakolan myötä avautui myös hotellin ravintola Ruben. Ravintola sijaitsee samalla paikalla kuin vankilan ruokala sijaitsi aiemmin. Myös keittiö on alkuperäisellä paikallaan. Sisustus on harmoninen ja tyylikäs. Vankila-ajoista muistuttavat ainoastaan kalterit ikkunoissa ja seinillä olevat vanhat valokuvat entisajan vangeista.

– Täällä on käynyt syömässä entisiä vankilan keittäjiä ja he ovat todenneet, että jotakin tuttua paikassa on, vaikka onkin täysin erinäköistä, ravintolapäällikkö Mira Helen hymyilee.

Rubenissa suositaan kotimaisia raaka-aineita lähituottajilta.

– Ruoka valmistetaan käsityönä laadukkaista raaka-aineista. Haluamme käyttää lähialueiden pieniä tuottajia, kertoo keittiöpäällikkö Roni Toivari.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintolassa on kaksi menua: klassikot ja sesonkimenu.

– Klassikkolistalta löytyy bistrohenkistä ruokaa, kuten burgeria ja salaattia. Sesonkimenu vaihtelee sen mukaan mitä kauden antimia on saatavilla, Toivari kertoo.

Hotellin aamiaisella ei ole tarjolla lainkaan muun muassa appelsiineja, koska niitä Suomessa ei kasvateta.

– Löysin läheltä vesimelonien kasvattajan ja niitä on mahdollisesti tulossa meillekin, Toivari sanoo.

Jane Iltanen
Rubenista saa lounasta arkisin.
Rubenista saa lounasta arkisin.

Lounasta Rubenista saa arkisin. Joka päivä listalla on neljä vaihtoehtoa, jotka ainakin toistaiseksi pysyvät samoina yhden viikon ajan. Tulevaisuudessa lista tulee muuttunee useammin.

– Joka päivä listalla on jokin keitto, salaatti, kotiruoka-annos ja burgeri, Roni Toivari sanoo.

Vierailupäivänä lounaslistalla oli sellerikeittoa ja västerbottenleipää, Kakolan maalaissalaattia, lohiwallenberg, tillikurkkua ja ruskistettua voita sekä rotukarjaburgeri, cheddarjuustoa ja karamellisoitua sipulia.

Lounasannoksia odotellessa pöytään tuotiin lähileipomo Bageri Å:n leipää ja vaahdotettua voita. Vesi on saatavilla tavallisena tai hapotettuna.

– Meillä on laite, jolla hapotamme hanaveden, Helen kertoo.

Valitsin listalta lohiwallenbergin ja lounasseuralaiseni valitsi sellerikeiton. Keitto oli kaunis ja kuulemma myös hyvin maukas ja tuhti. Juustoinen leipä sopi keiton kanssa mainiosti.

Lohiwallenbergin oli herkullinen ja perunamuussi täyteläistä. Tillikurkut sopivat annokseen hyvin.

Tyylikäs miljöö, rauhallinen musiikki ja pöytiintarjoilu tekevät lounashetkestä mukavan kiireettömän. Lounaan päätteeksi on tarjolla kahvia tai teetä. Jos jälkiruokahammasta kolottaa voi listalta tilata päivän jäätelön lisukkeineen.

Lounasajan alettua ravintolaan saapui jatkuvasti lisää asiakkaita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Mukavasti ihmiset ovat löytäneet lounaalle, vaikka emme ole vielä yhtään mainostaneet, Helen sanoo.

Hän kertoo, että sunnuntaibrunssi on osoittautunut erittäin suosituksi.

– Brunssille on jonotettu. Turussa ei ole montaa paikkaa, joissa olisi sunnuntaisin brunssi.

Vielä toistaiseksi Kakolan hotellialueen parkkipaikkatilanne on kehnohko, mutta tilanteeseen on tulossa parannuksia.

– Ihan pian hotellin eteen tulee parkkipaikka, joka toistaiseksi on vielä työmaa-alueena, Mira Helen kertoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Ruben

Osoite Kakolankatu 14.

Lounasta arkisin kello 11–14.

Lounas-annosten hinnat 10–16 euroa.

Lounaaseen kuuluu kahvi. Päivän jäätelö lisukkeineen on 4 euroa.

Lounaslista löytyy osoitteesta www.hotelkakola.fi/rubenin-lounas

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Timo Laihinen
Kakola
Ei muuta kuin sinne aterioimaan.
Hyvä palvelu ja hyvä ruoka.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
SaunaSivari
Vast: Kakola
"Meillä on laite, jolla hapotamme hanaveden, Helen kertoo."
Se se onkin jännä laite, mullakin kotona🤗
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.