Koronavirus

Turun Sanomien menneet koronatiedot

Turun Sanomien koronaseurannan menneet tiedot löytyvät tästä jutusta.

Päivittyvä koronaseuranta löytyy tästä.

Koronatiedot 20.9.

Suomessa on todettu 58 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä Suomessa on nyt 8 980.

Varsinais-Suomessa on todettu yksi uusi tartunta Turussa. Yhteensä Varsinais-Suomessa on nyt todettu 527 koronatartuntaa. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 9,5. Koko maan ilmaantuvuusluku on 11,3.

Koronatiedot 19.9.

Suomessa on todettu 64 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 8 922.

Varsinais-Suomessa on 11 uutta tartuntaa. Yhdeksän tartunnoista on todettu Turussa, yksi Liedossa ja Raisiossa. Varsinais-Suomessa todettuja tartuntoja on nyt yhteensä 526 kappaletta. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen sairaalahoidossa oli 16 potilasta, joista kolme oli tehohoidossa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 7,7. Koko maan ilmaantuvuusluku on 11,6.

Koronatiedot 18.9.

Suomessa on todettu 59 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo. Koko maassa on tartuntoja yhteensä 8 858.

Varsinais-Suomessa on todettu neljä uutta tartuntaa, joista kolme on Turussa ja yksi Aurassa. Maakunnassa on tartuntoja nyt 515. Myös torstaina uusia tartuntoja oli neljä.

Eniten tartuntoja todettiin pääkaupunkiseudulla, missä raportoitiin 24 uutta tautitapausta.

THL kertoo tiedot sairaalahoidossa olevista ja mahdollisista kuolemantapauksista myöhemmin perjantaina.

Turku tiedotti perjantaina Turun päivän appron siirtämisestä toiseen ajankohtaan koronatilanteen vuoksi. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta suosittaa yhdessä Turun yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijajärjestöjen kanssa, että opiskelijatapahtumia ei järjestetä tällä ja ensi viikolla.

Salon sairaalan henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle tällä viikolla, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) kertoi perjantaina.

VSSHP:n mukaan sairastunut oli sairaalassa tutustumiskierroksella, jonka aikana noin 30 henkilöä altistui. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja he toimivat sairaalahygieniayksikön määräämin varotoimin ja osa on kotikaranteenissa. Yhtään potilasta ei altistunut.

– Tiedossamme on Tyksin erityisvastuualueella syyskuun aikana kaikkiaan kuusi lääketieteen opiskelijan tai lääkärin koronatartuntaa. Tilanne on valitettava, erityisesti altistumisten näkökulmasta, tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Aiemmin kuluvalla viikolla kerrottiin, että yhdellä Kaarinan pääterveysaseman henkilökunnasta on todettu koronavirustartunta

Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että kaikki nämä tartunnat on jäljitetty illanviettoihin. Kaikista sairaanhoitopiirissä syyskussa todetuista tartunnoista noin kolmannes jäljitetty ravintoloihin, opiskelijatapahtumiin tai yksityisjuhliin.

– En voi kyllin korostaa sitä, miten tärkeää on noudattaa hygieniaohjeita ja riittäviä turvaetäisyyksiä ja välttää joukkokokoontumisia. Koronavirus voi olla kantajallaan oireeton tai hyvin vähäoireinen, ja suuret määrät ihmisiä voi altistua tällaisissa tilanteissa. Erityisesti terveydenhuollossa toimivilla tällainen altistuminen on erityisen vaarallista. Näyttää siltä, että nuoret ovat unohtaneet asian. Tänä syksynä ei tulisi järjestää lainkaan opiskelijajuhlia, jos turvavälejä ei niissä voida pitää. Myös suuria yksityistiloissa pidettäviä juhlia pitäisi nyt koronaepidemian kiihtyessä välttää, Esa Rintala toivoo.

Koronatiedot 17.9.

Suomessa on todettu 49 uutta koronavirustartunaa, kertoo THL. Koko maassa on nyt yhteensä 8799 koronavirustartuntaa.

Varsinais-Suomessa on todettu neljä uutta koronatapausta, joista kolme on Turussa ja yksi Raisiossa. Yhteensä tapauksia on Varsinais-Suomessa nyt 511.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen uusista koronakuolemista ei tiedotettu. Sairaalahoidossa oli eilen koko maassa 14 potilasta, joista tehohoidossa kolme. Tyksin eritysvastuualueella on tehohoidossa yksi potilas. Eritysvastuualueeseen kuuluu Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan koronavirustapaukset ovat lisääntyneet huolestuttavasti viime viikkojen aikana.

Uusien tapausten ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon aikana oli 10,2 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten tapausten osuus testeistä on noussut 0,5 prosenttiin.

Monen sairaanhoitopiirin alueella on todettu useita kotoperäisiä tartuntaryppäitä ja tartuntaketjuja. Valtaosa uusista tartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Viime viikolla uusia tapauksia ja useita uusia tartuntaketjuja on todettu muun muassa Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Tällä hetkellä kotimaassa saadut tartunnat ovat selvästi yleisempiä kuin ulkomailta peräisin olevat. Sairaanhoitopiirien ilmoittamien tilastojen mukaan noin 47 prosentissa uusista tautitapauksista tartunta on saatu kotimaasta ja noin seitsemässä prosentissa ulkomailta. Tartuntoja on tapahtunut erityisesti vapaa-ajalla, harrastuksiin ja opiskeluun liittyvissä sosiaalisissa kontakteissa. Osalla alueista on tartunnat saatu hyvin jäljitettyä ja tartuntaketjuja katkaistua. Joillakin alueilla tilanne on pysynyt rauhallisena pidempään.

Valtakunnallisesti koronavirustestejä tehtiin viime viikolla vähemmän kuin edeltävällä viikolla, noin 6000–12 000 testiä päivittäin. Viikolla 37 positiivisten tapausten osuus oli 0,5 prosenttia. Edeltävinä viikkoina luku on ollut 0,2-0,3 prosenttia.

Kaikkiaan kaksi kolmannesta tartunnoista on saatu jäljitettyä.

Koronatilanne 16.9.

Suomessa on todettu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan 25 uutta koronavirustapausta. Koko maassa on nyt yhteensä 8750 koronavirustartuntaa. Tiistaina uusia tartuntoja oli 98.

Varsinais-Suomessa on todettu neljä uutta koronatapausta, jotka kaikki ovat Turusta. Kaupungissa ylittyi 300 koronavirustartunnan raja, sillä tapauksia on nyt yhteensä 302.

Uusista koronakuolemista ei keskiviikkona tiedotettu. Sairaalahoidossa on koko maassa 14 potilasta, joista tehohoidossa kolme. Tyksin eritysvastuualueella on tehohoidossa yksi potilas. Eritysvastuualueeseen kuuluu Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sairaanhoitopiirit tiedottavat kuolemantapauksista ja sairaalahoidossa olevista kolme kertaa viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

THL kertoo, että Koronavilkku-sovellusta on ladattu tähän mennessä yli kaksi miljoonaa kertaa. Rajapyykki meni rikki kaksi viikkoa sen jälkeen, kun vilkku tuli sovelluskauppoihin.

– Meillä kaikilla on nyt aito mahdollisuus auttaa tartuntaketjujen katkaisussa, koska niin moni meistä on ottanut Koronavilkun käyttöön. Tämän lisäksi meidän on muistettava ehkäistä koronaviruksen leviämistä huolehtimalla muun muassa hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien suosituksen mukaisesta käytöstä, tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho sanoo THL:n tiedotteesta.

218 Koronavilkun käyttäjää on tähän mennessä ilmoittanut tartunnastaan. THL:n mukaan tartunnasta ilmoitetaan syöttämällä sovellukseen kertakäyttöinen avauskoodi, jonka sovelluksen käyttäjä saa jäljitystyötä tekevältä terveydenhuollon ammattilaiselta. Tämän jälkeen sovellus lähettää tiedon niille, jotka ovat voineet altistua tartunnalle.

Avauskoodi annetaan vain henkilölle, jolla on laboratoriovarmistettu koronavirustartunta. Avauskoodilla varmistetaan, että Koronavilkun varoitukset perustuvat vain todettuihin tartuntoihin. Varoituksen saajat ja lähettäjä eivät saa tietoa toistensa henkilöllisyydestä. Syyskuun kahdella ensimmäisellä viikolla 35 prosenttia koronavirustartunnan saaneista on ilmoittanut asiasta sovelluksella.

Koronatilanne 15.9.

Varsinais-Suomessa on tiistaina todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta on todettu Turussa, jossa tapauksia on nyt yhteensä 298. Maakunnassa on todettu nyt yhteensä 503 virustartuntaa.

Koko maassa on todettu tähän mennessä yhteensä 8725 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja sitten eilisen on kirjattu 98.

Tautiin liittyviä kuolemantapauksia on nyt yhteensä 339.

Sairaalahoidossa on maanantaisten tietojen mukaan yhteensä 10 henkilöä. Heistä Tyksin sairaaloissa on alle viisi.

Turkuun Gdanskista sunnuntaina 13. syyskuuta aamulennolla saapuneille 80 matkustajalle tehtiin koronavirustesti Turun lentoasemalla. Yhdellä heistä todettiin koronavirustartunta. Koneessa oli yhteensä 89 matkustajaa.

Varsinais-Suomen alueella koronavirukseen sairastuneista 40 prosenttia on parikymppisiä, nuoria aikuisia.

Korkeakouluopiskelijoiden tapahtumissa on altistunut kaikkiaan jopa 300 opiskelijaa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan. Altistumisten selvittely on yhä kesken.

Siitä huolimatta taudin ilmaantuvuus on pysynyt yhä maakunnassa maltillisena.

– Suosittelen pidättäytymistä opiskelijatapahtumien järjestämisistä, jos niissä ei voida huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta. Myös anniskelupaikkojen tulee huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta, eikä sinne pidä mennä vähänkään sairaana, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

Tyksissä testattiin viime viikolla yhteensä 4500 koronavirusnäytettä. Positiivinen testitulos tuli 16 näytteestä.

Koska terveydenhuollon puhelimet ovat kuormittuneita, koronaepäilyssä yleisesti suositellaan ensisijaisesti Omaolo.fi-sovellusta.

Suuri osa viime aikojen koronatapauksista Varsinais-Suomessa on liittynyt työ- tai vapaa-ajan matkailuun ulkomailla. Elokuussa matkailuun liittyi 37 prosenttia ja syyskuussa 20 prosenttia tapauksista.

Elokuussa suurin osa tapauksista liittyi Kosovoon ja Pohjois-Makedoniaan, syyskuussa puolestaan Romaniaan.

Perheiden sisäisiin tartuntoihin on liittynyt 15 prosenttia tapauksista.

Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 8,3 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa vastaava ilmaantuvuusluku on 4,38.

Hallitus uusien, löyhempien matkustusrajoitusten myötä Suomeen voi matkustaa maista, joissa ilmaantuvuusluku on 25. Ohjeen mukaan Suomeen matkustavan pitää käydä koronatestissä enintään 72 tuntia ennen lentoa ja kolme vuorokautta matkan jälkeen, jos hän palaa maasta, jossa koronan ilmaantuvuusluku on yli 25.

– Kuitenkin, jos oireita ilmaantuu kolmen päivän jälkeen, pitää pysyä pois kontakteista ja hakeutua testiin Omaolo.fi-sovelluksen kautta. Tämä on tärkeää, jotta lievennys maahan tulon ohjeessa ei lisää matkoilta tuotujen tartuntojen riskiä Suomeen, ylilääkäri sanoo tiedotteessa.

Varsinais-Suomen tartuntaketjuista on onnistuttu selvittämään valtaosa.

Baareihin ja yökerhoihin liittyviä sairastumisia on todettu Varsinais-Suomessa viimeisen viikon aikana kuusi tapausta. Muihin yleisötilaisuuksiin, kuten konsertteihin tai teatteriesityksiin liittyviä tapauksia ei ole ollut.

Joukkoaltistumisia Varsinais-Suomessa on elo-syyskuun aikana tapahtunut yhdessä perhejuhlassa, jossa 30 altistui koronavirustartunnalle, kahdessa päiväkodissa, joissa altistuneita oli yhteensä 46, viidessä koulussa, joista aiheutui altistumisia yhteensä 231 sekä yhdessä harrastusjoukkueessa, josta seurasi 35 altistumista. Jatkotartuntoja joukkoaltistumisista on todettu yhteensä vain neljä.

Koronatilanne 14.9.

Suomessa on todettu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaa tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kuolemantapauksia on nyt yhteensä 339. Sairaalahoidossa on maanantaisen tiedon mukaan 10 henkilöä. Heistä kolme on tehohoidossa.

Maanantaina todettiin 47 uutta tartuntatapausta koko maassa. Yhteensä tartuntoja on nyt 8 627.

Viikonlopun aikana uusia tartuntatapauksia todettiin yhteensä 68.

Tuoreista tartunnoista kolme on Varsinais-Suomen alueella. Kaikki maakunnan uudet tartunnat on todettu Turussa.

Varsinais-Suomessa on nyt todettu yhteensä 502 koronavirustartuntaa. Niistä valtaosa, 297 on todettu Turussa. Toiseksi eniten alueella tartuntoja on Salossa, 55. Loimaalla tartuntoja on todettu 24 ja Kaarinassa 21. Maskussa tartuntoja on 14, Raisiossa 12 ja Laitilassa 11.

Paraisilla ja Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu yhdeksän, Naantalissa, Koskella, Mynämäessä ja Liedossa seitsemän. Aurassa tartuntoja on todettu kuusi.

Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 8,3 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tuoreimman neljäntoista päivän seurantajakson aikana todettiin 455 uutta tautitapausta.

Hallitus kertoi perjantaina uusista, löyhemmistä matkustusrajoituksista. Niiden myötä Suomeen voi matkustaa maista, joissa ilmaantuvuusluku on 25.

Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina 19. syyskuuta. Sisärajavalvontaa jatketaan 22. marraskuuta asti.

Uusien rajoitusten myötä Suomeen voi matkustaa Islannista, Norjasta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Liechtesteinista ja Kyprokselta, sekä Euroopan ulkopuolelta Australiasta, Kanadasta ja Japanista.

Koronatilanne 13.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu 23 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on nyt 8 580.

Varsinais-Suomessa on kaksi uutta tartuntaa, joista molemmat on todettu Turussa. Yhteensä Turussa on nyt todettu 294 tautitapausta. Yhteensä Varsinais-Suomessa on nyt yhteensä 499 tautitapausta.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantaina sairaalahoidossa oli kahdeksan potilasta, joista yksi oli tehohoidossa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä luonnehtii maakunnan tämänhetkistä koronatilannetta vakaaksi.

– Tartuntojen määrä ei meillä ole mitenkään rajussa, nopeassa nousussa, mutta tartuntoja on selvästi enemmän kuin kaikkein rauhallisimmassa vaiheessa. Toivotaan, ettei tilanne nyt ainakaan tästä heikkene, Pietilä toteaa Turun Sanomien haastattelussa.

Pietilä valittiin vastikään vetämään koronavirustestauksen kansallista koordinaatioryhmää. Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman ryhmän on tarkoitus pohtia, miten päästään 20 000 päivittäisen testin tavoitteeseen.

Tällä hetkellä koronatestejä pystytään tekemään Suomessa noin 16 000 päivässä.

– Olen optimistinen sen suhteen, että tämän syksyn aikana siihen 20 000:een todennäköisesti päästään, Pietilä sanoo.

Lue koko Pietilän haastattelu tästä.

Koronatilanne 12.9.

Suomessa on todettu 45 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 8 557.

Varsinais-Suomessa on kaksi uutta tartuntaa, joista molemmat on todettu Turussa. Yhteensä Turussa on nyt todettu 292 tautitapausta. Varsinais-Suomessa todettuja tartuntoja on 497 kappaletta. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 6,8. Koko maan ilmaantuvuusluku on 8,4.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen sairaalahoidossa oli kahdeksan potilasta, joista yksi oli tehohoidossa.

Hallitus tiedotti torstaina matkustusrajoitusten höllentämisestä. Linjaksi valikoitui EU:n yleinen luku 25. Se tarkoittaa, että Suomeen voi jatkossa tulla ilman karanteenia niistä maista, joissa on enintään 25 uutta tautitapausta sataa tuhatta asukasta kohti edellisen kahden viikon aikana. Matkustusrajoitusten lievennykset saavat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ja Turun terveystoimessa ristiriitaisen vastaanoton.

Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungilta sanoo ymmärtävänsä uutta linjausta.

– Tämä on lähempänä muun Euroopan käytäntöä. Jos olemme pitkään tekemisissä koronaviruksen kanssa, ymmärrän hyvin, että hallituksessa on mietitty käytäntöjen yhtenäistämistä EU-maiden kanssa.

Sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Esa Rintala taasen pitää uutta esiintyvyyslukua liian korkeana.

– Ymmärrän kyllä tarpeen, josta tämä lähtee. En kuitenkaan olisi nostanut rajaa enkä varsinkaan noin korkeaksi. Epidemiatilanne Euroopassa on hyvin epästabiili.

Koronatilanne 11.9.

Suomessa on todettu 43 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 8 512.

Varsinais-Suomessa on kahdeksan uutta tartuntaa. Tapauksista kuusi on Turussa sekä Kaarinassa ja Maskussa yksi. Varsinais-Suomessa on nyt yhteensä 495 koronatartuntaa.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa tautitilanne säilyi ennallaan. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Koko maassa eniten tartuntoja on pääkaupunkiseudulla, missä todettiin 16 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa olevien määrän ja mahdolliset kuolemantapaukset THL tiedottaa myöhemmin perjantaina.

THL kertoi perjantaina että varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa on lukuvuoden alkamisen jälkeen ollut yli 40 tapausta, jossa tartunnan saanut on altistanut muita. Karanteeniin on määrätty tämän vuoksi yli 1 700. Altistuneiden jatkotartuntoja on todettu vain muutamia.

Turkulaisille tehtiin julkisessa terveydenhuollossa lähes 8 800 koronavirustestiä elokuussa. Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi viikottaisessa tiedotustilaisuudessa, että yksityisessä terveydenhuollossa tehtyjen testien määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta niitäkin on tehty arviolta tuhansia. Elokuussa Omaolo-palvelun kautta tehtiin koronaviruksen oirearvio Turussa 4 922 kertaa. Turun kaupungin koronaneuvontapuhelimessa hoidettiin elokuun aikana 5 186 puhelua.

Koronatilanne 10.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu 39 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on nyt 8 469.

Varsinais-Suomessa on todettu kaksi uutta tartuntaa. Molemmat tartunnat ovat Turussa, missä on nyt todettu 284 tautitapausta. Koko maakunnassa on nyt 487 tartuntaa. Muissa Varsinais-Suomen kunnissa tartuntatilanne säilyi muuttumattomana.

Uusista tartunnoista reilut 20 on todettu pääkaupunkiseudulla. Sen sijaan Lahdessa (3) ja Mikkelissä (1) tartuntojen määrä laski. Keskiviikkona Mikkelissä todettiin 21 ja Lahdessa 13 tartuntaa.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti torstaina, että useista joukkoaltistumisista huolimatta koronavirusepidemia on pysynyt maltillisena. Uusien koronavirustartuntojen määrät ovat Suomessa pysyneet edelleen maltillisina.

Tiedotteen mukaan Suomessa on todettu edelleen sekä kotoperäisiä että ulkomailta peräisin olevia tapauksia. Tartunnoista osa liittyy eri puolilla maata ilmenneisiin ryvästymiin. Tartuntoja on tapahtunut perhetapaamisissa, työpaikoilla ja muissa sosiaalisissa kontakteissa.

Viranomaiset kertovat, että uusien tapausten tartuntaketjut pyritään jäljittämään huolellisesti ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti.

Tyksin kantasairaalan alueella sijaitsevassa parkkihallissa on käynnistetty koronanäytteiden drive-in -testauspiste. Testaukseen sopivat tilat on rakennettu merikontteihin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan koronatestauskapasiteetin moninkertaistaminen äkillisesti edellyttää poikkeuksellisia järjestelyjä. Uusia tapoja testata sujuvasti ja turvallisesti etsitään jatkuvasti.

Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala luonnehtii Varsinais-Suomen koronavirustilannetta vakaaksi. Vakavia koronavirustaudin seurauksia on ollut syksyllä vähemmän kuin keväällä.

– Tehohoitoa tarvitsevia koronaviruspotilaita on nyt vähemmän kuin epidemian ensimmäisessä aallossa. Tämä saattaa johtua siitä, että koronavirukseen sairastuu aiempaa nuorempia ihmisiä. Tapauksista suurin osa on ikäryhmässä 20–40-vuotiaat, ylilääkäri Esa Rintala kertoo tiedotteessa.

Hän suosittaa esimerkiksi opiskelijajärjestöille kokoontumisten rajoittamista.

– Emme suosittele joukkotilaisuuksia, joissa esimerkiksi käytetään päihteitä. Silloin turvaohjeet helposti unohtuvat ja syntyy joukkotartunnan vaara, hän korostaa.

Varsinais-Suomen koronatartunnoista lähes 40 prosenttia liittyy työ- tai vapaa-ajan matkailuun ulkomailla ja 15 prosenttia perheiden sisäisiin tartuntoihin. Elokuussa tartuntaketjuista kyettiin selvittämään noin 70 prosenttia.

– Suomen riskimaiksi luokittelemista maista palattaessa tulee ehdottomasti muistaa olla omaehtoisessa karanteenissa kahden viikon ajan. Kaikkia sosiaalisia kontakteja tulee välttää sinä aikana, Rintala lisää.

Tyjsin erityisvastuualueella on todettiin kesän jälkeen ensimmäinen koronavirustautiin liittyvä kuolemantapaus keskiviikkona. Epidemian alusta lähtien alueella on kuollut kaikkiaan 20 ihmistä. Tyksin erityisvastuualueeseen kuuluvat Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit.

Koronatilanne 9.9.

Koronavirustapausten määrä hyppäsi keskiviikkona, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi 93 uudesta tartunnasta. Koronatartuntoja on nyt yhteensä 8 430. Tiistaina tilastoitiin vain kymmenen uutta tautitapausta.

Varsinais-Suomessa todettiin THL:n mukaan neljä uutta tautitapausta. Maakunnassa on nyt 485 koronatartuntaa. THL:n kuntalistalla tapauksia on yksi enemmän. Turussa kirjattiin neljä ja Raisiossa yksi uusi koronatartunta.

Ero kuntalistan luvuissa voi johtua THL:n rekisterin laahaamisesta. Esimerkiksi tartunnan saaneen kotikunta voi tarkentua tilastoihin myöhemmin.

THL ilmoitti keskiviikkona myös uudesta kuolemantapauksesta. Tautiin liittyviä kuolemia on nyt 337. Tapaus on Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sairaalahoidossa koko maassa on tällä hetkellä kuusi ihmistä, joista yksi tehohoidossa. Sairaalahoidossa olleiden määrä väheni kymmenellä maanantaista.

Sairaanhoitopiirit kertovat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

THL:sta kerrotaan, että keskiviikon koronatautitapaukset jakaantuvat reilun viikon ajalle, ja luvussa on mukana kymmenkunta tapausta, jotka jäivät puuttumaan tiistailta teknisen viiveen takia.

Noin 50 uutta tartuntatapausta liittyy eri puolilla maata ilmenneisiin ryvästymiin, kuten mikkeliläiseen jääkiekkojoukkueeseen, opiskelijoiden kokoontumisiin sekä Lahdessa ravintolasta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun.

– Tämän päivän korkea tartuntalukema selittyy pääosin jo tiedossa olleilla ryvästymillä. On tärkeää, että tartunnanjäljitys toimii alueilla tehokkaasti ja viiveettä. Ryvästymistä huolimatta epidemiatilanne ei ole oleellisesti muuttunut viime viikkojen aikana, ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoo THL:n tiedotteessa.

Eniten uusia tautitapauksia oli Mikkelissä (21), Tampereella (15) ja Lahdessa (13).

Tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (31.8.– 6.9.) todettiin THL:n mukaan 223 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 4,0 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä seurantajaksolla (24.–30.8.) vastaavat luvut olivat 145 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 2,6 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronatilanne 8.9.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueen tilastokirjauksia oletettavasti tarkennettiin jälleen tiistaina.

Maanantaina maakunnassa ei todettu yhtäkään uutta tartuntaa ja tiistaina Turussa todettujen tapausten määrä väheni kahdellakymmenellä, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta. Turussa on nyt siis todettu yhteensä 278 koronavirustartuntaa. Viimeksi vastaavia tilastotarkennuksia tehtiin viime viikolla. Niiden vuoksi tapausten kokonaismäärä kasvoi tiistaina vain kymmenellä, vaikka uusia tartuntoja raportoitiin tätä enemmän.

Koko maassa on todettu nyt 8 337 koronavirustartuntaa. Testattuja näytteitä otettu yhteensä noin 760 700.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu kaksi tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

THL:n julkaisemat tartuntamäärät tulevat tartuntatautirekisteristä. Rekisteri yhdistää automaattisesti samaa henkilöä koskevat lääkärin ilmoitukset ja laboratorioilmoitukset yhdeksi tapaukseksi. Tietojen yhdistämisen myötä päiväkohtaiset tapausmäärät saattavat tarkentua jälkikäteen. Tiedot saattavat muuttua myös alueellisesti, jos henkilöiden taustatiedot tarkentuvat ja tapaukset sitä myötä tilastoituvat toiselle alueelle.

– Todennäköisesti kyse on juuri sellaisten tapausten tarkentumisesta, joissa sairastuneen kotikunta on jossakin muualla kuin Turussa, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo.

Tartuntatautirekisterin tietoja tarkennetaan väestörekisterin tiedoilla, joka voi tarkentaa potilaan kotikunnan. Myös Turun lentokentällä tehtyjen koronavirustestien tuloksia on voitu ensin kirjata Turkuun ja sittemmin korjata sairastuneen todelliselle kotipaikkakunnalle.

Ylilääkärin mukaan Turun ja Varsinais-Suomen koronavirustilanne on tällä hetkellä hyvin tasapainoinen.

– Alue on tällä hetkellä suvantovaiheessa. Taudin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä sama kuin koko maassa, 5,4. Näin ollen me emme ole erityisen huonossa tilanteessa tai niin sanottu taudin hotspot, Rintala huomauttaa.

Ylilääkäri muistuttaa, että hyvään tilanteeseen ei tuudittauduta, vaan tilannetta seurataan jatkuvasti. Jos tilanne alkaa muuttua, siihen täytyy puuttua.

Koronavirustartuntamäärät Varsinais-Suomessa ovat olleet lievässä kasvussa, mutta kansainvälisesti vertailtuna tartuntamäärät ovat kuitenkin edelleen erittäin matalia. Viime viikolla suurin ryhmä tartunnan saaneista oli henkilöitä, jotka olivat sairastuneet muualla Suomessa kuin Varsinais-Suomessa, jossa heillä on kotikunta.

Salossa tartuntoja on todettu yhteensä 55 ja Loimaalla 24. Kaarinassa tartuntoja on kirjattu 20, Maskussa 13, Laitilassa 11 ja Raisiossa 11 ja Paraisilla sekä Uudessakaupungissa yhdeksän.

Sekä Koskella, Liedossa, Mynämäessä että Naantalissa koronavirustartuntoja on todettu seitsemän, Aurassa kuusi.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa on alle viisi tartuntatapausta, joten niiden tarkat tartuntamäärät eivät käy ilmi THL:n karttasovelluksesta.

Koronatilanne 7.9.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei ole todettu uusia koronatapauksia. Sairastuneiden kokonaismäärä on edelleen 501.

Koko Suomessa uusia sairastuneita on 36. Sairastuneiden yhteismäärä nousi nyt 8 327:ään.

Eniten uusia tartuntoja on Helsingissä (15 tartuntaa) ja Espoossa (12 tartuntaa), kertoo THL. Lisäksi Vantaalla on tilastoitu 3 uutta tartuntaa. Muut uudet tartunnat ovat yksittäisiä eri kunnissa.

Maanantaina kerrottiin myös yhdestä uudesta koronaan liittyvästä kuolemasta. Koronakuolemien kokonaisluku nousi 336:een.

Turkuun Gdanskista sunnuntaina aamulennolla saapuneille matkustajille tehtiin kaikille koronatesti Turun lentoasemalla, kertoo Turun kaupunki. Turkuun saapui lennolla kaikkiaan 79 matkustajaa. Testatuista matkustajista kahdella todettiin koronavirustartunta. Matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin kansallisen ohjeistuksen mukaisesti.

THL kertoo, että tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (29.8.–4.9.) todettiin 165 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 3,0 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Edellisellä seurantajaksolla (22.–28.8.) vastaavat luvut olivat 141 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 2,5 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronaviruksesta parantuneita arvioidaan olevan Suomessa noin 7 350, eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Koronatilanne 6.9.

Suomessa on kirjattu sunnuntaihin mennessä yhteensä 8 291 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut 30 tapauksella eilisestä.

Asia ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä karttasovelluksesta.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin sunnuntaina yksi. Tartunta todettiin Raisiossa, jossa on nyt kirjattu yhteensä 11 koronavirustartuntaa vuoden alusta alkaen.

Turussa uusin koronatartunta kirjattiin lauantaina. Kaupungissa on todettu nyt yhteensä 298 koronavirustartuntaa.

Salossa tartuntoja on todettu yhteensä 55 ja Loimaalla 24. Kaarinassa tartuntoja on kirjattu 20, Maskussa 13, Laitilassa 11 ja Paraisilla sekä Uudessakaupungissa yhdeksän.

Sekä Koskella, Liedossa, Mynämäessä että Naantalissa koronavirustartuntoja on todettu seitsemän, Aurassa kuusi.

Varsinais-Suomen alueella on 13, kuntaa joissa on todettu alle viisi koronatartuntaa. Ne eivät tällöin näy THL:n ylläpitämässä karttasovelluksessa. Näissä kunnissa on todettu yhteensä 15 koronavirustartuntaa.

Suomessa on tehty yli 700 000 koronavirustestiä.

Viruksen aiheuttamaan sairauteen on menehtynyt Suomessa 335 ihmistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos arvioi noin reilun 900 suomalaisen kärsivän koronaviruksen aiheuttamasta taudista tällä hetkellä. Taudista parantuneita arvioidaan olevan noin 7 350.

Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta.

Maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on kirjattu on sunnuntaihin mennessä yli 26 900 000, kertoo Johns Hopkinsin yliopisto karttasovelluksessaan.

Eniten tartuntoja on todettu Yhdysvalloissa, jossa tartuntoja on kirjattu yli 6,2 miljoonaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Yhdysvalloissa 188 540 ihmistä.

Ruotsissa koronavirustartuntoja on todettu tähän mennessä yhteensä hieman vajaat 85 000. Tautiin on menehtynyt länsinaapurissa 5 835 henkilöä.

Koronatilanne 5.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän karttasovelluksen mukaan Suomessa on kirjattu 36 uutta koronavirustartuntaa sitten perjantain. Yhteensä maassa on nyt todettu 8261 virustartuntaa vuoden alusta alkaen.

Turussa tartuntoja on nyt yhteensä 298. Lauantaina kaupunkiin kirjattiin yksi uusi tartunta.

Luku väheni perjantaina kolmella oletettavasti tilastotarkennusten vuoksi. Tuolloin myös Paraisten tartuntamäärää korjattiin kymmenestä yhdeksään. Lauantaina kirjattiin myös yksi uusi koronavirustartunta Mynämäessä, jossa tapauksia on nyt todettu yhteensä seitsemän.

Perjantaina sairaalahoidossa oli virustartunnan vuoksi 14 henkilöä.

Varsinais-Suomessa on nyt todettu yhteensä tasan 500 koronavirustartuntaa.

Määrä on selvästi pienempiä naapurimaakuntia suurempi. Satakunnassa tartuntoja on todettu 87 ja Kanta-Hämeessä 125. Pirkanmaalla koronavirustartuntoja on todettu 288.

Asukasmäärään suhteutettuna Varsinais-Suomessa tehdään Satakuntaan ja Pirkanmaahan nähden hieman vähemmän koronavirustestejä. Satakunnassa testejä on tehty tähän mennessä 11 051 per 100 000 asukasta. Pirkanmaalla sama luku on 11 390 ja Varsinais-Suomessa 10 403. Luvut käyvät ilmi THL:n koronaviruskarttasovelluksesta.

Pääkaupunkiseudulla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella virustartuntoja on todettu jo 5 930.

THL kertoi perjantaina, että uuden lukuvuoden käynnistyessä opiskelijajuhlissa on tapahtunut useita koronatartuntoja eri puolilla Suomea.

– Tapahtumien järjestäjien on ennakkoon syytä pohtia kriittisesti suurten kokoontumisten järjestämistä. Jos tapahtumia järjestetään, on turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta välttämätöntä huolehtia. Erilaiset juhlatilaisuudet voivat johtaa taudin leviämiseen. Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua tapahtumiin tai liikkua julkisilla paikoilla, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen muistuttaa tiedotteessa.

Koronatilanne 4.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on kirjattu 25 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä varmennettuja tartuntoja on perjantaihin mennessä todettu 8225.

Turussa tartuntoja on nyt yhteensä 297. Luku on kolme vähemmän kuin eilen, mikä johtunee tilastotarkennuksista. Myös Paraisten tartuntamäärä on korjattu eilisestä kymmenestä yhdeksään. Muiden Varsinais-Suomen kuntien luvut ovat pysyneet ennallaan.

THL:n mukaan uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni. Uusien tapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna, mutta pysyneet tasaisina viimeisen kolmen viikon aikana.

Tautiin liittyviä uusia kuolemia ei ole raportoitu. Sairaalahoidossa olevin määrä Suomessa on keskiviikosta kasvanut viidellä ollen nyt 14. Tehohoidossa on yksi ihminen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi perjantaiaamun infotilaisuudessa Turun koronatilanteen olevan tasainen. Arveen mukaan elokuun tartuntojen lähteet on selvitetty ja Varissuolla avautunut walk in -testauspisteen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Arve muistutti joukkoliikenteen voimassa olevasta maskisuosituksesta sekä turvaväleistä ja käsihygieniasta.

– Me elämme epidemian kanssa pitkään, 1-2 vuotta, joten meidän on opittava elämään sen kanssa, Arve totesi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti eilen torstaina, että koronatestin näytteenottoon pääsee tällä hetkellä tavallisesti samana tai seuraavana päivänä. Myös tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut hyvin.

– Tartunnan lähde on tullut tai tulossa selville lähes kaikista, sairaanhoitopiirin tartuntatautien torjunnasta vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo.

Koronatilanne 3.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirustartuntoja on nyt varmennettu koko Suomessa yhteensä 8 200. Lisäystä keskiviikkoon verrattuna on 39. Varsinais-Suomen alueelle ei ole kirjattu uusia tartuntoja.

25. elokuuta ja 1. syyskuuta välisenä aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on ilmoitettiin 28 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Tapausmäärässä on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan lievää nousua.

Sairaanhoitopiirin mukaan näistä tartunnoista tiedetään, että seitsemän tartunnan saaneista on sairastunut muualla kuin Varsinais-Suomessa, mutta heidän kotikuntansa sijaitsee Varsinais-Suomessa. Kuusi tartunnoista on perheiden sisäisiä tartuntoja. Lisäksi ulkomailta saatuja koronatartuntoja on kaksi. Myös kaksi Skopjen lennolta tullutta tartunnan saanutta on lisätty Varsinais-Suomen tilastoihin, koska heillä ei ole vakituista kotikuntaa Suomessa.

– Tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut Varsinais-Suomessa hyvin. Tartunnan lähde on tullut tai tulossa selville lähes kaikista, toteaa tiedotteessa sairaanhoitopiirin tartuntatautien torjunnasta vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Tyksissä sairaalahoidossa on tällä hetkellä alle viisi potilasta koronavirustaudin takia.

Eniten positiivisia koronatapauksia on Varsinais-Suomessa ilmennyt huhtikuun aikana. Tapausmäärät putosivat puolestaan toukokuun aikana ja olivat selvästi alhaisemmat kesä–heinäkuun ajan. Kuitenkin elokuusta lähtien positiivisten testitulosten määrä on ollut jälleen lievässä kasvussa keskikesän tilanteeseen verrattuna.

Uusien tapausten ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on nyt 7,5 tapausta 100 000 asukasta kohden (31.8.), kun esimerkiksi edellisellä viikolla ilmaantuvuus oli 5,2 (22.8).

Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että koronatestin näytteenottoon pääsee tällä hetkellä tavallisesti samana tai seuraavana päivänä. Ajankohtainen näytteenoton jonotilanne selviää aikaa varattaessa. Nyt näyttää siltä, että loppuviikosta testitulokset valmistuvat yhdestä kahteen vuorokaudessa näytteenotosta.

– Teemme kaiken aikaa parhaamme, että pystymme palvelemaan voimakkaasti kasvaneessa testaustarpeessa. Testitulosten perään ei kannata soittaa, jotta puhelinpalvelu ei ruuhkautuisi. Jos näyte olisi positiivinen, potilaaseen ollaan aina yhteydessä puhelimitse, toteaa laboratorion osastonylilääkäri Kaisu Rantakokko-Jalava.

Koronatilanne 2.9.

Johanna Käkönen

Turussa on todettu yksi uusi koronatapaus, samoin Raisiossa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos keskiviikkona.

Turussa tapausten yhteismäärä nousi nyt 300:aan. Raisiossa viruksen saaneita nyt yhteensä 10.

Varsinais-Suomessa koronatapausten yhteismäärä nousi keskiviikkona 502:een.

Muut Varsinais-Suomessa kunnittain raportoidut koronatapaukset jakaantuvat seuraavasti: Salossa 55, Loimaalla 24, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa 9, Naantalissa, Koskella ja Liedossa 7 sekä Mynämäessä ja Aurassa 6.

Näissä kunnissa uusia tapauksia ei raportoitu keskiviikkona.

Koko Suomessa uusia koronaan sairastuneita on 19. Sairastuneiden kokonaismäärä nousi 8 161:een.

Uusia kuolemantapauksia ei ole. Sen sijaan Suomessa lasketaan kuolemantapauksia olevan yksi vähemmän kuin eilen HYKSissä tehtyjen tarkennusten myötä, kertoo THL. Kuolleita on nyt 335.

Koronan takia sairaalahoidossa on tällä hetkellä yhdeksän henkilöä, heistä kaksi tehohoidossa.

Uusia koronavirustestejä on tehty vuorokaudessa noin 20 600. Varsinais-Suomen tuoreita testimääriä ei ole saatavilla. THL:n mukaan testejä on tehty kaikkiaan 689 000 kappaletta Suomessa.

Koronavilkku-sovellusta on ladattu puhelimiin jo liki 1,4 miljoonaa kertaa, kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho Twitterissä.

Sovellus on tarkoitettu koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen. Sovelluksen on tarkoitus lähettää käyttäjälle ilmoitus, jos puhelimen käyttäjä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle.

Sovellus toimii vuoden 2015 syyskuussa ja sen jälkeen julkaistuissa iPhone-puhelimissa sekä vuonna 2016 ja sen jälkeen julkaistuissa Android-puhelimissa.

Maailman laajuisesti uusien tapausten ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurinta Amerikan mantereilla, kertoo THL.

Euroopassa uusia tapauksia on väestöön suhteutettuna todettu eniten Espanjassa, Ranskassa, Maltalla, Romaniassa ja Balkanin alueella.

Suomen lähialuilla ilmaantuvuus on noussut eniten Liettuassa ja Virossa.

Koronatilanne 1.9.2020.

Syyskuu käynnistyy Suomen koronatilanteen kannalta synkkänä.

Maassa on kirjattu tiistaina 1. syyskuuta 56 uutta koronavirustartuntaa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta.

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 8 142 tautitapausta vuoden alusta alkaen.

Kahden viime viikon aikana on todettu 73 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Uusista tautitapauksista 12 on todettu Varsinais-Suomessa. Yhteensä maakunnassa on todettu nyt tasan 500 koronavirustartuntaa.

Tiistaina julkistetuista tartuntatapauksista valtaosa, kahdeksan, on todettu Turussa. Yksi uusi tartuntatapaus todettiin Liedossa, Naantalissa ja Raisiossa. Lisäksi jossakin Varsinais-Suomen kunnassa todettiin vielä yksi uusi tartunta.

Kyseessä on kunta tai kaupunki, jossa on todettu alle viisi koronavirustartuntaa, eikä se siten näy THL:n julkaisemassa karttasovelluksessa.

Turun tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi kertoi Turun Sanomille maanantaina, että lennot Pohjois-Makedonian Skopjesta selittävät osaltaan Turussa kasvanutta tartuntojen määrää.

Jos tartunnan saaneella henkilöllä ei ole suomalaista henkilötunnusta, tapaukset kirjautuvat Turun tautitilastoon, koska lähete on tehty Turussa.

Koronatilanne 31.8.

Suomessa on kirjattu yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 8 086. Maassa on kirjattu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema. Koko maassa airaalahoidossa on 10 ihmistä. Tehohoidossa on yksi potilas.

Varsinais-Suomessa on kirjattu kaksi uutta tartuntaa. Maanantaihin mennessä alueella on todettu yhteensä 488 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin Liedossa ja Salossa molemmissa yksi. Turussa todettuja tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan yhteensä 291, Salossa 55, Loimaalla 24, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa yhdeksän, ja Raisiossa kahdeksan, Koskella seitsemän sekä Mynämäessä, Aurassa, Naantalissa ja Liedossa kuusi.

Maanantaina julkaistiin koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus. Sen voi ladata sovelluskaupoista. Kun käyttäjä on ottanut sovelluksen käyttöön, se voi tunnistaa, milloin kaksi puhelinta on ollut lähellä toisiaan vaadittavan altistumisajan 15 minuuttia tai pidempään.

Jos jollakin käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, jonka hän syöttää sovellukseen.

Koronatilanne 30.8.

Suomessa on varmistettu sunnuntaihin mennessä THL:n mukaan 8077 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on lauantaihin verrattuna koko maassa 28.

Varsinais-Suomessa ei ole ilmoitettu uusista tartunnoista. Turussa on tartuntoja varmennettu nyt yhteensä 291. Seuraavaksi eniten tapauksia on Varsinais-Suomen alueella ollut Salossa (54), Loimaalla (24) ja Kaarinassa (20). Vaikka THL ei ole sunnuntain osalta ilmoittanut Varsinais-Suomen alueella uusista tartunnoista, niin luvuissa on kuitenkin muutosta aiempaan. Mynämäessä on varmistettuja tartuntoja tällä hetkellä THL:n mukaan kuusi eikä seitsemän, kuten aiemmin on jo ehditty ilmoittaa ja vastaavasti Raisiossa kahdeksan eikä yhdeksän.

Eniten tartuntoja on todettu pääkaupunkiseudulla. Helsingissä varmistettuja tapauksia on ollut 2950 ja sekä Vantaalla että Espoossa 969. Turun tuttuun vertailukumppaniin Tampereeseen verrattuna Turussa tilanne on huonompi. Tampereella tartuntoja on todettu 150, kun Turussa puolestaan vastaava luku on 291.

Koronatilanne 29.8.

Elena Kurki

Suomessa on torstaihin mennessä kirjattu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 8 049​.

Varsinais-Suomessa ei kirjattu uusia tartuntoja uusia tartuntoja. Tähän mennessä alueella on todettu 488 tartuntaa. Turussa todettuja tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan yhteensä 291, Salossa 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa ja Raisiossa kummassakin yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Koronatilanne 28.8.

Ilkka Tervo, Johanna Käkönen

Suomessa on todettu 23 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista yhdeksän on todettu Turussa, käy ilmi THL:n tiedoista.

Turun tartunnoissa on kyse kahdelta edelliseltä päivältä THL:n järjestelmään siirtyneistä tiedoista, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Luku on silti hänen mukaansa korkea, varsinkin kun sitä vertaa koko Suomen uusien tartuntojen määrään.

– Uusissa tartunnoissa ei ole kyse yhdestä tartuntalähteestä, vaan jokainen uusi tartunta on käytännössä oma yksittäinen tapauksensa, kuvailee Pietilä.

Sairastuneiden tietojen kartoitus on vielä kesken, mutta näyttää siltä, että vain puolet tartuntalähteistä on saatu selville.

– Se kertoo, että epidemia on nostamassa päätään, kun tartuntaketjuja ei pystytä selvittämään, täsmentää Pietilä.

Yhteensä koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 8 042. Turussa tartuntoja on yhteensä 291.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa tartuntoja ei löytynyt.

Seuraavaksi eniten uusia tartuntoja on Helsingissä (6) ja Vantaalla (4).

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kertoo, että sairaanhoitopiirin testauskapasiteetti on koko ajan kovilla.

– Jonot ovat ennallaan, mutta perjantaina olen saanut viestiä, että jonot eivät ole enää kasvaneet, vaan ne ovat pysyneet samoissa.

– Lisäksi tänään on parhaimmillaan saanut testausaikoja jopa samalle päivälle.

Pietilä lupaa, että uutta testausjärjestelmää ja lisää kapasitettia olisi tulossa ensi viikolla. Tarkkaa aikataulua, paikkaa ja määrää hän ei vielä täsmennä.

– Uusia drive in -kaistoja on tulossa.

Koronatilanne 27.8.

Elena Kurki

Koko Suomessa on torstaihin mennessä todettu 17 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 8 019.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin vain Turussa, jossa todettiin kaksi uutta korontartuntaa. Turussa todettuja tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan yhteensä 282. Koko maakunnassa todettuja tapauksia on yhteensä 479. Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa ja Raisiossa kummassakin yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan koronavirustartuntamäärät ovat lievässä kasvussa alueella, mutta edelleen erittäin matalia. Tähän mennessä tartuntoja elokuun aikana on ollut 58, eli alle kolmannes maaliskuun määristä. Tuolloin koronavirustartuntoja todettiin 193.

Suuri osa koronavirustartunnan saaneista alueellamme on tällä hetkellä nuoria aikuisia. Valtaosa (70 prosenttia) tartunnoista on johdettavissa ulkomaille. Lisäksi joukossa on perheiden sisäisiä tartuntoja.

Neuvonta- ja puhelinpalvelut ruuhkautuneet

Testaustarve on kasvanut viime viikkoina hyvin voimakkaasti. Päivystyksessä on ruuhkaa testeihin hakeutuvien puhelin- ja muun neuvonnan vuoksi. Näytteenottoon pääsy saattaa kestää sairaanhoitopiirin alueella tällä hetkellä neljä päivää ja tulosten saaminen keskimäärin kolmesta neljään päivää.

– Asiakkaat ovat pääosin ymmärtäneet ruuhkat. Haluan kiittää kärsivällisestä suhtautumisesta tilannetta ja henkilöstöämme kohtaan. Me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa ruuhkien tasaantumiseen. Testitulosten perään ei kannata soittaa, sillä tulokset tulevat omakantaan heti, kun valmistuvat. Jos näyte olisi positiivinen, potilaaseen ollaan aina yhteydessä puhelimitse. Osa asiakkaista soittaa meille useita kertoja, mikä valitettavasti ruuhkauttaa palvelua entisestään, kertoo toimitusjohtaja Sirpa Rantanen Tyks Akuutista.

Positiivisia tuloksia koronatestauksista kuluneella viikolla oli 0,1 prosenttia. 10-vuotiaita tai nuorempia testatuista oli noin 24 prosenttia, kun vastaava luku vielä kesäkuussa oli vain puolet tästä, noin 12 prosenttia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri toivoo entistäkin täsmällisempiä kansallisia ohjeita testauskriteereiksi.

– Haluamme varmistaa, että voimme kohdentaa sekä henkilöstö- että taloudelliset resurssit mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti. Tällä voidaan lyhentää testijonoja ja sitä kautta ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Varaudumme mahdollisesti nousevaan toiseen korona-aaltoon jatkuvasti monin tavoin, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaiaamuna tilannekatsauksen koronaviruksesta. STM:n ja THL:n mukaan Suomen koronvirustilanne on suhteellisen rauhallinen, vaikka todetut tartuntamäärät ovat nousseet. Tämä selittyy testausmäärien nousulla ja lentokenttätestaamisen lisäämisellä.

Koronatilanne 26.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu keskiviikkoon mennessä yhteensä 8 002 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja sitten eilisen on 21.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan tapauksista 20 on uusia, edeltävän kahden viikon aikana todettuja tapauksia.

Kahden viime viikon aikana on todettu 132 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Uusista tapauksista seitsemän on Varsinais-Suomen alueella. Kaikki alueen uudet tartunnat on todettu Turussa.

Kaikkiaan Turussa on todettu nyt 280 tartuntaa.

Keskiviikkona myös Turun kaupungin hyvinvointitoimiala tiedotti turkulaisessa päiväkodissa todetusta koronavirustartunnasta.

Tartunta todettiin keskustan Koulukadun päiväkodissa. Myöhemmin iltapäivällä Turun kaupunki tiedotti toisesta koronatartunnasta Nummenpakan alakoulussa.

Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20. Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa ja Raisiossa yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Tautiin on menehtynyt Suomessa tähän mennessä 335 henkilöä. Luku on pysynyt samana sitten maanantain.

Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut selvästi alkuviikosta. Maanantaina sairaalahoidossa oli 11 henkilöä ja tehohoidossa yksi.

Keskiviikkona sairaalahoitoa vaativia potilaita oli neljä. Yksi henkilö on yhä tehohoidossa.

Suomessa on testattu koronavirusnäytteitä tähän mennessä yhteensä noin 596 000.

Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna on nyt 2,9 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronavirustartunnasta aiheutuneesta sairaudesta parantuneita arvioidaan olevan noin 7 200, eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi keskiviikkona seurantaraportin pandemian vaikutuksista. Sen mukaan valtakunnallisesti uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat nousussa.

Raportin mukaan työikäisillä merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta kokevien osuus vaikuttaisi olevan nousussa ja toiveikkuus tulevaisuuden suhteen vähenemässä. Lähes puolet työikäisistä on huolissaan siitä, että läheinen ihminen saa koronavirustartunnan.

Luottamus terveydenhuoltojärjestelmään on silti valtaosalla vahva. Avohuollon käyntimäärät ovat kääntyneet hienoiseen nousuun viime viikkojen aikana.

Omakannan käyttö on kasvanut poikkeuksellisen paljon elokuun alussa. Myös alaikäisten ja huoltajien alle 10-vuotiaiden lastensa puolesta tekemät asioinnit ovat kasvaneet moninkertaisiksi.

Koronaviruksen oirearvioita on tehty elokuussa yli 80 000 viikoittain.

THL:n jätevesiseurannassa on todettu koronavirusta erityisesti Helsingin Viikinmäen, Espoon Suomenojan ja Turun Kakolanmäen jätevedenpuhdistamoista kerätyistä jätevesinäytteistä.

Koronatilanne 25.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu viimeisen vuorokauden aikana eniten uusia koronavirustapauksia vuorokaudessa sitten alkukesän.

Vuorokaudessa uusia tautitapauksia on todettu 43 ympäri maan. Koko maassa on todettu nyt yhteensä 7 981 koronavirustartuntaa.

Uusista tapauksista yhdeksän on Varsinais-Suomen alueella. Niistä kuusi on todettu Turussa, kaksi Mynämäessä ja yksi Koskella.

Kaikkiaan Turussa on todettu 273 tartuntaa.

Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20. Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa ja Raisiossa yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Viime viikon aikana koronaviruksen ilmaantuvuus nousi Suomessa kuudella alueella verrattuna edelliseen seitsemään päivään.

Eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Varsinais-Suomessa on tehty yli 35 000 koronavirustestiä. Koko maassa testauskapasiteetti on yli 14 000 testiä päivässä.

Koko maassa koronavirustestejä on tehty tähän mennessä yli 550 000.

Turussa koronavirustartuntoja on todettu erityisesti Varissuon alueella. Turun normaalikoulun lukiossa sekä Hintsankujan päiväkodin lapsella todettiin viime viikolla koronavirustartunnat.

Varissuon alueen asukkaiden koronatestausta helpotetaan tänään Majanummen toimitaloon avattavalla näytteenottopisteellä.

Koronatilanne 24.8.

Eero Karisalmi

Suomessa on todettu maanantaihin mennessä 7 938 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on todettu 18 sitten sunnuntain.

Maanantaina THL tiedotti yhdestä uudesta koronakuolemasta. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Suomessa 335 henkilöä. Sairaalahoidossa on Suomessa 11 ihmistä ja tehohoidossa yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella todettiin yksi tartunta Raisiossa.

Yhteensä keväästä alkaen Varsinais-Suomessa on todettu 461 tartuntaa. Turussa tartuntoja on todettu 267, Salossa 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20.

Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa ja Raisiossa yhdeksän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turkuun saapui lauantai-iltana, 22.elokuuta, jälleen lento Pohjois-Makedonian Skopjesta. Lennon matkustajista kahdella todettiin koronavirustartunta. Kahden matkustajan osalta koronavirustestin tulos ei ole vielä varmistunut. Kumpikaan positiivisen testituloksen saaneista matkustajista ei ole Varsinais-Suomen alueelta. Matkustajista 25 kieltäytyi koronavirustestistä. Turkuun saapuneet matkustajat on asetettu tartuntalain mukaiseen karanteeniin.

Turun kaupunki on aiemmin tiedottanut lennoilla todetuista tartuntatapauksista.

Yhteensä Skopjen lennoilla Turkuun saapuneilla matkustajilla on todettu tähän mennessä 62 koronavirustartuntaa.

Aluehallintovirasto tiedotti tänään, että aiemmat yleisötilaisuuksia koskevat ohjeet jatkuvat syyskuulle. Yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia saa järjestää ensi kuusta lähtien sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa vain hyvillä turvatoimilla. Tapahtumajärjestäjiä kehotetaan muun muassa huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.

Suomessa on tehty maanantaihin mennessä keskimäärin 551 700 koronavirustestiä.

Varsinais-Suomen alueella koronavirustestejä on tehty yli 35 677.

Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämän karttasovelluksen mukaan maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on miltein 23,5 miljoonaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt yli 809 000 henkeä.

Valtaosa tartunnoista on todettu Yhdysvalloissa. Johns Hopkinsin koronakartan mukaan yli 5,7 miljoonaa yhdysvaltalaista on sairastunut tautiin ja melkein 177 000 kuollut sen vuoksi.

Ruotsissa koronavirustartunnan on saanut hieman yli 86 000 ihmistä. Länsinaapurissa virus on vaatinut 5 810 kuolonuhria.

Koronatilanne 23.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu sunnuntaihin mennessä 7 920 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on todettu 14 sitten eilisen.

Tämän viikon aikana Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kertonut yhteensä 188 uudesta tartunnasta koko Suomen alueella.

Suomessa ei ole todettu uusia koronakuolemia sitten maanantain. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Suomessa 334 henkilöä.

Varsinais-Suomen alueella ei ole todettu uusia tartuntoja sitten eilisen. Lauantaina THL kertoi yhdestä tartunnasta Loimaalla. Perjantaina uusia tartuntoja oli todettu Turussa kolme ja sekä Kaarinassa että Paraisilla yksi.

Yhteensä keväästä alkaen Varsinais-Suomessa on todettu 460 tartuntaa. Turussa tartuntoja on todettu 267, Salossa 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20.

Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa on tehty perjantaihin mennessä keskimäärin 533 700 koronavirustestiä.

Varsinais-Suomen alueella koronavirustestejä on tehty yli 35 000.

Uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat nousseet elokuun aikana. Kuukauden huippu koettiin viikko sitten sunnuntaina 16. elokuuta, kun Suomessa todettiin yhteensä 41 uutta koronavirustartuntaa.

Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämän karttasovelluksen mukaan maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on yli 23 miljoonaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt yli 804 500 henkeä.

Valtaosa tartunnoista on todettu Yhdysvalloissa. Johns Hopkinsin koronakartan mukaan yli 5,6 miljoonaa yhdysvaltalaista on sairastunut tautiin ja yli 176 000 kuollut sen vuoksi.

Ruotsissa koronavirustartunnan on saanut hieman yli 86 000 ihmistä. Länsinaapurissa virus on vaatinut 5 810 kuolonuhria.

Turkuun saapui lauantai-iltana jälleen lento Pohjois-Makedonian Skopjesta. Turun kaupunki on aiemmin tiedottanut lennoilla todetuista tartuntatapauksista.

Yhteensä Skopjen lennoilla Turkuun saapuneilla matkustajilla on todettu tähän mennessä 60 koronavirustartuntaa.

Lauantain 22.8. lennolla todettujen tartuntojen testituloksista ei ole vielä tiedotettu.

Koronatilanne 22.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu 7 906 koronavirustartuntaa lauantaihin mennessä. Uusia tartuntoja on todettu 35 sitten eilisen.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 158 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko maassa on perjantaisen tiedon mukaan sairaalahoidossa 11 ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta.

Varsinais-Suomen alueella on todettu yksi uusi tartunta. Tartunta on todettu Loimaalla. Muissa Varsinais-Suomen kunnissa ei ole todettu uusia tartuntoja.

Yhteensä keväästä alkaen Varsinais-Suomessa on todettu 460 tartuntaa. Turussa tartuntoja on todettu 267, Salossa 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20.

Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Koronavirustartunnat keskittyvät Suomessa pääsääntöisesti työikäisiin. Eniten tartuntoja on todettu nuorilla aikuisilla. Sekä 30–39-vuotiailla että parikymppisillä on kummassakin ikäryhmässä todettu hieman vajaat 1 500 koronatartuntaa.

40–49-vuotiailla koronatapauksia on todettu reilut 1 200 ja 50–59-vuotiailla hieman alle 1 400 tartuntaa. Yli 70-vuotiailla tartuntoja on todettu yhteensä noin 900.

Turkuun saapuu jälleen tänä iltana lento Pohjois-Makedonian Skopjesta.

Tiistaina saapuneen lennon matkustajista 17 henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Finavia, Rajavartiolaitos ja Aluehallintovirasto aloittivat yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa Turkuun saapuvien matkustajien testaamisen ja ohjeistamisen lauantaina 8. elokuuta.

Yhteensä Skopjen lennoilla Turkuun saapuneilla matkustajilla on todettu tähän mennessä 60 koronavirustartuntaa.

Torstaina lentoyhtiö kertoi keskusteltuaan Turun kaupungin kanssa asiasta tehneensä päätöksen, että lennoille saapuville edellytetään negatiivista koronatestitulosta.

Matkustajien testausta Turun lentokentällä ja karanteeniin asettamista jatketaan edelleen.

Koronatilanne 21.8.

Elena Kurki

Suomessa on todettu perjantaihin mennessä yhteensä 7 871 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut torstaista 29:llä. Koko maassa sairaalahoidossa on 11 ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta.

Varsinais-Suomen alueella on todettu viisi uutta tartuntaa. Turussa on todettu kolme tartuntaa sekä Kaarinassa ja Paraisilla kummassakin yksi. Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 459. Varsinai-Suomen alueella ei ole yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 267 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Koronatilanne 20.8.

Elena Kurki

Koko Suomessa on torstaihin mennessä todettu 37 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 7842.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin vain Maskussa, jossa todettiin yksi uusi korontartunta. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 264, kun koko maakunnassa todettuja tapauksia on yhteensä 454. Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 19, Maskussa 13, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Maskussa Kurittulan koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Sen vuoksi noin 100 koulun oppilasta ja viisi opettajaa jää kotiin ainakin loppuviikoksi.

Varsinais-Suomen alueella sairaalahoidossa on yksi ihminen. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta. Koko maassa sairaalahoidossa on kahdeksan ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta koko maassa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 19.8.

Marika Anttila

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän karttasovelluksen mukaan Turussa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa tiistain jälkeen. Nyt tartuntoja on todettu Turussa yhteensä 264.

Lisäksi Salossa on kirjattu yksi uusi tartunta, kokonaistartuntamäärän ollessa nyt 54 kappaletta. Muita uusia tartuntoja ei Varsinais-Suomessa ole keskiviikkona kirjattu.

Keskiviikkona Turun kaupunki ja Turun yliopisto tiedottivat koronatartunnoista turkulaisessa päiväkodissa ja lukiossa. Varissuon Hintsankujan päiväkodissa kaikki altistuneet lapset ja työntekijät ovat saaneet ohjeet karanteenista. Varissuolla sijaitsevan Turun normaalikoulun lukion oppilaat siirtyvät todetun koronatartunnan vuoksi etäopetukseen.

Koko maassa on kirjattu keskiviikkona 29 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartunta on todettu Suomessa nyt 7 805 henkilöllä. Sairaalahoidossa on kahdeksan ihmistä, mikä on kolme enemmän kuin tiistaina. Tehohoidossa olevia potilaita ei ole.

Koko maassa taudin ilmaantuvuus on tällä hetkellä 141 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa ilmaantumisluku on tiistaista noussut kahdella, ollen nyt 94.

THL:n mukaan valtakunnallisesti uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukuihin verrattuna.

Koronatilanne 18.8.

Salli Koivunen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän karttasovelluksen mukaan Turussa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa sitten maanantain.

Nyt tartuntoja on todettu Turussa yhteensä 256.

Muita uusia tartuntoja ei Varsinais-Suomessa tiistaina ole kirjattu.

Maananataina Kaarinassa todettiin yksi uusi koronavirustartunta. Kaarinan kaupunki tiedotti maanantaina, että paikallisessa päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Virukselle on altistunut kahdeksan ihmistä.

Koko maassa on kirjattu tiistaina 24 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartunta on todettu Suomessa nyt 7 776 henkilöllä.

Uusien tartuntojen määrä on valtakunnallisesti yhä kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukuihin verrattuna.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla tartuntoja todettiin Suomessa yhteensä 43. Viime viikolla niitä todettiin 109 ja toissaviikolla 167.

Koko maassa taudin ilmaantuvuus on tällä hetkellä 140 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa luku on 92.

Turun lentoasemalle saapuu tänä iltana jälleen lento Pohjois-Makedonian Skopjesta.

Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Finavia, Rajavartiolaitos ja Aluehallintovirasto aloittivat yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa Turkuun saapuvien matkustajien testaamisen ja ohjeistamisen lauantaina 8. elokuuta.

Ensimmäisen testatun lennon matkustajista 26:lla todettiin koronavirustartunta. Viikko sitten tiistaina saapuneista matkailijoista tartunta todettiin viidellä ja viime lauantaina 12:lla.

Skopjen lennoilla Turkuun tartuntoja on todettu yhteensä nyt 43.

Hallitus neuvottelee tiistai-iltana rajapäätöksistä.

Koronatilanne 17.8.

Salli Koivunen

Maanantaina todettiin yhden henkilön menehtyneen koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi edellisen virukseen liittyvän kuoleman todetun Suomessa viimeksi viikko sitten. Yhteensä 334 henkilön on todettu menehtyneen viruksen vuoksi.

Maanantaihin mennessä Suomessa on todettu 7 752 koronavirustartuntaa. Määrä kasvoi eilisestä 21 tartunnalla.

Varsinais-Suomessa todettiin vuorokauden aikana vain yksi uusi tartuntatapaus. Tartunta todettiin Kaarinassa, jossa on nyt todettu kaiken kaikkiaan 19 koronavirustartuntaa. Salossa tartuntoja on todettu 53, Loimaalla 23, Maskussa tapauksia on 12 ja Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turussa on todettu THL:n ylläpitämän karttasovelluksen mukaan yhteensä 253 koronavirustartuntaa.

Koko maassa on tällä hetkellä viisi henkilöä sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi. Heistä yksi on sairaalahoidossa Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, johon kuuluvat Varsinais-Suomen lisäksi Satakunta, Vaasan sairaanhoitopiiri sekä Ahvenanmaa.

Varsinais-Suomen alueella koronavirukseen menehtyneitä on 13, erityisvastuualueella lisäksi kuusi.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Perjantain jälkeen Suomessa on tehty THL:n mukaan 16 800 uutta koronavirustestiä. Yhteensä koko maassa näytteitä on testattu 470 300.

Koronatilanne 16.8.

Elena Kurki

Suomessa on lauantaihin mennessä todettu 11 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 731. Varsinais-Suomessa ei ole sunnuntaihin mennessä kirjattu yhtään uutta koronatapausta.

Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 253. Salossa tartuntoja on todettu 53, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Perjantain tietojen mukaan sairaalahoidossa on kuusi henkilöä ja tehohoidossa ei ole lainkaan potilaita. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kaksi henkilöä sairaalahoidossa.

Koko maassa oli perjantaihin mennessä kuollut koronaan yhteensä 333 ihmistä ja Varsinais-Suomen alueella 13.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 15.8.

Elena Kurki

Suomessa on lauantaihin mennessä todettu 20 uutta koronatartuntaa, joista kolme todettiin Turussa ja yksi Salossa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on 440, eli viisi uutta tartuntaa eilisestä. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 720.

Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 253. Salossa tartuntoja on todettu 53, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Perjantain tietojen mukaan sairaalahoidossa on kuusi henkilöä ja tehohoidossa ei ole lainkaan potilaita. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kaksi henkilöä sairaalahoidossa.

Koko maassa oli perjantaihin mennessä kuollut koronaan yhteensä 333 ihmistä ja Varsinais-Suomen alueella 13.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 14.8.

Jasmin Koivisto

Koko Suomessa on perjantaina todettu 17 uutta koronatartuntaa, joista yksi on Turussa todettu. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 700 ja maakunnassa 435.

THL arvioi, että kaikista sairastuneista parantuneita on noin 7 050 eli yli 90 prosenttia todetuista tartunnoista.

Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 250. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa ei ole THL:n perjantain tietojen mukaan tullut uusia koronakuolemia. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on kuusi henkilöä ja tehohoidossa ei ole lainkaan potilaita. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kaksi henkilöä sairaalahoidossa.

Koko maassa on kuollut koronaan yhteensä 333 ihmistä ja Varsinais-Suomen alueella 13.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue myös: Pyyntö saada turvaväli johti selkkaukseen Kelassa

Koronatilanne 13.8.

Jasmin Koivisto

Koko Suomessa on keskiviikkona todettu 41 uutta koronatartuntaa, joista jopa 14 on Turussa todettuja. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 683 ja maakunnassa 434.

THL arvioi, että kaikista sairastuneista parantuneita on noin 7 050 eli yli 90 prosenttia todetuista tartunnoista.

Hallitus pitää tänään torstaina iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan maskisuosituksesta, etätyöstä ja rajavalvonnasta. Aikaisemmin alkuviikosta maanantaina sosiaali- ja terveysministeriö piti tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi uusista toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hallitsemiseksi, kuten pakollisesta karanteenista riskimaihin matkanneille ja pakollisen karanteenin rikkomisen rangaistusseurauksista.

Lauantaina Pohjois-Makedoniasta tulleen Skopje–Turku-lennon matkustajista 26:lle todettiin koronatartunta. Sairastuneista seitsemän on Varsinais-Suomen alueelta. Tiistai-illalla saapui toinen lento, jonka testatuista matkustajista tartunta todettiin viidellä. Yksi heistä on Varsinais-Suomen alueelta. Vaikka testaukset tehdään Turun lentoasemalla, sairastumiset silti kirjataan kotipaikkakunnan mukaan.

Lue Lisää: Viidellä tiistain Skopjen-koneessa olleella matkustajalla todettu koronavirustartunta – osa kieltäytyi testistä

Hallitus puoltaa kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää

Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala toppuuttelee, vaikka THL:n antama torstain Varsinais-Suomen lukema näyttää aluksi hurjalta. Hän arvelee, että kyseessä voi olla useamman päivän lukemat, jotka on laitettu yhteen. THL kirjaa tartuntatapaukset näytteenottopäivän mukaan.

Rintala kertoo, että Varsinais-Suomessa todetaan tartuntoja hiljalleen kiihtyvämpään tahtiin, mutta niitä silti todetaan päivässä yhdestä kolmeen. Sairaanhoitopiirin alueella kotikunnan omaavilla ilmoitettiin suurin rypäs maanantaina, ensimmäisen Skopjen lennon seitsemän tartuntaa, tiistaina yksi tartunta ja keskiviikkona kolme.

Varsinais-Suomessa kirjattiin Turkuun 14 uutta tartuntaa. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 249. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa ei ole THL:n keskiviikon tietojen mukaan tullut uusia koronakuolemia. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on seitsemän henkilöä ja tehohoidossa yksi. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kolme henkilöä sairaalahoidossa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue lisää: Koronavirustartuntojen määrä on noussut Suomessa selvästi heinäkuuhun verrattuna

Teatterit eivät vielä suosita kasvomaskeja – katsomoita rajataan rajusti

Koronatilanne 10.8.

Koko Suomessa on maanantaihin mennessä todettu 17 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu 7601.

Suomessa on tullut kaksi uutta koronaviruskuolemaa viikonlopun aikana. Nyt menehtyneitä on 333. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on viisi henkilöä ja tehohoidossa yksi henkilö.

Toinen koronakuolemista on tullut Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, mutta kyseinen kuolemantapaus ei ole tullut Varsinais-Suomen alueella. Tyksin ylilääkäri Esa Rintala vahvistaa, että Varsinais-Suomessa on tähän mennessä tullut 13 koronakuolemaa yhteensä. Tällä hetkellä yksi henkilö on sairaalahoidossa.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin vain Turussa, jossa todettiin kolme uutta korontartuntaa. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 226, kun koko maakunnassa todettuja tapauksia on yhteensä 409. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue lisää: Skopjen kone toi viikonloppuna Turkuun runsaasti koronavirustartuntoja

STM:n Varhila olisi toivonut Turun odottavan valtakunnallista maskisuositusta

Koronatilanne 9.8.

Suomessa on todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 7584 koronavirustartuntaa. THL kertoi sunnuntaina 16 uudesta tartunnasta. Eilen tartuntoja todettiin 14. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 406. Varsinais-Suomen tapausluvuksi THL ilmoitti lauantaina 407. Loimaan tartuntatapauksista on vähennetty yksi.

Sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo, että aiemmin kyseessä on ollut virhekirjaus, joka on korjattu oikeaksi.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri avasivat lauantai-illalla 8.elokuuta Turun lentoasemalle terveysneuvontapisteen. Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneet matkustajat testattiin ja ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Lauantai-illan lennolla Turkuun saapui 157 matkustajaa, joille kaikille tehtiin koronatesti. Testin tulokset saapuvat maanantaina. Vaikka testitulos olisi negatiivinen, kaikki koronan kannalta kriittisistä maista saapuvat ovat omaehtoisessa karanteenissa 14 vuorokauden ajan.

THL päivittää koronatilannekatsausta toistaiseksi vain arkisin. Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 8.8.

Suomessa on todettu lauantaihin mennessä mennessä yhteensä 7568 koronavirustartuntaa. Suomessa on todettu lauantaina 14 uutta koronatartuntaa. Eilen tartuntoja todettiin 22. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 407. Varsinais-Suomen alueella ei ole todettu uusia tartuntoja. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki antoi ensimmäisenä kaupunkina Suomessa perjantaina maskisuosituksen joukkoliikenteeseen. Kaupunki suosittelee, että maskeja ryhdyttäisiin käyttämään, kun koulut alkavat. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulu suosittelee hengityssuojaimien käyttöä kaikilla kampuksillaan. Turun kaupungissa myös henkilöstön poikkeusolot jatkuvat ja etätöitä tehdään ainakin elokuun loppuun.

THL päivittää koronatilannekatsausta toistaiseksi vain arkisin. Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 7.8.

Suomessa on todettu perjantaihin mennessä mennessä yhteensä 7554 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut torstaista 22:lla. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä.

Varsinais-Suomen alueella on todettu kaksi uutta tartuntaa. Sekä Paraisilla että Turussa on todettu kummassakin yksi. Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 407. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki antoi perjantaina maskisuosituksen joukkoliikenteeseen. Kaupunki suosittelee, että maskeja ryhdyttäisiin käyttämään, kun koulut alkavat. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulu suosittelee hengityssuojaimien käytöä kaikilla kampuksillaan.

Koronatilanne 1.8.

Raisio nousi viimein Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koronakartalle kuudella koronatartunnalla lauantaina. THL:n tilastojen mukaan koko maassa todettiin yksitoista tartuntaa päivän aikana eli tähän mennessä Suomessa on nyt todettuja tapauksia 7 443.

Varsinais-Suomessa todettuja tapauksia keväästä asti on yhteensä 395. Maakunnan kunnista tapauksia on todettu eniten Turussa, jossa tartuntoja on todettu lauantaihin mennessä yhteensä 215.

THL:n koronakartta kertoo kuntakohtaiset tautitapaukset. Kunta nousee tilastoihin vasta, kun viiden tartunnan raja menee rikki.

Raision johtava ylilääkäri Arto Raassina arvelee, että Raision tekemät koronarajoitukset ovat osaltaan vaikuttaneet Raision hyvään koronatilanteeseen.

– Nyt ei ole kyse mistään dramaattisesta. Maaliskuusta saakka on testattu kaikki oireiset, kuten kaikki muutkin kunnat, joitakin tapauksia on ollut keväällä ja joitain on tullut nyt ilmi ja yhteismäärä ylitti viiden, toteaa Raassina.

Johtava ylilääkäri Raassina kertoo, että kaikkien tapausten tartuntaketjut on selvitetty ja tilanne on hallinnassa. Raisiossa on satsattu tartuntojen jäljittämiseen ja eristämiseen.

– Kun on kyse kuitenkin näin vähäisistä tapausmääristä, niin en lähde yksilöimään, mutta iso osa tapauksista tulee ulkomaanmatkoilta. Kotimaisiakin kyllä löytyy, Raassina sanoo.

Jo aiemmin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on maininnut, että ulkomaille matkustaminen on edelleen riski. Suurin osa maakunnan tartunnoista liittyy enemmän tai vähemmän ulkomaihin. Kuitenkin Raision tapaukset osoittavat, että edelleen täytyy testata sekä noudattaa viranomaisohjeita.

Lue lisää: Raision ylilääkäri ei halua yksilöidä vähäisiä koronatapauksia – Yle: Tartunnat mahdollisesti ulkomailta

Koronatilanne viikolla 31, 31.7.

Eero Karisalmi

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen perjantain tietojen mukaan Varsinais-Suomessa on todettuja koronavirustartuntoja yhteensä 393. Viikon aikana alueella on todettu 4 uutta tartuntaa, kun taas edellisviikolla uusia tapauksia oli 14. Uusista tartunnoista kolme on Turussa. Muissa kunnissa ei THL:n mukaan ole uusia tartuntoja. Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa.

Varsinais-Suomen alueen sairaaloissa ei ole yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa. Alueella ei myöskään ole yhtään uutta kuolemantapausta. Koronaan kuolleita on edelleen 13.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 215. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 16, Maskussa 12 ja Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo, että vaikka tilanne on suhteellisen rauhallinen, ulkomaille matkustaminen on edelleen riski.

– Suurin osa tartunnoista liittyy enemmän tai vähemmän ulkomaihin.

Hän muistuttaa, että normaalissa kanssakäymisessä tulee muistaa turvavälit, ahkera käsien pesu ja kotona pysyminen, jos on sairas.

Koronatestien määrä on kasvanut heinäkuussa moninkertaiseksi kesäkuuhun nähden. Esa Rintala kertoo, että sairaanhoitopiirin alueella testataan nyt suunnilleen saman verran kuin keväällä, jolloin epidemia jylläsi pahimmillaan.

THL:n perjantain tietojen mukaan koko maassa on todettu yhteensä tartuntoja keväästä alkaen 7 432. Viikon aikana uusia koronavirustartuntoja on todettu 52.

Koronaviruksesta johtuneita kuolemia on yhteensä koko maassa 329. Koko Suomessa sairaalahoidossa on neljä ihmistä.

Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta.

Koronatilanne viikolla 30, 24.7.

Elena Kurki

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen perjantain tietojen mukaan Varsinais-Suomessa on todettuja koronavirustartuntoja yhteensä 389. Viikon aikana alueella on todettu 14 uutta tartuntaa, kun taas edellisviikolla uusia tapauksia oli vain viisi. Uusista tartunnoista 13 on Turussa ja yksi Laitilassa. Muissa kunnissa ei THL:n mukaan ole uusia tartuntoja.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala ei ole huolissaan tapausmäärän noususta. Hän sanoo, että lähes kaikkien tapausten tartuntaketjut on selvitetty.

Rintala kertoo, että iso osa tartunnoista selittyy perheen sisäillä tartunnoilla. Esimerkiksi yhdessä tapauksessa henkilö oli saanut tartunnan ulkomailta. Henkilö palasi Suomeen, missä virus oli tarttunut useampaan perheenjäseneen. Toisessa tapauksessa oli samankaltainen tartuntaketju, mutta tartuntalähde oli mahdollisesti peräisin Suomesta.

– Tilanne ei siis ole hallitsematon, vaikka luvut näyttävät suurilta koko Suomen mittakaavassa, sanoo Rintala.

Varsinais-Suomen alueen sairaaloissa ei ole yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa. Alueella ei myöskään ole yhtään uutta kuolemantapausta. Koronaan kuolleita on edelleen 13.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 212 . Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 16, Laitilassa 11 ja Maskussa 12, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa.

Rintala sanoo, että vaikka tilanne on suhteellisen rauhallinen, ulkomaille matkustaminen on edelleen riski.

– Suurin osa tartunnoista liittyy enemmän tai vähemmän ulkomaihin.

Hän muistuttaa, että normaalissa kanssakäymisessä tulee muistaa turvavälit, ahkera käsien pesu ja kotona pysyminen, jos on sairas.

THL:n perjantain tietojen mukaan koko maassa on todettu yhteensä tartuntoja keväästä alkaen 7 380. Viikon aikana uusia koronavirustartuntoja on todettu 87.

Koronaviruksesta johtuneita kuolemia on yhteensä koko maassa 329. Viikon aikana on kirjattu yksi uusi koronakuolema. Koko Suomessa sairaalahoidossa on neljä ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta.

Koronatilanne viikolla 29, 17.7.

Jasmin Koivisto

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen perjantain tietojen mukaan Varsinais-Suomessa on todettuja koronavirustartuntoja yhteensä 375. Tartuntojen kokonaismäärissä on vaihtelua tällä viikolla, sillä THL:n tartuntatautirekisteri muuttui keskiviikkona ja tuplasti kirjattuja tapauksia poistui tilastoista.

Uusia tartuntoja on todettu Varsinais-Suomen alueella viisi kuluneen viikon aikana. Yksi tartunta lisää on todettu Paraisilla. Muiden tapausten kotikuntia ei voida todeta THL:n muuttuneen kirjaustavan vuoksi.

Koronaan kuolleita on Varsinais-Suomessa 13. Uusia kuolemantapauksia ei ole tullut. Varsinais-Suomen alueen sairaaloissa on kaksi koronapotilasta sairaalahoidossa.

Todetuista uusista tartuntatapauksista on pystytty selvittämään tartuntalähde ja -ketju. Yhden tapauksen selvittely on vielä työn alla.

– Ulkomaihin nämä liittyvät, tavalla taikka toisella. Henkilö on joko käynyt ulkomailla tai on ulkomailta kotoisin oleva ja tullut Suomeen. Tällä viikolla näissä ei ole tullut esille kotimaista tartuntaa, kertoo sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Sairastuneiden kotikunnat tekevät altistuneiden kartoitustyön ja ovat siitä vastuussa. Kartoitustyö on osin kesken, mutta muuten altistuneet on saatu selvitettyä ja heitä on informoitu ja asetettu karanteeniin.

– Kaiken kaikkiaan tilanne on rauhallinen. Kevään kaltaisia pitkiä ketjuja kotimaassa ei ole ollut, Rintala toteaa.

Hän myös kehuu tartuntajäljityksen tehokkuutta ja nopeutta.

Vaikka tilanne on Varsinais-Suomessa rauhallinen ja matkailun rajoituksia lievennetään, ylilääkäri Rintala pitää silti matkailua realistisena riskinä virukselle altistumisesta.

– Vaikka mentäisiin turvalliseksi katsottuun maahan, siellä voi silti alueellisesti olla tilanteita, joissa altistuu.

Myös kotimaassa suuret kokoontumiset ja ahtaat tilat, kuten yökerhot, asettavat riskin altistumiselle. Jos virus pääsee leviämään ruuhkaisessa paikassa, jossa turvavälejä ei noudateta, altistusten kartoittaminen on paljon hankalampaa.

Siispä on edelleen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, pitää turvavälejä ja välttää sairaana liikkumista julkisilla paikoilla tai töissä.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 199. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 16, Laitilassa 10 ja Maskussa 12, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

THL:n perjantain tietojen mukaan koko maassa on todettu yhteensä tartuntoja keväästä alkaen 7 293. Suomessa kuluneen viikon aikana on todettu uusia tapauksia 20.

Koronaviruksesta johtuneita kuolemia on yhteensä koko maassa 328. Kuolemantapauksista vähennettiin yksi kuolinsyitten tarkennettua. Uusia kuolemia ei ole kirjattu viikon aikana.

Satakunnassa todettiin yksi uusi tartuntatapaus tiistaina. Altistuneita oli todettu kuusi keskiviikkoon mennessä. Tartunta on saatu todennäköisimmin Satakunnan alueelta.

Satakunnan alueella on todettuja koronavirustartuntoja yhteensä keväästä alkaen 63. Covid-19-näytteitä on otettu yli 200 päivässä Satakunnassa kuluneen viikon aikana.

Tartuntatautirekisteri muuttui keskiviikkona 15.7. Jatkossa laboratorion ja lääkärin tartuntatauti-ilmoitukset koronavirusinfektiosta yhdistetään yhdeksi tautitapaukseksi, kun on kyse samasta mikrobista tai taudista ja samasta henkilöstä vuoden sisällä. Koronavirustartuntojen uusi kirjaustapa vähensi THL:n ilmoittamaa tartuntatapausten kokonaismäärää, sillä se poisti "tuplatapaukset".

Aiemmin koronavirustapausten yhdistämisen aikaväli on ollut kolme kuukautta. Tämä on johtanut esimerkiksi siihen, että jos samasta henkilöstä on koronavirusilmoitus esimerkiksi maaliskuulta ja kesäkuulta, on tartuntatautirekisteriin kirjattu kaksi eri koronatapausta.

Koronatapausten kokonaismäärä vähenee 27 tapauksella, joista 12 on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä kesä- ja heinäkuussa todettuja. Loput tuplatapauksista ovat Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todettuja.

Tartuntatautirekisterin tietoja käytetään muun muassa THL:n koronakartassa ja tilastoissa.

Koronatilanne 12.7.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sunnuntain tietojen mukaan koko maassa on todettu yhteensä 7 294 koronavirustartuntaa eli tartuntoja kirjattiin kolme lisää. Varsinais-Suomessa ei ole kirjattu uusia tartuntoja.

THL:n mukaan Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 384.

Koronaan kuolleita on Varsinais-Suomessa 13. Koko maassa kuolleita on 329. Määrä ei ole noussut keskiviikosta.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 203. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 18, Laitilassa 13 ja Maskussa 12, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Maanantaista 13.7. alkaen Turun Sanomien koronaseurantaa päivitetään viikoittain aina perjantaisin hiljentyneen epidemiatilanteen takia.

Koronatilanne 11.7.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen lauantain tietojen mukaan Varsinais-Suomessa on kirjattu kaksi uutta koronavirustartuntaa, jotka todettiin Turussa.

THL:n mukaan Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 384. Koko maassa on todettu yhteensä 7 291 koronavirustartuntaa eli tartuntoja kirjattiin 12 lisää.

Koronaan kuolleita on Varsinais-Suomessa 13. Koko maassa kuolleita on 329. Määrä ei ole noussut keskiviikosta.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 203. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 18, Laitilassa 13 ja Maskussa 12, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Koronatilanne 10.7.

Perjantaina päivittyneiden Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tietojen mukaan Varsinais-Suomessa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta todettiin Turussa.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 382. Koko maassa on todettu yhteensä 7 279 koronavirustartuntaa, määrä nousi torstaista kuudella.

Koronaan kuolleita on Varsinais-Suomessa 13. Koko maassa kuolleita on 329. Määrä ei ole noussut keskiviikosta.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 201. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 18, Laitilassa 13 ja Maskussa 12, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

THL:n mukaan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena. THL:sta kerrotaan, että tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (1.-7.7.) todettiin 30 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 0,5 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä seurantajaksolla (24.-30.6.) vastaavat luvut olivat 70 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 1,3 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronavirustilanne 9.7.

Torstaina päivittyneiden tietojen mukaan Varsinais-Suomessa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta todettiin Kaarinassa.

Koko maassa on todettu yhteensä 7 273 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 381.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 200. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 18, Laitilassa 13 ja Maskussa 12, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Kansallisesti koronavirusepidemia jatkaa edelleen hidastumistaan. Viikoittain tartuntatautirekisteriin ilmoitettavat tapausmäärät ovat THL:n mukaan edelleen pieniä eikä tapausten määrässä ole todettu suurta vaihtelua kahteen edelliseen viikkoon verrattuna.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 6 800 eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arviota päivitetään kerran viikossa keskiviikkoisin, arvio on päivitetty 8.heinäkuuta.

Lue lisää: Hillary Clinton hehkuttaa Suomen pärjänneen koronapandemian aikana hyvin naisjohtajien ansiosta

Suomi jatkaa matkustusrajoitusten poistamista – epidemiatilanne maassa yhä hyvä, Lapissa maskien käyttöön kannustetaan

Koronavirustilanne 8.7

Suomessa on todettu keskiviikkoon mennessä mennessä yhteensä 7 265 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut eilisestä kolmella. Varsinais-Suomen alueella on kirjattu kaksi uutta tartuntaa. Laitilassa ja Turussa on kummassakin kirjattu yksi uusi tartunta. Varsinais-Suomessa tartuntoja on yhteensä 380.

Maakunnalliset luvut ovat THL:n ilmoittamia, ja ne eivät välttämättä vastaa viimeisintä lukua. Tartuntatapausten erilaiset kirjaustavat ovat johtaneet epäselvyyksiin tapausten todellisesta lukumäärästä. Sairaanhoitopiirin mukaan todellisuudessa Varsinais-Suomen tartuntaluku oli tiistaina yhteensä 370.

Lue lisää: Koronatilastot ovat aivan sekaisin – luvut hukassa ja kaksoiskirjauksia

THL:n tiistain lukujen mukaan koronavirukseen menehtyneitä on koko maassa yhteensä 329. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiistain tietojen mukaan maakunnassa on edelleen 13 koronaviruskuolemaa.

Tiistaina koko maassa sairaalahoidossa oli 19 potilasta ja lisäksi kaksi potilasta, jotka vaativat tehohoitoa.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 200. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa ja Laitilassa 13, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 6 700 eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arviota päivitetään kerran viikossa keskiviikkoisin, arvio on päivitetty 1.heinäkuuta.

Koronavirustilanne 7.7.

Suomessa on todettu tiistaihin mennessä mennessä yhteensä 7 262 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut eilisestä viidellä. Varsinais-Suomen alueella on todettu neljä uutta tartuntaa. Laitilassa on todettu kolme tartuntaa ja Turussa yksi. Varsinais-Suomessa tartuntoja on yhteensä 378

Koronavirukseen menehtyneitä on koko maassa yhteensä 329. Heistä 17 on Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, johon kuuluvat Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 19 ihmistä koko maassa. Suomessa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas, joka vaatii tehohoitoa.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 199. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa ja Laitilassa 12, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 6 700 eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arviota päivitetään kerran viikossa keskiviikkoisin, arvio on päivitetty 1.heinäkuuta.

Koronavirustilanne 6.7.

Suomessa on todettu maanantaihin mennessä yhteensä 7 257 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut eilisestä neljällä. Varsinais-Suomen alueella ei ole todettu uusia tartuntoja. Varsinais-Suomessa tartuntoja on yhteensä 374.

Koronavirusepidemia on rauhoittunut Suomessa. Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu yhteensä 15 tapausta ajanjaksolla 3.–6.heinäkuuta.

Maanantaina päivittyneiden lukujen mukaan menehtyneitä on koko maassa yhteensä 329. Heistä 17 on Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, johon kuuluvat Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 19 ihmistä koko maassa, määrä vähentyi perjantaista (3.heinäkuuta) yhdellä. Suomessa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas, joka vaatii tehohoitoa.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 198. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Koronavirustilanne 5.7.

Suomessa on todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 7 253 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut eilisestä viidellä. Kuluneen seitsemän päivän aikana koko maassa on todettu 55 uutta tartuntaa.

Uusista tartunnoista yksi on Varsinais-Suomen alueella, Turussa. Nyt kaupungissa on todettu yhteensä 198 koronatartuntaa.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on yhteensä 374.

Koronavirusepidemia on rauhoittunut Suomessa, ja siksi muun muassa THL päivittää koronaviruskatsaussivustoaan vain arkisin.

Perjantaina päivittyneiden lukujen mukaan menehtyneitä on koko maassa yhteensä 329. Heistä 17 on Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, johon kuuluvat Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 20 ihmistä koko maassa. Heistä 19 on pääkaupunkiseudulla ja yksi Tyksin erva-alueella. Suomessa ei ole tällä hetkellä tehohoitoa vaativia koronaviruspotilaita.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 6 700 eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arviota päivitetään kerran viikossa keskiviikkoisin, arvio on päivitetty 1.heinäkuuta.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 197. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Koronavirustilanne 4.7.

Lauantaina päivittyneiden tietojen mukaan Varsinais-Suomessa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja sitten eilisen.

Koko maassa on todettu yhteensä 7 248 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 373.

Koronavirusepidemia on rauhoittunut Suomessa, ja siksi muun muassa THL päivittää koronaviruskatsaussivustoaan vain arkisin.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 6 700 eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arviota päivitetään kerran viikossa keskiviikkoisin, arvio on päivitetty 1.heinäkuuta.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 197. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Koronavirustilanne 3.7.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen perjantaisen tiedon mukaan Suomessa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta on todettu Turussa. Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 242 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 373. Suomessa todettiin yksi uusi koronakuolema. ​Menehtyneitä on koko maassa yhteensä 329 ihmistä.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 6 700 eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arviota päivitetään kerran viikossa keskiviikkoisin, arvio on päivitetty 1.heinäkuuta.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 197. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Koronavirustilanne 2.7.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstaisen tiedon mukaan Suomessa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa. Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 241 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 372. ​Menehtyneitä on koko maassa yhteensä 328 ihmistä.

Parantuneita arvioidaan olevan noin 6 700 eli noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arviota päivitetään kerran viikossa keskiviikkoisin, arvio on päivitetty eilen 1.7.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 196. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Lue myös: Koronaan kuollut jo puoli miljoonaa, noin neljännes uhreista Yhdysvalloissa

Koronavirustilanne 1.7.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa. Turussa on todettu yksi uusi tartunta. Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 236 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 372. ​Menehtyneitä on koko maassa yhteensä 328 ihmistä.

Koronaviruksen aiheuttamasta taudista on parantunut arviolta 6 600 ihmistä, mikä on noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. (Arvio päivitetty 24.6.)

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 196. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole päätynyt listalle.

Koronavirustilanne 30.6.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa on todettu 5 uutta koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa ei THL:n mukaan ole tälle päivälle (tiistai) uusia todennettuja tapauksia. Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 214 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 371.

Koronaviruksen aiheuttamasta taudista on parantunut arviolta 6 600 ihmistä, mikä on noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. (Arvio päivitetty 24.6.)

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 195. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Esimerkiksi yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole päätynyt listalle.

Koronavirustilanne 29.6.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa. Seitsemän tartunnoista on todettu Turussa. Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 209 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 371.

Turussa on viime päivinä todettu useita uusia koronavirustartuntoja. Tartuntoja on todettu ulkomailta tulleiden työntekijöiden asuntolassa Turussa. Turun Sanomat kertoi asiasta sunnuntaina.

Koronavirusepidemia on selvästi hidastunut Suomessa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri kertoi maanantai-iltapäivällä, että ensimmäisen kerran koko koronavirusepidemian aikana Husin teho-osastoilla ei ole ollenkaan koronaviruspotilaita. Muuallakaan Suomessa ei ole koronapotilaita, jotka tarvitsisivat tehohoitoa tällä hetkellä, THL kertoo.

Työ- ja elinkeinoministeriön maanantaina julkaiseman tilaston mukaan kokoaikaisesti lomautettuja työttöminä työnhakijoita on Suomessa yhteensä 123 439. Yhteensä koronakevään ja -kesän aikana lomautuksia koskevia yt-ilmoituksia on kirjattu noin 6 100 työnantajalta ja ne koskivat yhteensä noin 571 000 työntekijää.

Tilastosta käy ilmi, että tällä hetkellä eniten lomautettuja työntekijöitä on myyjien ja kauppiaiden ammattiryhmässä. Lomautettuja myyjiä ja kauppiaita on yhteensä 7 381.

Lähes yhtä paljon lomautettuna on ravintola- ja suurtaloustyöntekijöitä, 7 381.

Myynnin, markkinoinnin ja tiedotuksen erityisasiantuntijoita on tällä hetkellä lomautettuna 4 173. Yli 3 000 lomautettua on myös tarjoilijoiden, lastenhoitajien ja koulunkäyntiavustajien sekä raskaiden moottoriajoneuvojen kuljettajien ammattiryhmissä.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 195. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Koronavirustilanne 28.6.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa ei ole todettu eilisen jälkeen uusia koronavirustartuntoja. Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 198 koronavirustartuntaa.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 188. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

THL:n karttasovelluksen mukaan Varsinais-Suomessa on todettu yhteensä 364 tartuntaa. THL päivittää tilannekatsaustaan toistaiseksi vain arkisin. Koronakartta päivittyy joka päivä. Perjantain tilannekatsauksen mukaan Suomessa on kuollut koronavirukseen 328 ihmistä.

Koronavirustilanne 27.6.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan Turussa ja Kaarinassa on todettu yksi uusi koronavirustartuntaa. Muissa Varsinais-Suomen kunnissa uusia tartuntoja ei ole todettu.

Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 198 koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on kasvanut eilisestä seitsemällä.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 188. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa ja Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

THL:n karttasovelluksen mukaan Varsinais-Suomessa on todettu yhteensä 364 tartuntaa. Kaarinan terveyskeskuksen ylilääkäri Rita Arjonen kertoi Turun Sanomille keskiviikkona, että THL:n tartuntatautirekisteriin on kirjattu päällekkäisyyksiä, ja todellisuudessa esimerkiksi Kaarinassa oli tuolloin vain 14 todettua tartuntaa, ei 16. Mahdollisesti maakunnan todellinen luku saattaa siksi olla hieman pienempi.

THL: päivittää tilannekatsaustaan toistaiseksi vain arkisin. Koronakartta päivittyy joka päivä. Perjantain tilannekatsauksen mukaan Suomessa on kuollut koronavirukseen 328 ihmistä.

Koronavirustilanne 26.6.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan Turussa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.

Kaupungissa on todettu yhteensä tähän mennessä 187 koronavirustartuntaa. Muissa Varsinais-Suomen kunnissa uusia tartuntoja ei ole todettu.

Koko maassa on todettu tähän mennessä 7 191 koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on kasvanut eilisestä 19:llä. Kuolleiden määrä kasvoi yhdellä. Suomessa on nyt koronaan kuollut yhteensä 328 ihmistä.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstaina julkaiseman arvion mukaan koronavirusepidemia on Suomessa rauhoittunut, kapausmäärät ovat jatkaneet laskuaan.

Sen johdosta muun muassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on luopunut säännöllisten lukujen päivittämisestä verkkosivuilleen. Sairaanhoitopiiri on aiemmin kertonut muun muassa viruksen vuoksi hoidossa olevien potilaiden sekä sairaaloissa koronatartunnan seurauksena menehtyneiden lukumäärän.

THL kertoo verkkosivuillaan hoitotilanteen valtakunnallisesti sekä yliopistollisten keskussairaaloiden erityisvastuualueittain.

Sairaalahoidon tilanne on valtakunnallisesti pysynyt erittäin rauhallisena. Sairaalahoidossa olevien potilaiden lukumäärä on laskenut, ja ennusteen mukaan tulevan viikon uusien sairaala- ja tehohoitojaksojen määrät jatkavat laskuaan.

Viruksen arvioitu tartuttavuusluku on Suomessa 0,40–0,75.

THL:n karttasovelluksen mukaan Varsinais-Suomessa on todettu yhteensä 362 tartuntaa. Kaarinan terveyskeskuksen ylilääkäri Rita Arjonen kertoi Turun Sanomille keskiviikkona, että THL:n tartuntatautirekisteriin on kirjattu päällekkäisyyksiä, ja todellisuudessa Kaarinassa on vain 14 todettua tartuntaa, ei 16. Mahdollisesti maakunnan todellinen luku saattaa näin ollen olla 360.

Varsinais-Suomen alueella on 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapauksta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 187. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 14, Maskussa 12, Laitilassa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa. Yli 24 000 asukkaan Raisio ei ole vieläkään päätynyt listalle.

Laboratorioiden koronaviruksen testauskapasiteetti Suomessa on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Luku ylittää ministeriön asettaman tavoitteen eli 10 000 näytteen päivittäisen testauskapasiteetin. Positiivisten tapausten osuus testatuista näytteistä on jatkanut laskuaan. Testattuja näytteitä on yhteensä noin 237 500.

Suomessa on tavoitteena testata edelleen kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Testiin hakeutuminen hyvin matalalla kynnyksellä on tärkeää. Testauksen avulla voidaan selvittää tartuntalähteitä ja -ketjuja ja estää jatkotartuntoja.

Koronavirustaudista parantuneita arvioidaan Suomessa olevan noin 6600.

Lue myös: WHO: koronatartuntoja 10 miljoonaa ensi viikolla, pandemia kiihtyy maailmalla – Suomessa tilanne rauhallinen, vaikka rajoituksia on purettu

Koronavirustilanne 25.6.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen torstaina päivittämien tietojen mukaan koko maassa on todettu viisi uutta tartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä Suomessa on nyt 7 172.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstaina julkaiseman arvion mukaan koronavirusepidemia on Suomessa rauhoittunut. Tapausmäärät ovat edelleen jatkaneet laskuaan.

Tällä hetkellä arvioitu viruksen tartuttavuusluku on 0,40 – 0,75.

Neljäntoista sairaanhoitopiirin alueella ei ole todettu uusia tapauksia viimeisimmän seurantajakson aikana ollenkaan.

Myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella uusien tapausten määrä on jatkanut laskuaan edelliseen viikkoon verrattuna.

Sairaalahoidon tilanne on edelleen erittäin rauhallinen. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut, ja ennusteen mukaan tulevan viikon uusien sairaala- ja tehohoitojaksojen määrät jatkavat laskuaan.

Varsinais-Suomessa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja.

THL kertoo, että Varsinais-Suomessa on todettu yhteensä 359 tartuntaa. Kaarinan terveyskeskuksen ylilääkäri Rita Arjonen kertoi keskiviikkona, että THL:n tartuntatautirekisteriin on kirjattu päällekkäisyyksiä, ja todellisuudessa Kaarinassa on vain 14 todettua tartuntaa, ei 16 kuten THL kertoo. Mahdollisesti maakunnan todellinen luku saattaa näin ollen olla 357.

Varsinais-Suomen alueella on 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapauksta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, 184. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 14, Maskussa 12, Laitilassa yhdeksän, Paraisilla seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa.

Yli 24 000 asukkaan Raisiossa joko ei ole todettu koronatartuntoja tai tartuntoja on ollut alle viisi. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä arvelee, että kyse voi olla sattumasta tai sitten siellä on tehty jotain oikein.

Laboratorioiden koronaviruksen testauskapasiteetti Suomessa on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Luku ylittää ministeriön asettaman tavoitteen eli 10 000 näytteen päivittäisen testauskapasiteetin. Positiivisten tapausten osuus testatuista näytteistä on jatkanut laskuaan.

Suomessa on tavoitteena testata edelleen kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Testiin hakeutuminen hyvin matalalla kynnyksellä on tärkeää. Testauksen avulla voidaan selvittää tartuntalähteitä ja -ketjuja ja estää jatkotartuntoja.

Koronavirustaudista parantuneita arvioidaan Suomessa olevan noin 6600.

Koronavirustilanne 24.6.

Varsinais-Suomessa todettiin THL:n tänään keskiviikkona julkaiseman tiedon mukaan yksi uusi koronatartunta. Loimaan tartuntaluku kasvoi yhdellä ja tartuntoja on nyt 24. THL:n tartuntatautirekisteriin on tehty päällekkäisiä ilmoituksia, joiden vuoksi näyttäisi siltä, että Kaarinassa olisi kaksi uutta tartuntaa. Kaarinan terveyskeskuksen ylilääkäri Rita Arjonen kertoo, että on tapahtunut virhe Kaarinan koronatartuntojen määrissä. Kaarinan oikea tartuntamäärä on 14. Virhe johtuu THL:n tartuntatautirekisteriin tehtyjen ilmoitusten päällekkäisyyksistä.

Varsinais-Suomen paikkakunnat, joissa on todettu maaliskuusta alkaen vähintään viisi tartuntaa, ovat Aura 6, Kaarina 14, Koski tl 6, Laitila 9, Lieto 5, Loimaa 24, Masku 12, Mynämäki 5, Naantali 6, Parainen 7, Salo 52, Turku 184 ja Uusikaupunki 9 koronavirustartuntaa. Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa.

Koko maassa on tiistain jälkeen todettu kaksitoista uutta koronatartuntaa. Kokonaismäärä on nyt 7 167.

Varsinais-Suomen suurimmissa kaupungeissa on kevään ja kesän aikana todettu koronatartuntoja. Poikkeuksen muodostaa Raisio.

Yli 24 000 asukkaan Raisiossa joko ei ole todettu koronatartuntoja tai tartuntoja on ollut alle viisi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä arvelee, että Raisiossa kyse on sattuman kaupasta ja pienten lukujen matematiikasta. Pietilä arvelee, että kyse voi olla sattumasta tai sitten siellä on tehty jotain oikein. Pietilä toteaa, että samoja ohjeita ja toimenpiteitä on kaikkialla muuallakin noudatettu. Tartunnat eivät myöskään voi mennä toisen kunnan pikkiiin, sillä jäljitystoiminta menee aina siihen kuntaan, jossa ihminen on kirjoilla. Myös yksityisten laboratorioiden tulokset palautuvat tartuntatautivastaavalle ja jäljitetään kuntaan.

Varsinais-Suomessa on THL:n tietojen mukaan tehty koronavirustestejä 15 906 kappaletta. Tämä tarkoittaa, että testejä per 100 000 asukasta on tehty noin 3299. Maakunnan väestömäärä on 482 169.

THL:n arvion mukaan taudista on parantunut koko maassa noin 6 400 ihmistä eli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon (21 vrk) ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. (Arvio päivitetty 17.6.)

Koronavirustilanne 23.6.

Varsinais-Suomessa ei ole THL:n tänään tiistaina julkaiseman tiedon mukaan todettu uusia koronatartuntoja.

Koko maassa on maanantain jälkeen todettu yksitoista uutta koronatartuntaa. Kokonaismäärä on nyt 7 155.

Varsinais-Suomen paikkakunnat, joissa on todettu maaliskuusta alkaen vähintään viisi tartuntaa, ovat Aura 6, Kaarina 14, Koski tl 6, Laitila 9, Lieto 5, Loimaa 23, Masku 12, Mynämäki 5, Naantali 6, Parainen 7, Salo 52, Turku 184 ja Uusikaupunki 9 koronavirustartuntaa. Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa.

Varsinais-Suomen suurimmissa kaupungeissa on kevään ja kesän aikana todettu koronatartuntoja. Poikkeuksen muodostaa Raisio.

Yli 24 000 asukkaan Raisiossa joko ei ole todettu koronatartuntoja tai tartuntoja on ollut alle viisi (THL ei rekisteröi alle viiden tapauksen kuntia)

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä arvelee, että Raisiossa kyse on sattuman kaupasta ja pienten lukujen matematiikasta. Pietilä arvelee, että kyse voi olla sattumasta tai sitten siellä on tehty jotain oikein. Pietilä toteaa, että samoja ohjeita ja toimenpiteitä on kaikkialla muuallakin noudatettu. Tartunnat eivät myöskään voi mennä toisen kunnan pikkiiin, sillä jäljitystoiminta menee aina siihen kuntaan, jossa ihminen on kirjoilla. Myös yksityisten laboratorioiden tulokset palautuvat tartuntatautivastaavalle ja jäljitetään kuntaan.

Varsinais-Suomessa on THL:n tietojen mukaan tehty koronavirustestejä 15 906 kappaletta. Tämä tarkoittaa, että testejä per 100 000 asukasta on tehty noin 3299. Maakunnan väestömäärä on 482 169.

THL:n arvion mukaan taudista on parantunut koko maassa noin 6 400 ihmistä eli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon (21 vrk) ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. (Arvio päivitetty 17.6.)

Koronvirustilanne 22.6.

Varsinais-Suomessa ei ole THL:n tänään maantaina julkaiseman tiedon mukaan todettu uusia koronatartuntoja.

Koko maassa on sunnuntain jälkeen todettu yksi uusi koronatartunta. Kokonaismäärä on nyt 7 144. Tautiin liittyviä kuolemia on tullut yksi lisää, joten kokonaisluku on 327. Sairaalahoidossa on viisi ihmistä vähemmän kuin viime päivityksen jälkeen. Tehohoidossa on koko maassa tällä hetkellä kaksi ihmistä.

Varsinais-Suomen paikkakunnat, joissa on todettu maaliskuusta alkaen vähintään viisi tartuntaa, ovat Aura 6, Kaarina 14, Koski tl 6, Laitila 9, Lieto 5, Loimaa 23, Masku 12, Mynämäki 5, Naantali 6, Parainen 7, Salo 52, Turku 184 ja Uusikaupunki 9 koronavirustartuntaa. Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa.

Varsinais-Suomen suurimmissa kaupungeissa on kevään ja kesän aikana todettu koronatartuntoja. Poikkeuksen muodostaa Raisio.

Yli 24 000 asukkaan Raisiossa joko ei ole todettu koronatartuntoja tai tartuntoja on ollut alle viisi (THL ei rekisteröi alle viiden tapauksen kuntia)

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä arvelee, että Raisiossa kyse on sattuman kaupasta ja pienten lukujen matematiikasta. Pietilä arvelee, että kyse voi olla sattumasta tai sitten siellä on tehty jotain oikein. Pietilä toteaa, että samoja ohjeita ja toimenpiteitä on kaikkialla muuallakin noudatettu. Tartunnat eivät myöskään voi mennä toisen kunnan pikkiiin, sillä jäljitystoiminta menee aina kuntaan. Eli sinne missä ihminen on kirjoilla. Myös yksityisten laboratorioiden tulokset palautuvat tartuntatautivastaavalle ja jäljitetään kuntaan.

THL:n arvion mukaan taudista on parantunut koko maassa noin 6 400 ihmistä eli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon (21 vrk) ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. (Arvio päivitetty 17.6.)

Koronavirustilanne 21.6.

Varsinais-Suomessa ei ole todettu uusia koronatartuntoja sunnuntaina THL:n mukaan. Perjantaina Salossa oli todettu yksi tartunta. Yhteensä testattuja koronavirustapauksia on tähän mennessä sairaanhoitopiirin sairaaloissa todettu 357.

Varsinais-Suomen paikkakunnat, joissa on todettu maaliskuusta alkaen vähintään viisi tartuntaa, ovat Aura 6, Kaarina 14, Koski tl 6, Laitila 9, Lieto 5, Loimaa 23, Masku 12, Mynämäki 5, Naantali 6, Parainen 7, Salo 52, Turku 184 ja Uusikaupunki 9 koronavirustartuntaa. Paikkakunnat, joissa on alle viisi tartuntaa, eivät näy THL:n koronakartassa.

Koko maassa todettuja tartuntoja tuli sunnuntaina lisää yksi eli yhteensä tartuntoja on todettu Suomessa 7143. Lauantaina juhannuspäivänä tartuntoja todettiin lisää yhdeksän.

Seuraava THL:n tilannekatsaus päivitetään maanantaina 22.6.

Koronavirustilanne 19.6.

Varsinais-Suomessa Salossa on todettu yksi uusi koronatartunta perjantaina THL:n koronakartan tietojen mukaan. Salossa on nyt yhteensä todettu 52 tartuntaa. Lisäksi Turun todettuja koronatartuntoja on THL:n tietojen mukaan yksi vähemmän, yhteensä 184. Yhteensä testattuja koronavirustapauksia on tähän mennessä sairaanhoitopiirin sairaaloissa todettu 357. Sairaanhoitopiirin sairaaloissa on vain yksi henkilö hoidettavana koronaviruksen vuoksi torstain tietojen mukaan.

Seuraava THL:n tilannekatsaus päivitetään maanantaina 22.6.

Koko maan todettuja tartuntoja on tullut perjantaina THL:n mukaan 14 lisää. Yhteensä tapauksia on siis nyt 7133.

Koronavirustilanne 18.6.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (VSSHP) on todettu yksi uusi koronatartunta torstaina. Yhteensä testattuja koronavirustapauksia on tähän mennessä sairaanhoitopiirin sairaaloissa todettu 357. Sairaanhoitopiirin sairaaloissa on vain yksi henkilö hoidettavana koronaviruksen vuoksi.

VSSHP tiedotti torstaina, että vierailijoiden käynti sairaaloissa sallitaan jälleen. Vierailijoiden määrä rajoitetaan kuitenkin pääsääntöisesti kahteen terveeseen vierailijaan potilasta kohden.

Osastokohtaiset rajoitukset jatkuvat erityisesti riskiryhmiä hoitavilla osastoilla. Näitä ovat esimerkiksi vanhuspsykiatrian, syöpätautien, tehohoidon sekä päivystyksen osastot. Vierailijoita pyydetään varmistamaan vierailun sopivuus etukäteen kyseiseltä osastolta.

THL päivitti torstaina laajan tietojärjestelmähäiriön vuoksi vain kello 8.30 mennessä ilmoitetut uudet koronatapaukset. Jatkossakin rauhoittuneen epidemian johdosta tautilukuja päivitetään vain arkisin.

Torstaiaamuun mennessä ilmoitettuja tartuntatapauksia on Suomessa yhteensä 7 119, mikä on kaksi enemmän kuin keskivikkona.

Koronavirustilanne 17.6.

Varsinais-Suomessa ei ole ilmennyt uusia koronavirustartuntoja tiistaina. THL julkaisi tuoreimmat kunta- ja sairaanhoitopiirikohtaiset lukunsa keskiviikkona puolen päivän jälkeen.

Viime viikon torstain jälkeen uusia tartuntoja on sairaanhoitopiirin alueella todettu vain kaksi. Nämä kirjattiin viikonloppuna.

Myös testimäärä on pienentynyt. THL on kirjannut Varsinais-Suomeen vain 36 uutta virustestiä viimeisen vuorokauden aikana. Sairaanhoitopiirissä on tehty kaikkiaan 15 483 koronatestiä.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala muistuttaa, että koronaepidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi. Varotoimia on edelleen tärkeä noudattaa ja hakeutua koronatestiin, jos ilmenee koronavirukseen liittyviä oireita, tiivistää tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kaupungin tiedotteessa.

Mikäli Turussa matkaileva sairastuu, hänen tulee ottaa yhteys puhelimitse Turun terveysasemien ajanvarauspuhelimeen, p. 02 266 1130 tai Turun koronaneuvontaan, p. 02 266 2714.

Hyvinvointitoimialan mukaan tartunnanjäljitykset jatkuvat kesällä normaalisti.

Koko maassa on tilastoitu vuorokaudessa viisi uutta koronavirustartuntaa. Suomessa on siis yhteensä 7 117 koronaviruksen saanutta.

Viime viikolla Suomessa todettiin 85 uutta tautitapausta.

Parantuneita arvioidaan olevan ainakin 6 200, eli noin 85 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

THL:n tietoon ei ole tullut uusia koronakuolemia, joten Suomen luku pysyy 326:ssa. Uusia koronakuolemia ei ole tapahtunut Suomessa moneen päivään.

Muiden kuin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella uusia tapauksia on todettu viime päivinä vain hyvin vähän, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM) torstaina. Myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella uusien tapausten määrä on laskenut huomattavasti. Määrä on puolittunut STM:n mukaan edelliseen viikkoon verrattuna.

Koronavirustilanne 16.6.

Varsinais-Suomessa ei ole uusia koronatartuntoja. Tämä on jo toinen päivä peräkkäin, kun maakunnassa ei ole todettu uusia tautiin sairastuneita. Koronavirustartunnan saaneita on yhteensä 356, kertoo THL.

Viime viikon torstain jälkeen uusia tartuntoja on sairaanhoitopiirin alueella kaksi.

Turussa tartuntojen määrä on edelleen 185.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on tehty vuorokaudessa 468 koronavirustestiä. Testien yhteismäärä on nyt 15 447.

Koko maassa tautitapausten määrä nousi 7 112. Siinä on neljä enemmän kuin eilen.

Uusia kuolemantapauksia ei ole tullut tietoon.

Koronavirustilanne 15.6.

Varsinais-Suomessa ei ole uusia koronatartuntoja. Päinvastoin, maakunnassa on tarkennettu tautiin sairastuneiden lukumäärää yhdellä alaspäin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo, että koronavirustartunnan saaneita on yhteensä 356. Viime viikon torstain jälkeen uusia tartuntoja on sairaanhoitopiirin alueella kaksi.

Turussa tartuntojen määrä on 185.

Varsinais-Suomessa on tehty 14 979 koronavirustestiä. Viikonlopun aikana on testattu 283 henkilöä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koko maassa uusia koronatartuntoja on vain 4. Uusia kuolemantapauksia ei ole ja sairaalahoidossa olevien määrä on vähentynyt. Ainoastaan tehohoidossa on enemmän potilaita kuin eilen, tosin vain yhteensä 3.

Päivän tärkeimpiä koronauutisia:

Poikkeusolot ovat nyt ohi – hallitus kumoaa valmiuslain asetukset

Lue suomalaisten asiantuntijoiden arviot koronaviruksen tulevaisuudesta – Tuleeko toista korona-aaltoa ollenkaan ja milloin rokotus saadaan käyttöön?

Koronavirustilanne 14.6.

Koko Suomessa on varmistettu yhteensä tähän mennessä 7104 koronatartuntaa. Uusia tapauksia on raportoitu lauantaiseen verrattuna 17. Kaksi tapauksista on Varsinais-Suomen alueelta. Toinen on löytynyt maskulaiselta. Yhteensä Maskussa on nyt koronatapauksia varmistettu 12. Toinen uusi koronatartunta varmistettiin Turussa. Turussa koronaan on sairastunut tähän mennessä 185.

Yhä eniten varmistettuja tartuntoja löytyy Helsingissä. Helsingissä luku on nyt 2700. Yhteensä luku on kasvanut eilisestä viidellä tapauksella.

Koronakuolemien määrä on kasvanut yhdellä. Tähän asti tauti on vaatinut yhteensä Suomessa 326 ihmisen hengen. Sairaalahoidossa on parhaillaan koronan takia 26 ihmistä, ja heistä yksi on tehohoidossa.

Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Siksi testiin hakeutumista ja koronavirustestausta suositellaan matalalla kynnyksellä. Yhteensä testejä on tähän mennessä otettu 219 500.

Koronavirustilanne 13.6.

Suomessa on todettu 14 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on tällä hetkellä 7087. Yhtään uutta koronakuolemaa ei ole Suomesta raportoitu.

THL:n julkaiseman koronakartan mukaan yksi uusista tartunnoista on Turussa. Yhteensä Turussa on nyt ollut 184 koronatartuntaa. Muissa Varsinais-Suomen kunnissa ei ole uusia koronatartuntoja. Listauksessa ei ole ollenkaan alle viiden tapauksen kuntia. Esimerkiksi Raisio ei ole isommista Turun lähikunnista ollenkaan mukana listauksessa.

Koko Varsinais-Suomessa on yhteensä siis todettuja tartuntoja 355.

Eniten varmistettuja tartuntoja on koko maasta Helsingissä. Helsingissä tartunnan saaneita on yhteensä tämänhetkisten tietojen mukaan 2695. Lisäystä perjantaiseen on kolme.

Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Siksi testiin hakeutumista ja koronavirustestausta suositellaan matalalla kynnyksellä.

Koronavirustilanne 12.6.

Toinen Varsinais-Suomen uusista koronatapauksista on Turussa, ilmenee THL:n perjantaina julkaisemasta päivitetystä koronakartasta. Toisen uuden tapauksen sijaintia ei vielä tiedetä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoi myöhään torstaina iltapäivällä, että maakunnassa on kaksi uutta koronaan sairastunutta. Tartunnan saaneiden lukumäärä nousi 354:ään.

Koko Suomessa on todettu vain 9 uutta koronavirustapausta. Sairastuneita on siis yhteensä 7 073.

Helsingissä tartunnan saaneita on 2 692 (+2 eiliseen verrattuna).

Suomessa tapausmäärät ovat laskeneet merkittävästi jo yli kuukauden ajan, kertoo THL. Se arvioi, että koronasta parantuneita on Suomessa noin 6 200.

Varsinais-Suomessa on testattu kaikkiaan 14 696 koronavirusepäilyä. Viimeisen vuorokauden aikana uusia testejä on tehty vain 22, kertoo THL:n koronakartta.

Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Siksi testiin hakeutumista ja koronavirustestausta suositellaan matalalla kynnyksellä.

Koronavirustilanne 11.6.

Varsinais-Suomessa on kaksi uutta koronatapausta, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri torstaina iltapäivällä. Maakunnan tartunnan saaneiden lukumäärä nousi 354:ään.

Tartunnat ovat tulleet ilmi tiistain jälkeen.

Aikaisemmin päivällä näytti vielä siltä, että Varsinais-Suomessa ei ole uusia sairastuneita, kun THL julkaisi tuoreimmat lukunsa.

Varsinais-Suomessa on testattu kaikkiaan 14 674 koronavirusepäilyä. Viimeisen vuorokauden aikana testejä on tehty 351, kertoo THL.

Tapausmäärien lisäksi myös tehtyjen testien määrä on vähentynyt viime päivinä.

Suomessa laboratorioiden koronaviruksen testauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 13 000 näytettä päivässä. Viime viikolla koronavirustestejä oli tehty vähemmän kuin edeltävillä viikoilla. Positiivisten näytteiden osuus on pysynyt runsaassa yhdessä prosentissa kaikista otetuista näytteistä, kertoo THL torstaina.

Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Siksi testiin hakeutumista ja koronavirustestausta suositellaan matalalla kynnyksellä.

Koko Suomessa on todettu kaikkiaan 24 uutta koronavirustapausta. Sairastuneita on siis yhteensä 7 064. Helsingissä tartunnan saaneita on 2 690.

THL arvioi, että koronasta parantuneita on Suomessa noin 6 200.

Viruksen arvioitu tartuttavuusluku on nyt 0,70–0,80. Se tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on hiipunut jo pidempään, kertoo THL.

Yliopistosairaaloiden erityisvastuualueilla covid-19-sairaalahoidon tilanne on hyvin rauhallinen. Näin myös Varsinais-Suomessa. Torstaina alueen sairaaloissa oli kaksi henkilöä hoidettavana koronaviruksen takia.

Juttua päivitetty 11.6. kello 16:00, kun sairaanhoitopiiri julkaisi tuoreimmat luvut.

Koronavirustilanne 10.6.

Varsinais-Suomessa on todettu eilisen tiistain jälkeen kaksi uutta koronavirustartuntatapausta. Turkuun on kirjattu yksi tapaus lisää, mutta toisen uuden tapauksen paikkakunnasta ei ole tietoa. Turussa tautitapausten kokonaismäärä nousi 182:een.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa uusia koronavirustartuntoja ei ole.

Turun lisäksi koronavirukseen sairastuneita on tilastoitu ainakin Aurassa, Kaarinassa, Koski tl:ssä, Laitilassa, Liedossa, Loimaalla, Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa, Paraisilla, Salossa ja Uudessakaupungissa. Esimerkiksi Raisio ei ole noussut listalle.

THL:n karttapalvelu kertoo kunnat, joissa virusta on todettu vähintään viidellä henkilöllä. Kun Turun ja 12 muun karttaan merkityn varsinaissuomalaisen kunnan koronatapaukset laskee yhteen, päästään 335 tartuntaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tilastoitu yhteensä 352 tartuntaa, joten 17 niistä on ollut yksittäistapauksina muissa kunnissa.

Varsinais-Suomessa on tehty kaikkiaan 14 323 koronavirustestiä. Viimeisen vuorokauden aikana testimäärä oli 229, kertoo THL.

Suomessa on tilastoitu tiistaina 7 040 koronatapausta. Lisäystä eiliseen on 14. Viimeisen vuorokauden aikana ei ole tullut yhtään uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Kokonaislukema on 324.

Sairaalahoidossa on nyt koko maassa 28 henkilöä ja tehohoidossa on neljä. Koko maassa on tähän mennessä testattu 208 300 ihmistä.

(Juttua korjattu 10.6. kello 15.33: Liedossa ei ole todettu uutta tapausta.)

Koronavirustilanne 9.6.

Turussa on yksi uusi koronavirustartunta, kertoo THL tiistaina. Turussa tautitapausten kokonaismäärä nousi 181:een.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa uusia koronavirustartuntoja ei ole.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että covid-19-tartunnan riski on Varsinais-Suomessa yhä todellinen, vaikkakin hyvin pieni. Viikonloppuna tuli kolme uutta tartuntaa, joista kahden alkuperää ei tiedetä.

Turun kaupunki muistuttaa asukkaitaan edelleen käsihygieniasta ja turvaväleistä.

– Hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä 1–2 metrin turvavälejä on tärkeä muistaa noudattaa koko kesän ajan, erityisesti kun kotimaan matkailu lisääntyy. Tällä tavalla pystymme parhaiten ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Lisäksi hengitystieinfektioon tai koronavirukseen liittyvissä oireissa on tärkeä hakeutua koronavirustestiin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi muistuttaa kaupungin tiedotteessa.

Turun lisäksi koronavirukseen sairastuneita on tilastoitu ainakin Aurassa, Kaarinassa, Koski tl:ssä, Laitilassa, Liedossa, Loimaalla, Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa, Paraisilla, Salossa ja Uudessakaupungissa.

THL:n karttapalvelu kertoo kunnat, joissa virusta on todettu vähintään viidellä henkilöllä. Kun Turun ja 12 muun karttaan merkityn varsinaissuomalaisen kunnan koronatapaukset laskee yhteen, päästään 333 tartuntaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tilastoitu yhteensä 350 tartuntaa, joten 17 niistä on ollut yksittäistapauksina muissa kunnissa.

Varsinais-Suomessa on tehty kaikkiaan 14 094 koronavirustestiä. Viimeisen vuorokauden aikana testimäärä oli hieman yli 400, kertoo THL.

Suomessa on tilastoitu tiistaina 7 025 koronatapausta. Lisäystä eiliseen on 24.

Myös yksi uusi tautiin liittyvä kuolema on tapahtunut. Kokonaislukema on 324.

Sairaala- ja tehohoidossa olevien määrä on vähentynyt eilisestä.

Koronavirustilanne 8.6.

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntatapausta, ja koko maan luku on nyt 7 001. Varsinais-Suomessa tapauksia on tullut eilisen jälkeen yksi, joten kokonaismäärä on nyt 350.

Viruksen aiheuttamaan tautiin ei kuluneen vuorokauden aikana ole kuollut yhtään ihmistä Suomessa. Kuolleita on 323.

Sairaalahoidossa on koko maassa 38 ihmistä, ja heistä kuusi on tehohoidossa.

Iso osa sairastuneista on jo parantunut taudista, sillä epidemian vilkkaimmat viikot ovat takana myös Varsinais-Suomessa.

Viruksen tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,75–0,80. Se tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on ollut laskusuunnassa jo pitkään.

THL:n tietojen mukaan koronavirustartunnasta parantuneita arvioidaan olevan noin 5 800, mikä on noin 85 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei ole taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arvio on päivitetty 4.6.

Koronavirustilanne 7.6.

Varsinais-Suomessa on viides päivä peräkkäin, kun uusia koronatartuntoja ei ole kirjattu. Sairaanhoitopiirin alueella on rekisteröity tartuntoja yhteensä 349. Uusia todennettuja tartuntatapauksia ei siis maakunnassa ole.

Iso osa sairastuneista on jo parantunut taudista, sillä epidemian vilkkaimmat viikot ovat takana myös Varsinais-Suomessa.

Koko maassa on 17 uutta todennettua koronatartuntaa. Koko maan sairastuneiden lukema on nyt 6 981, kertoo THL.

Viimeisen vuorokauden aikana Suomessa kuoli yksi ihminen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Kuolleita on 323. Sairaalahoidossa olevien määrä nousi yhdelle ja luku on nyt 40. Tehohoidossa on yksi ihminen vähemmän kuin eilen, tehohoidossa on nyt 6 ihmistä.

Viruksen tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,75–0,80. Se tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on ollut laskusuunnassa jo pitkään.

THL:n tietojen mukaan koronavirustartunnasta parantuneita arvioidaan olevan noin 5 800, mikä on noin 85 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei ole taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arvio on päivitetty 4.6.

Koronavirustilanne 6.6.

Varsinais-Suomessa on neljäs päivä peräkkäin, kun uusia koronatartuntoja ei ole kirjattu. Sairaanhoitopiirin alueella on rekisteröity tartuntoja yhteensä 349. Uusia todennettuja tartuntatapauksia ei siis maakunnassa ole.

Iso osa sairastuneista on jo parantunut taudista, sillä epidemian vilkkaimmat viikot ovat takana myös Varsinais-Suomessa.

Koko maassa on 23 uutta todennettua koronatartuntaa. Koko maan sairastuneiden lukema on nyt 6 964, kertoo THL.

Viimeisen vuorokauden aikana Suomessa ei kuollut yhtään ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Kuolleita on 322. Sairaalahoidossa olevien määrä laski 12:ta ja tehohoidossa on yksi ihminen enemmän kuin eilen.

Viruksen tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,75–0,80. Se tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on ollut laskusuunnassa jo pitkään.

THL:n tietojen mukaan koronavirustartunnasta parantuneita arvioidaan olevan noin 5 800, mikä on noin 85 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei ole taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arvio on päivitetty 4.6.

Koronavirustilanne 5.6.

Varsinais-Suomessa on kolmas päivä peräkkäin, kun uusia koronatartuntoja ei ole kirjattu. Sairaanhoitopiirin alueella on rekisteröity tartuntoja yhteensä 348. Eilinen lukema 349 selittyy ylilääkäri Mikko Pietilän arvion mukaan sillä, että yksi jo kerran positiiviseksi todettu potilas oli testattu uudelleen. Uusia todennettuja tartuntatapauksia ei siis maakunnassa ole.

Iso osa sairastuneista on jo parantunut taudista, sillä epidemian vilkkaimmat viikot ovat takana myös Varsinais-Suomessa.

Koko maassa on 30 uutta todennettua koronatartuntaa. Koko maan sairastuneiden lukema on nyt 6 941, kertoo THL.

Viimeisen vuorokauden aikana Suomessa ei kuollut yhtään ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Kuolleita on 322. Sairaala- ja tehohoidossa on yksi ihminen enemmän kuin eilen.

Viruksen tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,75–0,80. Se tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on ollut laskusuunnassa jo pitkään.

THL:n tietojen mukaan koronavirustartunnasta parantuneita arvioidaan olevan noin 5 800, mikä on noin 85 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta. Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joilla ei ole taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. Arvio on päivitetty 4.6.

Koronavirustilanne 4.6.

Varsinais-Suomessa on jo toinen päivä putkeen, kun uusia koronatartuntoja ei ole kirjattu. Sairaanhoitopiirin alueella on rekisteröity tartuntoja yhteensä 349.

Iso osa sairastuneista on jo parantunut taudista, sillä epidemian vilkkaimmat viikot ovat takana myös Varsinais-Suomessa.

Sairaanhoitopiirissä epidemian heikkeneminen näkyy myös koronavirusnäytteiden määrässä. Vuorokaudessa testejä on tehty vain noin 340, kertoo THL.

Myöskään koko maassa ei ole rekisteröity uusia koronavirustartunnan saaneita. Koko maan sairastuneiden lukema on siis edelleen 6 911, kertoo THL.

Tämä ei ole kuitenkaan koko totuus, sillä ainakin kaksi sairaanhoitopiiriä on kertonut torstaina uusista tartunnoista. Nämä tiedot eivät ole todennäköisesti vielä päivittyneet THL:n koronakarttadataan.

Esimerkiksi Kymsote kertoo verkkosivuillaan, että Kymenlaakson alueella on viimeisin tartunta todettu 4.6. Samoin Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoi yhdestä uudesta tartunnasta.

Vuorokauden aikana on jälleen yksi henkilö menehtynyt koronan takia. Suomessa on koronaan kuolleita nyt 322. Sairaala- ja tehohoidossa olevien määrässä ei ole juuri muutoksia, kertoo THL.

Viruksen tartuttavuusluku on tälä hetkellä 0,75–0,80. Se tarkoittaa, että Suomessa koronavirusepidemia on ollut laskusuunnassa jo pitkään.

Koronavirustilanne 3.6.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei ole ilmennyt yhtään uutta koronatartuntaa viimeisen vuorokauden aikana.

Varsinais-Suomessa kokonaisluku tautiin sairastuneista on 349. Osa sairastuneista on jo ehtinyt toipua taudista kokonaan.

Tällä viikolla Varsinais-Suomessa on tehty noin 700 koronavirustestiä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Taudin takia menehtyneitä on Varsinais-Suomessa 13.

Aikaisemmin tällä viikolla yksittäisiä koronavirustartuntoja on tunnistettu Varsinais-Suomessa vain Turussa ja Maskussa.

Koko maassa koronaan sairastuneita on 6 911. Määrä kasvoi eilisestä 24 tartunnalla.

Tartunnan saaneista 2 628 on Helsingissä.

Koronavirustilanne 2.6.

Suomessa on todettu eilisen jälkeen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on THL:n tiistaisten tietojen mukaan 6 887 tartuntaa.

Varsinais-Suomessa ei ole todettu uusia tartuntoja. Tartuntojen määrä alueella laski 351:sta 349:ään, sillä aiempia lukuja oli korjattu.

Turussa todetaan edelleen yksittäisiä koronavirustartuntoja testausten perusteella, vaikka virustilanne on jo useamman viikon ajan ollut rauhallinen. Turussa on todettu yhteensä 182 koronatartuntaa maaliskuun puolivälistä lähtien.

Turun kaupunki kehottaa tiistaisessa tiedotteessaan kaupunkilaisia muistamaan, että koronavirusepidemia ei ole vielä ohi, vaikka Turun tilanne onkin rauhallinen. Koronaan liittyvät varotoimet on edelleen hyvä muistaa, vaikka rajoituksia puretaan koko ajan.

– Vaikka rajoituksia puretaan asteittain, on edelleenkin tärkeää huolehtia hyvästä hygieniasta ja muistaa riittävät turvavälit. Lisäksi hengitystieinfektioon tai koronavirukseen liittyvissä oireissa on tärkeää hakeutua koronavirustestiin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi muistuttaa.

Maanantaina poikkeustilan rajoituksia purettiin ympäri Suomea. Muun muassa ravintolat ja terassit ovat auenneet ja saavat olla auki kello 23 asti. Kokoontumisrajoitukset nousivat kymmenestä henkilöstä 50 henkilöön.

Koronavirustilanne 1.6.

Varsinais-Suomessa on todettu yksi uusi tartunta ja se on todettu Maskussa. Todettuja koronavirustartuntoja on yhteensä Varsinais-Suomessa 351.

Tyksin erva-alueella, johon kuuluu Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla on todettu THL:n mukaan yksi uusi kuolemantapaus. Kuolema on päivän ainut koko maassa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ylilääkäri Mikko Pietilä vahvistaa, että kuolemantapaus ei ole ollut Varsinais-Suomessa. Hän ei voi kertoa, missä kuolemantapaus on ollut, potilaan yksityisyyden suojelemiseksi. Osastohoidossa on alueella yhteensä viisi potilasta, joista Varsinais-Suomessa on kolme.

Suomessa on todettu eilisen jälkeen 26 uutta koronatartuntatapausta. Koko maassa on THL:n maanantain tietojen mukaan 6 885 tartuntaa. Koko maan sairaalahoidossa olevien määrä on edelleen saman verran kuin sunnuntaina, 68 potilasta. Heistä on tehohoissa yhdeksän, mikä on yksi vähemmän kuin eilen.

Suomessa on kuollut koronavirukseen yhteensä 318 ihmistä. Määrä on pienempi kuin eilen, koska Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue oli virheellisesti aiemmin kertonut kuolemantapausten määrän. OYS oli kirjannut kolme kuolemantapausta liikaa.

Tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (23.-29.5.) todettiin 249 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 5 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Maanantaina poikkeustilan rajoituksia puretaan ympäri Suomea. Muun muassa ravintolat ja terassit aukeavat ja saavat olla auki kello 23 asti. Kokoontumisrajoitukset nousevat kymmenestä henkilöstä 50 henkilöön. Lisäksi Turun pääkirjasto ja museot aukeavat.

Kevään koronatiedot löytyvät täältä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.