Turku ja Bayer järjestävät tiedekilpailun toisen asteen opiskelijoille
Turun kaupunki ja lääkeyhtiö Bayer järjestävät tiedekilpailun toisen asteen opiskelijoille. Beyond 2030 Challenge -kilpailu kannustaa järjestäjien mukaan lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan.
Kilpailu on avoin kaikille Lounais-Suomen toisen asteen opiskelijoille. Kilpailun tavoitteena on löytää luovia ratkaisuja, jotka pelastavat planeetan ja ihmisen. Lisäksi nuoria kannustetaan opiskelemaan tekniikan alaa ja luonnontieteitä. Tiedekilpailu järjestetään yhteistyössä alueen korkeakoulujen ja yritysten kanssa.
– Tiedekilpailu on todella upea päänavaus elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja kaupungin yhteistyön laajentamiseksi. Kiitän Bayeria erinomaisesta yhteistyöstä ja uskon, että yhteistyö laajenee nopeasti uusiin kumppanuuksiin. Kilpailu on hieno mahdollisuus kaikille osapuolille – opiskelijoille, jotka etsivät tulevaisuuden uramahdollisuuksia, korkeakouluille, jotka tarvitsevat omistautuneita opiskelijoita sekä teollisuudelle, joka tarvitsee tulevaisuuden ammattilaisia tekniikan aloille, kaupunginjohtaja Minna Arve sanoo tiedotteessa.
– Teimme aloitteen tiedekilpailusta, koska se yhdistää kaksi meille erityisen tärkeää painopistettä: tieteen ja kestävän kehityksen. Tieteen ja teknologian avulla voidaan synnyttää uusia innovaatioita kohti parempaa tulevaisuutta ja osaajat ovat tässä tärkeässä roolissa. Ammattitaitoisen ja korkeasti koulutetun työvoiman varmistaminen on kriittinen menestystekijä alueen elinkeinoelämän näkökulmasta. Siksi onkin merkittävää, että tiedekilpailu kokoaa yhteen nuoren sukupolven lisäksi Turun kaupungin, korkeakoulujen, oppilaitosten ja yritysten panoksen, Bayer Nordicin pääjohtaja Miriam Holstein kertoo.
Kilpailun hakuaika kestää 11. syyskuuta asti. Syykuun lopulla ilmoittautuneiden joukosta valitaan kolmekymmentä parasta ideaa marraskuun loppuun kestävään projektivaiheeseen. Tuomaristo valitsee kymmenen parasta projektia joulukuun aikana. Tammikuussa 2021 järjestetään päätöstilaisuus, jossa palkitaan kilpailun kolme parasta joukkuetta.
Kilpailuun osallistuvat opiskelijat valitsevat itse tutkimushankkeensa. Ideat voivat liittyä esimerkiksi ilmastonmuutokseen, kestävään kehitykseen, kiertotalouteen tai sosiaaliseen ympäristöön.
Lisätietoa tiedekilpailusta löytyy täältä.