Paikalliset

Turkulainen ravintola uudistetaan kansainvälisen suoratoistopalvelun uudessa sarjassa

Jori Liimatainen
Ravintola Maininki toukokuussa 2019.
Ravintola Maininki toukokuussa 2019.

Turussa sijaitseva ravintola on esillä kansainvälisen suoratoistopalvelu Netflixin uudessa ravintolasarjassa. Turun Pursiseuran ravintolana tunnettu Ruissalon Maininki esitellään Unelmien näköalaravintolat (engl. Restaurants on the Edge) -ravintolasarjan toisella kaudella, yhtenä sarjan seitsemästä jaksosta. Jakso on kuvattu Turussa viime kesäkuussa, ja se on nähtävissä perjantaista 8. toukokuuta alkaen. Turussa kanadalainen kuvausryhmä viipyi viikon verran.

Sarjassa ravintoloiden toiminta ja ruokalistan taso kohotetaan upeiden maisemien tasolle designin, sisustuksen ja paikallisen kulttuurin avulla. Sarjassa asiantuntijoina toimivat ravintoloitsija Nick Liberato, sisustussuunnittelija Karin Bohn sekä keittiömestari Dennis Prescott.

Ruissalon Maininki on ainoa Suomessa sarjaan kuvattu ravintola. Sarjan muut jaksot kuvattiin Sloveniassa, Kanadan Muskokassa ja Brittiläisessä Kolumbiassa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Arizonassa sekä Hawaijilla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Olimme onnekkaita päästessämme mukaan sarjaan, joka näkyy miljoonille katsojille ympäri maailman. Siitä tuli kokemus, jota emme unohda koskaan. Ravintolan uusi ilme on upea ja uskomme, että myös asiakkaat rakastuvat siihen, kun pääsemme jälleen avaamaan ravintolan kesäkuun alussa, sanovat tiedotteessa ravintoloitsijat Turo Jokinen ja Marina Björkenheim-Jokinen.

Tuotantoryhmän päätyminen Suomeen ja Turkuun on Visit Finlandin ja Visit Turun PR-yhteistyön tulosta. Netflixillä on maailmanlaajuisesti yli 182 miljoonaa tilaajaa 190 maassa.

– Halusimme tehdä tämän kuvausmatkan järjestelyt yhteistyössä Turun kanssa, sillä tiesimme, että ruokakulttuuri ja ruokaan liittyvät elämykset ovat jo pitkään olleet vahvasti esillä Turun seudun markkinoinnissa, sanoo PR manager Joonas Halla Visit Finlandilta.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.