Paikalliset

Päivän koronatiedot: Turussa 11 uutta koronavirustartuntaa – koko maassa 131

Varsinais-Suomessa kirjattiin maanantaina 14 uutta koronavirustartuntaa. Niistä yksitoista on todettu Turussa, kaksi Loimaalla ja yksi Naantalissa.

Maakunnassa on nyt todettu yhteensä 770 koronavirustartuntaa, joista 484 Turussa.

Koko maassa kirjattiin maanantaina 131 uutta tartuntaa. Yhteensä Suomessa on nyt todettu 13 555 tartuntaa. Viimeisen kahden viikon tarkastelujakson aikana taudin ilmaantuvuus on kasvanut Suomessa huomattavasti. Tartuntoja on todettu 49,2 tapausta 100 000 asukasta kohden. Vielä kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku oli alle 30.

Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on hieman koko maata parempi. Maakunnassa tapauksia on todettu 32 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Maanantaina kirjatuista tapauksista suuri osa on todettu pääkaupunkiseudulla. Helsinkiin kirjattiin maanantaina 56 uutta tartuntaa, Espooseen 20 ja Vantaalle 17.

Koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen on menehtynyt Suomessa yhteensä 351 henkilöä. Määrä ei ole kasvanut sitten perjantain.
Sairaalahoitoon on joutunut taudin vuoksi viikonlopun aikana 12 henkilöä lisää. Osastohoidossa on tällä hetkellä 62 ihmistä ja tehohoitoa vaatii seitsemän potilasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Katso täältä lisää koronaviruksen leviämisestä kertovaa grafiikkaa.

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei ole epidemian alkuvaiheessa testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut. Tartuntojen määrä on todennäköisesti suurempi kuin tässä esitetyt luvut.

THL ei julkaise sairastuneiden määriä kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai niitä on vähemmän kuin viisi.

Aikaisempien päivien koronaluvut ja -tiedot

Vanhemmat koronatiedot löytyvät tästä.

Koronatiedot 17.10.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjasi Suomessa lauantaina 160 uutta koronavirustartuntaa. Turussa uusia tapauksia kirjattiin viisi, Loimaalla, Maskussa ja Raisiossa on kussakin yksi uusi tartunta.

Varsinais-Suomessa uusia tapauksia oli yhteensä kahdeksan. Kaikkeen kaikkiaan maakunnassa on todettu 751 koronatapausta. Koko maassa on nyt todettu yhteensä 13 293 tartuntaa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatiedot 16.10.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjasi Suomessa perjantaina 189 uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on nyt todettu yhteensä 13 133 tartuntaa. Varsinais-Suomessa kirjattiin yksi koronakuolema, joka oli maan ainoa.

Viimeisten kahden viikon aikana uusia tartuntoja raportoitiin 2 816, mikä on 1 319 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana.

Turussa uusia tapauksia kirjattiin 13, Kaarinassa kaksi sekä Salossa, Somerolla ja Naantalissa yksi tapaus. Varsinais-Suomessa uusia tapauksia oli yhteensä 20. Osa tapauksista oli kunnissa, jossa on yhteensä alle viisi koronatapausta. Kaikkeen kaikkiaan maakunnassa on todettu 743 koronatapausta.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Koko maassa oli sairaalahoidossa perjantaina 50 ihmistä. Sairaalahoidossa olleiden määrä kasvoi kahdella keskiviikosta. Tehohoidossa oli kuusi potilasta. Varsinais-Suomessa ei ollut perjantaina tehohoitoa tarvitsevia koronapotilaita.

Koronatiedot 15.10.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjasi Suomessa torstaina 241 uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on nyt todettu yhteensä 12 944 tartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana uusia tartuntoja raportoitiin 2 841, mikä on 1 537 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana. Myös sairaalahoidossa olevin määrä on kasvanut nopeasti.

Turussa uusia tapauksia kirjattiin kuusi ja Uudessakaupungissa yksi. Muiden kuntien tapaukset pysyivät ennallaan.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen keskiviikkona kirjattiin yhteensä neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa Suomessa. Sairauteen on nyt kuollut yhteensä 350 ihmistä.

Taudin vuoksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä Suomessa 48 ihmistä. Heistä kahdeksan tarvitsee tehohoitoa.

Koronatiedot 14.10.

Suomessa kirjattiin keskiviikkona 204 uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on nyt todettu yhteensä 12 703 tartuntaa.

Taudin ilmaantuvuusluku on Suomessa nyt 47,9 tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden tarkastelujakson aikana.

Kaksi viikkoa sitten luku oli vielä 21,2.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä hieman koko maan tilannetta parempi, 31,8 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Maakunnassa on todettu yli 700 koronavirustartuntaa. Koronapandemia kiihtyy edelleen Varsinais-Suomessa ja tartuntojen lähteet ovat entistä moninaisempia.

Keskiviikkona Turkuun kirjattiin yhdeksän uutta tartuntaa, Loimaalle kaksi ja Raisioon yksi.

Varsinais-Suomen alueellisen koronaryhmän mukaan tartuntoja saadaan erityisesti perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.

Uusista tartunnoista suuri osa on jälleen todettu pääkaupunkiseudulla. Helsingissä uusia tartuntoja kirjattiin 55 ja Vantaalla sekä Espoossa molemmissa 19.

Pääkaupunkiseudun maskisuositusta laajennettiin alueen koronakoordinaatioryhmän suosituksesta. Uuden linjauksen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikilla työpaikoilla.

Epidemian kurittamassa Vaasassa uusia tartuntoja kirjattiin 37.

Keskiviikkona kirjattiin yhteensä neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa Suomessa. Sairauteen on nyt kuollut yhteensä 350 ihmistä. Heistä kukaan ei ole Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueelta.

Taudin vuoksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä Suomessa 48 ihmistä. Heistä kahdeksan tarvitsee tehohoitoa.

Suomessa arvioidaan olevan 9100 koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantunutta. Näin ollen noin 70 prosenttia tartunnan saaneista on parantunut oireistaan. Parantuneiksi määritellään ne, jotka eivät ole olleet tautinsa vuoksi yhteydessä terveydenhoitoon kaksi viikkoa tartuntadiagnoosin saatuaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivittää parantuneiden määrän aina keskiviikkoisin.

Koronatiedot 13.10.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti uusimmat kirjatut koronatartunnat karttasovellukseensa.

Sen mukaan Suomessa on todettu tiistaina 287 uutta tartuntatapausta sitten eilisen. Yhteensä koko maassa on nyt todettu 12 499 tartuntaa.

Tiistaina kirjattiin 28 uutta tartuntaa Varsinais-Suomeen. Uusia tartuntoja kirjattiin jälleen 12 Turkuun, kolme Kaarinaan ja yksi Maskuun. Lisäksi maanantaina kirjattiin 12 uutta koronatartuntaa Turussa, jotka eivät tuolloin näkyneet maakunnan kokonaisluvussa.

Maakunnassa on nyt todettu yhteensä 704 koronavirustartuntaa.

Taudin ilmaantuvuusluku on nyt Suomessa 46 tautitapausta 100 000 ihmistä kohden kahden viikon tarkastelujaksolla.

Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on 30.

Koronatiedot 12.10.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti uusimmat kirjatut koronatartunnat karttasovellukseensa.

Sen mukaan Suomessa on todettu 214 uutta tartuntatapausta sitten eilisen. Yhteensä koko maassa on nyt todettu 12 212 tartuntaa.

Varsinais-Suomen osalta THL:n karttasovellus osoittaa jälleen jonkinlaisten päällekkäin tehtyjen kirjausten mahdollisuuden.

Sovelluksen mukaan maakunnan tartuntojen yhteismäärä on sama kuin eilen, 676 tapausta. Kuitenkin kuntakohtainen listaus osoittaa, että Turussa on kirjattu 12 uutta tartuntaa.

Muiden kuntien osalta tilanne on ennallaan eilisestä. Kuluneen kahden viikon aikana uusia tartuntoja on kirjattu maakunnassa 136.

Tehohoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on kaksinkertaistunut viikonlopun aikana. Vielä perjantaina tehohoidossa viruksen vuoksi oli viisi ihmistä, maanantaina kymmenen.

Turun yliopistollisen keskussairaalan alueella neljä henkilöä on sairaalahoidossa viruksen vuoksi. Heistä kaikki ovat osastohoidossa.

Koko maassa sairaalahoidossa on viruksen vuoksi 46 ihmistä.

Tautiin on menehtynyt Suomessa 346 henkilöä. Määrä on pysynyt samana viikon ajan.

Taudin ilmaantuvuusluku on nyt Suomessa 42,5 tautitapausta 100 000 ihmistä kohden kahden viikon tarkastelujaksolla.

Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on 28,1.

Uusista tartunnoista valtaosa on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kahden viikon aikana pääkaupunkiseudulla on todettu 1 238 uutta tartuntaa.

Taudin ilmaantuvuus on väestöön nähden pahin Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Viimeisen kahden viikon tarkastelujaksolla ilmaantuvuus on 263,8 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Maanantaina kirjatuista uusista tartunnoista Helsingissä todettiin 59 ja Vaasassa 45.

Koronatiedot 11.10.

Suomessa on kirjattu 149 uutta koronatartuntaa sunnuntaina, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Varsinais-Suomessa todettiin kuusi uutta tartuntaa, jotka kaikki kirjattiin Turkuun. Muiden maakunnan kuntien tartuntatilastot pysyivät ennallaan.

Yhteensä tartuntoja Suomessa on nyt 11 998. 676 kappaletta niistä on todettu Varsinais-Suomessa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantaina sairaalahoidossa oli koko maassa 37 potilasta koronavirusinfektion vuoksi, joista viisi oli tehohoidossa.

Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella sairaalahoidossa oli kolme ihmistä.

Suomessa on testattu tähän mennessä 1 175 873 koronavirustestiä.

Koronatiedot 10.10.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjasi lauantaina 269 uutta koronavirustartuntaa Suomessa.

Varsinais-Suomeeen kirjattiin 22 uutta tartuntaa. Tartunnoista 12 on Turussa, neljä Kaarinassa, kolme Loimaalla sekä Laitilassa, Liedossa ja Salossa kussakin yksi. Yhteensä tartuntoja on Varsinais-Suomessa nyt 670. Taudin ilmaantuvuusluku on maakunnassa 25,4 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon tarkastelujaksolla.

Koko maassa tartuntoja on kirjattu yhteensä 11 849.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen perjantaina sairaalahoidossa oli koko maassa 37 potilasta koronavirusinfektion vuoksi, joista viisi oli tehohoidossa.

Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella sairaalahoidossa oli kolme ihmistä.

Suomessa on testattu tähän mennessä 1 170 662 koronavirustestiä.

Koronatiedot 9.10.

Suomessa kirjattiin perjantaina 235 uutta koronavirustartuntaa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä karttasovelluksesta.

Sen mukaan Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja olisi kirjattu 12, mutta kunnittainen lista osoittaa, että uusia tartuntoja on yhteensä 13.

Lukujen heittely todennäköisesti johtuu jälleen päällekkäisten kirjausten korjauksista.

Uusia tartuntoja kirjattiin Turkuun kahdeksan sekä yksi Kaarinaan, Loimaalle, Naantaliin, Raisioon ja Saloon.

Varsinais-Suomessa on kirjattu yhteensä 648 koronavirustartuntaa. Taudin ilmaantuvuusluku on maakunnassa 21,9 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon tarkastelujaksolla.

Koko maassa tartuntoja on kirjattu yhteensä 11 580. Suomessa ilmaantuvuusluku on 36,7.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä koko maassa 37 potilasta koronavirusinfektion vuoksi. Tehohoidossa on viisi ihmistä.

Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella sairaalahoidossa on kolme ihmistä.

Suomessa on testattu tähän mennessä 1 159 700 koronavirustestiä.

Koronatiedot 8.10.

Torstaiaamupäivän tiedotustilaisuudessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen kertoi, että uusia koronavirustartuntoja on raportoitu tänään kaikkiaan 296. Salminen korosti, että saadut testitulokset jakautuvat usealle eri näytteenottopäivälle. Uusia tartuntoja kirjattiin ainakin 44 kunnassa.

Positiivisten testitulosten osuus kaikista testatuista on noussut 1,4 prosenttiin.

Valtaosa uusista tartunnoista, 93, on todettu Vaasassa. Vaasan sairaanhoitopiiri on raportoinut epidemian olevan alueella leviämisvaiheessa. Helsingissä kirjattiin keskiviikkona 73 uutta tartuntaa ja Espoossa 21.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin torstaina kahdeksan. Niistä viisi on kirjattu Turkuun ja yksi Loimaalle. Lisäksi THL:n ylläpitämän karttasovelluksen listalle nousi uutena kuntana Somero, jossa on nyt todettu yhteensä viisi koronavirustartuntaa epidemian alun jälkeen.

Varsinais-Suomessa on nyt kirjattu yhteensä 636 koronavirustartuntaa. Maakunnan ilmaantuvuusluku on 19,8 tapausta 100 000 asukasta kohden. Epidemia on Varsinais-Suomessa kiihtymisvaiheessa.

THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön koronaviikkoraportin mukaan koronavirusepidemia on kiihtynyt selvästi lähes koko maassa.

Suomen ilmaantuvuusluku on jo 31,4 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Viime viikolla tartuntojen lähde jäi epäselväksi noin 60 prosentissa tapauksista.

Noin viidennes koko maan uusista tapauksista todettiin jo karanteenissa olevilta henkilöiltä. Eniten tartuntoja on saatu perhepiirissä, työpaikoilla, ravitsemisliikkeissä ja harrastuksissa.

Eri puolilla Suomea raportoitiin viime viikolla yhteensä 149 joukkoaltistumista. Niistä yli puolet tapahtui oppilaitoksissa, päiväkodeissa tai vapaa-ajan harrastuksissa ja noin 10 prosenttia ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa.

THL muuttaa koronakaranteeniohjeistustaan. Maanantaista alkaen altistuneiden karanteeniaika lyhenee 14 päivästä 10 päivään ja lievässä koronainfektiossa, joka ei vaadi sairaahoitoa, se lyhenee seitsemään päivään.

Koronatiedot 7.10.

Suomessa on kirjattu keskiviikkona 120 uutta koronavirustartuntaa, käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä karttasovelluksesta.

Yhteensä maassa on todettu vuoden alusta alkaen tähän mennessä 11 049 koronavirustartuntaa.

Taudin ilmaantuvuusluku on nyt 31 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Uusista tartunnoista kuusi on todettu Varsinais-Suomen alueella. Tartunnoista viisi on todettu Turussa ja yksi Kaarinassa.

Turussa tartuntoja on nyt todettu yhteensä 381 ja Kaarinassa 28. Syyskuun alun jälkeen Turussa on todettu yhteensä 90 uutta koronavirustartuntaa.

Taudin ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomessa nyt 18,8.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi tällä hetkellä 31 henkilöä ympäri Suomen.

Varsinais-Suomessa sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita on kolme.

Uusia tautiin liittyviä kuolemia ei ole raportoitu sitten maanantain. Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin raportoidaan menehtyneen 346 henkilöä. Kuolleista valtaosa, 236 henkilöä, on yli 80-vuotiaita.

Suomessa arvioidaan olevan noin 8 500 koronavirustaudista parantunutta henkilöä, eli noin 75 prosenttia kaikista tartunnan saaneista.

Parantuneiksi määritellään ne, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta. THL päivittää arvionsa taudista parantuneista joka keskiviikko.

Koronatiedot 6.10.

Suomessa kirjattiin tiistaina 227 uutta koronavirustartuntaa. Nyt maassa on todettu tartuntoja yhteensä 10 929.

Uusista tartunnoista 77 on todettu Vaasassa. Kaupunki kielsi yli 50 hengen tapahtumat maanantaina kolmen viikon ajaksi. Tartuntapiikin takana uskotaan olevan nuorten ja opiskelijoiden kokoontumiset.

Pääkaupungissa uusia tartuntoja kirjattiin tiistaina 40.

Koronapandemia kiihtyy Varsinais-Suomessa. Alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi tänään, että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Erityisesti anniskeluravintoloissa ja sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski. THL suosittelee tilanteessa kasvomaskin käyttöä muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.

Varsinais-Suomessa kirjattiin tiistaina 13 uutta tautitapausta. Niistä 12 on todettu Turussa ja yksi Salossa.

Maakunnassa on nyt todettu yhteensä 622 koronatartuntaa.

Salon Seudun Sanomien tietojen mukaan myös Somerolla on todettu koronavirustartunta, johon ei liity altistumisia. Somero on yksi niistä Varsinais-Suomen kunnista, joissa todettuja tartuntatapauksia on alle viisi, eikä se siksi näy THL:n ylläpitämässä karttasovelluksessa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku nousi tiistaina 30,6:een 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on nyt 18.

Pääministeri Sanna Marin ilmaisi huolensa pahenneesta koronavirustilanteesta tiistaina Twitterissä. Marin kertoo sosiaali- ja terveysministeriön valmistelevan uusia toimia leviämisen estämiseksi.

Tiistaina raportoitiin myös koronavirustartunnasta Turun ammattikorkeakoulussa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistutti tiistaisessa tiedotteessaan varautumisesta myös syysloma-aikaan.

Pohjoisen ruskaretkiltä useisiin kuntiin eri puolille Suomea palanneet tartunnan saaneet ovat THL:n näkemyksen mukaan esimerkki siitä, miten tautia voi levitä alueille, joilla koronavirusta ei ole hetkeen todettu.

– Koronavirustartuntojen määrä voi yksittäisestäkin altistumistilanteesta nousta suureksi, kun palataan kotikuntaan ja jatkotartuntoja ehtii tapahtua esimerkiksi lähipiirissä ennen selkeiden oireiden alkamista, kuvailee tutkimusprofessori Hannu Kiviranta THL:n tiedotteessa.

Asiantuntijoiden mukaan syyslomallakin on syytä kiinnittää huomiota turvaväleihin sekä maskin käyttöön sisätiloissa ja julkisissa kulkuneuvoissa, joissa etäisyyksistä ei pystytä pitämään huolta.

THL kehottaa syyslomailijoita lataamaan Koronavilkku-sovelluksen älypuhelimeensa, jotta tieto mahdollisesta altistumisesta saavuttaa matkailijan. Lievistäkään oireista kärsivän ei tule lähteä syyslomareissuun.

Koronatiedot 5.10.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu 164 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on todettu maanantaihin mennessä 10 702 kappaletta.

Tartunnoista yhdeksän on todettu Varsinais-Suomessa. Yhteensä varmistettuja koronatartuntoja on maakunnassa nyt 609 kappaletta. Uusista tartunnoista kolme on Turussa, kaksi Raisiossa ja Kaarinassa sekä Maskussa ja Salossa kussakin yksi tartunta. Yksi tartunta on todennäköisesti kirjattu kuntaan, jossa tartuntoja on alle viisi, mikä ei näin ollen näy THL:n tilastoissa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän myöhemmin tänään.

Suomessa on nyt kuollut koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen 346 ihmistä. Kuolleiden lukumäärä kasvoi maanantaina yhdellä.

Myös sairaalahoidossa olevien määrä on lisääntynyt epidemian kiihtyessä. Hoitoa saa tällä hetkellä 28 henkilöä, seitsemän enemmän kuin perjantaina.

Tehohoidossa on tällä hetkellä kahdeksan ihmistä. Määrä on tuplaantunut perjantaista.

Kahden viikon seurantajakson aikana todettiin 1 494 uutta tartuntaa. Taudin ilmaantuvuusluku Suomessa on tällä hetkellä 27 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on koko maan lukua pienempi, 15,3.

Koronatiedot 4.10.

Suomessa on todettu sunnuntaihin 4. lokakuuta mennessä yhteensä 10 538 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on kirjattu vuorokauden aikana 147, yhtä paljon kuin edellisen vuorokauden aikana.

Uusista tartunnoista vain kuusi on todettu Varsinais-Suomessa. Sunnuntaina kirjatuista tartunnoista viisi on todettu Turussa ja yksi Raisiossa. Yhteensä maakunnassa on nyt todettu vuoden alusta alkaen tasan 600 koronavirustartuntaa.

Varsinais-Suomessa selvästi eniten koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneita on Turussa. Kaupungissa on kirjattu yhteensä tähän mennessä 361 tartuntatapausta.

Taudin ilmaantuvuus on nyt Suomessa 25,8 tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Eniten taudin ilmaantuvuus on lisääntynyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Pääkaupunkiseudulla on todettu yli 7100 koronavirustartuntaa.

Sunnuntain uusista tartunnoista Helsingissä on kirjattu 51.

Koronatiedot 3.10.

Useassa Varsinais-Suomen kunnassa on kirjattu uusia koronavirustartuntoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lauantaina päivittämistä tiedoista käy ilmi, että Varsinais-Suomessa on kirjattu 15 uutta tartuntaa sitten eilisen.

Uusia tartuntoja on Turussa seitsemän, Laitilassa ja Loimaalla kaksi sekä yksi Kaarinassa, Raisiossa ja Salossa. Lisäksi maakuntaan kirjattiin yksi uusi tartunta kuntaan, jossa on alle viisi todettua koronavirustartuntaa, eikä se siksi näy THL:n ylläpitämässä karttasovelluksia.

Alle viiden kirjatun tartunnan kuntia Varsinais-Suomessa ovat Kemiönsaari, Kustavi, Marttila, Nousiainen, Oripää, Paimio, Pyhäranta, Pöytyä, Rusko, Sauvo, Somero, Taivassalo ja Vehmaa.

Koko maassa kirjattiin lauantaiaamupäivällä 147 uutta koronavirustartuntaa. Taudin ilmaantuvuus on Suomessa nyt 24,4 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Yhteensä kahdessa viikossa on todettu uusia tartuntoja 1 338.

Taudin ilmaantuvuus vaihtelee alueellisesti suuresti. Kun pääkaupunkiseudulla ilmaantuvuusluku on 47, Varsinais-Suomessa se on 13 ja Satakunnassa 2,8.

Koronatiedot 2.10.

Turussa ja Kaarinassa on kummassakin neljä uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) perjantaina. Uusia tartuntoja on nyt laajasti eri puolilla Varsinais-Suomea, sillä myös Laitilassa, Liedossa, Nantalissa, Raisiossa ja Salossa on uusia tartunnan saaneita.

Laitilassa uusi tartuntoja on kaksi, muissa kunnissa yksi.

Varsinais-Suomessa on todettu nyt yhteensä 579 koronatapausta.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku nousi perjantaina 10,9:ään, ilmenee THL:n koronakartasta. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viime viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Epidemian kiihtymisvaiheessa pidetään sairaanhoitopiirejä, joissa on vähintään 10 tapausta 100 000:ta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Laitilan uudet tartunnat liittyvät aikaisemmin tällä viikolla kerrottuun tartuntaan, kertoo Laitilan Sanomat.

– Altistumisten selvittäminen on vielä kesken, Laitilan ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoi lehdelle torstaina.

Koko Suomessa uusia koronatartuntoja on 141. Suomen kokonaisluku nousi 10 224:ään.

Helsingissä ja Uudellamaalla uusia tartuntoja on yhteensä 94.

Koronatiedot 1.10.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu 111 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen yhteismäärä nousi yli 10 000:n, sillä tautitapauksia on kertynyt 10 103.

Koko maan tartunnoista yli puolet on pääkaupunkiseudulla.

Varsinais-Suomessa on todettu yhdeksän uutta tartuntaa, joista seitsemän Turussa ja yksi Raisiossa ja yksi Paraisilla. Koko maakunnassa tartuntoja on nyt 565. Tapausten määrä nousi yhdeksällä.

Turun koservatoriossa ja musiikkiopistossa siirrytään etäopiskeluun, koska yhdellä oppilaitoksen opiskelijalla on todettu keskiviikkona koronatartunta. Oppilaitoksen mukaan tartunnalle mahdollisesti altistuneet on tavoitettu ja heidät on ohjattu omaehtosieen karanteeniin.

Turun hyvinvointitoimiala tiedotti torstaina, että suurin osa koronavirustartunnan saaneista on nuoria aikuisia. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi vetosi jälleen kaupunkilaisiin, että he välttäisivät isoja kokoontumisia vapaa-ajallaan. Peltoniemen mukaan viime aikoina ilmennyt myös ulkomailta tulleita tartuntoja.

THL:n ja sosiaali- terveysministeriön mukaan uusien koronavirustapausten määrä on Suomessa noussut viikoittain merkittävästi viimeisen kuukauden ajan. Mittareista sekä seitsemän että 14 vuorokauden ilmaantuvuudet sekä positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä ovat huolestuttavasti kasvaneet.

Epidemiatilanne on huonontunut nopeasti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Viikolla 39 alueella todettiin uusia tapauksia yhteensä 425 kun edellisellä viikolla niitä oli 226. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi viime viikolla, että Hus:n alueella on siirrytty kiihtymisvaiheeseen.

Myös valtakunnallisesti tautitilanne on kiihtymässä. Se johtuu erityisesti Hus:n alueen epidemiatilanteesta. Osassa Suomea epidemiatilanne on samanaikaisesti yhä rauhallinen.

Koronatiedot 30.9.

Turussa ja Raisiossa on todettu kummassakin kaksi uutta koronatapausta. Laitilassa uusia tapauksia on yksi, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona.

Varsinais-Suomessa tapausten kokonaismäärä nousi 556:een. Lisäystä edelliseen lukuun on siis viisi.

Koko Suomessa uusia koronatapauksia on tilastoitu sata. Suomen kokonaismäärä on keskiviikkona rahtusen vaille kymppitonni, 9 992.

Suurin osa Suomen uusista tapauksista löytyy Helsingistä ja Uudeltamaalta. Sinne tapauksia on kirjattu 68.

Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on keskiviikkona 8,7. Se kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohden sairaanhoitopiirin alueella viimeisen kahden viikona aikana.

Varsinais-Suomessa on kirjattu vuorokauden aikana noin 600 uutta koronavirustestiä.

Koronaan liittyvien kuolemien määrä on kokonaisuudessaan vähentynyt yhdellä. Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue on korjannut tautiin liittyvien kuolemien määrää kahdella. Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on raportoitu yksi uusi tautiin liittyvä kuolema. Kokonaismäärä maanantaihin 28.9. verrattuna on siis laskenut yhdellä, kertoo THL.

Eri puolilla Suomea on todettu keskiviikkon mennessä yhteensä 26 koronatartuntaa, jotka on saatu Ylläkseltä 14.–25. syyskuuta. Tartunnat ovat levinneet ravintola Pirtukirkossa, Äkäshotellissa ja Jounin kaupassa. Tartunnan saaneet asuvat 14 eri kunnassa.

THL kehottaa hakeutumaan testiin, jos olet oleillut Ylläksellä 14.–25. syyskuuta ja sinulle ilmaantuu koronaan sopivia oireita.

Jos taas Koronavilkku on ilmoittanut mahdollisesta altistumisesta, tee oirearvio Omaolossa tai ole yhteydessä terveydenhuollon toimipisteeseen testaustarpeen arvioimiseksi.

Koronatiedot 29.9.

Turussa on kolme uutta koronavirukseen sairastunutta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina. Varsinais-Suomen sairastuneiden kokonaismäärä nousi samalla 551:een.

Viime päivien uudet tartunnat Varsinais-Suomessa ovat keskittyneet pitkälti Turkuun.

Tiistaina Turun kaupunki tiedotti myös mahdollisesta joukkoaltistumisessa turkulaisessa yökerhossa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronanvirusinfektioon sairastuneista suurin osa on nuoria, kertoo sairaanhoitopiiri tiistaina.

– Suurin osa tapauksista on ikäryhmässä 20–30-vuotiaat. Suuret joukkoaltistumiset liittyvät illanviettoihin ravintoloissa ja kodeissa pidettyihin juhliin. Tapauksista noin 20 prosenttia liittyy työ- tai vapaa-ajan matkailuun ulkomailla ja noin 16 prosenttia perheiden sisäisiin tartuntoihin, kertoo sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Tartuntaketjujen selvittäminen on onnistunut viime aikoina hyvin, ja tilanne on Varsinais-Suomessa rauhallinen tartuntamäärien lievästä kasvusta huolimatta, kertoo sairaanhoitopiiri.

Toistaiseksi tuntematon tartunnan lähde on tarkastelujaksolla todettu viidellä tartunnan saaneista. Tartuntaketjuista onkin kyetty selvittämään viime aikoina jopa 80 prosenttia.

Tyksin kliinisen mikrobiologian laboratorio tutki viime viikon aikana yhteensä 5 533 varsinaissuomalaisten näytettä. Positiivisten näytteiden osuus oli 0,3 prosenttia.

Tyks auttaa myös Satakunnan sairaanhoitopiiriä analysoimalla heidän koronanäytteitään etenkin viikonloppuisin. Tyksin sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö kokoaa Tyksin tai yksityisistä laboratorioista tulevat tiedot.

Suomessa on kaikkiaan 149 uutta koronatapausta, kertoo THL tiistaina. Koronaan sairastuneiden kokonaismäärä nousi 9 892:een, eli 10 000 sairastuneen raja saatetaan saavuttaa jo keskiviikkona, jos tartuntatahti pysyy samanlaisena.

Myös viime viikon tiistaina uusia koronatapauksia ilmoitettiin sama 149.

THL:n tilastoissa tiistai korostuu usein isojen lukujen päivänä. Tähän saattaa vaikuttaa viikonlopun tietojen purku.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku on viimeisen kahden viikon aikana 9,08, kertoo THL. Koko Suomessa se on 20,3. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää kahden viikon ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

THL:n tilastot kertovat, että Suomessa tehtiin vuorokauden aikana yli 150 000 koronatestiä.

Lue myös:

Jos epidemian kiihtymistä ei saada pysäytettyä, THL:n mukaan edessä voi olla kevään kaltaisia koko väestöä koskevia rajoituksia.

Koko maailmassa on mennyt rikki miljoonan koronakuoleman raja.

Lapin sairaanhoitopiiri kehottaa Ylläksellä 14.–23. syyskuuta lomailleita hakeutumaan koronatestiin, jos heillä on koronainfektioon sopivia oireita kahden viikon kuluessa vierailusta. Asiasta kertoo Yle.

Koronatiedot 28.9.

Turussa on neljä uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina. Varsinais-Suomessa uusia tapauksia on kaikkiaan viisi. Yksi uusista on Mynämäessä.

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu 61 uudesta koronavirukseen sairastumisesta. Suomessa lähestytään siis 10 000 tartunnan saaneen rajaa, kun luku maanantaina oli yhteensä 9 743.

Varsinais-Suomessa on ollut viimeisen kahden viikon aikana 45 uutta koronatapausta. Taudin ilmaantuvuus on sairaanhoitopiirissä 9,3. Sitä edeltävällä kahdella viikolla ilmaantuvuus oli 5,37.

Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

Varsinais-Suomessa on tehty viimeisen vuorokauden aikana noin 500 koronavirustestiä, selviää THL:n tilastoista. Kaikkiaan Varsinais-Suomessa on todettu 548 sairastumista koronaan.

Koronatiedot 27.9.

Suomessa on todettu 105 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa THL. Varmistettujen tartuntojen kokonaismäärä Suomessa on nyt 9 682.

Varsinais-Suomessa on todettu yksi uusi tartunta Turussa. Yhteensä Varsinais-Suomessa on nyt todettu 543 koronatartuntaa. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 8,7. Koko maan ilmaantuvuusluku on 17,8.

Viimeisen kahden viikon aikana Varsinais-Suomen alueella on todettu 42 uutta koronatartuntaa.

(V-S koronatapausten määrä korjattu 28.9. Oikea luku on 543.)

Koronatiedot 26.9.

Suomessa on todettu 93 uutta koronatapausta, tiedottaa THL. Suurin osa tartunnoista todettiin Uudellamaalla. Tähän mennessä Suomessa on kirjattu yhteensä 9 577 koronavirustartuntaa.

Lauantaihin mennessä todetuista tartunnoista neljä todettiin Varsinais-Suomen alueella, kolme Turussa ja yksi Salossa.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen perjantaina koko Suomessa sairaalahoidossa oli 21 potilasta, joista kaksi oli tehohoidossa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 8,71. Koko maan ilmaantuvuusluku on 17,1.

Koronatiedot 25.9.

Varsinais-Suomessa on yksi uusi koronatartunta ja se on Turussa. Näin kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina.

Suomessa uusien tartuntojen määräksi raportoidaan 105. Uudet tapaukset keskittyvät jälleen Helsinkiin ja Uudellemaalle (+81).

Turun tilanne on edelleen koronaepidemian osalta vakaa, muistutti myös kaupunginjohtaja Minna Arve perjantaiaamuisessa infotilaisuudessaan.

Tilanne on sama koko maakunnassa.

– Tiedossamme ei ole uusia suuria tautiryppäitä ja saamme tällä hetkellä jäljitettyä tartuntaketjut. Pystymme myös vastaamaan sairaalahoidon tarpeeseen ilman erityistoimia, Pietilä kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti kasvomaskien käyttöä koskevaa ohjeistustaan torstaina. Maskeja suositellaan käytettäväksi nyt myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, jos sairaanhoitopiirin alueella on vähintään 10 koronatapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Alueellinen suositus koskee siis epidemian kiihtymisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä. Varsinais-Suomessa taudin ilmaantuvuus oli torstaina hieman yli 10, mutta perjantaina se laski alle 10:n.

Koronaepidemia ei Varsinais-Suomessa ole tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa ja maakuntatason maskisuositusta ei siksi vielä anneta, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti perjantaina.

Kaupunginjohtaja Arve huomautti, että THL:n uusi suositus vastaa tällä hetkellä jo Turussa voimassa olevaa suositusta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun kaupunki ja muut toimijat työskentelevät yhteistyössä monialaisessa työryhmässä, joka päättää alueen maskisuosituksesta sekä siihen liittyvistä ohjeistuksista.

Suomessa usien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna on 16,1.

Matkustusrajoitukset palautetaan maanantaina Viroon, Ruotsiin, Norjaan, Islantiin, Saksaan ja Slovakiaan heikentyneen koronatilanteen takia.

Suomessa on tehty tähän mennessä noin 950 500 koronavirustestiä.

Tehohoidossa on tällä hetkellä kaksi henkilöä tartuntaan liittyvän sairauden vuoksi koko maassa. Määrä väheni keskiviikosta kahdella.

Sairaanhoidossa on koko maassa 21 henkilöä. Heistä Varsinais-Suomen erityisvastuualueella on alle viisi.

Uusia tautiin liittyviä kuolemia ei ole raportoitu. Koronatartunnan vuoksi on tähän mennessä menehtynyt 343 ihmistä.

Koronatiedot 24.9.

Suomessa on todettu 91 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) torstaina. Tautiin on nyt sairastunut yhteensä 9 379 henkilöä.

Varsinais-Suomessa on todettu kaksi uutta tautitapausta, kokonaismäärän ollessa nyt yhteensä 537 tapausta. Uudet tautitapaukset on todettu Turussa ja Laitilassa. Turussa on nyt yhteensä 324 varmistettua koronatartuntaa ja Laitilassa 12.

Laitilan uuden tartunnan piirtyminen THL:n tilastoon on kestänyt kauan. Laitilan Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla, että tartunta on todettu jo 9. syyskuuta, mutta THL:n tilastoon se ilmestyi vasta nyt.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriö (STM) painottivat torstaiaamun tiedotustilaisuudessa useaan kertaan että tautitilanteen suunta on huolestuttava.

– Ilmaantuvuuden perusteella Suomi on edennyt kiihtymisvaiheeseen, Mutta muitakin indikaattoreita on tulkittava, ja niiden perusteella koko maan tasolla olemme edelleen perustasolla, summasi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Käytännössä esimerkiksi yksittäiset sairaanhoitopiirit ovat todennäköisesti jo ylittäneet rajan. Alueellisesta tilanteesta on odotettavissa koottua tietoa huomenna perjantaina.

THL julkaisi torstaina myös uudet, epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheita koskevat maskisuosituksensa. Ne eivät kuitenkaan sellaisenaan tule automaattisesti käyttöön, vaan linjaukset tehdään eri alueilla erikseen.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen keskiviikkona raportoitiin kahdesta uudesta tautiin liittyvästä kuolemasta Suomessa. Myös tiistaina ilmoitettiin kahdesta uudesta kuolemasta. Näistä mikään ei ole tapahtunut Varsinais-Suomessa tai Tyksin erva-alueella, johon kuuluu Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa. Yhteensä koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on Suomessa nyt 343.

Sairaalahoidossa on keskiviikon tietojen mukaan Suomessa tällä hetkellä 22 potilasta, joista tehohoidon tarpeessa on neljä.

Lue lisää torstaiaamun tilannekatsauksesta ja uusista maskisuosituksista: Suomi on koronaepidemian kiihtymisvaiheen rajalla, sairaanhoitopiirejä ehkä jo sen yli – "Nyt on toiminnan hetki"

Koronatiedot 23.9.

Suomessa on todettu 93 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Tautiin on nyt sairastunut yhteensä 9 288 henkilöä.

Varsinais-Suomessa on todettu viisi uutta tautitapausta, kokonaismäärän ollessa nyt yhteensä 535 tapausta. Tautitapauksista kaksi on todettu Raisiossa ja kolme Turussa.

Tuoreimman neljäntoista päivän seurantajakson aikana todettiin 798 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 14,4 tapausta 100 000 asukasta kohden.Edellisellä neljäntoista päivän seurantajaksolla vastaavat luvut olivat 387 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 7,0 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Keskiviikkona raportoitiin kahdesta uudesta tautiin liittyvästä kuolemasta Suomessa. Myös tiistaina ilmoitettiin kahdesta uudesta kuolemasta. Näistä mikään ei ole tapahtunut Varsinais-Suomessa tai Tyksin erva-alueella, johon kuuluu Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa. Yhteensä koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on Suomessa nyt 343.

Sairaalahoidossa on Suomessa tällä hetkellä 22 potilasta, joka on kolme enemmän kuin maanantaina. Tehohoidon tarpeessa potilaista on tällä hetkellä neljä.

Koronatiedot 22.9.

Suomessa on todettu 149 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 502 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Tautiin on nyt sairastunut yhteensä 9 195 henkilöä.

Varsinais-Suomessa on todettu yhteensä 530 tapausta, mikä on kaksi enemmän kuin eilen. Toinen tautitapauksista on todettu Turussa ja toinen Uudessakaupungissa.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen ilmoitettiin kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta Suomessa. Näistä kumpikaan ei ole tapahtunut Varsinais-Suomessa tai Tyksin erva-alueella. Eilen maanantaina sairaalahoidossa oli Suomessa yhteensä 19 potilasta, joista kaksi oli tehohoidossa. Varsinais-Suomen alueella oli eilen tehohoidossa yksi potilas.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala peräänkuuluttaa vastuullisuutta tapahtumissa sekä ravintoloissa. Jokainen voi omalla toiminnallaan edistää turvallisuutta.

– Ihmisten pitäisi nyt noudattaa vielä suurempaa varovaisuutta kuin mitä viralliset ohjeet opastavat. Kouluun, työhön tai tapahtumiin ei pidä mennä vähänkään sairaana. Turvaväleistä ja käsihygieniasta on huolehdittava, Rintala sanoo tiedotteessa.

Viime viikon aikana VSSHP:n alueella ilmoitettiin yhteensä 29 positiivista testitulosta sairaanhoitopiirin alueelta. Näistä viisi liittyi suoraan ulkomaan matkaan. Toistaiseksi tuntematon tartunnan lähde on kuudella tartunnan saaneista.

Korkeakoulujen opiskelijoiden opiskelijatapahtumiin ja opiskelijoiden illanviettoihin liittyi yhteensä 11 tapausta. Tartunnan saaneet ovat pääasiassa lääketieteen opiskelijoita tai lääkäreitä. Korona-altistuksen vuoksi 500 lääketieteen kandidaattia on poissa potilaskontakteja edellyttävästä opetuksesta Tyksissä syyskuun loppuun asti.

Kahden viikon ilmaantuvuus 100 000:tta asukasta kohden on sairaanhoitopiirin alueella 7,5. Ilmaantuvuus on selvästi noussut viikkoa aiemmasta, jolloin se oli 4,38. Myös koko massa ilmaantuvuus on kohonnut. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli viime seurantajakson aikana 11,5 tapausta, kun se edeltävällä jaksolla oli 6,4.

Tyksin kliinisen mikrobiologian laboratorio tutki viime viikon aikana yhteensä 5696 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus oli 0,3 prosenttia. Tyks auttaa myös Satakunnan sairaanhoitopiiriä analysoimalla heidän koronanäytteitään etenkin viikonloppuisin.

Lisääntyneiden tartuntojen vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt sairaaloissa vierailujen ohjeistusta. Tyksissä tämä tarkoittaa, että kesällä tietyillä toimialueilla vapautunut vierailukäytäntö muuttuu jälleen yhtä tiukaksi koko sairaalassa. Vierailijoita voi kerrallaan tulla yhdestä kolmeen.

– Yksittäisten hoitoyksiköiden, esimerkiksi teho-osastojen, kohdalla vierailuohjeistus voi olla tätä rajoittavampi, mikäli tämä katsotaan potilashoidon turvallisuuden kannalta perustelluksi, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä toteaa.

Vieraiden tulee ilmoittautua etukäteen.

– Pyydämme vierailijoilta varmistamaan vierailunsa sopivuuden osastolta. Jos otamme vieraita vastaan, annamme heille ohjeet turvalliseen vierailuun jo etukäteen. Myös vierailun aikana henkilökuntamme tehtävä on opastaa vierailijaa käsihygienian ja tarvittaessa suojainten käytössä, sairaalaylihoitaja Tuija Lehtikunnas sanoo.

Vierailu sairaalassa on tietenkin mahdollista vain siinä tapauksessa, että vieras on täysin terve ja oireeton.

Koronatiedot 21.9.

Turussa on todettu yksi uusi koronavirustartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina. Turussa tartunnan saaneiden kokonaisluku nousi 319:ään ja Varsinais-Suomessa 528:aan.

Koko Suomessa uusia tartunnan saaneita on kaikkiaan 66. Tautiin on nyt sairastunut yhteensä 9 046 henkilöä.

Uusista tapauksista 48 on Helsingissä ja Uudellamaalla.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Varsinais-Suomessa on todettu kaikkiaan 48 uutta tapausta. Sitä edeltäviltä kahdelta viikolta tapausten lukumäärä oli 29.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 10,0. Koko maan ilmaantuvuusluku on 11,6.

Kummatkin luvut ovat nousussa sunnuntain tiedoista.

THL raportoi, että koronavirustestejä on tehty viimeisen vuorokauden aikana yli 9 000 kappaletta eri puolilla Suomea.

Suomessa on myös kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Näistä kumpikaan ei ole tapahtunut Varsinais-Suomessa tai Tyksin erva-alueella.

Koronatiedot 20.9.

Suomessa on todettu 58 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä Suomessa on nyt 8 980.

Varsinais-Suomessa on todettu yksi uusi tartunta Turussa. Yhteensä Varsinais-Suomessa on nyt todettu 527 koronatartuntaa. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 9,5. Koko maan ilmaantuvuusluku on 11,3.

Koronatiedot 19.9.

Suomessa on todettu 64 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 8 922.

Varsinais-Suomessa on 11 uutta tartuntaa. Yhdeksän tartunnoista on todettu Turussa, yksi Liedossa ja Raisiossa. Varsinais-Suomessa todettuja tartuntoja on nyt yhteensä 526 kappaletta. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen sairaalahoidossa oli 16 potilasta, joista kolme oli tehohoidossa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 7,7. Koko maan ilmaantuvuusluku on 11,6.

Koronatiedot 18.9.

Suomessa on todettu 59 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo. Koko maassa on tartuntoja yhteensä 8 858.

Varsinais-Suomessa on todettu neljä uutta tartuntaa, joista kolme on Turussa ja yksi Aurassa. Maakunnassa on tartuntoja nyt 515. Myös torstaina uusia tartuntoja oli neljä.

Eniten tartuntoja todettiin pääkaupunkiseudulla, missä raportoitiin 24 uutta tautitapausta.

THL kertoo tiedot sairaalahoidossa olevista ja mahdollisista kuolemantapauksista myöhemmin perjantaina.

Turku tiedotti perjantaina Turun päivän appron siirtämisestä toiseen ajankohtaan koronatilanteen vuoksi. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta suosittaa yhdessä Turun yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijajärjestöjen kanssa, että opiskelijatapahtumia ei järjestetä tällä ja ensi viikolla.

Salon sairaalan henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle tällä viikolla, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) kertoi perjantaina.

VSSHP:n mukaan sairastunut oli sairaalassa tutustumiskierroksella, jonka aikana noin 30 henkilöä altistui. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja he toimivat sairaalahygieniayksikön määräämin varotoimin ja osa on kotikaranteenissa. Yhtään potilasta ei altistunut.

– Tiedossamme on Tyksin erityisvastuualueella syyskuun aikana kaikkiaan kuusi lääketieteen opiskelijan tai lääkärin koronatartuntaa. Tilanne on valitettava, erityisesti altistumisten näkökulmasta, tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Aiemmin kuluvalla viikolla kerrottiin, että yhdellä Kaarinan pääterveysaseman henkilökunnasta on todettu koronavirustartunta

Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että kaikki nämä tartunnat on jäljitetty illanviettoihin. Kaikista sairaanhoitopiirissä syyskussa todetuista tartunnoista noin kolmannes jäljitetty ravintoloihin, opiskelijatapahtumiin tai yksityisjuhliin.

– En voi kyllin korostaa sitä, miten tärkeää on noudattaa hygieniaohjeita ja riittäviä turvaetäisyyksiä ja välttää joukkokokoontumisia. Koronavirus voi olla kantajallaan oireeton tai hyvin vähäoireinen, ja suuret määrät ihmisiä voi altistua tällaisissa tilanteissa. Erityisesti terveydenhuollossa toimivilla tällainen altistuminen on erityisen vaarallista. Näyttää siltä, että nuoret ovat unohtaneet asian. Tänä syksynä ei tulisi järjestää lainkaan opiskelijajuhlia, jos turvavälejä ei niissä voida pitää. Myös suuria yksityistiloissa pidettäviä juhlia pitäisi nyt koronaepidemian kiihtyessä välttää, Esa Rintala toivoo.

Koronatiedot 17.9.

Suomessa on todettu 49 uutta koronavirustartunaa, kertoo THL. Koko maassa on nyt yhteensä 8799 koronavirustartuntaa.

Varsinais-Suomessa on todettu neljä uutta koronatapausta, joista kolme on Turussa ja yksi Raisiossa. Yhteensä tapauksia on Varsinais-Suomessa nyt 511.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen uusista koronakuolemista ei tiedotettu. Sairaalahoidossa oli eilen koko maassa 14 potilasta, joista tehohoidossa kolme. Tyksin eritysvastuualueella on tehohoidossa yksi potilas. Eritysvastuualueeseen kuuluu Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan koronavirustapaukset ovat lisääntyneet huolestuttavasti viime viikkojen aikana.

Uusien tapausten ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon aikana oli 10,2 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten tapausten osuus testeistä on noussut 0,5 prosenttiin.

Monen sairaanhoitopiirin alueella on todettu useita kotoperäisiä tartuntaryppäitä ja tartuntaketjuja. Valtaosa uusista tartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Viime viikolla uusia tapauksia ja useita uusia tartuntaketjuja on todettu muun muassa Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Tällä hetkellä kotimaassa saadut tartunnat ovat selvästi yleisempiä kuin ulkomailta peräisin olevat. Sairaanhoitopiirien ilmoittamien tilastojen mukaan noin 47 prosentissa uusista tautitapauksista tartunta on saatu kotimaasta ja noin seitsemässä prosentissa ulkomailta. Tartuntoja on tapahtunut erityisesti vapaa-ajalla, harrastuksiin ja opiskeluun liittyvissä sosiaalisissa kontakteissa. Osalla alueista on tartunnat saatu hyvin jäljitettyä ja tartuntaketjuja katkaistua. Joillakin alueilla tilanne on pysynyt rauhallisena pidempään.

Valtakunnallisesti koronavirustestejä tehtiin viime viikolla vähemmän kuin edeltävällä viikolla, noin 6000–12 000 testiä päivittäin. Viikolla 37 positiivisten tapausten osuus oli 0,5 prosenttia. Edeltävinä viikkoina luku on ollut 0,2-0,3 prosenttia.

Kaikkiaan kaksi kolmannesta tartunnoista on saatu jäljitettyä.

Koronatilanne 16.9.

Suomessa on todettu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan 25 uutta koronavirustapausta. Koko maassa on nyt yhteensä 8750 koronavirustartuntaa. Tiistaina uusia tartuntoja oli 98.

Varsinais-Suomessa on todettu neljä uutta koronatapausta, jotka kaikki ovat Turusta. Kaupungissa ylittyi 300 koronavirustartunnan raja, sillä tapauksia on nyt yhteensä 302.

Uusista koronakuolemista ei keskiviikkona tiedotettu. Sairaalahoidossa on koko maassa 14 potilasta, joista tehohoidossa kolme. Tyksin eritysvastuualueella on tehohoidossa yksi potilas. Eritysvastuualueeseen kuuluu Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sairaanhoitopiirit tiedottavat kuolemantapauksista ja sairaalahoidossa olevista kolme kertaa viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

THL kertoo, että Koronavilkku-sovellusta on ladattu tähän mennessä yli kaksi miljoonaa kertaa. Rajapyykki meni rikki kaksi viikkoa sen jälkeen, kun vilkku tuli sovelluskauppoihin.

– Meillä kaikilla on nyt aito mahdollisuus auttaa tartuntaketjujen katkaisussa, koska niin moni meistä on ottanut Koronavilkun käyttöön. Tämän lisäksi meidän on muistettava ehkäistä koronaviruksen leviämistä huolehtimalla muun muassa hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien suosituksen mukaisesta käytöstä, tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho sanoo THL:n tiedotteesta.

218 Koronavilkun käyttäjää on tähän mennessä ilmoittanut tartunnastaan. THL:n mukaan tartunnasta ilmoitetaan syöttämällä sovellukseen kertakäyttöinen avauskoodi, jonka sovelluksen käyttäjä saa jäljitystyötä tekevältä terveydenhuollon ammattilaiselta. Tämän jälkeen sovellus lähettää tiedon niille, jotka ovat voineet altistua tartunnalle.

Avauskoodi annetaan vain henkilölle, jolla on laboratoriovarmistettu koronavirustartunta. Avauskoodilla varmistetaan, että Koronavilkun varoitukset perustuvat vain todettuihin tartuntoihin. Varoituksen saajat ja lähettäjä eivät saa tietoa toistensa henkilöllisyydestä. Syyskuun kahdella ensimmäisellä viikolla 35 prosenttia koronavirustartunnan saaneista on ilmoittanut asiasta sovelluksella.

Koronatilanne 15.9.

Varsinais-Suomessa on tiistaina todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta on todettu Turussa, jossa tapauksia on nyt yhteensä 298. Maakunnassa on todettu nyt yhteensä 503 virustartuntaa.

Koko maassa on todettu tähän mennessä yhteensä 8725 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja sitten eilisen on kirjattu 98.

Tautiin liittyviä kuolemantapauksia on nyt yhteensä 339.

Sairaalahoidossa on maanantaisten tietojen mukaan yhteensä 10 henkilöä. Heistä Tyksin sairaaloissa on alle viisi.

Turkuun Gdanskista sunnuntaina 13. syyskuuta aamulennolla saapuneille 80 matkustajalle tehtiin koronavirustesti Turun lentoasemalla. Yhdellä heistä todettiin koronavirustartunta. Koneessa oli yhteensä 89 matkustajaa.

Varsinais-Suomen alueella koronavirukseen sairastuneista 40 prosenttia on parikymppisiä, nuoria aikuisia.

Korkeakouluopiskelijoiden tapahtumissa on altistunut kaikkiaan jopa 300 opiskelijaa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan. Altistumisten selvittely on yhä kesken.

Siitä huolimatta taudin ilmaantuvuus on pysynyt yhä maakunnassa maltillisena.

– Suosittelen pidättäytymistä opiskelijatapahtumien järjestämisistä, jos niissä ei voida huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta. Myös anniskelupaikkojen tulee huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta, eikä sinne pidä mennä vähänkään sairaana, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

Tyksissä testattiin viime viikolla yhteensä 4500 koronavirusnäytettä. Positiivinen testitulos tuli 16 näytteestä.

Koska terveydenhuollon puhelimet ovat kuormittuneita, koronaepäilyssä yleisesti suositellaan ensisijaisesti Omaolo.fi-sovellusta.

Suuri osa viime aikojen koronatapauksista Varsinais-Suomessa on liittynyt työ- tai vapaa-ajan matkailuun ulkomailla. Elokuussa matkailuun liittyi 37 prosenttia ja syyskuussa 20 prosenttia tapauksista.

Elokuussa suurin osa tapauksista liittyi Kosovoon ja Pohjois-Makedoniaan, syyskuussa puolestaan Romaniaan.

Perheiden sisäisiin tartuntoihin on liittynyt 15 prosenttia tapauksista.

Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 8,3 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa vastaava ilmaantuvuusluku on 4,38.

Hallitus uusien, löyhempien matkustusrajoitusten myötä Suomeen voi matkustaa maista, joissa ilmaantuvuusluku on 25. Ohjeen mukaan Suomeen matkustavan pitää käydä koronatestissä enintään 72 tuntia ennen lentoa ja kolme vuorokautta matkan jälkeen, jos hän palaa maasta, jossa koronan ilmaantuvuusluku on yli 25.

– Kuitenkin, jos oireita ilmaantuu kolmen päivän jälkeen, pitää pysyä pois kontakteista ja hakeutua testiin Omaolo.fi-sovelluksen kautta. Tämä on tärkeää, jotta lievennys maahan tulon ohjeessa ei lisää matkoilta tuotujen tartuntojen riskiä Suomeen, ylilääkäri sanoo tiedotteessa.

Varsinais-Suomen tartuntaketjuista on onnistuttu selvittämään valtaosa.

Baareihin ja yökerhoihin liittyviä sairastumisia on todettu Varsinais-Suomessa viimeisen viikon aikana kuusi tapausta. Muihin yleisötilaisuuksiin, kuten konsertteihin tai teatteriesityksiin liittyviä tapauksia ei ole ollut.

Joukkoaltistumisia Varsinais-Suomessa on elo-syyskuun aikana tapahtunut yhdessä perhejuhlassa, jossa 30 altistui koronavirustartunnalle, kahdessa päiväkodissa, joissa altistuneita oli yhteensä 46, viidessä koulussa, joista aiheutui altistumisia yhteensä 231 sekä yhdessä harrastusjoukkueessa, josta seurasi 35 altistumista. Jatkotartuntoja joukkoaltistumisista on todettu yhteensä vain neljä.

Koronatilanne 14.9.

Suomessa on todettu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaa tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kuolemantapauksia on nyt yhteensä 339. Sairaalahoidossa on maanantaisen tiedon mukaan 10 henkilöä. Heistä kolme on tehohoidossa.

Maanantaina todettiin 47 uutta tartuntatapausta koko maassa. Yhteensä tartuntoja on nyt 8 627.

Viikonlopun aikana uusia tartuntatapauksia todettiin yhteensä 68.

Tuoreista tartunnoista kolme on Varsinais-Suomen alueella. Kaikki maakunnan uudet tartunnat on todettu Turussa.

Varsinais-Suomessa on nyt todettu yhteensä 502 koronavirustartuntaa. Niistä valtaosa, 297 on todettu Turussa. Toiseksi eniten alueella tartuntoja on Salossa, 55. Loimaalla tartuntoja on todettu 24 ja Kaarinassa 21. Maskussa tartuntoja on 14, Raisiossa 12 ja Laitilassa 11.

Paraisilla ja Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu yhdeksän, Naantalissa, Koskella, Mynämäessä ja Liedossa seitsemän. Aurassa tartuntoja on todettu kuusi.

Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 8,3 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tuoreimman neljäntoista päivän seurantajakson aikana todettiin 455 uutta tautitapausta.

Hallitus kertoi perjantaina uusista, löyhemmistä matkustusrajoituksista. Niiden myötä Suomeen voi matkustaa maista, joissa ilmaantuvuusluku on 25.

Uudet rajoitukset tulevat voimaan lauantaina 19. syyskuuta. Sisärajavalvontaa jatketaan 22. marraskuuta asti.

Uusien rajoitusten myötä Suomeen voi matkustaa Islannista, Norjasta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Liechtesteinista ja Kyprokselta, sekä Euroopan ulkopuolelta Australiasta, Kanadasta ja Japanista.

Koronatilanne 13.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu 23 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on nyt 8 580.

Varsinais-Suomessa on kaksi uutta tartuntaa, joista molemmat on todettu Turussa. Yhteensä Turussa on nyt todettu 294 tautitapausta. Yhteensä Varsinais-Suomessa on nyt yhteensä 499 tautitapausta.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantaina sairaalahoidossa oli kahdeksan potilasta, joista yksi oli tehohoidossa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä luonnehtii maakunnan tämänhetkistä koronatilannetta vakaaksi.

– Tartuntojen määrä ei meillä ole mitenkään rajussa, nopeassa nousussa, mutta tartuntoja on selvästi enemmän kuin kaikkein rauhallisimmassa vaiheessa. Toivotaan, ettei tilanne nyt ainakaan tästä heikkene, Pietilä toteaa Turun Sanomien haastattelussa.

Pietilä valittiin vastikään vetämään koronavirustestauksen kansallista koordinaatioryhmää. Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman ryhmän on tarkoitus pohtia, miten päästään 20 000 päivittäisen testin tavoitteeseen.

Tällä hetkellä koronatestejä pystytään tekemään Suomessa noin 16 000 päivässä.

– Olen optimistinen sen suhteen, että tämän syksyn aikana siihen 20 000:een todennäköisesti päästään, Pietilä sanoo.

Lue koko Pietilän haastattelu tästä.

Koronatilanne 12.9.

Suomessa on todettu 45 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 8 557.

Varsinais-Suomessa on kaksi uutta tartuntaa, joista molemmat on todettu Turussa. Yhteensä Turussa on nyt todettu 292 tautitapausta. Varsinais-Suomessa todettuja tartuntoja on 497 kappaletta. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tautitapausten ilmaantuvuutta kahden viikon ajanjaksolta 100 000 asukasta kohden, on nyt 6,8. Koko maan ilmaantuvuusluku on 8,4.

Sairaalassa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Eilen sairaalahoidossa oli kahdeksan potilasta, joista yksi oli tehohoidossa.

Hallitus tiedotti torstaina matkustusrajoitusten höllentämisestä. Linjaksi valikoitui EU:n yleinen luku 25. Se tarkoittaa, että Suomeen voi jatkossa tulla ilman karanteenia niistä maista, joissa on enintään 25 uutta tautitapausta sataa tuhatta asukasta kohti edellisen kahden viikon aikana. Matkustusrajoitusten lievennykset saavat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ja Turun terveystoimessa ristiriitaisen vastaanoton.

Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungilta sanoo ymmärtävänsä uutta linjausta.

– Tämä on lähempänä muun Euroopan käytäntöä. Jos olemme pitkään tekemisissä koronaviruksen kanssa, ymmärrän hyvin, että hallituksessa on mietitty käytäntöjen yhtenäistämistä EU-maiden kanssa.

Sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Esa Rintala taasen pitää uutta esiintyvyyslukua liian korkeana.

– Ymmärrän kyllä tarpeen, josta tämä lähtee. En kuitenkaan olisi nostanut rajaa enkä varsinkaan noin korkeaksi. Epidemiatilanne Euroopassa on hyvin epästabiili.

Koronatilanne 11.9.

Suomessa on todettu 43 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 8 512.

Varsinais-Suomessa on kahdeksan uutta tartuntaa. Tapauksista kuusi on Turussa sekä Kaarinassa ja Maskussa yksi. Varsinais-Suomessa on nyt yhteensä 495 koronatartuntaa.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa tautitilanne säilyi ennallaan. THL:n tiedoissa ei näy niitä kuntia, joissa on alle viisi tartuntaa.

Koko maassa eniten tartuntoja on pääkaupunkiseudulla, missä todettiin 16 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa olevien määrän ja mahdolliset kuolemantapaukset THL tiedottaa myöhemmin perjantaina.

THL kertoi perjantaina että varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa on lukuvuoden alkamisen jälkeen ollut yli 40 tapausta, jossa tartunnan saanut on altistanut muita. Karanteeniin on määrätty tämän vuoksi yli 1 700. Altistuneiden jatkotartuntoja on todettu vain muutamia.

Turkulaisille tehtiin julkisessa terveydenhuollossa lähes 8 800 koronavirustestiä elokuussa. Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi viikottaisessa tiedotustilaisuudessa, että yksityisessä terveydenhuollossa tehtyjen testien määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta niitäkin on tehty arviolta tuhansia. Elokuussa Omaolo-palvelun kautta tehtiin koronaviruksen oirearvio Turussa 4 922 kertaa. Turun kaupungin koronaneuvontapuhelimessa hoidettiin elokuun aikana 5 186 puhelua.

Koronatilanne 10.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu 39 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on nyt 8 469.

Varsinais-Suomessa on todettu kaksi uutta tartuntaa. Molemmat tartunnat ovat Turussa, missä on nyt todettu 284 tautitapausta. Koko maakunnassa on nyt 487 tartuntaa. Muissa Varsinais-Suomen kunnissa tartuntatilanne säilyi muuttumattomana.

Uusista tartunnoista reilut 20 on todettu pääkaupunkiseudulla. Sen sijaan Lahdessa (3) ja Mikkelissä (1) tartuntojen määrä laski. Keskiviikkona Mikkelissä todettiin 21 ja Lahdessa 13 tartuntaa.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti torstaina, että useista joukkoaltistumisista huolimatta koronavirusepidemia on pysynyt maltillisena. Uusien koronavirustartuntojen määrät ovat Suomessa pysyneet edelleen maltillisina.

Tiedotteen mukaan Suomessa on todettu edelleen sekä kotoperäisiä että ulkomailta peräisin olevia tapauksia. Tartunnoista osa liittyy eri puolilla maata ilmenneisiin ryvästymiin. Tartuntoja on tapahtunut perhetapaamisissa, työpaikoilla ja muissa sosiaalisissa kontakteissa.

Viranomaiset kertovat, että uusien tapausten tartuntaketjut pyritään jäljittämään huolellisesti ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti.

Tyksin kantasairaalan alueella sijaitsevassa parkkihallissa on käynnistetty koronanäytteiden drive-in -testauspiste. Testaukseen sopivat tilat on rakennettu merikontteihin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan koronatestauskapasiteetin moninkertaistaminen äkillisesti edellyttää poikkeuksellisia järjestelyjä. Uusia tapoja testata sujuvasti ja turvallisesti etsitään jatkuvasti.

Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala luonnehtii Varsinais-Suomen koronavirustilannetta vakaaksi. Vakavia koronavirustaudin seurauksia on ollut syksyllä vähemmän kuin keväällä.

– Tehohoitoa tarvitsevia koronaviruspotilaita on nyt vähemmän kuin epidemian ensimmäisessä aallossa. Tämä saattaa johtua siitä, että koronavirukseen sairastuu aiempaa nuorempia ihmisiä. Tapauksista suurin osa on ikäryhmässä 20–40-vuotiaat, ylilääkäri Esa Rintala kertoo tiedotteessa.

Hän suosittaa esimerkiksi opiskelijajärjestöille kokoontumisten rajoittamista.

– Emme suosittele joukkotilaisuuksia, joissa esimerkiksi käytetään päihteitä. Silloin turvaohjeet helposti unohtuvat ja syntyy joukkotartunnan vaara, hän korostaa.

Varsinais-Suomen koronatartunnoista lähes 40 prosenttia liittyy työ- tai vapaa-ajan matkailuun ulkomailla ja 15 prosenttia perheiden sisäisiin tartuntoihin. Elokuussa tartuntaketjuista kyettiin selvittämään noin 70 prosenttia.

– Suomen riskimaiksi luokittelemista maista palattaessa tulee ehdottomasti muistaa olla omaehtoisessa karanteenissa kahden viikon ajan. Kaikkia sosiaalisia kontakteja tulee välttää sinä aikana, Rintala lisää.

Tyjsin erityisvastuualueella on todettiin kesän jälkeen ensimmäinen koronavirustautiin liittyvä kuolemantapaus keskiviikkona. Epidemian alusta lähtien alueella on kuollut kaikkiaan 20 ihmistä. Tyksin erityisvastuualueeseen kuuluvat Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit.

Koronatilanne 9.9.

Koronavirustapausten määrä hyppäsi keskiviikkona, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi 93 uudesta tartunnasta. Koronatartuntoja on nyt yhteensä 8 430. Tiistaina tilastoitiin vain kymmenen uutta tautitapausta.

Varsinais-Suomessa todettiin THL:n mukaan neljä uutta tautitapausta. Maakunnassa on nyt 485 koronatartuntaa. THL:n kuntalistalla tapauksia on yksi enemmän. Turussa kirjattiin neljä ja Raisiossa yksi uusi koronatartunta.

Ero kuntalistan luvuissa voi johtua THL:n rekisterin laahaamisesta. Esimerkiksi tartunnan saaneen kotikunta voi tarkentua tilastoihin myöhemmin.

THL ilmoitti keskiviikkona myös uudesta kuolemantapauksesta. Tautiin liittyviä kuolemia on nyt 337. Tapaus on Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaa.

Sairaalahoidossa koko maassa on tällä hetkellä kuusi ihmistä, joista yksi tehohoidossa. Sairaalahoidossa olleiden määrä väheni kymmenellä maanantaista.

Sairaanhoitopiirit kertovat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

THL:sta kerrotaan, että keskiviikon koronatautitapaukset jakaantuvat reilun viikon ajalle, ja luvussa on mukana kymmenkunta tapausta, jotka jäivät puuttumaan tiistailta teknisen viiveen takia.

Noin 50 uutta tartuntatapausta liittyy eri puolilla maata ilmenneisiin ryvästymiin, kuten mikkeliläiseen jääkiekkojoukkueeseen, opiskelijoiden kokoontumisiin sekä Lahdessa ravintolasta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun.

– Tämän päivän korkea tartuntalukema selittyy pääosin jo tiedossa olleilla ryvästymillä. On tärkeää, että tartunnanjäljitys toimii alueilla tehokkaasti ja viiveettä. Ryvästymistä huolimatta epidemiatilanne ei ole oleellisesti muuttunut viime viikkojen aikana, ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoo THL:n tiedotteessa.

Eniten uusia tautitapauksia oli Mikkelissä (21), Tampereella (15) ja Lahdessa (13).

Tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (31.8.– 6.9.) todettiin THL:n mukaan 223 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 4,0 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä seurantajaksolla (24.–30.8.) vastaavat luvut olivat 145 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 2,6 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronatilanne 8.9.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueen tilastokirjauksia oletettavasti tarkennettiin jälleen tiistaina.

Maanantaina maakunnassa ei todettu yhtäkään uutta tartuntaa ja tiistaina Turussa todettujen tapausten määrä väheni kahdellakymmenellä, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta. Turussa on nyt siis todettu yhteensä 278 koronavirustartuntaa. Viimeksi vastaavia tilastotarkennuksia tehtiin viime viikolla. Niiden vuoksi tapausten kokonaismäärä kasvoi tiistaina vain kymmenellä, vaikka uusia tartuntoja raportoitiin tätä enemmän.

Koko maassa on todettu nyt 8 337 koronavirustartuntaa. Testattuja näytteitä otettu yhteensä noin 760 700.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu kaksi tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

THL:n julkaisemat tartuntamäärät tulevat tartuntatautirekisteristä. Rekisteri yhdistää automaattisesti samaa henkilöä koskevat lääkärin ilmoitukset ja laboratorioilmoitukset yhdeksi tapaukseksi. Tietojen yhdistämisen myötä päiväkohtaiset tapausmäärät saattavat tarkentua jälkikäteen. Tiedot saattavat muuttua myös alueellisesti, jos henkilöiden taustatiedot tarkentuvat ja tapaukset sitä myötä tilastoituvat toiselle alueelle.

– Todennäköisesti kyse on juuri sellaisten tapausten tarkentumisesta, joissa sairastuneen kotikunta on jossakin muualla kuin Turussa, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo.

Tartuntatautirekisterin tietoja tarkennetaan väestörekisterin tiedoilla, joka voi tarkentaa potilaan kotikunnan. Myös Turun lentokentällä tehtyjen koronavirustestien tuloksia on voitu ensin kirjata Turkuun ja sittemmin korjata sairastuneen todelliselle kotipaikkakunnalle.

Ylilääkärin mukaan Turun ja Varsinais-Suomen koronavirustilanne on tällä hetkellä hyvin tasapainoinen.

– Alue on tällä hetkellä suvantovaiheessa. Taudin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä sama kuin koko maassa, 5,4. Näin ollen me emme ole erityisen huonossa tilanteessa tai niin sanottu taudin hotspot, Rintala huomauttaa.

Ylilääkäri muistuttaa, että hyvään tilanteeseen ei tuudittauduta, vaan tilannetta seurataan jatkuvasti. Jos tilanne alkaa muuttua, siihen täytyy puuttua.

Koronavirustartuntamäärät Varsinais-Suomessa ovat olleet lievässä kasvussa, mutta kansainvälisesti vertailtuna tartuntamäärät ovat kuitenkin edelleen erittäin matalia. Viime viikolla suurin ryhmä tartunnan saaneista oli henkilöitä, jotka olivat sairastuneet muualla Suomessa kuin Varsinais-Suomessa, jossa heillä on kotikunta.

Salossa tartuntoja on todettu yhteensä 55 ja Loimaalla 24. Kaarinassa tartuntoja on kirjattu 20, Maskussa 13, Laitilassa 11 ja Raisiossa 11 ja Paraisilla sekä Uudessakaupungissa yhdeksän.

Sekä Koskella, Liedossa, Mynämäessä että Naantalissa koronavirustartuntoja on todettu seitsemän, Aurassa kuusi.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa on alle viisi tartuntatapausta, joten niiden tarkat tartuntamäärät eivät käy ilmi THL:n karttasovelluksesta.

Koronatilanne 7.9.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei ole todettu uusia koronatapauksia. Sairastuneiden kokonaismäärä on edelleen 501.

Koko Suomessa uusia sairastuneita on 36. Sairastuneiden yhteismäärä nousi nyt 8 327:ään.

Eniten uusia tartuntoja on Helsingissä (15 tartuntaa) ja Espoossa (12 tartuntaa), kertoo THL. Lisäksi Vantaalla on tilastoitu 3 uutta tartuntaa. Muut uudet tartunnat ovat yksittäisiä eri kunnissa.

Maanantaina kerrottiin myös yhdestä uudesta koronaan liittyvästä kuolemasta. Koronakuolemien kokonaisluku nousi 336:een.

Turkuun Gdanskista sunnuntaina aamulennolla saapuneille matkustajille tehtiin kaikille koronatesti Turun lentoasemalla, kertoo Turun kaupunki. Turkuun saapui lennolla kaikkiaan 79 matkustajaa. Testatuista matkustajista kahdella todettiin koronavirustartunta. Matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin kansallisen ohjeistuksen mukaisesti.

THL kertoo, että tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (29.8.–4.9.) todettiin 165 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 3,0 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Edellisellä seurantajaksolla (22.–28.8.) vastaavat luvut olivat 141 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 2,5 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronaviruksesta parantuneita arvioidaan olevan Suomessa noin 7 350, eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Koronatilanne 6.9.

Suomessa on kirjattu sunnuntaihin mennessä yhteensä 8 291 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut 30 tapauksella eilisestä.

Asia ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä karttasovelluksesta.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin sunnuntaina yksi. Tartunta todettiin Raisiossa, jossa on nyt kirjattu yhteensä 11 koronavirustartuntaa vuoden alusta alkaen.

Turussa uusin koronatartunta kirjattiin lauantaina. Kaupungissa on todettu nyt yhteensä 298 koronavirustartuntaa.

Salossa tartuntoja on todettu yhteensä 55 ja Loimaalla 24. Kaarinassa tartuntoja on kirjattu 20, Maskussa 13, Laitilassa 11 ja Paraisilla sekä Uudessakaupungissa yhdeksän.

Sekä Koskella, Liedossa, Mynämäessä että Naantalissa koronavirustartuntoja on todettu seitsemän, Aurassa kuusi.

Varsinais-Suomen alueella on 13, kuntaa joissa on todettu alle viisi koronatartuntaa. Ne eivät tällöin näy THL:n ylläpitämässä karttasovelluksessa. Näissä kunnissa on todettu yhteensä 15 koronavirustartuntaa.

Suomessa on tehty yli 700 000 koronavirustestiä.

Viruksen aiheuttamaan sairauteen on menehtynyt Suomessa 335 ihmistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos arvioi noin reilun 900 suomalaisen kärsivän koronaviruksen aiheuttamasta taudista tällä hetkellä. Taudista parantuneita arvioidaan olevan noin 7 350.

Parantuneiksi määritellään ne henkilöt, joista ei ole tiedossa muuta taudinkulkuun liittyvää seurantatietoa kolmen viikon jälkeen todetusta tartunnasta.

Maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on kirjattu on sunnuntaihin mennessä yli 26 900 000, kertoo Johns Hopkinsin yliopisto karttasovelluksessaan.

Eniten tartuntoja on todettu Yhdysvalloissa, jossa tartuntoja on kirjattu yli 6,2 miljoonaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Yhdysvalloissa 188 540 ihmistä.

Ruotsissa koronavirustartuntoja on todettu tähän mennessä yhteensä hieman vajaat 85 000. Tautiin on menehtynyt länsinaapurissa 5 835 henkilöä.

Koronatilanne 5.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän karttasovelluksen mukaan Suomessa on kirjattu 36 uutta koronavirustartuntaa sitten perjantain. Yhteensä maassa on nyt todettu 8261 virustartuntaa vuoden alusta alkaen.

Turussa tartuntoja on nyt yhteensä 298. Lauantaina kaupunkiin kirjattiin yksi uusi tartunta.

Luku väheni perjantaina kolmella oletettavasti tilastotarkennusten vuoksi. Tuolloin myös Paraisten tartuntamäärää korjattiin kymmenestä yhdeksään. Lauantaina kirjattiin myös yksi uusi koronavirustartunta Mynämäessä, jossa tapauksia on nyt todettu yhteensä seitsemän.

Perjantaina sairaalahoidossa oli virustartunnan vuoksi 14 henkilöä.

Varsinais-Suomessa on nyt todettu yhteensä tasan 500 koronavirustartuntaa.

Määrä on selvästi pienempiä naapurimaakuntia suurempi. Satakunnassa tartuntoja on todettu 87 ja Kanta-Hämeessä 125. Pirkanmaalla koronavirustartuntoja on todettu 288.

Asukasmäärään suhteutettuna Varsinais-Suomessa tehdään Satakuntaan ja Pirkanmaahan nähden hieman vähemmän koronavirustestejä. Satakunnassa testejä on tehty tähän mennessä 11 051 per 100 000 asukasta. Pirkanmaalla sama luku on 11 390 ja Varsinais-Suomessa 10 403. Luvut käyvät ilmi THL:n koronaviruskarttasovelluksesta.

Pääkaupunkiseudulla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella virustartuntoja on todettu jo 5 930.

THL kertoi perjantaina, että uuden lukuvuoden käynnistyessä opiskelijajuhlissa on tapahtunut useita koronatartuntoja eri puolilla Suomea.

– Tapahtumien järjestäjien on ennakkoon syytä pohtia kriittisesti suurten kokoontumisten järjestämistä. Jos tapahtumia järjestetään, on turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta välttämätöntä huolehtia. Erilaiset juhlatilaisuudet voivat johtaa taudin leviämiseen. Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua tapahtumiin tai liikkua julkisilla paikoilla, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen muistuttaa tiedotteessa.

Koronatilanne 4.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on kirjattu 25 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä varmennettuja tartuntoja on perjantaihin mennessä todettu 8225.

Turussa tartuntoja on nyt yhteensä 297. Luku on kolme vähemmän kuin eilen, mikä johtunee tilastotarkennuksista. Myös Paraisten tartuntamäärä on korjattu eilisestä kymmenestä yhdeksään. Muiden Varsinais-Suomen kuntien luvut ovat pysyneet ennallaan.

THL:n mukaan uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni. Uusien tapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna, mutta pysyneet tasaisina viimeisen kolmen viikon aikana.

Tautiin liittyviä uusia kuolemia ei ole raportoitu. Sairaalahoidossa olevin määrä Suomessa on keskiviikosta kasvanut viidellä ollen nyt 14. Tehohoidossa on yksi ihminen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi perjantaiaamun infotilaisuudessa Turun koronatilanteen olevan tasainen. Arveen mukaan elokuun tartuntojen lähteet on selvitetty ja Varissuolla avautunut walk in -testauspisteen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Arve muistutti joukkoliikenteen voimassa olevasta maskisuosituksesta sekä turvaväleistä ja käsihygieniasta.

– Me elämme epidemian kanssa pitkään, 1-2 vuotta, joten meidän on opittava elämään sen kanssa, Arve totesi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti eilen torstaina, että koronatestin näytteenottoon pääsee tällä hetkellä tavallisesti samana tai seuraavana päivänä. Myös tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut hyvin.

– Tartunnan lähde on tullut tai tulossa selville lähes kaikista, sairaanhoitopiirin tartuntatautien torjunnasta vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo.

Koronatilanne 3.9.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirustartuntoja on nyt varmennettu koko Suomessa yhteensä 8 200. Lisäystä keskiviikkoon verrattuna on 39. Varsinais-Suomen alueelle ei ole kirjattu uusia tartuntoja.

25. elokuuta ja 1. syyskuuta välisenä aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on ilmoitettiin 28 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Tapausmäärässä on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan lievää nousua.

Sairaanhoitopiirin mukaan näistä tartunnoista tiedetään, että seitsemän tartunnan saaneista on sairastunut muualla kuin Varsinais-Suomessa, mutta heidän kotikuntansa sijaitsee Varsinais-Suomessa. Kuusi tartunnoista on perheiden sisäisiä tartuntoja. Lisäksi ulkomailta saatuja koronatartuntoja on kaksi. Myös kaksi Skopjen lennolta tullutta tartunnan saanutta on lisätty Varsinais-Suomen tilastoihin, koska heillä ei ole vakituista kotikuntaa Suomessa.

– Tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut Varsinais-Suomessa hyvin. Tartunnan lähde on tullut tai tulossa selville lähes kaikista, toteaa tiedotteessa sairaanhoitopiirin tartuntatautien torjunnasta vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Tyksissä sairaalahoidossa on tällä hetkellä alle viisi potilasta koronavirustaudin takia.

Eniten positiivisia koronatapauksia on Varsinais-Suomessa ilmennyt huhtikuun aikana. Tapausmäärät putosivat puolestaan toukokuun aikana ja olivat selvästi alhaisemmat kesä–heinäkuun ajan. Kuitenkin elokuusta lähtien positiivisten testitulosten määrä on ollut jälleen lievässä kasvussa keskikesän tilanteeseen verrattuna.

Uusien tapausten ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on nyt 7,5 tapausta 100 000 asukasta kohden (31.8.), kun esimerkiksi edellisellä viikolla ilmaantuvuus oli 5,2 (22.8).

Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että koronatestin näytteenottoon pääsee tällä hetkellä tavallisesti samana tai seuraavana päivänä. Ajankohtainen näytteenoton jonotilanne selviää aikaa varattaessa. Nyt näyttää siltä, että loppuviikosta testitulokset valmistuvat yhdestä kahteen vuorokaudessa näytteenotosta.

– Teemme kaiken aikaa parhaamme, että pystymme palvelemaan voimakkaasti kasvaneessa testaustarpeessa. Testitulosten perään ei kannata soittaa, jotta puhelinpalvelu ei ruuhkautuisi. Jos näyte olisi positiivinen, potilaaseen ollaan aina yhteydessä puhelimitse, toteaa laboratorion osastonylilääkäri Kaisu Rantakokko-Jalava.

Koronatilanne 2.9.

Johanna Käkönen

Turussa on todettu yksi uusi koronatapaus, samoin Raisiossa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos keskiviikkona.

Turussa tapausten yhteismäärä nousi nyt 300:aan. Raisiossa viruksen saaneita nyt yhteensä 10.

Varsinais-Suomessa koronatapausten yhteismäärä nousi keskiviikkona 502:een.

Muut Varsinais-Suomessa kunnittain raportoidut koronatapaukset jakaantuvat seuraavasti: Salossa 55, Loimaalla 24, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa 9, Naantalissa, Koskella ja Liedossa 7 sekä Mynämäessä ja Aurassa 6.

Näissä kunnissa uusia tapauksia ei raportoitu keskiviikkona.

Koko Suomessa uusia koronaan sairastuneita on 19. Sairastuneiden kokonaismäärä nousi 8 161:een.

Uusia kuolemantapauksia ei ole. Sen sijaan Suomessa lasketaan kuolemantapauksia olevan yksi vähemmän kuin eilen HYKSissä tehtyjen tarkennusten myötä, kertoo THL. Kuolleita on nyt 335.

Koronan takia sairaalahoidossa on tällä hetkellä yhdeksän henkilöä, heistä kaksi tehohoidossa.

Uusia koronavirustestejä on tehty vuorokaudessa noin 20 600. Varsinais-Suomen tuoreita testimääriä ei ole saatavilla. THL:n mukaan testejä on tehty kaikkiaan 689 000 kappaletta Suomessa.

Koronavilkku-sovellusta on ladattu puhelimiin jo liki 1,4 miljoonaa kertaa, kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho Twitterissä.

Sovellus on tarkoitettu koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen. Sovelluksen on tarkoitus lähettää käyttäjälle ilmoitus, jos puhelimen käyttäjä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle.

Sovellus toimii vuoden 2015 syyskuussa ja sen jälkeen julkaistuissa iPhone-puhelimissa sekä vuonna 2016 ja sen jälkeen julkaistuissa Android-puhelimissa.

Maailman laajuisesti uusien tapausten ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurinta Amerikan mantereilla, kertoo THL.

Euroopassa uusia tapauksia on väestöön suhteutettuna todettu eniten Espanjassa, Ranskassa, Maltalla, Romaniassa ja Balkanin alueella.

Suomen lähialuilla ilmaantuvuus on noussut eniten Liettuassa ja Virossa.

Koronatilanne 1.9.2020

Syyskuu käynnistyy Suomen koronatilanteen kannalta synkkänä.

Maassa on kirjattu tiistaina 1. syyskuuta 56 uutta koronavirustartuntaa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta.

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 8 142 tautitapausta vuoden alusta alkaen.

Kahden viime viikon aikana on todettu 73 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Uusista tautitapauksista 12 on todettu Varsinais-Suomessa. Yhteensä maakunnassa on todettu nyt tasan 500 koronavirustartuntaa.

Tiistaina julkistetuista tartuntatapauksista valtaosa, kahdeksan, on todettu Turussa. Yksi uusi tartuntatapaus todettiin Liedossa, Naantalissa ja Raisiossa. Lisäksi jossakin Varsinais-Suomen kunnassa todettiin vielä yksi uusi tartunta.

Kyseessä on kunta tai kaupunki, jossa on todettu alle viisi koronavirustartuntaa, eikä se siten näy THL:n julkaisemassa karttasovelluksessa.

Turun tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi kertoi Turun Sanomille maanantaina, että lennot Pohjois-Makedonian Skopjesta selittävät osaltaan Turussa kasvanutta tartuntojen määrää.

Jos tartunnan saaneella henkilöllä ei ole suomalaista henkilötunnusta, tapaukset kirjautuvat Turun tautitilastoon, koska lähete on tehty Turussa.

Koronatilanne 31.8.

Suomessa on kirjattu yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 8 086. Maassa on kirjattu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema. Koko maassa airaalahoidossa on 10 ihmistä. Tehohoidossa on yksi potilas.

Varsinais-Suomessa on kirjattu kaksi uutta tartuntaa. Maanantaihin mennessä alueella on todettu yhteensä 488 koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin Liedossa ja Salossa molemmissa yksi. Turussa todettuja tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan yhteensä 291, Salossa 55, Loimaalla 24, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa yhdeksän, ja Raisiossa kahdeksan, Koskella seitsemän sekä Mynämäessä, Aurassa, Naantalissa ja Liedossa kuusi.

Maanantaina julkaistiin koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus. Sen voi ladata sovelluskaupoista. Kun käyttäjä on ottanut sovelluksen käyttöön, se voi tunnistaa, milloin kaksi puhelinta on ollut lähellä toisiaan vaadittavan altistumisajan 15 minuuttia tai pidempään.

Jos jollakin käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, jonka hän syöttää sovellukseen.

Koronatilanne 30.8.

Suomessa on varmistettu sunnuntaihin mennessä THL:n mukaan 8077 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on lauantaihin verrattuna koko maassa 28.

Varsinais-Suomessa ei ole ilmoitettu uusista tartunnoista. Turussa on tartuntoja varmennettu nyt yhteensä 291. Seuraavaksi eniten tapauksia on Varsinais-Suomen alueella ollut Salossa (54), Loimaalla (24) ja Kaarinassa (20). Vaikka THL ei ole sunnuntain osalta ilmoittanut Varsinais-Suomen alueella uusista tartunnoista, niin luvuissa on kuitenkin muutosta aiempaan. Mynämäessä on varmistettuja tartuntoja tällä hetkellä THL:n mukaan kuusi eikä seitsemän, kuten aiemmin on jo ehditty ilmoittaa ja vastaavasti Raisiossa kahdeksan eikä yhdeksän.

Eniten tartuntoja on todettu pääkaupunkiseudulla. Helsingissä varmistettuja tapauksia on ollut 2950 ja sekä Vantaalla että Espoossa 969. Turun tuttuun vertailukumppaniin Tampereeseen verrattuna Turussa tilanne on huonompi. Tampereella tartuntoja on todettu 150, kun Turussa puolestaan vastaava luku on 291.

Koronatilanne 29.8.

Elena Kurki

Suomessa on torstaihin mennessä kirjattu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 8 049​.

Varsinais-Suomessa ei kirjattu uusia tartuntoja uusia tartuntoja. Tähän mennessä alueella on todettu 488 tartuntaa. Turussa todettuja tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan yhteensä 291, Salossa 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa ja Raisiossa kummassakin yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Koronatilanne 28.8.

Ilkka Tervo, Johanna Käkönen

Suomessa on todettu 23 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista yhdeksän on todettu Turussa, käy ilmi THL:n tiedoista.

Turun tartunnoissa on kyse kahdelta edelliseltä päivältä THL:n järjestelmään siirtyneistä tiedoista, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Luku on silti hänen mukaansa korkea, varsinkin kun sitä vertaa koko Suomen uusien tartuntojen määrään.

– Uusissa tartunnoissa ei ole kyse yhdestä tartuntalähteestä, vaan jokainen uusi tartunta on käytännössä oma yksittäinen tapauksensa, kuvailee Pietilä.

Sairastuneiden tietojen kartoitus on vielä kesken, mutta näyttää siltä, että vain puolet tartuntalähteistä on saatu selville.

– Se kertoo, että epidemia on nostamassa päätään, kun tartuntaketjuja ei pystytä selvittämään, täsmentää Pietilä.

Yhteensä koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 8 042. Turussa tartuntoja on yhteensä 291.

Muissa Varsinais-Suomen kunnissa tartuntoja ei löytynyt.

Seuraavaksi eniten uusia tartuntoja on Helsingissä (6) ja Vantaalla (4).

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kertoo, että sairaanhoitopiirin testauskapasiteetti on koko ajan kovilla.

– Jonot ovat ennallaan, mutta perjantaina olen saanut viestiä, että jonot eivät ole enää kasvaneet, vaan ne ovat pysyneet samoissa.

– Lisäksi tänään on parhaimmillaan saanut testausaikoja jopa samalle päivälle.

Pietilä lupaa, että uutta testausjärjestelmää ja lisää kapasitettia olisi tulossa ensi viikolla. Tarkkaa aikataulua, paikkaa ja määrää hän ei vielä täsmennä.

– Uusia drive in -kaistoja on tulossa.

Koronatilanne 27.8.

Elena Kurki

Koko Suomessa on torstaihin mennessä todettu 17 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 8 019.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin vain Turussa, jossa todettiin kaksi uutta korontartuntaa. Turussa todettuja tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan yhteensä 282. Koko maakunnassa todettuja tapauksia on yhteensä 479. Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla 10, Uudessakaupungissa ja Raisiossa kummassakin yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan koronavirustartuntamäärät ovat lievässä kasvussa alueella, mutta edelleen erittäin matalia. Tähän mennessä tartuntoja elokuun aikana on ollut 58, eli alle kolmannes maaliskuun määristä. Tuolloin koronavirustartuntoja todettiin 193.

Suuri osa koronavirustartunnan saaneista alueellamme on tällä hetkellä nuoria aikuisia. Valtaosa (70 prosenttia) tartunnoista on johdettavissa ulkomaille. Lisäksi joukossa on perheiden sisäisiä tartuntoja.

Neuvonta- ja puhelinpalvelut ruuhkautuneet

Testaustarve on kasvanut viime viikkoina hyvin voimakkaasti. Päivystyksessä on ruuhkaa testeihin hakeutuvien puhelin- ja muun neuvonnan vuoksi. Näytteenottoon pääsy saattaa kestää sairaanhoitopiirin alueella tällä hetkellä neljä päivää ja tulosten saaminen keskimäärin kolmesta neljään päivää.

– Asiakkaat ovat pääosin ymmärtäneet ruuhkat. Haluan kiittää kärsivällisestä suhtautumisesta tilannetta ja henkilöstöämme kohtaan. Me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa ruuhkien tasaantumiseen. Testitulosten perään ei kannata soittaa, sillä tulokset tulevat omakantaan heti, kun valmistuvat. Jos näyte olisi positiivinen, potilaaseen ollaan aina yhteydessä puhelimitse. Osa asiakkaista soittaa meille useita kertoja, mikä valitettavasti ruuhkauttaa palvelua entisestään, kertoo toimitusjohtaja Sirpa Rantanen Tyks Akuutista.

Positiivisia tuloksia koronatestauksista kuluneella viikolla oli 0,1 prosenttia. 10-vuotiaita tai nuorempia testatuista oli noin 24 prosenttia, kun vastaava luku vielä kesäkuussa oli vain puolet tästä, noin 12 prosenttia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri toivoo entistäkin täsmällisempiä kansallisia ohjeita testauskriteereiksi.

– Haluamme varmistaa, että voimme kohdentaa sekä henkilöstö- että taloudelliset resurssit mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti. Tällä voidaan lyhentää testijonoja ja sitä kautta ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Varaudumme mahdollisesti nousevaan toiseen korona-aaltoon jatkuvasti monin tavoin, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaiaamuna tilannekatsauksen koronaviruksesta. STM:n ja THL:n mukaan Suomen koronvirustilanne on suhteellisen rauhallinen, vaikka todetut tartuntamäärät ovat nousseet. Tämä selittyy testausmäärien nousulla ja lentokenttätestaamisen lisäämisellä.

Koronatilanne 26.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu keskiviikkoon mennessä yhteensä 8 002 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja sitten eilisen on 21.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan tapauksista 20 on uusia, edeltävän kahden viikon aikana todettuja tapauksia.

Kahden viime viikon aikana on todettu 132 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Uusista tapauksista seitsemän on Varsinais-Suomen alueella. Kaikki alueen uudet tartunnat on todettu Turussa.

Kaikkiaan Turussa on todettu nyt 280 tartuntaa.

Keskiviikkona myös Turun kaupungin hyvinvointitoimiala tiedotti turkulaisessa päiväkodissa todetusta koronavirustartunnasta.

Tartunta todettiin keskustan Koulukadun päiväkodissa. Myöhemmin iltapäivällä Turun kaupunki tiedotti toisesta koronatartunnasta Nummenpakan alakoulussa.

Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20. Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa ja Raisiossa yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Tautiin on menehtynyt Suomessa tähän mennessä 335 henkilöä. Luku on pysynyt samana sitten maanantain.

Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut selvästi alkuviikosta. Maanantaina sairaalahoidossa oli 11 henkilöä ja tehohoidossa yksi.

Keskiviikkona sairaalahoitoa vaativia potilaita oli neljä. Yksi henkilö on yhä tehohoidossa.

Suomessa on testattu koronavirusnäytteitä tähän mennessä yhteensä noin 596 000.

Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna on nyt 2,9 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronavirustartunnasta aiheutuneesta sairaudesta parantuneita arvioidaan olevan noin 7 200, eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi keskiviikkona seurantaraportin pandemian vaikutuksista. Sen mukaan valtakunnallisesti uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat nousussa.

Raportin mukaan työikäisillä merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta kokevien osuus vaikuttaisi olevan nousussa ja toiveikkuus tulevaisuuden suhteen vähenemässä. Lähes puolet työikäisistä on huolissaan siitä, että läheinen ihminen saa koronavirustartunnan.

Luottamus terveydenhuoltojärjestelmään on silti valtaosalla vahva. Avohuollon käyntimäärät ovat kääntyneet hienoiseen nousuun viime viikkojen aikana.

Omakannan käyttö on kasvanut poikkeuksellisen paljon elokuun alussa. Myös alaikäisten ja huoltajien alle 10-vuotiaiden lastensa puolesta tekemät asioinnit ovat kasvaneet moninkertaisiksi.

Koronaviruksen oirearvioita on tehty elokuussa yli 80 000 viikoittain.

THL:n jätevesiseurannassa on todettu koronavirusta erityisesti Helsingin Viikinmäen, Espoon Suomenojan ja Turun Kakolanmäen jätevedenpuhdistamoista kerätyistä jätevesinäytteistä.

Koronatilanne 25.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu viimeisen vuorokauden aikana eniten uusia koronavirustapauksia vuorokaudessa sitten alkukesän.

Vuorokaudessa uusia tautitapauksia on todettu 43 ympäri maan. Koko maassa on todettu nyt yhteensä 7 981 koronavirustartuntaa.

Uusista tapauksista yhdeksän on Varsinais-Suomen alueella. Niistä kuusi on todettu Turussa, kaksi Mynämäessä ja yksi Koskella.

Kaikkiaan Turussa on todettu 273 tartuntaa.

Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20. Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa ja Raisiossa yhdeksän, Koskella ja Mynämäessä seitsemän, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa viisi.

Viime viikon aikana koronaviruksen ilmaantuvuus nousi Suomessa kuudella alueella verrattuna edelliseen seitsemään päivään.

Eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Varsinais-Suomessa on tehty yli 35 000 koronavirustestiä. Koko maassa testauskapasiteetti on yli 14 000 testiä päivässä.

Koko maassa koronavirustestejä on tehty tähän mennessä yli 550 000.

Turussa koronavirustartuntoja on todettu erityisesti Varissuon alueella. Turun normaalikoulun lukiossa sekä Hintsankujan päiväkodin lapsella todettiin viime viikolla koronavirustartunnat.

Varissuon alueen asukkaiden koronatestausta helpotetaan tänään Majanummen toimitaloon avattavalla näytteenottopisteellä.

Koronatilanne 24.8.

Eero Karisalmi

Suomessa on todettu maanantaihin mennessä 7 938 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on todettu 18 sitten sunnuntain.

Maanantaina THL tiedotti yhdestä uudesta koronakuolemasta. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Suomessa 335 henkilöä. Sairaalahoidossa on Suomessa 11 ihmistä ja tehohoidossa yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella todettiin yksi tartunta Raisiossa.

Yhteensä keväästä alkaen Varsinais-Suomessa on todettu 461 tartuntaa. Turussa tartuntoja on todettu 267, Salossa 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20.

Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa ja Raisiossa yhdeksän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turkuun saapui lauantai-iltana, 22.elokuuta, jälleen lento Pohjois-Makedonian Skopjesta. Lennon matkustajista kahdella todettiin koronavirustartunta. Kahden matkustajan osalta koronavirustestin tulos ei ole vielä varmistunut. Kumpikaan positiivisen testituloksen saaneista matkustajista ei ole Varsinais-Suomen alueelta. Matkustajista 25 kieltäytyi koronavirustestistä. Turkuun saapuneet matkustajat on asetettu tartuntalain mukaiseen karanteeniin.

Turun kaupunki on aiemmin tiedottanut lennoilla todetuista tartuntatapauksista.

Yhteensä Skopjen lennoilla Turkuun saapuneilla matkustajilla on todettu tähän mennessä 62 koronavirustartuntaa.

Aluehallintovirasto tiedotti tänään, että aiemmat yleisötilaisuuksia koskevat ohjeet jatkuvat syyskuulle. Yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia saa järjestää ensi kuusta lähtien sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa vain hyvillä turvatoimilla. Tapahtumajärjestäjiä kehotetaan muun muassa huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.

Suomessa on tehty maanantaihin mennessä keskimäärin 551 700 koronavirustestiä.

Varsinais-Suomen alueella koronavirustestejä on tehty yli 35 677.

Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämän karttasovelluksen mukaan maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on miltein 23,5 miljoonaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt yli 809 000 henkeä.

Valtaosa tartunnoista on todettu Yhdysvalloissa. Johns Hopkinsin koronakartan mukaan yli 5,7 miljoonaa yhdysvaltalaista on sairastunut tautiin ja melkein 177 000 kuollut sen vuoksi.

Ruotsissa koronavirustartunnan on saanut hieman yli 86 000 ihmistä. Länsinaapurissa virus on vaatinut 5 810 kuolonuhria.

Koronatilanne 23.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu sunnuntaihin mennessä 7 920 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on todettu 14 sitten eilisen.

Tämän viikon aikana Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kertonut yhteensä 188 uudesta tartunnasta koko Suomen alueella.

Suomessa ei ole todettu uusia koronakuolemia sitten maanantain. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Suomessa 334 henkilöä.

Varsinais-Suomen alueella ei ole todettu uusia tartuntoja sitten eilisen. Lauantaina THL kertoi yhdestä tartunnasta Loimaalla. Perjantaina uusia tartuntoja oli todettu Turussa kolme ja sekä Kaarinassa että Paraisilla yksi.

Yhteensä keväästä alkaen Varsinais-Suomessa on todettu 460 tartuntaa. Turussa tartuntoja on todettu 267, Salossa 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20.

Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa on tehty perjantaihin mennessä keskimäärin 533 700 koronavirustestiä.

Varsinais-Suomen alueella koronavirustestejä on tehty yli 35 000.

Uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat nousseet elokuun aikana. Kuukauden huippu koettiin viikko sitten sunnuntaina 16. elokuuta, kun Suomessa todettiin yhteensä 41 uutta koronavirustartuntaa.

Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämän karttasovelluksen mukaan maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on yli 23 miljoonaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt yli 804 500 henkeä.

Valtaosa tartunnoista on todettu Yhdysvalloissa. Johns Hopkinsin koronakartan mukaan yli 5,6 miljoonaa yhdysvaltalaista on sairastunut tautiin ja yli 176 000 kuollut sen vuoksi.

Ruotsissa koronavirustartunnan on saanut hieman yli 86 000 ihmistä. Länsinaapurissa virus on vaatinut 5 810 kuolonuhria.

Turkuun saapui lauantai-iltana jälleen lento Pohjois-Makedonian Skopjesta. Turun kaupunki on aiemmin tiedottanut lennoilla todetuista tartuntatapauksista.

Yhteensä Skopjen lennoilla Turkuun saapuneilla matkustajilla on todettu tähän mennessä 60 koronavirustartuntaa.

Lauantain 22.8. lennolla todettujen tartuntojen testituloksista ei ole vielä tiedotettu.

Koronatilanne 22.8.

Salli Koivunen

Suomessa on todettu 7 906 koronavirustartuntaa lauantaihin mennessä. Uusia tartuntoja on todettu 35 sitten eilisen.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 158 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko maassa on perjantaisen tiedon mukaan sairaalahoidossa 11 ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta.

Varsinais-Suomen alueella on todettu yksi uusi tartunta. Tartunta on todettu Loimaalla. Muissa Varsinais-Suomen kunnissa ei ole todettu uusia tartuntoja.

Yhteensä keväästä alkaen Varsinais-Suomessa on todettu 460 tartuntaa. Turussa tartuntoja on todettu 267, Salossa 54, Loimaalla 24 ja Kaarinassa 20.

Maskussa tartuntoja on todettu 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Koronavirustartunnat keskittyvät Suomessa pääsääntöisesti työikäisiin. Eniten tartuntoja on todettu nuorilla aikuisilla. Sekä 30–39-vuotiailla että parikymppisillä on kummassakin ikäryhmässä todettu hieman vajaat 1 500 koronatartuntaa.

40–49-vuotiailla koronatapauksia on todettu reilut 1 200 ja 50–59-vuotiailla hieman alle 1 400 tartuntaa. Yli 70-vuotiailla tartuntoja on todettu yhteensä noin 900.

Turkuun saapuu jälleen tänä iltana lento Pohjois-Makedonian Skopjesta.

Tiistaina saapuneen lennon matkustajista 17 henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Finavia, Rajavartiolaitos ja Aluehallintovirasto aloittivat yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa Turkuun saapuvien matkustajien testaamisen ja ohjeistamisen lauantaina 8. elokuuta.

Yhteensä Skopjen lennoilla Turkuun saapuneilla matkustajilla on todettu tähän mennessä 60 koronavirustartuntaa.

Torstaina lentoyhtiö kertoi keskusteltuaan Turun kaupungin kanssa asiasta tehneensä päätöksen, että lennoille saapuville edellytetään negatiivista koronatestitulosta.

Matkustajien testausta Turun lentokentällä ja karanteeniin asettamista jatketaan edelleen.

Koronatilanne 21.8.

Elena Kurki

Suomessa on todettu perjantaihin mennessä yhteensä 7 871 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut torstaista 29:llä. Koko maassa sairaalahoidossa on 11 ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta.

Varsinais-Suomen alueella on todettu viisi uutta tartuntaa. Turussa on todettu kolme tartuntaa sekä Kaarinassa ja Paraisilla kummassakin yksi. Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 459. Varsinai-Suomen alueella ei ole yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 267 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 20, Maskussa 13, Laitilassa 11, Paraisilla kymmenen, Uudessakaupungissa yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Koronatilanne 20.8.

Elena Kurki

Koko Suomessa on torstaihin mennessä todettu 37 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu 7842.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin vain Maskussa, jossa todettiin yksi uusi korontartunta. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 264, kun koko maakunnassa todettuja tapauksia on yhteensä 454. Salossa tartuntoja on todettu 54, Loimaalla 23, Kaarinassa 19, Maskussa 13, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Maskussa Kurittulan koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Sen vuoksi noin 100 koulun oppilasta ja viisi opettajaa jää kotiin ainakin loppuviikoksi.

Varsinais-Suomen alueella sairaalahoidossa on yksi ihminen. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta. Koko maassa sairaalahoidossa on kahdeksan ihmistä. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta koko maassa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 19.8.

Marika Anttila

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän karttasovelluksen mukaan Turussa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa tiistain jälkeen. Nyt tartuntoja on todettu Turussa yhteensä 264.

Lisäksi Salossa on kirjattu yksi uusi tartunta, kokonaistartuntamäärän ollessa nyt 54 kappaletta. Muita uusia tartuntoja ei Varsinais-Suomessa ole keskiviikkona kirjattu.

Keskiviikkona Turun kaupunki ja Turun yliopisto tiedottivat koronatartunnoista turkulaisessa päiväkodissa ja lukiossa. Varissuon Hintsankujan päiväkodissa kaikki altistuneet lapset ja työntekijät ovat saaneet ohjeet karanteenista. Varissuolla sijaitsevan Turun normaalikoulun lukion oppilaat siirtyvät todetun koronatartunnan vuoksi etäopetukseen.

Koko maassa on kirjattu keskiviikkona 29 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartunta on todettu Suomessa nyt 7 805 henkilöllä. Sairaalahoidossa on kahdeksan ihmistä, mikä on kolme enemmän kuin tiistaina. Tehohoidossa olevia potilaita ei ole.

Koko maassa taudin ilmaantuvuus on tällä hetkellä 141 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa ilmaantumisluku on tiistaista noussut kahdella, ollen nyt 94.

THL:n mukaan valtakunnallisesti uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukuihin verrattuna.

Koronatilanne 18.8.

Salli Koivunen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän karttasovelluksen mukaan Turussa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa sitten maanantain.

Nyt tartuntoja on todettu Turussa yhteensä 256.

Muita uusia tartuntoja ei Varsinais-Suomessa tiistaina ole kirjattu.

Maananataina Kaarinassa todettiin yksi uusi koronavirustartunta. Kaarinan kaupunki tiedotti maanantaina, että paikallisessa päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. Virukselle on altistunut kahdeksan ihmistä.

Koko maassa on kirjattu tiistaina 24 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartunta on todettu Suomessa nyt 7 776 henkilöllä.

Uusien tartuntojen määrä on valtakunnallisesti yhä kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukuihin verrattuna.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla tartuntoja todettiin Suomessa yhteensä 43. Viime viikolla niitä todettiin 109 ja toissaviikolla 167.

Koko maassa taudin ilmaantuvuus on tällä hetkellä 140 tapausta 100 000 asukasta kohden. Varsinais-Suomessa luku on 92.

Turun lentoasemalle saapuu tänä iltana jälleen lento Pohjois-Makedonian Skopjesta.

Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Finavia, Rajavartiolaitos ja Aluehallintovirasto aloittivat yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa Turkuun saapuvien matkustajien testaamisen ja ohjeistamisen lauantaina 8. elokuuta.

Ensimmäisen testatun lennon matkustajista 26:lla todettiin koronavirustartunta. Viikko sitten tiistaina saapuneista matkailijoista tartunta todettiin viidellä ja viime lauantaina 12:lla.

Skopjen lennoilla Turkuun tartuntoja on todettu yhteensä nyt 43.

Hallitus neuvottelee tiistai-iltana rajapäätöksistä.

Koronatilanne 17.8.

Salli Koivunen

Maanantaina todettiin yhden henkilön menehtyneen koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi edellisen virukseen liittyvän kuoleman todetun Suomessa viimeksi viikko sitten. Yhteensä 334 henkilön on todettu menehtyneen viruksen vuoksi.

Maanantaihin mennessä Suomessa on todettu 7 752 koronavirustartuntaa. Määrä kasvoi eilisestä 21 tartunnalla.

Varsinais-Suomessa todettiin vuorokauden aikana vain yksi uusi tartuntatapaus. Tartunta todettiin Kaarinassa, jossa on nyt todettu kaiken kaikkiaan 19 koronavirustartuntaa. Salossa tartuntoja on todettu 53, Loimaalla 23, Maskussa tapauksia on 12 ja Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turussa on todettu THL:n ylläpitämän karttasovelluksen mukaan yhteensä 253 koronavirustartuntaa.

Koko maassa on tällä hetkellä viisi henkilöä sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi. Heistä yksi on sairaalahoidossa Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, johon kuuluvat Varsinais-Suomen lisäksi Satakunta, Vaasan sairaanhoitopiiri sekä Ahvenanmaa.

Varsinais-Suomen alueella koronavirukseen menehtyneitä on 13, erityisvastuualueella lisäksi kuusi.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Perjantain jälkeen Suomessa on tehty THL:n mukaan 16 800 uutta koronavirustestiä. Yhteensä koko maassa näytteitä on testattu 470 300.

Koronatilanne 16.8.

Elena Kurki

Suomessa on lauantaihin mennessä todettu 11 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 731. Varsinais-Suomessa ei ole sunnuntaihin mennessä kirjattu yhtään uutta koronatapausta.

Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 253. Salossa tartuntoja on todettu 53, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Perjantain tietojen mukaan sairaalahoidossa on kuusi henkilöä ja tehohoidossa ei ole lainkaan potilaita. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kaksi henkilöä sairaalahoidossa.

Koko maassa oli perjantaihin mennessä kuollut koronaan yhteensä 333 ihmistä ja Varsinais-Suomen alueella 13.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 15.8.

Elena Kurki

Suomessa on lauantaihin mennessä todettu 20 uutta koronatartuntaa, joista kolme todettiin Turussa ja yksi Salossa. Varsinais-Suomessa tartuntoja on 440, eli viisi uutta tartuntaa eilisestä. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 720.

Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 253. Salossa tartuntoja on todettu 53, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Perjantain tietojen mukaan sairaalahoidossa on kuusi henkilöä ja tehohoidossa ei ole lainkaan potilaita. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kaksi henkilöä sairaalahoidossa.

Koko maassa oli perjantaihin mennessä kuollut koronaan yhteensä 333 ihmistä ja Varsinais-Suomen alueella 13.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 14.8.

Jasmin Koivisto

Koko Suomessa on perjantaina todettu 17 uutta koronatartuntaa, joista yksi on Turussa todettu. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 700 ja maakunnassa 435.

THL arvioi, että kaikista sairastuneista parantuneita on noin 7 050 eli yli 90 prosenttia todetuista tartunnoista.

Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 250. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa ei ole THL:n perjantain tietojen mukaan tullut uusia koronakuolemia. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on kuusi henkilöä ja tehohoidossa ei ole lainkaan potilaita. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kaksi henkilöä sairaalahoidossa.

Koko maassa on kuollut koronaan yhteensä 333 ihmistä ja Varsinais-Suomen alueella 13.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue myös: Pyyntö saada turvaväli johti selkkaukseen Kelassa

Koronatilanne 13.8.

Jasmin Koivisto

Koko Suomessa on keskiviikkona todettu 41 uutta koronatartuntaa, joista jopa 14 on Turussa todettuja. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 683 ja maakunnassa 434.

THL arvioi, että kaikista sairastuneista parantuneita on noin 7 050 eli yli 90 prosenttia todetuista tartunnoista.

Hallitus pitää tänään torstaina iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan maskisuosituksesta, etätyöstä ja rajavalvonnasta. Aikaisemmin alkuviikosta maanantaina sosiaali- ja terveysministeriö piti tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi uusista toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hallitsemiseksi, kuten pakollisesta karanteenista riskimaihin matkanneille ja pakollisen karanteenin rikkomisen rangaistusseurauksista.

Lauantaina Pohjois-Makedoniasta tulleen Skopje–Turku-lennon matkustajista 26:lle todettiin koronatartunta. Sairastuneista seitsemän on Varsinais-Suomen alueelta. Tiistai-illalla saapui toinen lento, jonka testatuista matkustajista tartunta todettiin viidellä. Yksi heistä on Varsinais-Suomen alueelta. Vaikka testaukset tehdään Turun lentoasemalla, sairastumiset silti kirjataan kotipaikkakunnan mukaan.

Lue Lisää: Viidellä tiistain Skopjen-koneessa olleella matkustajalla todettu koronavirustartunta – osa kieltäytyi testistä

Hallitus puoltaa kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää

Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala toppuuttelee, vaikka THL:n antama torstain Varsinais-Suomen lukema näyttää aluksi hurjalta. Hän arvelee, että kyseessä voi olla useamman päivän lukemat, jotka on laitettu yhteen. THL kirjaa tartuntatapaukset näytteenottopäivän mukaan.

Rintala kertoo, että Varsinais-Suomessa todetaan tartuntoja hiljalleen kiihtyvämpään tahtiin, mutta niitä silti todetaan päivässä yhdestä kolmeen. Sairaanhoitopiirin alueella kotikunnan omaavilla ilmoitettiin suurin rypäs maanantaina, ensimmäisen Skopjen lennon seitsemän tartuntaa, tiistaina yksi tartunta ja keskiviikkona kolme.

Varsinais-Suomessa kirjattiin Turkuun 14 uutta tartuntaa. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 249. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa ei ole THL:n keskiviikon tietojen mukaan tullut uusia koronakuolemia. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on seitsemän henkilöä ja tehohoidossa yksi. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kolme henkilöä sairaalahoidossa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue lisää: Koronavirustartuntojen määrä on noussut Suomessa selvästi heinäkuuhun verrattuna

Teatterit eivät vielä suosita kasvomaskeja – katsomoita rajataan rajusti

Koronatilanne 10.8.

Koko Suomessa on maanantaihin mennessä todettu 17 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu 7601.

Suomessa on tullut kaksi uutta koronaviruskuolemaa viikonlopun aikana. Nyt menehtyneitä on 333. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on viisi henkilöä ja tehohoidossa yksi henkilö.

Toinen koronakuolemista on tullut Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, mutta kyseinen kuolemantapaus ei ole tullut Varsinais-Suomen alueella. Tyksin ylilääkäri Esa Rintala vahvistaa, että Varsinais-Suomessa on tähän mennessä tullut 13 koronakuolemaa yhteensä. Tällä hetkellä yksi henkilö on sairaalahoidossa.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin vain Turussa, jossa todettiin kolme uutta korontartuntaa. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 226, kun koko maakunnassa todettuja tapauksia on yhteensä 409. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue lisää: Skopjen kone toi viikonloppuna Turkuun runsaasti koronavirustartuntoja

STM:n Varhila olisi toivonut Turun odottavan valtakunnallista maskisuositusta

Koronatilanne 9.8.

Suomessa on todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 7584 koronavirustartuntaa. THL kertoi sunnuntaina 16 uudesta tartunnasta. Eilen tartuntoja todettiin 14. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 406. Varsinais-Suomen tapausluvuksi THL ilmoitti lauantaina 407. Loimaan tartuntatapauksista on vähennetty yksi.

Sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo, että aiemmin kyseessä on ollut virhekirjaus, joka on korjattu oikeaksi.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri avasivat lauantai-illalla 8.elokuuta Turun lentoasemalle terveysneuvontapisteen. Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneet matkustajat testattiin ja ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Lauantai-illan lennolla Turkuun saapui 157 matkustajaa, joille kaikille tehtiin koronatesti. Testin tulokset saapuvat maanantaina. Vaikka testitulos olisi negatiivinen, kaikki koronan kannalta kriittisistä maista saapuvat ovat omaehtoisessa karanteenissa 14 vuorokauden ajan.

THL päivittää koronatilannekatsausta toistaiseksi vain arkisin. Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 8.8.

Suomessa on todettu lauantaihin mennessä mennessä yhteensä 7568 koronavirustartuntaa. Suomessa on todettu lauantaina 14 uutta koronatartuntaa. Eilen tartuntoja todettiin 22. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 407. Varsinais-Suomen alueella ei ole todettu uusia tartuntoja. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki antoi ensimmäisenä kaupunkina Suomessa perjantaina maskisuosituksen joukkoliikenteeseen. Kaupunki suosittelee, että maskeja ryhdyttäisiin käyttämään, kun koulut alkavat. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulu suosittelee hengityssuojaimien käyttöä kaikilla kampuksillaan. Turun kaupungissa myös henkilöstön poikkeusolot jatkuvat ja etätöitä tehdään ainakin elokuun loppuun.

THL päivittää koronatilannekatsausta toistaiseksi vain arkisin. Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 7.8.

Suomessa on todettu perjantaihin mennessä mennessä yhteensä 7554 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut torstaista 22:lla. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä.

Varsinais-Suomen alueella on todettu kaksi uutta tartuntaa. Sekä Paraisilla että Turussa on todettu kummassakin yksi. Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 407. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki antoi perjantaina maskisuosituksen joukkoliikenteeseen. Kaupunki suosittelee, että maskeja ryhdyttäisiin käyttämään, kun koulut alkavat. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulu suosittelee hengityssuojaimien käytöä kaikilla kampuksillaan.

Koronatilanne 1.8.

Raisio nousi viimein Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koronakartalle kuudella koronatartunnalla lauantaina. THL:n tilastojen mukaan koko maassa todettiin yksitoista tartuntaa päivän aikana eli tähän mennessä Suomessa on nyt todettuja tapauksia 7 443.

Varsinais-Suomessa todettuja tapauksia keväästä asti on yhteensä 395. Maakunnan kunnista tapauksia on todettu eniten Turussa, jossa tartuntoja on todettu lauantaihin mennessä yhteensä 215.

THL:n koronakartta kertoo kuntakohtaiset tautitapaukset. Kunta nousee tilastoihin vasta, kun viiden tartunnan raja menee rikki.

Raision johtava ylilääkäri Arto Raassina arvelee, että Raision tekemät koronarajoitukset ovat osaltaan vaikuttaneet Raision hyvään koronatilanteeseen.

– Nyt ei ole kyse mistään dramaattisesta. Maaliskuusta saakka on testattu kaikki oireiset, kuten kaikki muutkin kunnat, joitakin tapauksia on ollut keväällä ja joitain on tullut nyt ilmi ja yhteismäärä ylitti viiden, toteaa Raassina.

Johtava ylilääkäri Raassina kertoo, että kaikkien tapausten tartuntaketjut on selvitetty ja tilanne on hallinnassa. Raisiossa on satsattu tartuntojen jäljittämiseen ja eristämiseen.

– Kun on kyse kuitenkin näin vähäisistä tapausmääristä, niin en lähde yksilöimään, mutta iso osa tapauksista tulee ulkomaanmatkoilta. Kotimaisiakin kyllä löytyy, Raassina sanoo.

Jo aiemmin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on maininnut, että ulkomaille matkustaminen on edelleen riski. Suurin osa maakunnan tartunnoista liittyy enemmän tai vähemmän ulkomaihin. Kuitenkin Raision tapaukset osoittavat, että edelleen täytyy testata sekä noudattaa viranomaisohjeita.

Lue lisää: Raision ylilääkäri ei halua yksilöidä vähäisiä koronatapauksia – Yle: Tartunnat mahdollisesti ulkomailta

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (51)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Sivustaseuraaja
Vähän ja ”vähän”
HUS:in alueella tehdyn vasta-ainetutkimuksen esitietojen perusteella vahvistettujen tartuntojen määrä on vain osa totuudesta. THL:n erikoistutkija Merit Melinin mukaan oikeasti tartunnan saaneita olisi monikymmenkertainen määrä.

Jos HUS:in tiedot ovat suoraan verrannollisia muuhun maahan, V-S alueen vajaan kahden sadan tartuntojen määrä voisi olla jopa 2000-10000 tms.

Tällä en suinkaan halua pelotella ihmisiä, vaan kertoa ainoastaan sen, että mikäli sinulla on jonkinnäköinen syy pysyä neljän seinän sisällä - pysy!
Minä ainakin pysyn.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Vähän ja ”vähän”
Sivustaseuraaja: "Tällä en suinkaan halua pelotella ihmisiä, vaan kertoa ainoastaan sen, että mikäli sinulla on jonkinnäköinen syy pysyä neljän seinän sisällä - pysy!
Minä ainakin pysyn."

Muistaakseni kerroit aiemmin että olet ollut jo viisi viikkoa 'neljän seinän sisällä'.
Pakko siis kysyä että miten saat ruokasi, lääkkeesi ynnä muut.
Miten kävisi jos kaikki muutkin toimisivat samoin?
Maidot jäisivät tiloille, kananmunat eivät päätyisi kauppaan, bussit, junat ja taksit eivät kulkisi, lääkkeitä ei saisi jne.
Se että Sivustaseuraaja pysyttelet kotona toki pienentää tartuntariskiäsi, mutta ei poista sitä.
Itse puolestaan aion hakeutua turvaan Uudellemaalle nyt kun sinne vihdoin pääsee.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Vähän ja ”vähän”
T.S. - kyllä minä kulutan siinä missä ennenkin. Ostokseni puolestani tekee se kuuluisa Joku Muu. Löysinpä vielä mieluisen ravintolatasoisen valmisruoantoimittajankin, joka toimittaa tuoreen leivänkin. Kyllä rahaa saa näinä päivinä palamaan vaikka ei astuisi askeltakaan ulos. Ja tavaran liikkumaan.

En ole väittänytkään sitä, että sivussa pysymiseni poistaisi tartuntariskini - olen hyvin tietoinen että se saattaa yllättää myöhäisemmässä vaiheessa, ellei rokotetta saada.
Mutta siihen asti aion elää näillä puitteilla kun minulla on. Nauttia ja kuluttaa.
Eipäs jää valtiolle tukirahojen paikkaamiseen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hit'n'run
Vast: Vähän ja ”vähän”
Maria Melinin viime huhtikuussa julkaiseman tutmuksen todistusarvo oli ja on erittäin heikko, mikä on nähtävissä epidemian kehityksestä sen jälkeen. Otos oli pieni ja tulkinnat yliampuvia. Prof. Juhani Knuuti on julkaissut amsiokkaan kirjoituksen vasta-ainetestien rajoitteista. Tartunnan saaneita pitäisi olla vähintään 30 % väestöstä, jotta niiden luotettavuus olisi tilastomatemaattisesti merkitsevä. Melinin tutkimuksessa heitä oli pari prosenttia parin sadan hengen tutkimusaineistosta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Toinenajatus
Järjestelmä toimii
Testataanko ja etsitäänkö tartunnan saaneita vain arkisin virka-aikana? Suomen testaus- ja tartuntatilastossa näkyy pudotusta lauantaitten sunnuntaitten kohdalla.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ikkremimin
Vast: Järjestelmä toimii
Ainakin joitain yksityisiä testejä ei tehdä viikonloppuna.

Julkisen terveydenhuollon kiirreellisiä testejä eehkä saatetaan tehdäkin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kivipaasi
Vast: Järjestelmä toimii
Kansainvälistä tilannetta seuraamalla huomaa että sama trendi on monen muunkin maan tilastoissa, kuoppa viikonloppujen aikana. Sekä tartunnan saaneissa, sairaalaan ja teholle joutuneissa, että kuolleissa. Testausta ja varsinkin raportointia siis tehdään monissa maissa vähemmän viikonloppuisin kuin arkena.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Jörkka Huru
Kävimpä tiede palstalla
Siellä kirjoittivat D-vitamiinin ja covid19 yhteydestä. Suomessa maitoon lisätään D-vitamiinia, meillä on hieman vähemmän näitä sairastuneita teholla. Ruotsissa taas Ruotsinsuomalaiset sairastuvat kertoimella 2,5 kanta ruotsalaisiin nähden. Siellä ovat vanhuksia ja maitoon ei d-vitamiinia lisätä. Tässä linkki keskustelu alueeseen josta voi arvuutella kuinka paljon d-vitamiinilla voi wuhanilaiseen olla merkitystä. https://www.tiede.fi/keskustelu/84787/wuhanin-koronavirus?page=518#comment-2828079
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Mankala
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Pseudotiedettä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Jörkka Huru antaa linkin Tiede- lehden keskustelupalstalle. Olin aika hämmästynyt että linkin mukaan keskustelua oli käyty jo 518 sivun verran, täällä Turun Sanomissa kun harvoin tarvitaan keskusteluissa edes kakkossivua.
No avasin sivun ja sain näkymän jossa oli nimimerkin Minijehova viesti. Siinä oli hienoja pylväsdiagrammeja D-vitamiinista sen mukaan oliko ihonväri valkoinen, tumma vaiko oliivin/vaalean ruskea.
Tutkimuksessa oli ollut mukana 62 vastasyntynyttä noista kolmesta ihonväriryhmästä.
Kyseisen Minijehova kirjoittajan omaksi osuudeksi jäi näin vähän:
"Mustat vastaan valkoiset:
Kyse on vauvojen D-tasoista ihonvärin mukaan, mutta antanee selvän kuvan rodullisuuden vaikutuksista Deehen."

No tuo sitten jo kertookin tarpeeksi.
Aika erikoinen kokemus muuten oli lukea tuo yksi keskustelun sivu. Kovin vähän keskustelijat omiaan laittoivat, pääosin mätkivät toinen toisiaan valitsemillaan sitaateilla.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Taitaa linkkisi tieto olla vanhentunutta jos niin väittää. Ainakin Arla lisää d-vitamiinia maitoihinsa ja luultavasti muutkin.
Älä myöskään unohda, että Suomessakin D-vitamiinin lisäys aloitettiin vasta 2003.

Ne vanhat, Suomesta muuttaneet eivät ikinä ole saaneet ”suomalaista” D-vitamiinia. Ainakaan maidon lisänä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ari Hyvönen
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Totta, D-vitamiini ehkäisee monia infektioita ja sairauksia ilmeisesti korona ml.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Ari Hyvönen: "Totta, D-vitamiini ehkäisee monia infektioita ja sairauksia ilmeisesti korona ml."

Löytyisikö Ari Hyvöseltä jotain tutkimustuloksia, lähdeviitteitä, D-vitamiinin tehosta koronaan?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
AKurkinen
vähältä tuntuu kohkaamiseen nähden
No ei tuo nyt ihan mahdottomasti Tyksin sairaaloita tunnu työllistävän jos vain 7 Koronapotilasta on hoidossa !
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Lisää