Paikalliset

Päivän koronatiedot: Suomessa kirjattu 17 uutta tartuntaa, yksi Turussa

Jane Iltanen
Torstaina Länsikeskuksen Prisman hengityssuojien laari oli tyhjänä.
Torstaina Länsikeskuksen Prisman hengityssuojien laari oli tyhjänä.

Koko Suomessa on keskiviikkona todettu 17 uutta koronatartuntaa, joista yksi on Turussa todettu. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 700 ja maakunnassa 435.

THL arvioi, että kaikista sairastuneista parantuneita on noin 7 050 eli yli 90 prosenttia todetuista tartunnoista.

Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 250. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa ei ole THL:n perjantain tietojen mukaan tullut uusia koronakuolemia. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on kuusi henkilöä ja tehohoidossa ei ole lainkaan potilaita. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kaksi henkilöä sairaalahoidossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Koko maassa on kuollut koronaan yhteensä 333 ihmistä ja Varsinais-Suomen alueella 13.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue myös: Pyyntö saada turvaväli johti selkkaukseen Kelassa


Katso täältä lisää koronaviruksen leviämisestä kertovaa grafiikkaa.

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei ole epidemian alkuvaiheessa testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on. Tartuntojen määrä on todennäköisesti suurempi kuin tässä esitetyt luvut.

TEMin lomautusluvuissa näkyvät vähintään 20 henkilöä työllistävien työnantajien ilmoitukset alkaneista tai alkavista yt-neuvotteluista. Alle 20 henkilöä työllistävien työnantajien ei tarvitse ilmoittaa harkinnassa olevista lomautuksista TE-toimistolle. Isommat yritykset ilmoittavat tilanteestaan pääkonttorinsa sijainnin perusteella. Animaation luvut ovat kumulatiivisia ja mukana on myös jo päättyneitä yt-neuvotteluja.

THL ei julkaise sairastuneiden määriä kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai niitä on vähemmän kuin viisi.


.

Aikaisempien päivien koronaluvut ja -tiedot

Vanhemmat koronatiedot löytyvät tästä.

Koronatilanne 13.8.

Jasmin Koivisto

Koko Suomessa on keskiviikkona todettu 41 uutta koronatartuntaa, joista jopa 14 on Turussa todettuja. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu koko maassa 7 683 ja maakunnassa 434.

THL arvioi, että kaikista sairastuneista parantuneita on noin 7 050 eli yli 90 prosenttia todetuista tartunnoista.

Hallitus pitää tänään torstaina iltapäivällä tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan maskisuosituksesta, etätyöstä ja rajavalvonnasta. Aikaisemmin alkuviikosta maanantaina sosiaali- ja terveysministeriö piti tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi uusista toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hallitsemiseksi, kuten pakollisesta karanteenista riskimaihin matkanneille ja pakollisen karanteenin rikkomisen rangaistusseurauksista.

Lauantaina Pohjois-Makedoniasta tulleen Skopje–Turku-lennon matkustajista 26:lle todettiin koronatartunta. Sairastuneista seitsemän on Varsinais-Suomen alueelta. Tiistai-illalla saapui toinen lento, jonka testatuista matkustajista tartunta todettiin viidellä. Yksi heistä on Varsinais-Suomen alueelta. Vaikka testaukset tehdään Turun lentoasemalla, sairastumiset silti kirjataan kotipaikkakunnan mukaan.

Lue Lisää: Viidellä tiistain Skopjen-koneessa olleella matkustajalla todettu koronavirustartunta – osa kieltäytyi testistä

Hallitus puoltaa kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää

Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala toppuuttelee, vaikka THL:n antama torstain Varsinais-Suomen lukema näyttää aluksi hurjalta. Hän arvelee, että kyseessä voi olla useamman päivän lukemat, jotka on laitettu yhteen. THL kirjaa tartuntatapaukset näytteenottopäivän mukaan.

Rintala kertoo, että Varsinais-Suomessa todetaan tartuntoja hiljalleen kiihtyvämpään tahtiin, mutta niitä silti todetaan päivässä yhdestä kolmeen. Sairaanhoitopiirin alueella kotikunnan omaavilla ilmoitettiin suurin rypäs maanantaina, ensimmäisen Skopjen lennon seitsemän tartuntaa, tiistaina yksi tartunta ja keskiviikkona kolme.

Varsinais-Suomessa kirjattiin Turkuun 14 uutta tartuntaa. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 249. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 18, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa kahdeksan, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Suomessa ei ole THL:n keskiviikon tietojen mukaan tullut uusia koronakuolemia. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on seitsemän henkilöä ja tehohoidossa yksi. Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, on kolme henkilöä sairaalahoidossa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue lisää: Koronavirustartuntojen määrä on noussut Suomessa selvästi heinäkuuhun verrattuna

Teatterit eivät vielä suosita kasvomaskeja – katsomoita rajataan rajusti

Koronatilanne 10.8.

Koko Suomessa on maanantaihin mennessä todettu 17 uutta koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on THL:n mukaan todettu 7601.

Suomessa on tullut kaksi uutta koronaviruskuolemaa viikonlopun aikana. Nyt menehtyneitä on 333. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on viisi henkilöä ja tehohoidossa yksi henkilö.

Toinen koronakuolemista on tullut Tyksin erityisvastuualueella, johon kuuluvat Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit, ja Ahvenanmaalla, mutta kyseinen kuolemantapaus ei ole tullut Varsinais-Suomen alueella. Tyksin ylilääkäri Esa Rintala vahvistaa, että Varsinais-Suomessa on tähän mennessä tullut 13 koronakuolemaa yhteensä. Tällä hetkellä yksi henkilö on sairaalahoidossa.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin vain Turussa, jossa todettiin kolme uutta korontartuntaa. Turussa tartuntoja on THL:n karttasovelluksen mukaan todettu yhteensä 226, kun koko maakunnassa todettuja tapauksia on yhteensä 409. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Sairaanhoitopiirit raportoivat THL:lle tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue lisää: Skopjen kone toi viikonloppuna Turkuun runsaasti koronavirustartuntoja

STM:n Varhila olisi toivonut Turun odottavan valtakunnallista maskisuositusta

Koronatilanne 9.8.

Suomessa on todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 7584 koronavirustartuntaa. THL kertoi sunnuntaina 16 uudesta tartunnasta. Eilen tartuntoja todettiin 14. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 406. Varsinais-Suomen tapausluvuksi THL ilmoitti lauantaina 407. Loimaan tartuntatapauksista on vähennetty yksi.

Sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo, että aiemmin kyseessä on ollut virhekirjaus, joka on korjattu oikeaksi.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 23, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri avasivat lauantai-illalla 8.elokuuta Turun lentoasemalle terveysneuvontapisteen. Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneet matkustajat testattiin ja ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Lauantai-illan lennolla Turkuun saapui 157 matkustajaa, joille kaikille tehtiin koronatesti. Testin tulokset saapuvat maanantaina. Vaikka testitulos olisi negatiivinen, kaikki koronan kannalta kriittisistä maista saapuvat ovat omaehtoisessa karanteenissa 14 vuorokauden ajan.

THL päivittää koronatilannekatsausta toistaiseksi vain arkisin. Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 8.8.

Suomessa on todettu lauantaihin mennessä mennessä yhteensä 7568 koronavirustartuntaa. Suomessa on todettu lauantaina 14 uutta koronatartuntaa. Eilen tartuntoja todettiin 22. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä.

Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 407. Varsinais-Suomen alueella ei ole todettu uusia tartuntoja. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 14 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän, Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki antoi ensimmäisenä kaupunkina Suomessa perjantaina maskisuosituksen joukkoliikenteeseen. Kaupunki suosittelee, että maskeja ryhdyttäisiin käyttämään, kun koulut alkavat. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulu suosittelee hengityssuojaimien käyttöä kaikilla kampuksillaan. Turun kaupungissa myös henkilöstön poikkeusolot jatkuvat ja etätöitä tehdään ainakin elokuun loppuun.

THL päivittää koronatilannekatsausta toistaiseksi vain arkisin. Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Koronatilanne 7.8.

Suomessa on todettu perjantaihin mennessä mennessä yhteensä 7554 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut torstaista 22:lla. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 331. Koko Suomessa on tällä hetkellä kolme ihmistä sairaalahoidossa. Tehohoidossa ei ole yhtään ihmistä.

Varsinais-Suomen alueella on todettu kaksi uutta tartuntaa. Sekä Paraisilla että Turussa on todettu kummassakin yksi. Varsinais-Suomessa tartuntoja on tähän mennessä 407. Tyksin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on yksi ihminen.

Varsinais-Suomen alueella on THL:n karttasovelluksen mukaan 13 kuntaa ja kaupunkia, joissa on todettu maaliskuun jälkeen yli viisi tartuntatapausta. Selvästi eniten tartuntoja on Turussa, jossa on tähän mennessä todettu 223 tapausta. Salossa tartuntoja on todettu 52, Loimaalla 24, Kaarinassa 17, Maskussa 12, Laitilassa 11, Uudessakaupungissa yhdeksän, Paraisilla yhdeksän, Raisiossa seitsemän Koskella, Aurassa ja Naantalissa kuusi sekä Liedossa ja Mynämäessä viisi.

Turun kaupunki antoi perjantaina maskisuosituksen joukkoliikenteeseen. Kaupunki suosittelee, että maskeja ryhdyttäisiin käyttämään, kun koulut alkavat. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulu suosittelee hengityssuojaimien käytöä kaikilla kampuksillaan.

Koronatilanne 1.8.

Raisio nousi viimein Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koronakartalle kuudella koronatartunnalla lauantaina. THL:n tilastojen mukaan koko maassa todettiin yksitoista tartuntaa päivän aikana eli tähän mennessä Suomessa on nyt todettuja tapauksia 7 443.

Varsinais-Suomessa todettuja tapauksia keväästä asti on yhteensä 395. Maakunnan kunnista tapauksia on todettu eniten Turussa, jossa tartuntoja on todettu lauantaihin mennessä yhteensä 215.

THL:n koronakartta kertoo kuntakohtaiset tautitapaukset. Kunta nousee tilastoihin vasta, kun viiden tartunnan raja menee rikki.

Raision johtava ylilääkäri Arto Raassina arvelee, että Raision tekemät koronarajoitukset ovat osaltaan vaikuttaneet Raision hyvään koronatilanteeseen.

– Nyt ei ole kyse mistään dramaattisesta. Maaliskuusta saakka on testattu kaikki oireiset, kuten kaikki muutkin kunnat, joitakin tapauksia on ollut keväällä ja joitain on tullut nyt ilmi ja yhteismäärä ylitti viiden, toteaa Raassina.

Johtava ylilääkäri Raassina kertoo, että kaikkien tapausten tartuntaketjut on selvitetty ja tilanne on hallinnassa. Raisiossa on satsattu tartuntojen jäljittämiseen ja eristämiseen.

– Kun on kyse kuitenkin näin vähäisistä tapausmääristä, niin en lähde yksilöimään, mutta iso osa tapauksista tulee ulkomaanmatkoilta. Kotimaisiakin kyllä löytyy, Raassina sanoo.

Jo aiemmin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on maininnut, että ulkomaille matkustaminen on edelleen riski. Suurin osa maakunnan tartunnoista liittyy enemmän tai vähemmän ulkomaihin. Kuitenkin Raision tapaukset osoittavat, että edelleen täytyy testata sekä noudattaa viranomaisohjeita.

Lue lisää: Raision ylilääkäri ei halua yksilöidä vähäisiä koronatapauksia – Yle: Tartunnat mahdollisesti ulkomailta

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (42)

Vastaa
Einari
Syy kolmen kuoleman virheeseen
TS uutisoi, että TYKSin alueella olisi kolme kuollutta koronaviruspotilasta pari päivää sitten. Uutinen korjattiin samantien, että kuolemia on kaksi, ja virhe johtui kahdesta päällekkäisestä kirjauksesta. Koska kyseessä on pääsiäisaika, niin Jeesushan nousi kuolleista juuri pääsiäisenä, siitä varmaan johtui tuo virhe.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Sivustaseuraaja
Vähän ja ”vähän”
HUS:in alueella tehdyn vasta-ainetutkimuksen esitietojen perusteella vahvistettujen tartuntojen määrä on vain osa totuudesta. THL:n erikoistutkija Merit Melinin mukaan oikeasti tartunnan saaneita olisi monikymmenkertainen määrä.

Jos HUS:in tiedot ovat suoraan verrannollisia muuhun maahan, V-S alueen vajaan kahden sadan tartuntojen määrä voisi olla jopa 2000-10000 tms.

Tällä en suinkaan halua pelotella ihmisiä, vaan kertoa ainoastaan sen, että mikäli sinulla on jonkinnäköinen syy pysyä neljän seinän sisällä - pysy!
Minä ainakin pysyn.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Vähän ja ”vähän”
Sivustaseuraaja: "Tällä en suinkaan halua pelotella ihmisiä, vaan kertoa ainoastaan sen, että mikäli sinulla on jonkinnäköinen syy pysyä neljän seinän sisällä - pysy!
Minä ainakin pysyn."

Muistaakseni kerroit aiemmin että olet ollut jo viisi viikkoa 'neljän seinän sisällä'.
Pakko siis kysyä että miten saat ruokasi, lääkkeesi ynnä muut.
Miten kävisi jos kaikki muutkin toimisivat samoin?
Maidot jäisivät tiloille, kananmunat eivät päätyisi kauppaan, bussit, junat ja taksit eivät kulkisi, lääkkeitä ei saisi jne.
Se että Sivustaseuraaja pysyttelet kotona toki pienentää tartuntariskiäsi, mutta ei poista sitä.
Itse puolestaan aion hakeutua turvaan Uudellemaalle nyt kun sinne vihdoin pääsee.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Vähän ja ”vähän”
T.S. - kyllä minä kulutan siinä missä ennenkin. Ostokseni puolestani tekee se kuuluisa Joku Muu. Löysinpä vielä mieluisen ravintolatasoisen valmisruoantoimittajankin, joka toimittaa tuoreen leivänkin. Kyllä rahaa saa näinä päivinä palamaan vaikka ei astuisi askeltakaan ulos. Ja tavaran liikkumaan.

En ole väittänytkään sitä, että sivussa pysymiseni poistaisi tartuntariskini - olen hyvin tietoinen että se saattaa yllättää myöhäisemmässä vaiheessa, ellei rokotetta saada.
Mutta siihen asti aion elää näillä puitteilla kun minulla on. Nauttia ja kuluttaa.
Eipäs jää valtiolle tukirahojen paikkaamiseen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Toinenajatus
Järjestelmä toimii
Testataanko ja etsitäänkö tartunnan saaneita vain arkisin virka-aikana? Suomen testaus- ja tartuntatilastossa näkyy pudotusta lauantaitten sunnuntaitten kohdalla.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ikkremimin
Vast: Järjestelmä toimii
Ainakin joitain yksityisiä testejä ei tehdä viikonloppuna.

Julkisen terveydenhuollon kiirreellisiä testejä eehkä saatetaan tehdäkin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kivipaasi
Vast: Järjestelmä toimii
Kansainvälistä tilannetta seuraamalla huomaa että sama trendi on monen muunkin maan tilastoissa, kuoppa viikonloppujen aikana. Sekä tartunnan saaneissa, sairaalaan ja teholle joutuneissa, että kuolleissa. Testausta ja varsinkin raportointia siis tehdään monissa maissa vähemmän viikonloppuisin kuin arkena.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Jörkka Huru
Kävimpä tiede palstalla
Siellä kirjoittivat D-vitamiinin ja covid19 yhteydestä. Suomessa maitoon lisätään D-vitamiinia, meillä on hieman vähemmän näitä sairastuneita teholla. Ruotsissa taas Ruotsinsuomalaiset sairastuvat kertoimella 2,5 kanta ruotsalaisiin nähden. Siellä ovat vanhuksia ja maitoon ei d-vitamiinia lisätä. Tässä linkki keskustelu alueeseen josta voi arvuutella kuinka paljon d-vitamiinilla voi wuhanilaiseen olla merkitystä. https://www.tiede.fi/keskustelu/84787/wuhanin-koronavirus?page=518#comment-2828079
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Mankala
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Pseudotiedettä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Jörkka Huru antaa linkin Tiede- lehden keskustelupalstalle. Olin aika hämmästynyt että linkin mukaan keskustelua oli käyty jo 518 sivun verran, täällä Turun Sanomissa kun harvoin tarvitaan keskusteluissa edes kakkossivua.
No avasin sivun ja sain näkymän jossa oli nimimerkin Minijehova viesti. Siinä oli hienoja pylväsdiagrammeja D-vitamiinista sen mukaan oliko ihonväri valkoinen, tumma vaiko oliivin/vaalean ruskea.
Tutkimuksessa oli ollut mukana 62 vastasyntynyttä noista kolmesta ihonväriryhmästä.
Kyseisen Minijehova kirjoittajan omaksi osuudeksi jäi näin vähän:
"Mustat vastaan valkoiset:
Kyse on vauvojen D-tasoista ihonvärin mukaan, mutta antanee selvän kuvan rodullisuuden vaikutuksista Deehen."

No tuo sitten jo kertookin tarpeeksi.
Aika erikoinen kokemus muuten oli lukea tuo yksi keskustelun sivu. Kovin vähän keskustelijat omiaan laittoivat, pääosin mätkivät toinen toisiaan valitsemillaan sitaateilla.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Taitaa linkkisi tieto olla vanhentunutta jos niin väittää. Ainakin Arla lisää d-vitamiinia maitoihinsa ja luultavasti muutkin.
Älä myöskään unohda, että Suomessakin D-vitamiinin lisäys aloitettiin vasta 2003.

Ne vanhat, Suomesta muuttaneet eivät ikinä ole saaneet ”suomalaista” D-vitamiinia. Ainakaan maidon lisänä.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ari Hyvönen
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Totta, D-vitamiini ehkäisee monia infektioita ja sairauksia ilmeisesti korona ml.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Kävimpä tiede palstalla
Ari Hyvönen: "Totta, D-vitamiini ehkäisee monia infektioita ja sairauksia ilmeisesti korona ml."

Löytyisikö Ari Hyvöseltä jotain tutkimustuloksia, lähdeviitteitä, D-vitamiinin tehosta koronaan?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Lisää