Paikalliset

Lounaspaikka: Kotiruokaa nykypäivän otteella

Riitta Salmi
Maria Jokinen ja Susanna Boström ovat pitäneet ravintola Foccaa kaksi vuotta. Lounaalla tarjotaan perinteistä kotiruokaa tähän päivään päivitettynä.
Maria Jokinen ja Susanna Boström ovat pitäneet ravintola Foccaa kaksi vuotta. Lounaalla tarjotaan perinteistä kotiruokaa tähän päivään päivitettynä.

Ravintola Focca on toiminut Kaarinassa hotelli Kivitaskun tiloissa jo useamman vuoden ajan. Viimeiset kaksi vuotta ravintolaa ovat pitäneet Susanna Boström ja Maria Jokinen.

– Olemme molemmat olleet täällä töissä pidempään. Ravintolaa piti aikaisemmin Marja Vaiste ja olimme hänellä töissä. Kun Vaiste luopui tästä paikasta, me päätimme siirtyä yrittäjiksi ja jatkaa toimintaa, Jokinen kertoo.

– Lounasravintolaa oli helppo tulla pitämään, koska paikka oli jo tuttu ja asiakaskuntakin suhteellisen vakiintunutta, Boström jatkaa.

Normaalisti sadan asiakaspaikan Foccassa käy päivittäin lounaalla vajaa pari sataa asiakasta. Ravintola on remontoitu vajaa vuosi sitten ja paikka on mukavan tunnelmallinen. Ravintolasalin keskeisellä paikalla on noutopöytä, ja kabinetti tarjoaa tilat yksityistilaisuuksille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Lounaalla tarjoamme niin sanottua perinteistä kotiruokaa, mutta uudella tvistillä valmistettuna. Teemme lähes kaiken alusta saakka itse, myös leivät, ja suosimme lähiruokaa. Ostamme esimerkiksi vihannekset suoraan tuottajilta, Boström kertoo.

Riitta Salmi
Vierailupäivänä tarjolla oli suppilovahverokeittoa, lasagnea sekä kasvislasagnea. Jälkiruuaksi oli mustikkapiirakkaa ja vaniljavaahtoa.
Vierailupäivänä tarjolla oli suppilovahverokeittoa, lasagnea sekä kasvislasagnea. Jälkiruuaksi oli mustikkapiirakkaa ja vaniljavaahtoa.

Lounas on buffetlounas. Näin poikkeustilanteessakin ravintoloitsijat ovat valinneet näin.

– Olemme kuitenkin muuttaneet toimintatapaamme niin, että me annostelemme lounaat. Pelkkiin annoslounaksiin emme ole toistaiseksi siirtyneet, sillä näin asiakkaamme saavat edelleen määritellä itse annoskokonsa, Jokinen jatkaa.

Ravintolayrittäjien mukaan Foccan asiakaskunta muodostuu lähiseudulla työskentelevistä ihmisistä, mutta kauempaakin saavutaan paikalle.

– Lisäksi lounaalla käy eläkeläisiä. Lounaamme alkaa jo kello 10.30, sillä seudulla on monia työmaita, joissa työt alkavat aikaisin, joten aikaiselle lounaallekin on tarvetta, Jokinen kertoo.

"Nyt meiltä saa myös tilattua lounaan lähialueille työpaikalle tai kotiin kuljetettuna."

– Meillä on lisäksi pitopalvelua, joka on otettu vastaan hyvin. Esimerkiksi paikalliset yritykset ovat hyödyntäneet palvelujamme sekä paikallinen urheilujoukkue, jolla on ollut tapana noutaa ruokaa mukaan täältä pelimatkoille, hän jatkaa.

Riitta Salmi
Ravintola Focca löytyy Kaarinasta.
Ravintola Focca löytyy Kaarinasta.

Lounaalla suosikkiruuiksi asiakkaiden keskuudessa ovat muodostuneet leikkeet sekä hampurilaiset, sellaiset ruuat, joita ei Jokisen ja Boströmin mukaan valmisteta niin usein kotona.

– Toki perinteinen hernekeittopäivä on suosittu. Kun tarjosimme laskiaisviikolla tiistaina hernekeittoa, asiakkaat olivat ihmeissään, miksi ei myös torstai ollut hernekeittopäivä, Boström hymyilee.

Foccassa lounaalla on tarjolla runsaan salaattipöydän lisäksi itse leivottua leipää, kahta erilaista lämmintä ruokaa ja keittolounas. Lisäksi lounaaseen sisältyy jälkiruoka sekä kahvi tai tee. Erityisruokavaliot on huomioitu ja esimerkiksi gluteenittoman annoksen saa erikseen keittiön puolelta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vierailupäivänä tarjolla oli suppilovahverokeittoa, lasagnea sekä kasvislasagnea. Jälkiruuaksi oli mustikkapiirakkaa ja vaniljavaahtoa.

– Vaikka tilanne on tällä hetkelle poikkeuksellisesti haastava, kävi meillä ruokailijoita tänään noin sata. Nyt meiltä saa myös tilattua lounaan lähialueille työpaikalle tai kotiin kuljetettuna, Boström sanoo.

Ravintola kuuluu hävikkiruokaa myyvään ResQ Clubiin, joten palvelun kautta myydään ylimääräistä ruokaa päivän päätteeksi.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Ravintola Focca

Aittakatu 1, Kaarina.

Lounas noutopöydästä, nyt poikkeuksellisesti ravintoloitsijat annostelevat lounaan.

Lounas arkisin klo 10.30–14.30. Lounas 9,80 euroa, keittolounas 8 euroa, eläkeläishinta erikseen, lapset 4–12 v. puoleen hintaan. Kahvila palvelee klo 9–16.30.

Ravintolalla on oma pitopalvelu.

Esteetön kulku hotelli Kivitaskun kautta.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.