Lounaspaikka: Vähän parempaa kotiruokaa

Naantalin Metsätähden pöytiin tarjoiltu lounas on kuin juhlat arjen keskellä. Kauniissa annoksissa maistuvat lähellä tuotetut raaka-aineet ja rakkaus ruokaan.

Marttiina Sairanen
Tarjoilija Marjut Johansson tarjoilee lounasannokset pöytiin. Tiistaista perjantaihin tarjolla on keittoa sekä vaihdellen liha-, kana- ja kalaruokia. Asiakkaiden suosikkeja ovat muun muassa paistetut silakat ja talon hampurilainen.
Tarjoilija Marjut Johansson tarjoilee lounasannokset pöytiin. Tiistaista perjantaihin tarjolla on keittoa sekä vaihdellen liha-, kana- ja kalaruokia. Asiakkaiden suosikkeja ovat muun muassa paistetut silakat ja talon hampurilainen.

Kaksi vuotta sitten Naantalin Soinisiin avatun Metsätähden idea syntyi kokki Susanna Stolpen ja hänen miehensä iltalenkillä ilmoille heittämästä vitsistä. Pariskunta mietti puolileikillään, että olisi kiva perustaa Naantaliin pieni pullakahvila. Samana iltana he löysivät itsensä etsimästä vapaita yritystontteja.

Yksi tontti oli vapaana lähellä kotiamme ja lähdimme katsomaan paikkaa vielä samana iltana. Ihastuimme paikkaan ja ajattelimme, että pullakahvilan sijaan siihen pitäisi rakentaa tilausravintola. Seuraavalla viikolla Patrik Stolpe kävi varaamassa tontin ja vuoden päästä Metsätähti oli valmis, yrittäjä ja kokki Susanna Stolpe kertoo.

Marttiina Sairanen
Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin.
Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin.

Stolpe ei hypännyt kahvila-ravintolan pyörittäjäksi tyhjästä. Hän on valmistumisen jälkeen työskennellyt monissa ravintoloissa Helsingissä, Turussa ja Naantalissa, ja työskennellyt ennen oman ravintolan perustamista useamman vuoden henkilöstöravintolassa, ja lisäksi hän on innokas leipoja. Metsätähden keittiössä häärii hänen lisäkseen toinen kokki, ja salin puolella työskentelee kaksi tarjoilijaa. Salissa on 50 asiakaspaikkaa ja kesällä terassille mahtuu saman verran asiakkaita.

– Aloitin yksin, mutta jo ensimmäisenä päivänä lounaalla oli 40 asiakasta ja tajusin, etten pärjää yksin. Olen palkannut töihin vanhoja työkavereita, joiden kanssa työt sujuvat, Stolpe sanoo.

Marttiina Sairanen
Lounaaseen kuuluu lämmin annos, salaattipöytä, talon leipää sekä kahvi tai tee. Jälkiruuaksi voi kahvilan puolelta ostaa lounashintaan aamulla leivottua pullaa.
Lounaaseen kuuluu lämmin annos, salaattipöytä, talon leipää sekä kahvi tai tee. Jälkiruuaksi voi kahvilan puolelta ostaa lounashintaan aamulla leivottua pullaa.

Metsätähti on kahvila, lounaspaikka, tilausravintola ja lisäksi kahvilan puodissa on myynnissä paikallisia tuotteita, kuten paikallisia lähiruokatuotteita, käsitöitä ja luonnonkosmetiikkaa.

Paikan sisustus on skandinaavinen ja pelkistetty, mutta lämmin ja kotoisa. Pöytiä koristavat Stolpen kirppareilta keräämät Iittalan tuikkulasit ja siskon kukkakaupasta hankitut kukat ja kasvit. Kauniita puuvaneriseiniä koristavat turveakustiikkalevyt ja naistaiteilijan myyntinäyttelyyn tuomat taulut.

Stolpe sanoo, että aluksi moni epäili, miten kahvila-ravintola pärjää keskellä naantalilaista asuinaluetta. Salin täyteen vetävät lounaat ja täysi varauskirja osoittavat, että paikan ovat löytäneet muutkin kuin lähialueen asukkaat.

Marttiina Sairanen
Testipäivänä tarjolla oli muun muassa pinaattikeittoa paahdetulla pekonilla ja munalla.
Testipäivänä tarjolla oli muun muassa pinaattikeittoa paahdetulla pekonilla ja munalla.

Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin. Viikonloppuisin paikka on varattavissa yksityistilaisuuksia, kuten perhejuhlia ja yritystilaisuuksia varten.

Lounaaseen kuuluu lämmin annos, salaattipöytä, itse leivottua talon leipää sekä kahvi tai tee. Jälkiruuaksi voi kahvilan puolelta ostaa lounashintaan aamulla leivottua pullaa.

– Lounas on vähän parempaa kotiruokaa, ja se tarjoillaan pöytiin lautasannoksina. Suosikkiruokia ovat esimerkiksi paistetut silakat, lasagne, talon hampurilainen lähituotetusta lihasta sekäperjantaisin päivän tuore kala, tarjoilija Marjut Johansson kertoo.

Marttiina Sairanen
Kaksi vuotta sitten Naantalin Soinisiin avattu Metsätähti on kahvila, lounaspaikka, tilausravintola ja lisäksi kahvilan puodissa on myynnissä paikallisia tuotteita, kuten ruokatuotteita, käsitöitä ja luonnonkosmetiikkaa.
Kaksi vuotta sitten Naantalin Soinisiin avattu Metsätähti on kahvila, lounaspaikka, tilausravintola ja lisäksi kahvilan puodissa on myynnissä paikallisia tuotteita, kuten ruokatuotteita, käsitöitä ja luonnonkosmetiikkaa.

Testipäivänä tarjolla oli pinaattikeittoa paahdetulla pekonilla ja munalla, Kariniemen broilerin rintafilettä, paprikamajoneesia ja bataattiranskalaisia sekä uuniperuna savukirjolohitäytteellä ja tillikurkuilla.

Lounaan sai aloittaa salaattipöydän raikkailla salaateilla ja vasta leivotulla leivällä. Valitsimme lounasseuralaisen kanssa maisteltavaksi kaikki päivän lounasannokset, jotka tarjoiltiin pöytiin Ahlströmin kauniissa posliiniastioissa.

Annokset olivat kuin taideteoksia ja sopivan kokoisia. Etenkin arkisen pinaattikeiton juhlavampi versio vei kielen mennessään. Lounas oli sen verran tuhti, että kahvilan jälkiruokapullat jäivät tällä kertaa testaamatta, mutta siinäkin on yksi hyvä syy palata lounaalle.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

"Lounas on vähän parempaa kotiruokaa, ja se tarjoillaan pöytiin lautasannoksina."

Marjut Johansson

Naantalin Metsätähti

Immasentie 1, Naantali

Yhteystiedot: www.naantalinmetsatahti.fi

Lounas ti–pe kello 11–14.30. Hinta 10–12 euroa, sis. salaattipöydän, talon leivän sekä kahvin tai teen.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.