Lounaspaikka: Kotiruokalounasta Hirvensalossa

Arvin pito ja lounas on toiminut vuoden Hirvensalon Suvituulitalossa.

Marttiina Sairanen
Arvin pito ja lounas tarjoaa perinteistä kotiruokaa. Kokkeina toimivat Mikko Tiainen ja Mikko Thorel.
Arvin pito ja lounas tarjoaa perinteistä kotiruokaa. Kokkeina toimivat Mikko Tiainen ja Mikko Thorel.

Alun perin Arvin grilli toimi vuosia Portsassa. Toiminta siellä päättyi ja nimikin ehti vaihtua, mutta Arvin grillistä alkunsa saanut Arvin pito ja lounas on toiminut nyt vuoden ajan Hirvensalon Suvituulitalossa. Suvituulitalo on Aivoliiton ja Parkinsonliiton yhteinen talo, jossa toimii liittojen keskustoimistot ja paikassa järjestetään myös esimerkiksi erilaisia kuntoutuskursseja. Arvin pito ja lounas on lounaspaikkana avoin kuitenkin kaikille.

– Täällä kuntouksessa olevat ovat usein täysihoidolla, ja heille teemme päivän kaikki ruuat. Mutta lounaalla käy myös muitakin, on rakennusmiehiä ja lähialueen asiakkaita, kokkina toimiva Mikko Thorel kertoo.

Aivan lähialueella ei muita lounasravintoloita ole, ja Thorel kertoo, että asiakkaat ovat hyvin löytäneet heidän lounaansa.

Mutta kuka se Arvi on?

– Arvin grilli toimi aikaisemmin Arvinkadulla, Portsassa, siitä nimi on lähtöisin, toinen kokki, Mikko Tiainen kertoo.

Marttiina Sairanen
Haastattelupäivänä lounaspöydässä tarjolla oli porsaankasleria ja perunoita.
Haastattelupäivänä lounaspöydässä tarjolla oli porsaankasleria ja perunoita.

Arvin pito ja lounas tarjoaa lounaalla perinteistä kotiruokaa. Buffetpöydässä on päivittäin saatavilla useampaa vaihtoehtoa, josta vähintään yksi on aina kasvisruokaa ja vegaanista ruokaakin löytyy.

– Kurssiviikoilla erityisesti panostamme siihen, että yksi tai kaksi ruuista on sydänystävällisiä, vähäsuolaisia ja vähärasvaisia, Thorel kertoo.

Kokit kertovat, että lounaspöydästä löytyy päivittäin keitettyä perunaa ja vaihtelevasti joko riisiä tai pastaa. Niiden kanssa tarjotaan jotain kastiketta, esimerkiksi kanaa tai lihaa.

– Kasvisruuan suosio on myös selvästi nousussa. Pyrimme tekemään myös monipuolista kasvisruokaa ja käytämme esimerkiksi härkäpapua tai nyhtökauraa, kokit sanovat.

Buffetlounaan lisäksi ravintolasta saa myös annoslounaana viikon leikkeen. Keittiöstä saa tilattua myös esimerkiksi makkaraperunoita – mikä on muistona grilliajoista.

Nimensä mukaisesti paikka toimii paitsi lounasravintola myös pitopalveluna. Lisäksi ravintolasta lähtee päivittäin ruokapalveluna kuljetuksia vanhuksille.

Marttiina Sairanen
Lounaaseen kuuluu myös salaattipöytä.
Lounaaseen kuuluu myös salaattipöytä.

Kokit kertovat, että lounaslistat tehdään erikseen joka viikko. Tietyt piirteet niissä kuitenkin toistuvat.

– Maanantaisin on yleensä makkararuokaa, esimerkiksi makkarakastiketta tai makkapihviä. Tiistaisin on jotain jauheliharuokaa, kuten lasagnea ja torstaisin on aina hernekeittoa. Perjantaina on pyttipannua ja pihvipäivä sekä ranskalaisia, Tiainen kertoo.

Haastattelupäiväksi valikoituu perjantai ja tarjolla on ranskalaisia, pyttipannua, kermaperunoita sekä porsaankassleria. Kasvivaihtoehtona on kasvissosekeittoa. Lisäksi lounaaseen kuuluu salaattipöytä sekä kahvi ja jälkiruoka. Sekä kasvissosekeitto että lihavaihtoehto on maistuvaa. Porsaankassler on erittäin mureaa ja salaattipöytä monipuolinen.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

"Arvin grilli toimi aikaisemmin Arvinkadulla, Portsassa, siitä nimi on lähtöisin."

Mikko Tiainen

Arvin pito ja lounas

Suvilinnantie 2, Turku.

Avoinna arkisin kello 7–15.

Lounas kello 10.30–13.30.

Buffetlounas 8,50 euroa.

Leikeannos 8,50 euroa.

Keittolounas 6,90 euroa.

Salaattilounas 3,50 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.