Lounaspaikka: Lounaalla kylpylässä

Holiday Club Caribian ravintola Terracessa on arkisin tarjolla buffetlounas.

Jori Liimatainen
Tiia Hynninen on ravintola Terracen ravintolatoimen päällikkö, Pasi Mikkonen keittiöpäällikkö.
Tiia Hynninen on ravintola Terracen ravintolatoimen päällikkö, Pasi Mikkonen keittiöpäällikkö.

Taustalla soi rauhoittava musiikki ja ravintolan suurista ikkunoista näkyy allasosasto, jossa polskuttelee rentoutuneen näköisiä lomalaisia. Ravintolan tunnelma on rauhallinen, ja hetken pöydässä istuskeltua voi helposti itsekin kuvitella olevansa hotellilomalla.

Holiday Club Caribian ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva ravintola Terrace on paitsi hotelliasiakkaiden aamiaishuone, siellä on jokaisena arkipäivänä tarjolla myös buffetlounasta. Noutopöydän lounas on avoinna sekä hotellivieraille että kaikille muillekin.

– Vaikka aika vähän täällä käy ihan ulkopuolisia lounaalla. Suurin asiakasryhmämme lounaalla on erityisesti kokousasiakkaat ja koska hotellissa järjestetään kuntoutusta, he käyvät myös tässä lounaalla, ravintolatoimen päällikkö Tiina Hynninen kertoo.

– Ja koska tuossa lähellä rakennetaan, välillä rakennusmiehiä on käynyt myös lounaalla, keittöpäällikkö Pasi Mikkonen tietää.

Jori Liimatainen
Noutopöydän lounas on avoinna kaikille.
Noutopöydän lounas on avoinna kaikille.

Caribian kylpylä aloitti toimintansa vuonna 1999 ja tänä syksynä se vietti 20-vuotisjuhliaan. Ravintola on ollut toiminnassa hotellin perustamisesta lähtien.

– Tämä on hotellin ravintoloista vanhin, Hesburger tulee perässä, mutta muut ravintolat ovat aloittaneet täällä vasta kolmisen vuotta sitten, Mikkonen sanoo.

Terrace on Caribian ravintoloista myös ainoa, jossa tarjolla on buffetlounasta.

Ravintolassa on peräti 300 asiakaspaikkaa, joten välillä se toimii suurempienkin ryhmien tilaisuuksissa.

Lounasta Terracessa on tarjolla arkisin kello 11–13.

Jori Liimatainen
Ravintola Terracen buffetlounas on monipuolinen.
Ravintola Terracen buffetlounas on monipuolinen.

Lounaalla Terracessa on päivittäin keittovaihtoehto, salaattipöytä, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä jälkiruoka kahveineen.

– Olemme pyrkineen siihen, että toinen ruokavaihtoehdoista olisi aina kasviruokaa. Kasvisruuan kysyntä on koko ajan kasvanut ja sitä otetaan aina vain enemmän, Mikkonen kertoo.

Myös muut erikoisruokavaliot ravintolassa otetaan huomioon. Noutopöydästä löytyy päivittäin laktoosittomat ja gluteenittomat vaihtoehdot ja allergisille voidaan valmistaa räätälöidyt annokset keittiöstä.

Mikkonen kertoo, että kasviruokien ohella suosittuja lounasruokia ovat kalaruuat, erityisesti lohi.

Jori Liimatainen
Jälkiruuaksi oli mariannemoussea ja hedelmiä.
Jälkiruuaksi oli mariannemoussea ja hedelmiä.

Haastattelupäivänä ruuaksi on ylikypsää porsasta, joka osoittautuu erittäin maistuvaksi ja mureaksi. Kasvisvaihtoehtona tarjolla on tempeä mausteisessa kasviskastikkeessa.

– Tempe on fermentoitua soijaa, vähän samantyyppistä kuin tofu, Mikkonen selittää.

Myös tämä aasialaishenkinen ruoka osoittautuu maukkaaksi. Erityiskiitoksen ansaitsee monipuolinen salaattipöytä, jossa tarjolla on paitsi perinteiset salaatit, tomaatit ja kurkut, myös esimerkiksi pikkelöityjä juureksia, täytettyjä tortelliineja, punajuurta sekä artisokka-kesäkurpitsasalaattia. Lounaan kruunaa jälkiruoka, joka on kermaista mariannemoussea, jonka lisukkeena hedelmiä; erilaisia meloneja, viinirypäleitä sekä tuoretta ananasta.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

"Kasvisruuan kysyntä on koko ajan kasvanut ja sitä otetaan aina vain enemmän."

Ravintola Terrace

Holiday Club Caribia

Kongressikuja 1, Turku

Lounas arkisin kello 11–13.

Buffetlounas 14 euroa, keittolounas 9 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.