Paikalliset

Lounaspaikka: Maailman maut kohtaavat Jessen lounaspöydässä

Marttiina Sairanen
Länsikeskuksen Jesse’s Dine -lounasravintolaa luotsaavat keittiömestarit Jenni Topi-Hulmi ja Saara Hantula valmistavat asiakkaille arkisin vaihtuvan ja monipuolisen lounaan, joka sisältää runsaan salaattipöydän, päivän keiton, itse leivotun leivän, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä kahvin ja pienen makean.
Länsikeskuksen Jesse’s Dine -lounasravintolaa luotsaavat keittiömestarit Jenni Topi-Hulmi ja Saara Hantula valmistavat asiakkaille arkisin vaihtuvan ja monipuolisen lounaan, joka sisältää runsaan salaattipöydän, päivän keiton, itse leivotun leivän, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä kahvin ja pienen makean.

Joskus tuntuu siltä, että toisilla ihmisillä on vuorokaudessa enemmän kuin 24 tuntia. Jesse’s Dine -lounasravintoloiden omistajilla Jesse Söderlundilla ja Elmeri Mäellä on vauhti päällä ja niin monta rautaa tulessa, että heikkopäisempää hirvittäisi.

Miehet pyörittävät kolmea lounasravintolaa ja yhtä Turun suosituinta catering-palvelua, luotsaavat parikymmentä henkeä työllistävää yritystä, häärivät keittiössä sekä vetävät kokkikouluja ja kokki kotiin -tilaisuuksia.

– Olemme innostuvaisia emmekä halua jämähtää paikoilleen, miehet toteavat.

Marttiina Sairanen
Jesse’s Dinen lounaalla on arkisin tarjolla kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen. Testipäivänä tarjolla oli Flanks Steak’s ja rosmariinikastiketta, pasta carbonaraa ja rucolaa sekä parmesaanilohkoperunoita.
Jesse’s Dinen lounaalla on arkisin tarjolla kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen. Testipäivänä tarjolla oli Flanks Steak’s ja rosmariinikastiketta, pasta carbonaraa ja rucolaa sekä parmesaanilohkoperunoita.

Molemmat ovat työskennelleet alalla pitkään. Söderlund aloitti ravintola-alalla vuonna 2003. Hän ehti työskennellä isoissa ja pienissä yrityksissä ennen kuin hän perusti ensimmäisen oman ravintolansa Kaarinan Aktia Areenalle vuonna 2011.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Oman ravintolan perustaminen oli oikeastaan vahinko. Olin töissä ravintolassa, jonka omistaja päätti lopettaa, ja otin sen omiin käsiini, Söderlund kertoo.

Sen jälkeen keittiömestarilla onkin pitänyt kiirettä. Uusia ravintoloita on syntynyt ja lopetettu useita viime vuosina. Lisäksi Söderlund on kilpaillut ja kiertänyt kokkailemassa maailmalla.

Marttiina Sairanen
Runsaasta salaattipöydästä löytyy perinteisten vihersalaattien, kurkkujen ja tomaattien lisäksi monenlaisia ruokaisia salaatteja.
Runsaasta salaattipöydästä löytyy perinteisten vihersalaattien, kurkkujen ja tomaattien lisäksi monenlaisia ruokaisia salaatteja.

Keittiömestari ja Jesse’s Dinen toinen omistaja Elmeri Mäki hyppäsi kuvioihin mukaan 2014. Hän oli valmistunut kokiksi vuonna 2007, työskennellyt turkulaisravintoloissa ja perustanut oman paikan Nousiaisiin.

– Olimme tunteneet Jessen kanssa pitkään. Jessellä oli kiinnostava henkilöstöravintolaprojekti Bahamalla, jonne hän pyysi minua mukaan. Yhteistyömme sujui hyvin ja tässä sitä ollaan, Mäki sanoo.

Jesse’s Dine kattaa nykyään kolme lounaspaikkaa. Kauppakeskus Skanssin naapurista löytyy suurin satapaikkainen lounasravintola, joka muutti puolitoista vuotta sitten uusiin, aiempaa isompiin tiloihin.

Länsikeskuksen Citymarketin sisällä, Hesburgerin vieressä, Jesse’s Dine on palvellut pari vuotta, ja viime keväänä Lietoon, liiketalo Avantiin, avautui uusin lounasravintola.

– Firma ja palvelutarjonta ovat kasvaneet hurjasti. Viime vuosina on tehty niin isoja investointeja, että tämä vuosi voisi mennä ilman isoja muutoksia, Söderlund sanoo.

"Eri pisteiden keittiömestarit saavat suunnitella ja luoda ruuat itse."

Jesse Söderlund

Kaikissa kolmessa lounasravintolassa on sama konsepti. Lounasaikaan tarjolla on monipuolinen buffet, joka sisältää runsaan salaattipöydän, päivän keiton, itse leivotun leivän, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen sekä kahvin ja pienen makean.

– Jokainen pisteemme toimii itsenäisesti. Meillä on nuorekas ja innovatiivinen porukka, ja eri pisteiden keittiömestarit saavat suunnitella ja luoda ruuat itse, Söderlund sanoo.

Söderlundin mukaan Jesse’s Dinen lounas ei ole perinteinen kotiruokalounas, vaikka tarjolla onkin myös lihapullia ja muusia. Tarjolla on vaihtelevia ruokia ja makuja ympäri maailmaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Meidän juttumme on tuoreus, vaihtelevuus, monipuolinen ja runsas salaattipöytä sekä alusta asti itse tehdyt ruuat. Lohi ja lihapullat vetävät aina väkeä. Liedossa lasagnepäivä on todella suosittu.

Marttiina Sairanen
Lounaan kruunaa jälkkäri, kuten piirakka, mousse tai pannacotta. Testipäivänä tarjolla oli karpalo-kinuskikakkua.
Lounaan kruunaa jälkkäri, kuten piirakka, mousse tai pannacotta. Testipäivänä tarjolla oli karpalo-kinuskikakkua.

Testipäivänä Länsikeskuksen Jesse’s Dinessa on tarjolla mustajuurikeittoa ja pekonicrumblea, Flanks Steak’s ja rosmariinikastiketta, pasta carbonaraa ja rucolaa sekä parmesaanilohkoperunoita. Runsaasta salaattipöydästä löytyi perinteisten vihersalaattien, kurkkujen ja tomaattien lisäksi monenlaisia ruokaisia salaatteja, kuten marinoitua kukkakaalia, latva-artisokka-leipäjuustosalaattia, couscous-fetasalaattia ja bulgur-hernesalaattia.

Lihaa tulee syötyä nykyään harvemmin, mutta tällä kertaa kannatti, sillä Flanks Steak’s oli taivaallisen mureaa ja suussa sulavaa. Liha ja parmesaanilohkoperunat sekä salaatit ja lämpimät kasvikset olivat todella toimiva yhdistelmä. Herkullisia makupareja ja vaihtoehtoja oli niin paljon, että silmät söivät enemmän kuin vatsa veti.

Herkkulounaan kruunasi jälkkäri. Listalla lukevan pienen makean sijaan tarjolla oli kookkaita karpalo-kinuskikakkupaloja, jotka näyttivät maistuvan muillekin lounastajille viimeiseen muruun.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Juttua muokattu: Kyseessä Flanks Steak`s eikä Flaks Steak`s, kuten jutussa alun perin mainittiin.


Jesse’s Dine

Lisätiedot: www.jessesdine.fi

Skanssi, Bastioninkatu 4 c, Turku. Lounas klo 10.30–14.

Länsikeskus, Markulantie 150, Turku. Lounas klo 10.30–14.30.

Lieto, Ydinkuja 2. Lounas klo 10.30–14.

Hinta 10 euroa, sis. runsaan salaattipöydän, päivän keiton, itse leivotun leivän, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen, kahvin ja pienen makean. Ruokajuomaksi maitoa, mehua tai vettä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vastaa
KenDahl
Flaks Steak
Koko ajan tulee uusia nimiä ruokalistalle. Toimittaja olisi voinut kertoa mikä on Flaks steak.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Flaks Steak
Jospa tuo on kuvepaistia väärinkirjoitettuna, lankkupihviksikin sanottua.
Kuulostaa tietysti hienommalta ulkomaankielellä, tiedä sitten mausta.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.