Lounaspaikka: Lounaaksi intialaista ja suomalaista kotiruokaa

Davinder Singh etsi paikkaa, johon voisi perustaa uuden oman ravintolan. Sellainen löytyi Turusta.

Timo Jakonen
Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.
Lammaskorma ja chilikana saivat kehuja. Lounaalla on aina tarjolla kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista pääruokaa.

Davinder Singh on vielä toistaiseksi mukana osakkaana Lohjalla sijaitsevassa ravintolassa. Singh halusi kuitenkin perustaa oman ravintolan. Hän ihastui Maariankadun ja Aninkaistenkadun kulmassa olevaan ravintolatilaan ja ravintolan sijaintiin. Lokakuun lopulla Singhin uusi ravintola, Intian Helmi, aukesi Turkuun.

– Suunnittelin ravintolan sisustuksen mieleisekseni. Remontoin ravintolan kokonaan sekä salin puolelta että keittiöstä, Singh kertoo.

Ravintola on sisustettu pelkistetysti ja hillitysti. Tila on avara, linjakas ja valoisa. Asiakaspaikkoja on 75.

Singhilla on yli kymmenen vuoden kokemus ravintola-alalta sekä a lá carte -puolelta että myös suurtalouskeittiöstä. Pääkaupunkiseudulla hän on työskennellyt erilaisissa ravintoloissa kokkina ja keittiöpäällikkönä. Kokemusta Singhilla on eri ruokakulttuureista, etenkin intialaisen ja suomalaisen ruuan valmistamisesta. Tästä syntyi myös idea siihen, minkälaisen ravintolan hän haluaa tehdä Intian Helmestä.

– Ravintolassa tarjoillaan intialaista ja suomalaista ruokaa. Näin valikoima on monipuolisempi, ja erilaisille makumieltymyksille löytyy vaihtoehtoja samasta paikasta. Jos vaikka ruokailemaan tulevasta ryhmästä yksi haluaa pihvin, toinen kala-annoksen ja kolmas intialaista ruokaa, on se nyt mahdollista, Singh hymyilee.

Timo Jakonen
Davinder Singh perusti Turkuun ravintolan, joka tarjoaa sekä intialaista että perinteisempää suomalaista ruokaa.
Davinder Singh perusti Turkuun ravintolan, joka tarjoaa sekä intialaista että perinteisempää suomalaista ruokaa.

Lounasta Intian Helmessä tarjoillaan buffetpöydästä. Päivittäin lounasbuffetissa on tarjolla neljä erilaista pääruokaa, kaksi intialaista ja kaksi perinteisempää suomalaista vaihtoehtoa sekä riisiä ja perunaa lisukkeiksi. Lisäksi tarjolla on keittoa, runsas salaattipöytä ja naanleipää. Lounaaseen kuuluu kahvi tai tee ja jälkiruoka.

– Ruokalistan suunnittelen jokaiselle viikolle erikseen. Minusta on hienoa ideoida erilaisia kokonaisuuksia. Tärkeintä ovat hyvät ja tuoreet raaka-aineet. Esimerkiksi naanleivässä suosin erikoisvehnäjauhoja, jotta leipä säilyy hyvänä, eikä kovetu lounaan aikana, Singh kertoo.

Ruuissa mausteet ovat tärkeässä asemassa. Singh toteaa, että suomalaiset ovat jo tottuneet ja osaavat myös vaatia sitä, että ruuan pitää olla hyvin maustettua, eikä tulisestikaan maustettuja ruokia vieroksuta.

– Intialaisessa ruuassa perusta on erilaisissa maustesekoituksissa. Yksi merkittävä lisuke on raitakastike, josta myös löytyy erilaisia reseptejä, jokaisella kokilla vähän omanlaisensa, Singh jatkaa.

Testipäivänä Intian Helmessä oli tarjolla porkkanainkiväärikeittoa, pannupihvejä sipulikermakastikkeessa, lammaskormaa, chilikanaa, sveitsinleikettä sekä riisiä ja perunoita. Salaattipöydässä oli tarjolla muun muassa tuoresalaatteja, oliiveja, jalapenoja, erilaisia papuja, punajuuri- ja punakaalisalaatteja sekä siemenvalikoima. Jälkiruuaksi oli sitruunakakkua.

Valitsin buffetpöydästä maisteluun porkkanainkiväärikeittoa ja naanleipää.

Keitto oli maukasta ja inkiväärin maku pääsi oikeuksiinsa. Keitto lämmitti mukavasti marraskuisena kylmänä päivänä. Pehmeä naanleipä täydensi kokonaisuutta.

Ruokaseuralaisen lautaselle valikoitui lammaskormaa ja chilikanaa, jotka saivat kehuja.

– Asiakkaiden suosikkiannoksia ovatkin tandooriuunissa paahdetut kanaruuat, Singh kertoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

"Ruokalistan suunnittelen jokaiselle viikolle erikseen."

Intian Helmi

Ravintola, joka tarjoaa sekä intialaista että suomalaista ruokaa.

Maariankatu 2, Turku.

Yhteystiedot: www.intianhelmi.fi.

Lounas arkisin kello 10.30–15. Buffetpöytä, jossa on sekä intialaisia että suomalaisia pääruokavaihtoehtoja, 10 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.