Ruoka

Lounaspaikka: Uusi kortteliravintola Raunistulan sydämessä

Eero Saarikoski
Kortteliravintola Navetan sisustuksessa on käytetty kekseliäästi kierrätettyjä kalusteita ja materiaaleja. Vanhat kalusteet, kedon kukat, tiiliseinä, takka ja taideteokset luovat kotoisan tunnelman.
Kortteliravintola Navetan sisustuksessa on käytetty kekseliäästi kierrätettyjä kalusteita ja materiaaleja. Vanhat kalusteet, kedon kukat, tiiliseinä, takka ja taideteokset luovat kotoisan tunnelman.

Kuukausi sitten Raunistulaan Virusmäentielle avautunut uusi kortteliravintola Navetta on yrittäjä Sarita Konttilan mukaan otettu lämmöllä vastaan. Somessa on jaettu erityisesti kuvia ja kehuja paikan artesaanipizzoista, jotka ovat tuoneet lyhyessä ajassa jo vakioasiakkaita.

– Kyllä tässä on päässyt heti työn touhuun, ja nyt on jo rekrytointi päällä. Haemme kolmatta työntekijää ja myöhemmin ehkä lisää, Konttila sanoo. 

Navetta on Konttilan ensimmäinen oma ravintola, mutta työt ravintola-alalla hän aloitti jo 18-vuotiaana. Ennen omaa ravintolaa hän ehti työskennellä muun muassa Turun Satamassa 3. Linjan ravintolapäällikkönä.

– Ensikosketuksen pizzoihin sain jo lukioikäisenä tehdessäni tet-harjoittelun Raxissa. Jo silloin työkaverin kanssa haaveilimme omasta ravintolasta.

Konttila haudutteli ideaa rauhassa ja odotti, että vastaan tulisi sopiva paikka ravintolalle. Kun Konsan kartanon kahvila Navetta lopetti toimintansa reilu vuosi sitten ja paikka vapautui seuraavalle yrittäjälle, Konttila päätti lähteä katsomaan tilaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Olin heti ihan myyty. Paikka on vähän syrjässä, joten onhan tässä riskinsä, mutta toisaalta alueelta puuttuu tällainen kortteliravintola, jossa on kiva viettää iltaa. Nimi pysyi lähes samana, jotta vanhatkin asiakkaat löytäisivät taas paikalle.

Navetan sisustus on päivitetty, ja esimerkiksi keittiö uusittiin kokonaan. Ravintolan arvoihin kuuluvat muun muassa kierrätys, ympäristö ja luonto. Navetan sisustuksessa näkyykin paljon kierrätystavaroita ja kekseliäitä kierrätysratkaisuja.

Noin satapaikkaisen salin kalusteet ovat kierrätyshankintoja. Itse toteutetussa tiskissä on hyödynnetty Konttilan takapihalta kaadettuja puita. Vanhasta tarjotintiskistä on tehty kauniita naulakoita, jälkiruokapurkkeina käytetään vanhoja sosepurkkeja ja ylijäämäpahveista on askarreltu menut ja numerolaput.

– Yritämme miettiä, mitä olemassa olevaa voimme hyödyntää ennen kuin hankimme mitään uutta.

Ravintolassa näkyy paikallinen osaaminen ruuan lisäksi myös seinillä ja työntekijöiden asuissa. Essut on valmistanut Univormu, ja seiniä koristavat turkulaisen graafisen suunnittelijan ja taiteilijan Eveliina Tommolan teokset, joita pystyy ostamaan suoraan ravintolasta.

Tiloissa on tarkoitus järjestää myös erilaisia tapahtumia. Luvassa on ainakin bingoa, huutokauppaa ja proseccoperjantaita. Tiloja voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin. Salin lisäksi vuokrattavissa on kabinettitila.

– Koirat ovat meille erityisen tervetulleita, ja järjestämme myös koirabingoa. Tarkoituksena on tehdä yhteistyötä yläkerran Konsan kartanon kanssa ja yhdistää esimerkiksi joogaa, kukkasidontaa ja hyvää ruokaa.

Navetassa on tarjolla lounas jokaisena arkipäivänä. Iltaisin ja viikonloppuisin tarjolla on artesaanipizzoja. Myöhemmin lista laajenee erilaisilla pinchoilla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Päivittäin vaihtuvalle lounaalla on tarjolla useita vaihtoehtoja keitosta salaattipöytään ja artesaanipizzoihin. Ruuassa on Konttilan mukaan panostettu erityisesti makuihin, tuoreisiin raaka-aineisiin ja vegaaniuteen.

– Meillä on runsaasti vegaanivaihtoehtoja, esimerkiksi keitto ja leivät ovat vegaanisia. Vegaanipizzamme on ollut tosi suosittu, ja myös lounasbuffeesta löytyy aina lämpimiä vegaanivaihtoehtoja. Meille on tärkeää, että asiakas on tyytyväinen, joten teemme ruokaa myös asiakkaiden toiveiden mukaan.

Testipäivänä tarjolla oli savustettua sellerikeittoa ja saaristolaisleipägranolaa, tuoretta seitä voifenkolikastikkeessa, maissipaneroitua kanansisäfileetä ja yrtti-fetajogurttia sekä varhaisperunaa ja paistettua kasvisriisiä. Viikon lounaspizzana oli kebab-feta-pizza. Jälkiruuaksi oli minimunkkeja ja suklaakinuskia. 

Lounasseuralainen valitsi listan ulkopuolelta vegaanipizzan ja ylisti sen makua suuresti. Itse valitsin buffeen, jonka valikoima oli virkistävän monipuolinen ja riittävän erikoinen. Buffeen ehdottomasti paras anti oli savustettu sellerikeitto granolalla ja yrtti-fetajogurtilla höystettynä. Maittavan lounaan kruunasi hyvä kahvi ja minimunkki suklaakinuskilla.


Kortteliravintola Navetta

Virusmäentie 9, Turku

www.navettakortteliravintola.fi

Lounas arkisin klo 10.30–15.

Hinnat: buffetlounas 10,50 € (sis. keitto, salaattipöytä, leipä, jälkiruoka, juomat ja kahvin tai teen), pizzalounas 13,50 €, keittolounas 7 €, keitto + salaatti 9 €, salaatti 8 €.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.