Lounaspaikka: Opistoruokala kartanon kupeessa

Ravintola Wanha Talli sijaitsee nimensä mukaisesti Harjattulan kartanon vanhassa tallissa.

Lennart Holmberg
Ravintola on rakennettu Harjattulan kartanon vanhaan talliin. Sen keittiöpäällikkönä toimii Teemu Forsström.
Ravintola on rakennettu Harjattulan kartanon vanhaan talliin. Sen keittiöpäällikkönä toimii Teemu Forsström.

Harjattulan kartano Turun Kakskerran saaressa on vuokrattava hää- ja juhlatila, joka tarjoaa myös majoitusta. Samassa pihapiirissä kartanon kanssa toimii myös Paasikivi-opisto. Kartanon vanhassa tallissa toimii ravintola Wanha Talli, joka on paitsi Paasikivi-opiston ruokala, myös kaikille avoinna oleva lounaspaikka.

Lounasta Wanhassa Tallissa on tarjolla vuoden ympäri arkisin, mutta kesäaikaan lounasta on saatavilla myös lauantaisin ja sunnuntaisin, kello 11–14.

– Opisto on ollut olemassa 1980-luvulta saakka, ja niin kauan tässä on ollut myös lounasravintola, keittiöpäällikkö Teemu Forsström kertoo.

Lounaalla Wanhassa Tallissa tarjotaan perinteistä arkiruokaa.

– Kotimaisista raaka-aineista, Forsström toteaa.

– Ja suurimmaksi osaksi teemme kaiken itse, hyvin vähän käytämme puolivalmisteita, hän sanoo.

Lounas on buffetmuotoinen, ja siihen kuuluu salaattipöytä, jossa tarjolla on vihersalaattia, kurkkua, tomaattia ja päivittäin paria valmista ruokaisampaa salaattia.

Lisäksi tarjolla on yhtä pääruokaa, josta buffetissa on saatavilla myös vegaaninen versio. Haastattelupäivänä tarjolla on lasagnea, joka on maukasta, tuhtia ja täyttävää, niin kuin lasagnen kuuluukin.

Forsström kertoo, että lasagne on yksi suositummista lounasruuista.

– Myös porsaanleike ja kermaperunat on suosittuja. Torstaisin meillä on aina keittopäivä, ja silloin tarjolla on aina jälkkäriä. Välillä on tietysti hernekeittoakin, mutta vaihdellen muitakin keittoja, hän kuvaa.

Lennart Holmberg
Lasagne on yksi suosituimmista lounasruuista.
Lasagne on yksi suosituimmista lounasruuista.

Kesällä Paasikivi-opistolla ei ole juurikaan opiskelijoita, jotka kävisivät Wanhassa Tallissa lounaalla, mutta silti lounasasiakkaita riittää.

– Täällä järjestetään nyt toista kesää rippileirejä kesä- ja heinäkuussa, niin leiriläiset käyvät täällä myös syömässä. Lisäksi opistolla on kesäkursseja, keittiöpäällikkö Teemu Forsström kertoo.

Leiriläisten ja opiskelijoitten lisäksi lounaalla käy myös muun muassa matkailijoita ja retkeilijöitä.

– Täällä on golf-kenttä, rantasauna, vuokrattavana on kajakkeja, tuolla on padel-kenttä, luontopolkuja ja frisbeegolf-rata. Tänne voi siis hyvin tulla urheilemaan ja samalla syömään, Forsstöm vinkkaa.

”Opisto on ollut olemassa 1980-luvulta saakka, ja niin kauan tässä on ollut myös lounasravintola.”

Teemu Forsström

Ravintola Wanha Talli

Harjattulan kartano

Harjattulantie 80

Lounas kesällä joka päivä kello 11–14.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.