Lounaspaikka: Kesä on Rantakertun sesonkiaikaa

Monipuolisesta buffetista löytyy jokaiselle jotakin.

Jane Iltanen
Rantakertun lounaalla on aina useita pääruokavaihtoehtoja.
Rantakertun lounaalla on aina useita pääruokavaihtoehtoja.

Ilmoille leijuu tuoreen leivän tuoksu ja kokit viimeistelevät buffetpöydän tarjontaa. Kun viimeinenkin kauha löytää paikkansa, Rantakertun ovet avataan. Samalla hetkellä tiskille jo muodostuu jono, kun ulkona odottaneet ihmiset päästetään vihdoin sisälle. Ravintola on selvästi suosittu lounaspaikka.

– Kyllä on, ja moni käy meillä ihan päivittäin. Rantakerttu on ollut olemassa nyt kahdeksan vuotta, ja meillä on jopa sellaisia asiakkaita, jotka ovat käyneet meillä alusta saakka joka päivä, ravintolapäällikkö Tero Viitala kertoo.

Asiakkaita riittää ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä moni suuntaa lounaalle Rantakerttuun.

– Asiakasmäärissä on ihan huomattava ero kesäaikaan, Viitala sanoo.

– Jokiranta on sijaintina sellainen, että meillä käy paitsi tavallisia työntekijöitä asiakkaina, myös lomalaisia ja turisteja. Välillä tulee suuriakin ryhmiä turistibusseilla. Parhaimmillaan on ollut parinsadan hengen ryhmiä, hän kertoo.

Jane Iltanen
Rantakerttu on ollut olemassa kahdeksan vuotta
Rantakerttu on ollut olemassa kahdeksan vuotta

Se, että Rantakertussa käy vakioasiakkaita jopa päivittäin kyllästymättä on varmasti ravintolan monipuolisen buffetlounaan ansiota. Jo salaattipöytä on runsas, ja sen eri osista jokainen voi koostaa itselleen omanlaisensa salaatin. Salaatin ja keiton lisäksi buffetpöydästä löytyy päivittäin useampi ruokavaihtoehto.

– Ruokavaihtoehtoja on ainakin neljää erilaista. Yleensä kolmesta kuuteen sekä lisukkeet, Viitala sanoo.

Haastattelupäivänä tarjolla on esimerkiksi pariloitua broileria ja aurajuustokermaperunoita, uuniperunoita kylmäsavulohitäytteellä, parsakaalisitruunapastaa sekä tulista kasvis-kookoskeittoa. Valikoiman määrä ei kuitenkaan korvaa laatua, vaan kaikki maistetut ruuat ovat myös hyvin valmistettuja. Erityisesti kasviskookoskeitto tuoreen leivän kanssa on erittäin maistuvaa.

Jane Iltanen
Lounaalle valmistetaan joka päivä myös tuoretta leipää.
Lounaalle valmistetaan joka päivä myös tuoretta leipää.

Viitala kertoo, että kesäaikaan lounaalla maistuvat hiukan erilaiset ruuat kuin syys- ja talvikaudella.

– Salaattia menee enemmän, ja esimerkiksi raikkaat kasvisruuat maistuvat, hän kuvaa.

Talvikaudella taas suosittuja ovat raskaammat ruuat sekä lämmittävät keitot. Jotkin ruuat tosin pysyvät suosikkeina ympäri vuoden ja vuodesta toiseen.

– Maanantaisin meillä on aina lohikeittoa, ja se on aina suosittua. Ja torstaisin löytyy tietenkin hernekeittoa ja pannukakkua, Viitala sanoo.

Rantakerttu on myös tunnettu hampparibuffetistaan, jota on tarjolla viikonloppuisin. 

– Mutta kesällä hampparibuffet on saatavilla myös joka perjantai lounaalla, Viitala vinkkaa.

Jane Iltanen
Salaattipöydän eri osista jokainen voi koostaa itselleen omanlaisensa salaatin.
Salaattipöydän eri osista jokainen voi koostaa itselleen omanlaisensa salaatin.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

”Meillä on jopa sellaisia asiakkaita, jotka ovat käyneet meillä alusta saakka joka päivä.”

Tero Viitala

Rantakerttu

Läntinen Rantakatu 55.

Lounas ma–pe kello 11–14.

Keitto tai salaattipöytä 8,30 euroa.

Keitto ja salaattipöytä 9,30 euroa.

Koko lounasbuffet 10,50 euroa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.