Lounaspaikka: Funikulaarilla lounaalle

Kakolanruusussa lounastetaan kiireettömästi monta jaettavaa ruokalajia.

Marttiina Sairanen
Keittiömestari Erik Mansikka kantaa pöytään lounaspitojen pääruuat.
Keittiömestari Erik Mansikka kantaa pöytään lounaspitojen pääruuat.

Kun ravintola Kaskiksen keittiömestari Erik Mansikalle tarjottiin pari vuotta sitten mahdollisuutta avata ravintola Kakolanmäelle, hänen ei tarvinnut pitkään asiaa jahkailla.

– Kakolan rakennuttajat kävivät syömässä meillä Kaskiksessa ja he kysyivät olisiko meillä kiinnostusta avata ravintola myös Kakolanmäelle. Homma oli heti selvä ja vastasin, että mukana ollaan, Mansikka muistelee hymyillen.

Kakolanmäki on Mansikalle tuttu paikka jo lapsuudesta. Hän on asunut lapsena Portsassa, jossa naapuruston kaveripiirissä oli poikia, joiden muutaman isät olivat vanginvartijoina Kakolassa.

– Niinpä saimme liikkua täällä, vaikka ei tänne oikeasti olisi saanut päästää ulkopuolisia. Olen käynyt pelaamassa jalkapalloakin vankien kanssa, Mansikka naurahtaa.

Marttiina Sairanen
Kakolanruusun lounaalla pöytiin saapuu useampi pöytäseurueen kesken jaettava annos.
Kakolanruusun lounaalla pöytiin saapuu useampi pöytäseurueen kesken jaettava annos.

Kakolanruusu avattiin ensimmäisen kerran pop-up ravintolana Kakolanmäelle kaksi vuotta sitten. Tarkoitus oli toimia paikalla kesän ajan, mutta kesä venyi puoleksitoista vuodeksi.

– Sitten olimme puoli vuotta kiinni, minkä jälkeen avasimme nyt toukokuussa tässä, Mansikka kertoo.

Vanhassa paikassa ravintola oli sijoitettu kahteen merikonttiin, nyt tilat ovat viimeistellymmät, ja ravintola sijaitsee pohjakerroksessa, tilassa, jossa aiemmin on ollut vankien omaisuusvarasto.

– Ja nyt meillä on Turun, ellei koko Suomen hienoin keittiö, Mansikka väittää.

Keittiön ylpeys on suuri avotuli, jossa useat ravintolan ruokalajeista valmistetaan.

Lounaalla Kakolanruusussa ei ole tarjolla buffetia, vaan sen sijaan lounaspidot, johon kuuluu kolme eri ruokalajia, jotka tuodaan pöytiin pöytäseurueen kesken jaettavina annoksina. Vaihtoehtoisesti voi valita suppeammat lounaspidot, johon kuuluu alku- ja pääruoka.

Kakolanruusun lounaspidot sisältävät ravintolan valitsemat annokset, joita vaihdellaan sesongin mukaan.

– Jos tulee peräkkäisinä päivinä syömään, niin tietenkin huolehdimme, etteivät annokset ole silloin samat kuin edellispäivänä. Erikoisruokavaliot otetaan annoksissa myös huomioon, ja myös lounasaikaan on mahdollista tilata annokset listalta, Mansikka sanoo.

Marttiina Sairanen
Raparperipiirakkaa ja jugurttijäätelöä.
Raparperipiirakkaa ja jugurttijäätelöä.

Haastattelupäivänä alkuruokana oli salaattia kermavinaigretellä sekä miedosti savustettua kirjolohta. Lisäksi tarjolla oli leipää ja kolmea eri levitettä; hummusta, oliivitapenadea ja parsaöljyä.

– Tuore leipä on Bageri Å:n leipomaa. Heille tulee oma leipomo myöhemmin tänne Kakolanmäelle, mutta nyt he leipovat meidän keittiössä, Mansikka kertoo.

Pääruokana tarjolla oli marmoroitua härän ulkofilettä ja lihattomana vaihtoehtona kuhafilettä, jotka molemmat oli kypsennetty avotulella. Näiden lisäksi tarjolla oli vihreää ja valkoista parsaa sekä varhaisperunoita.

Jälkiruuaksi pöytään saapui juuri paistettua raparperipiirakkaa itse tehdyllä jugurttijäätelöllä.

Kaikki annokset ja ruokalajit olivat maistuvia ja jokaisessa annoksessa oli paljon yksityiskohtia, joihin on selkeästi panostettu; alkuruoka ei ollut pelkästään lohta, vaan sen seurana oli mätiä ja friteerattuja kapriksia. Tuoreet yrtit oli sekoitettu grillatusta sitruunasta tehtyyn kastikkeeseen ja esimerkiksi jälkiruokajäätelön seurasta löytyi lisäksi myös itse tehtyä kinuskia, sekä murumaista crumblea ja annos oli koristeltu ruiskukilla.

Koska ruokalajeja on useampi ja kaikki valmistetaan alusta loppuun saakka itse, ei kiireellä lounaalle kannata tulla. Sen sijaan lounaalle kannattaa varata runsaasti aikaa ja keskittyä eri annoksiin ja niiden yksityiskohtiin.

Mansikka kertoo, että Kakolanruusun ensimmäiset viikot ovat menneet hyvin ja asiakkaita on ollut laidasta laitaan, kokoustajista eläkeläisiin.

– Kesällä varmasti tulee lisäksi paljon turisteja ja funikulaari tuo varmasti kävijöitä entistä enemmän, hän sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Ravintola Kakolanruusu

Graniittilinnankatu 2F, Turku

Lounaspidot ti–pe kello 11.30–14.30

Lounaspidot kolmessa osassa 38 euroa/hlö

Lounaspidot kahdessa osassa 29 euroa/hlö

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (3)

Vastaa
Sivustaseuraaja
Asia varmistui
Kaveripiirissä mietitty mitä varten arkku ja arkkurata on rakennettu. Nyt se varmistui mitä jo epäiltiinkin. Se selviää viimeistään jutun lopusta.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
HyväVeli
Hienoa
Ei saa lounaspitoa lounassetelillä, vähän paremman väen paikka. Kerran on meikäpojalla varaa käydä kuukaudessa, lapsiperheellä kerran vuodessa. Kiinalaisia turisteja ei näillä hinnoilla pöydissä näy. Hinta on hyvä asiakasseula.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
besserwisser
Ruokailun tarkoitus
lienee kylläisyydentunteen saavuttaminen. Toivottavasti tämä odotus täyttyy Kakolanmäen syöttölöissä. Useimmissa ns. fine-dining paikoissa vain lompakko laihtuu eikä vastineeksi maha täyty, usein joutuu pohdiskelemaan onko eteesi kannettu tosiaan sinun annoksesi vai onko se vain edellisen ruokailijan jäljiltä tiskaamatta jäänyt lautanen. Perusaineksiakin, kuten esim. perunaa, on annoksissa niin niukasti että luulisi sen olevan kullan kilohinnoissa, saadaanhan näin tietysti asiakas tilaamaan useampia lautasellisia ja kassakone laulamaan iloisemmin.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
  • «
  • 1
  • /
  • 1
  • »