Paikalliset

Vakka-Suomen Puhelin osti Satacomin osakekannan

Vakka-Suomen Puhelin Oy (VSP) on ostanut satakuntalaisen Satacom Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupalla VSP kertoo vahvistavansa asemaansa yritysten it-kumppanina Länsi-Suomessa. Kauppasummaa osapuolet eivät paljasta.

Vuonna 1989 perustettu Satacom on yritysten it-palveluiden ja -laitteiden kokonaistoimittaja. Porissa ja Raumalla toimivan yhtiön palveluksessa on 14 työntekijää ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 3,3 miljoonaa euroa.

VSP tarjoaa yrityksille valtakunnallisesti it-, tietoliikenne- ja contact center -palveluja. Yhtiö työllistää lähes 370 työntekijää Raumalla, Turussa ja Uudessakaupungissa ja sen liikevaihto oli viime vuonna 18,2 miljoonaa euroa.

– Strateginen tavoitteemme on olla merkittävä it-alan toimija vuoteen 2022 mennessä Länsi-Suomen alueella ja solmittu yrityskauppa on iso etappi tämän tavoitteen saavuttamisessa. Jatkossa voimme tarjota entistä kattavammat ict-palvelut paikallisin voimin myös Satakunnan alueella, VSP:n ict-liiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Julle Rintala sanoo yhtiön tiedotteessa.

Satacomin toimitusjohtajan Jari Taimin mielestä VSP on paras mahdollinen kumppani yhtiön tulevaisuuden kannalta.

– Vakavaraisena yhtiönä Vakka-Suomen Puhelimella on meitä paremmat voimavarat investoida tulevaisuuden kasvua ja kilpailussa pärjäämistä edellyttävään palvelukehitykseen, Taimi sanoo.