Fölin kolmas vesibussikesä käynnistyy ensi viikolla

Eero Saarikoski
M/s Jaarli kesäkuussa 2018.
M/s Jaarli kesäkuussa 2018.

Fölin vesibussiliikenne käynnistyy taas ensi viikon maanantaina 20. toukokuuta. Sekä m/s Jaarli että m/s Ruissalo seilaavat päivittäin elokuun loppuun asti. Lisäksi molemmat ovat liikenteessä vielä syyskuussa viikonloppuisin 15. syyskuuta asti.

Vesibussi kulkee samaa reittiä kuin viime vuonna, jolloin vesibusseilla tehtiin yhteensä noin 60 000 matkaa. Molemmat alukset kulkevat Martinsillalta Kansanpuistoon, Ruissalon telakalle ja Hirvensalon Pikisaareen. Lähtöpysäkki löytyy Martinsillan kupeesta Itäisen Rantakadun puolelta. Mantereen puolella on lisäksi pysäkki myös Forum Marinumilla. Matka Martinsillalta Kansanpuistoon kestää arviolta 45 minuuttia.

Vesilllä käyvät samat liput ja matkakortit kuin Fölin bussiliikenteessä. Kertalipun voi ostaa Fölin mobiilisovelluksella tai käteisellä alukseen noustessa.

Vesibussin kyytiin voi ottaa polkupyörän ilman lisämaksua. Ruuhka-aikoina pyöriä otetaan kyytiin enintään kymmenen, perävaunullisia tilanteen mukaan. Alusten miehistö ohjeistaa pyörien lastauksessa.